Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Veliko

Участници
 • Общо Съдържание

  11
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

За Veliko

 • Рожден Ден 09/17/1989

Профил Информация

 • Пол
  Мъж
 • Интереси
  математика, езотерика, природа, психология, изкуство
 1. Veliko

  Притчи

  Много е хубава притчата за Любовта и Разума.. Особено края: - Този разговор е безсмислен – казал Разумът. – Ние говорим на различни езици. - Защото не можеш да мълчиш – отговорила Любовта. Благодаря и поздрави
 2. Това всъщност е главната героиня, на която попада да редактира книга за Руми. Действието се развива в две епохи - в съвремието (историята на Ела и един съвременен Суфи) и по времето на Руми - историята на Руми и Шамс. Авторката е Елиф Шафак - туркиня, която доста раздвижва ислямската мисъл напоследък (в положителен смисъл). Може да се каже, че книгата е езотерична.
 3. Срещнах веднъж в Словото на Учителя как казва на Учениците си "Оставете светските хора да изпитват закона на кармата. Искам вие да живеете по Христовия закон". Значи който живее по Христовия закон (този е заквасен от Любовта) - за него Моисеевия закон е на заден план. Това е уникалното на този свят - всеки човек, според това какво е и какво прави, създава свой свят, в който действат закони според неговото развитие. Стоят на спирката двама, но единия е на небето, другия - на земята...
 4. Благодаря за информацията! Винаги на място и време. Предполагам че много хора ще отидат(книгата "Любов" , която е за Руми и Шамс е доста нашумяла) и сигурно ще е добре да се запазят билети от рано. Между другото, книгата наистина е много хубава!
 5. Чувал съм, че една от сериозните причини за измирането на пчелите са генно модифицираните растения. Разбира се, подобряването(според мярката на производителите) на някои аспекти от растението уврежда други. Когато пчелата отиде да събира сок от растението, тя или не може да разпознае цветето (заради промените в ароматите напр.), или (което е по- лошо) остава объркана (по- скоро "зашеметена") и не може да се върне в кошера. Това, разбира се, е най- застрашително в щатите, където има окръзи в които сигурно не е останало 1 растение, както Бог го е създал. Поредното изопачаване на природните закони от човека... Понеже сме вътрешно деформирани, деформираме и средата около нас, за да ни подхожда. Желая да се осъзнае човечеството и да поеме пътя на здравето - духовно и физическо!
 6. Концерта беше невероятно изживяване! Благодаря на админите на форума за това, че изпратиха писмо на пощата! Много ще се радвам ако се качи видеозапис на концерта! Благодаря отново!
 7. Здравейте! Не знам дали това е най- подходящата секция за тази тема - моля за извинение ако не е така. Какво точно са пасите и обратните паси? В някои от молитвите и формулите, които е дал учителя има указание да се правя обратни паси - например за разхипнотизиране. Благодаря предварително!
 8. В основата на струнната теория стои идеята, че зад всяка елементарна частица(проявление) стои дадена вибрация ( представете си "конец от енергия", заемащ дадена геометрична форма във всеки момент) .,Тогава излиза, че освен "божествена симфония" светът е "геометичен" по същността си. Това е най- дълбоката свещена геометрия - посредника между светът на идеите и света на формите. Хубавото е, че следствия от нея са например постановката за съществуване на малко-измерни светове отделени от 11-измерния (божествения?) свят, които се намират като във "мембрана". Според мен, нашият е тъкмо такъв - матрицата, в която живеем е само подобие на истинския свят. Горещо препоръчвам да гледате филма "The elegant universe" . Аз лично го открих в kolibka.com
 9. Здравейте! Вегетарианец съм от около 8 месеца. Преди ядох много месо и си мислих, че без това не може, но е било поредната САМОзаблуда ! От тогава се чувствам много по- добре физически и освен това интуицията ми започна да се проявява много по- често! Според мен за всеки човек, който иска да живее по истинските закони рано или късно трябва да спре да яде поне месо, ако не и всякаква животинска храна.
 10. Би трябвало да отслабнеш, стига да не се опитваш да заместваш гладът за месо с ядене на промишлени количества другра храна. Този глад постепенно ще мине, ако имаш воля. Успех!
×