Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Академик

Участници
  • Общо Съдържание

    18
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Профил Информация

  • Пол
    Мъж

Академик's Achievements

  1. Канел твърди, че лично е подбрал горните цитати. Темата му е от 19.07.2011 г. Обаче се оказва, че във форума на Kaldata се откриват същите цитати, само че с дата от 11.06.2011 г. и от друг автор - Magus Phantom. Въпросът е - Канел ли е с ник Magus Phantom или просто е плагиатствал цитатите от другия автор, като си е мислел, че никой няма да забележи? Да, ама Интернет е едно голямо село и в него рано или късно всичко се научава.
  2. Приложна езотерика - това в нашата съвременност са например Школата ДЕИР и Невро-лингвистичното програмиране. Практика без обширни философски словоизлияния и без мистичен екстаз.
  3. "Няма по-безнадеждно поробени от тези, които погрешно смятат, че са свободни." Гьоте http://www.vbox7.com/play:b1213531&al=
  4. Всеки човек може да стане ясновидец – трябва само да има силна, непоколебима вяра в своите способности. Освен това хората не знаят, че в много случаи ясновидците не използват ясновиждане, т.е. видения, а чиста интуиция, която имат много от вас, например. Има информация от някои форуми, че през 2011 г. ще има телевизионни предавания с демонстрации, как хора, които никога не са се занимавали с паранормалното ще бъдат обучени на ясновидство пред очите на зрителите.
  5. Повечето хора ги е страх от ясновидството и затова предпочитат да го няма. По тази причина то е отричано, осмивано или просто отминавано с мълчание. Ясновидството е обществено опасно – то означава срив в икономиката и политиката, край на световните религии, обтягане на семейните и приятелските отношения. Защото в основата на съвременното общество стоят лъжата, измамата, изневярата, прикритостта и лицемерието.
  6. От Хари Потър идеята взеха за Училище "Маг", но сертифицирането на феномени беше преди това, след 1989 г. - Централна лаборатория по биоенергетика, Асоциация "Феномени", Постуниверситет за Ново култура...
  7. Зависи за какво искат да изкарат курс - за придобиване на умения и знания по ясновидство или за сертификат за феномен, който няма никаква стойност пред държавата, но впечатлява обикновените хора, които не са запознати със законодателството. А гледате ли "Лига на познавачите" по Нова? Чиста пародия.
  8. И сега можете да работите в паранормалната сфера и никой няма да Ви иска документ - просто си плащате патентния данък и това е. Държавата за момента не изисква признаване на Вашите способности. Няма оторизирана институция.
  9. Имате грешка - дейността на гадателите, екстрасенсите и биоенерготерапевтите отдавна е узаконена в България и те дължат годишен патентен данък. Облагане с годишен патентен данък по реда на ЗМДТ ... 22. Компаньонки и компаньони - данъкът се определя според местонахождението на обекта: от 3000 до 6440 лв. 23. Масажистки и масажисти - данъкът се определя според местонахождението на обекта: от 500 до 1680 лв. 24. Гадатели, екстрасенси и биоенерготерапевти - данъкът се определя според местонахождението на обекта: от 2000 до 5600 лв. 25. Фотографски услуги - данъкът се определя според местонахождението на обекта: от 200 до 1040 лв. ...
  10. Ако има между вас хора, които са участвали в семинари и курсове за бързо духовно разитие ше е интересно да споделят личните си впечатления и постижения.
  11. За много хора духовност=психоидеология. Следователно, пишем за "психоидеологическия живот като героизъм". Истинската духовност е във вътрешната свобода на душата. Свобода от религиони и социално-политически догми, предразсъдъци и суеверия.
  12. Така е. Но хората отъждествяват паранормалното със свръхестественото. А свръхестественото е обект на коментари от философията и богословието. А те са субективни хуманитарни науки.
  13. Според мене феномени и паранормални явления няма. Всичко е в границите на съвременното научно обяснение и на необятните възможности на мозъка и психиката. Просто хората трябва да тренират - йога, медитация, психофизиологически упражнениия... Всеки може да бъде феномен стига да има вяра в собствените си възможности и способности. А в основата на всичко е внушението и самовнушението (хетеросугестия и автосугестия).
  14. Благодаря за приветствието! Не играя Паневритмия. Просто нямам нужда. Да, съгласен съм с Вас - имам приятелка, която от 2002 г. използва Паневритмията освен за духовно усъвършенстване и за магически действия. Но, щом като Паневритмията е и магия, би трябвало играещите я да са здрави, щастливи, духовно и материално богати. Каквито трябва и да са по принцип практикуващите методи от приложната езотерика. Болни, нещастни и бедни не трябва да има.
  15. Повечето от хората не правят разлика и отъждествяват различните религиозни, психолологически и психотерапевтически практики и методи с понятието "приложна езотерика". Например - Паневритмията.
×
×
  • Добави...