Jump to content
Порталът към съзнателен живот

KirilChurulingov

Участници
  • Общо Съдържание

    327
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  • Days Won

    2

Блог Постове добавени от KirilChurulingov

  1. KirilChurulingov
    Всяко нещо се връща оттам, отдето е излязло. И понеже ние сме излезли от Бога, имаме желание да се върнем при Бога. И понеже Бог не е излязъл от нас, той не може да се върне в нас, нищо повече. Сянката може да се върне при дървото, но дървото не може да се върне при сянката. Реалността образува сенките, но сенките не образуват реалността. Дървото и без сянката същестува.
    ПЪТ ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕ, 14 лекция на Общия окултен клас
    държана от Учителя на 3 март 1937 г., сряда, 5 ч.с.
    София – Изгрев.
  2. KirilChurulingov
    На бялото цвете природата казва: „Ти трябва да работиш в чистота“. Докато работи така, цветето е бяло. Щом постигне нужната чистота, това цвете започва да работи в друга посока – да запази своята чистота. Като запази чистотата си, природата дава жълта краска на цветето и му казва: „Сега се нуждаеш от интелигентност“. После, когато цветето придобие тези качества, природата му казва: „Ти се нуждаеш от синия цвят, за да добиеш материята, необходима за посаждане на истината“. Краските на цветята са азбука на природата. Жълтият цвят например показва интелигентността на дадено цвете, но то няма органи както човека да изрази своята интелигентност. Beinsa Douno <object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/watch?v=EsSeWKTa4v8?fs=1&amp;hl=bg_BG"></param><param'>http://www.youtube.com/watch?v=EsSeWKTa4v8?fs=1&amp;hl=bg_BG"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/watch?v=EsSeWKTa4v8?fs=1&amp;hl=bg_BG" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object> : "Всъщност ние напразно се опитваме да изразим естеството на един предмет. Ние възприемаме само действията и историята на тези действия би обхванала без съмнение цялата природа. Напразно се мъчим да опишем характера на един човек; но ако, напротив, свържем всички негови дела и жестове, ще изникне един образ на неговия характер. Цветовете са действия на светлината, действия и страдания... Наистина, цветовете и светлината, са в определено отношение, но ние трябва да си ги представим като принадлежащи на цялата природа: защото чрез тях тя иска да се открие специално на окото. Но природата се открива и на други сетива. . . Да, природата се обръща и към други сетива - към познати, непризнати и непознати сетива; така тя говори за самата себе си, говори и на нас чрез хиляди явления. За внимателния човек, тя не е нито мъртва, нито няма". Гьоте За развитието на своите по-висши сетивa човек трябва да работи сам.
  3. KirilChurulingov
    Представете си, че слънцето изгрява веднъж на хиляда години. Вие сте чакали през всичкото това време и сте в последния момент; пред изгрева на слънцето. Какво ще бъде вашето състояние тогава? Какъв израз и усмивка ще се яви на лицето ви? Вашето съзнание ще бъде погълнато само от едно: да видите изгряващото слънце. От този изгрев зависи вашето бъдеще. Това е моментът, когато Божията Любов прониква в човешката душа. Този момент разрешава всички противоречия. Човек се пробужда от дълбок сън и казва: „Сега разбирам защо е била тази верига от страдания; сега разбирам смисъла на доброто, което ми се усмихва.

    И тъй, доброто се усмихва, а Любовта говори. Любовта те хваща с двете си ръце и ти ще се запалиш от всички страни. Като започне да ти говори, ти ще се запалиш от горе до долу и ще се превърнеш на пламък. Целият свят ще се освети от този пламък
    ОБИЧ И ЗНАНИЕ, .Утринно Слово от Учителя, държано на 8 май 1932 г., София, Изгрев.
  4. KirilChurulingov
    Що е мълчанието? Кой мълчи? – Разумният господар мълчи, а слугата говори. – „Все аз ли трябва да мълча?“ – Щом си господар, ще мълчиш. Нека слугата говори, а ти слушай и мълчи! – „Колко време да мълча?“ – Цял ден.
    /Положителното и отрицателното, Лекция от Учителя, държана на 23 декември 1932 г., София, Изгрев
  5. KirilChurulingov
    Пчелите пееха песента на нектара.
    Учителят каза:
    -- Любовта е вложена във всяко Същество. И дървото чувства, когато му помагат. И то
    има език, с който изказва нежните си чувства. Само че много е тих езикът му. И най-
    малките буболечици разбират от Любовта. Няма Същество в света, което да не разбира
    какво нещо е Любовта! Тя е единственото нещо в света, което всички добре разбират.
×
×
  • Добави...