Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Академик

Участници
  • Общо Съдържание

    18
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Мнения добавени от Академик

  1. Направи ми впечатление симпатизиращото отношение на Беинса Дуно към Хитлер. За расите също има много изказвания, като бялата е считана за най-висша.

    Сега сигурно ще скандализирам някой, но бих искал да попитам: може ли Учителя да се смята за расист?

    Подбрал съм няколко цитата за илюстрация:

    Четете историята на Хитлер. Ако гледате през какви страдания, през какви изпитания е минал той, но днес се е качил на високо. Но знаете ли нататък какво ще стане? Вие виждате сегашното, но не знаете какво ще стане. Хубавото в Хитлер е, че човекът при всички страдания си е казвал: „Аз ще надмогна на всички страдания!“ Човек може да победи своята съдба. Ти казваш: „Хитлер колко лош човек е!“ Не, ти не разбираш Хитлер. Поучавай се от Хитлер. „Хит“ на английски значи да удариш някого, но „хит“ значи и топлина. Ти трябва да имаш достатъчно топлина в себе си, за да можеш да поставиш всяка мъчнотия в огъня на своето сърдце и да я стопиш.

    Симфония на щастието

    Какво очаквате вие? Вие очаквате какъв мир ще сключи Германия с Англия и с Франция. Този мир ще се наложи. Не е въпрос за едните или за другите. Моите почитания към германците. Според мене Хитлер играе ролята на пророк Илия. Хитлер притеснява религията. Каква религия е тази? Ако е религия на любовта, разбирам. Трябва да се установи правото в света. Всички народи трябва да разберат, че правото е право за всички. Бог е Бог за всички.

    ... Този закон се отнася за всички народи. Божественият закон гласи: Не отваряй война, в която можеш да изгубиш и това, което имаш. Ако воюваш, воювай за Бога. За правото в света. Англичаните подозират Хитлера, но прав е Хитлер.

    Ако имате вяра

    Казвам: Природата е внимателна, на един човек не може да му се дава повече. Сега имаше във вестника за Адолф Хитлер. Той бил прост войник. Запознал се с някой капитан, сегашният негов приятел Едеман. Като подофицер Хитлер бил в неговата рота. Той го представил за възнаграждение на железния кръст и за други такива почтени ордени. Никога не го представил да се повиши в чин. Казва: „Той е особен човек, ако се тури, ще го разваля.“ Той дал да се възнагради с всевъзможни георгьовски ордени, но никога не го представил за повишение. Казва: „Опасно е да му се даде чин.“ И той останал подофицер. И природата ни дава гергьовски кръстове, но не такива чинове. Но този, който бил подофицер, е водач на целия германски народ, значи, един умен човек. Един човек, който съумява да води един народ от 70 милиона, е умен човек. Вие казвате за Мусолини. И той е учен човек. Той се крил в Швейцария под мостовете. Сега, Швейцария трябваше да отнеме тази присъда. Значи, не е глупав Мусолини. Тия хора не се срамуват от своето минало. Понякой път човек трябва да има амбиция в света. Ако вие не можете да приложите онова, което имате в себе си, какво ще направите? Вас ви е страх. Писанието казва: Страхливите няма да наследят Царството Божие. Някои ги е страх. Казват: „Новото учение.“ Какво е новото учение? Новото учение е учение за любовта, Божествената любов, която иде не от корема на човека, но от главата, от центъра. Туй новото, което иде от съзнанието на възвишените същества, които изпращат тия течения не в нашия стомах, но в нашата глава.

    Да Му служим без страх

    По някой път казваме „Хитлер“, какво значи? „Хит“ значи топлина, „лер“ – учител. Хитлер значи учител на топлината. Сгорещява германците, сплотява ги. Щом не говори добре, е празен. Щом говори както трябва, той е учител. Щом не говори както трябва, е празен.

    Здравословното състояние на човешката душа

    Това са външни неща, които аз ви обяснявам, посторонни въпроси са те. Те не са съществени. Българският тип съставлява само една форма, една фаза, но не е нещо кардинално. Нито пък английският тип – англосаксонският, нито даже цялата бяла раса. Ако разгледате петтех раси, те се различават. В строежа на главата има разлика между бялата, жълтата, черната и червената раса. После има една разлика в строежа на ръцете. Един китаец, каквото и да прави той, у него няма тия заложби, които има един от бялата раса, от арийската раса. Понеже в бялата раса, във всяка раса има вложено нещо ново, което в предишните раси го няма. И в следната раса, която ще дойде и в нея ще има едно качество, което няма в бялата. Това качество не може да се предаде на бялата раса. Бялата раса, за да го придобие, трябва да премине в шестата раса. Ти не можеш да имаш качества на шестата раса, ако не влезеш в тази раса. Един плод не може да има едни и същи качества, ако е вирял в топлия или в умерения пояс. В топлия пояс има повече условия за растене, отколкото в умерения пояс. Та, във всяка нова раса има повече и по-добри условия, отколкото в предната раса.

    Сега, при това положение, в което се намираме, следното положение, което ще дойде за вас ще бъде още по-благоприятно. Но има някой път повръщане назад. Някой път можете да се повърнете. Но понеже сте минали през всички раси, минали сте през лемурска раса, после черна, жълта и бяла раса, някой път може да се повърнете. Лемуриецът е един човек, който иска да живее изключително за себе си и няма никакъв морал. Един човек, който си само угажда в ядене и пиене, той принадлежи на черната раса. Един човек, който е крайно консервативен и не може да се повдигне, той принадлежи на жълтата раса, а пък онзи, който почва да мисли и да [се] стреми, той принадлежи на бялата раса.

    Даване – вземане. Скъпоценният камък

    wink.gif

    Канел твърди, че лично е подбрал горните цитати. Темата му е от 19.07.2011 г. Обаче се оказва, че във форума на Kaldata се откриват същите цитати, само че с дата от 11.06.2011 г. и от друг автор - Magus Phantom. Въпросът е - Канел ли е с ник Magus Phantom или просто е плагиатствал цитатите от другия автор, като си е мислел, че никой няма да забележи? Да, ама Интернет е едно голямо село и в него рано или късно всичко се научава.

  2. Всеки човек може да стане ясновидец – трябва само да има силна, непоколебима вяра в своите способности. Освен това хората не знаят, че в много случаи ясновидците не използват ясновиждане, т.е. видения, а чиста интуиция, която имат много от вас, например.

    Има информация от някои форуми, че през 2011 г. ще има телевизионни предавания с демонстрации, как хора, които никога не са се занимавали с паранормалното ще бъдат обучени на ясновидство пред очите на зрителите.

  3. Повечето хора ги е страх от ясновидството и затова предпочитат да го няма. По тази причина то е отричано, осмивано или просто отминавано с мълчание. Ясновидството е обществено опасно – то означава срив в икономиката и политиката, край на световните религии, обтягане на семейните и приятелските отношения. Защото в основата на съвременното общество стоят лъжата, измамата, изневярата, прикритостта и лицемерието.

  4. Зависи за какво искат да изкарат курс - за придобиване на умения и знания по ясновидство или за сертификат за феномен, който няма никаква стойност пред държавата, но впечатлява обикновените хора, които не са запознати със законодателството.

    А гледате ли "Лига на познавачите" по Нова? Чиста пародия.

  5. И сега можете да работите в паранормалната сфера и никой няма да Ви иска документ - просто си плащате патентния данък и това е. Държавата за момента не изисква признаване на Вашите способности. Няма оторизирана институция.

  6. Имате грешка - дейността на гадателите, екстрасенсите и биоенерготерапевтите отдавна е узаконена в България и те дължат годишен патентен данък.

    Облагане с годишен патентен данък по реда на ЗМДТ

    ...

    22. Компаньонки и компаньони - данъкът се определя според местонахождението на обекта:

    от 3000 до 6440 лв.

    23. Масажистки и масажисти - данъкът се определя според местонахождението на обекта:

    от 500 до 1680 лв.

    24. Гадатели, екстрасенси и биоенерготерапевти - данъкът се определя според местонахождението на обекта:

    от 2000 до 5600 лв.

    25. Фотографски услуги - данъкът се определя според местонахождението на обекта:

    от 200 до 1040 лв.

    ...

  7. За много хора духовност=психоидеология. Следователно, пишем за "психоидеологическия живот като героизъм".

    Истинската духовност е във вътрешната свобода на душата. Свобода от религиони и социално-политически догми, предразсъдъци и суеверия.

  8. Според мене феномени и паранормални явления няма. Всичко е в границите на съвременното научно обяснение и на необятните възможности на мозъка и психиката. Просто хората трябва да тренират - йога, медитация, психофизиологически упражнениия... Всеки може да бъде феномен стига да има вяра в собствените си възможности и способности. А в основата на всичко е внушението и самовнушението (хетеросугестия и автосугестия).

  9. Бих искала да добавя сърдечно "Добре дошъл" на Академик - пропуснала съм появяването лятото - едва сега прочетох мненията ви!

    Един въпрос:

    Вие практикувате ли паневритмия?

    Благодаря за приветствието!

    Не играя Паневритмия. Просто нямам нужда.

    всяко осъзнато действие е приложна езотерика :)

    А Паневритмията си е и магическо упражнение

    Да, съгласен съм с Вас - имам приятелка, която от 2002 г. използва Паневритмията освен за духовно усъвършенстване и за магически действия.

    Но, щом като Паневритмията е и магия, би трябвало играещите я да са здрави, щастливи, духовно и материално богати. Каквито трябва и да са по принцип практикуващите методи от приложната езотерика. Болни, нещастни и бедни не трябва да има.

  10. Повечето от хората не правят разлика и отъждествяват различните религиозни, психолологически и психотерапевтически практики и методи с понятието "приложна езотерика". Например - Паневритмията.

  11. Ами от литературата не мога. Но от това, което са ми казвали по форумите мога...

    Препоръчвам Ви да се ориентирате към научни форуми, където бихте могъл да намерите отговор на много Ваши въпроси, напр. http://nauka.bg/foru...dex.php?act=idx

  12. Ясновидството не е официално признато за научен факт, тъй като то е неизгодно за религията, политиката, търговията и междуличностните взаимоотношения. Ясновидството обезсмисля личната, семейната, служебната, тъговската, държавната - изобщо всякакъв вид тайна, което ще преобърне обществото. Следовотелно е безсмислено да се очаква държавна научна институция да потвърди съществуването на ясновидството, като безспорен психичен феномен.

  13. Според вас понятието "Висш Аз" еквивалентно ли е на понятието "Свръх Аз" на Зигмунд Фройд? Да напомня, че Свръх Азът е образуван чрез социално и морално трансформиране, наложено от околната среда и възпитанието. Т.е. той е обществен продукт, който съблюдава общоприетите норми и условия. В този аспект "Свръх Азът" контролира подсъзнателните пориви на "Аза", на индивида.

×
×
  • Добави...