Jump to content
Порталът към съзнателен живот

MilenaIvanova

Участници
  • Общо Съдържание

    22
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Like
    MilenaIvanova got a reaction from Донка in Свободната воля   
    Свободната воля е като птичка в кафез, която чака да бъде пусната. Но решетките са много и някой ние самите си поставяме с цел сигурност заради страха ни от неизвестното и необятното.
  2. Like
    MilenaIvanova got a reaction from erendil in Човешко, твърде човешко   
    Пламти като огъня,
    като реката проправяй и търси своят път,
    рей се като вятъра лек от товара на времето,
    моли се в упование и смирение на Бог
    и ще намериш отговора и омиротворение!
  3. Like
    MilenaIvanova got a reaction from Слънчева in Духовният живот като героизъм   
    Саможертвата в името на ближния, това е героизъм. До колко го има ??? В стремежа си да бъдем герои пропускаме възможността да разберем какви сме...Духовния път е призвание не е кич, не е прищявка.
  4. Like
    MilenaIvanova got a reaction from Ани in Духовният живот като героизъм   
    Саможертвата в името на ближния, това е героизъм. До колко го има ??? В стремежа си да бъдем герои пропускаме възможността да разберем какви сме...Духовния път е призвание не е кич, не е прищявка.
  5. Like
    MilenaIvanova reacted to Розалина in Незнам какво да правя   
    Здравей magsito1

    Благодаря ти,че написа коментара си на кирилица.
    Може да ти прозвучи парадоксално,,но според мене ,за да получим това,което най силно искаме,първо трябва да се откажем от него.Ама не на ужким,а наистина да се откажем.С други думи казано :"По-добре "ужасен " край,отколкото ужас без край.Сложих думичката ужасен в кавички,защото от моя гледна точка,всичко което ни се случва е за добро .Т.е това ,което сега ти изглежда абсурдно и ужасно,може съвсем да не е такова .Обаче е нужно време,за да стигнат тия мои думи до тебе.Време и преживяването да се преживее.Това си е твоят живот и твоят опит.В тоя смисъл не мисля,че помощ и решение ще дойдт от вън.Силата е в нас.И само ние сами можем да решим своите си задачки и проблеми.Поздрави и повече спокойствие
  6. Like
    MilenaIvanova reacted to braman in Масоните. Какво мислите за тях?   
    Интересено е кои са психологическите причини за членуването в такива тайни и загадъчни организации? Да не си знаеш шефа си е доста екстремно. И названието "Велик архитект" отправено към Бога не е много точно, защото Бог от Себе Си създаде света и присъства навсякъде, във всеки атом. ...
    Но по интересно е това залитане по тайното - избрани, подбрани, уникални...своего рода елитаризъм.

    В слевдващия филм, макар и детски, има много материал за размисъл.

    http://vbox7.com/play:f8ec454e
  7. Like
    MilenaIvanova reacted to Виктор in Духовните йерархии и светове   
    Има две йерархии.
    Едната е Христовата йерархия. В нея колкото по-напред е едно същество, толкова то е по-ангажирано да служи на тези след него.
    Другата йерархия е земната. В нея цари експлоатация.
  8. Like
    MilenaIvanova got a reaction from октим in Какво е да си просветлен?   
    Просветен по мое мнение е човек докоснал се до вселенската мъдрост. Като слепец сложил очила. Степените ако има такива трябва да са свързани с количеството получена информация, но не само а и осъзната истина.
    Просветен = Научен = Прогледнал= Разбрал

  9. Like
    MilenaIvanova reacted to Слънчева in Мисъл за деня 25.10-31.10.2010   
    Мисъл за деня-27 октомври
    За да пречисти своя живот, човек трябва да мисли. Мисълта е дишане в живота. Ако не мислиш, ти не дишаш. Следователно мисълта в живота е същото нещо, каквото представя дишането за кръвта. Дишането пречиства кръвта, така и мисълта пречиства живота.
    Понеже ви изказах това

    Молитвен наряд за всеки ден:

    Добрата молитва
    Псалом 91
    Псалом 23
    Господнята молитва
    Да се прослави Бог... – формула


    Молитвен наряд за сряда:

    Песен на светлия път – текст + инструментал №98
    Молитва на братството
    Псалом 19
    Псалом 103
  10. Like
    MilenaIvanova got a reaction from Слънчева in Липсата на внимание и необходимостта от него   
    Жаждата за внимание е свързана с нуждата ни за споделяне на емоции и чувства. Може да се породи и фатална зависимост. Всяка привързаност води до плен. Ние сме в плен на зависимостта ни за близост. Моето мнение може би не е много точно изразено, но се надявам да разберете смисъла.
  11. Like
    MilenaIvanova got a reaction from Розалина in Липсата на внимание и необходимостта от него   
    Жаждата за внимание е свързана с нуждата ни за споделяне на емоции и чувства. Може да се породи и фатална зависимост. Всяка привързаност води до плен. Ние сме в плен на зависимостта ни за близост. Моето мнение може би не е много точно изразено, но се надявам да разберете смисъла.
  12. Like
    MilenaIvanova got a reaction from Орлин Баев in Липсата на внимание и необходимостта от него   
    Жаждата за внимание е свързана с нуждата ни за споделяне на емоции и чувства. Може да се породи и фатална зависимост. Всяка привързаност води до плен. Ние сме в плен на зависимостта ни за близост. Моето мнение може би не е много точно изразено, но се надявам да разберете смисъла.
  13. Like
    MilenaIvanova got a reaction from Орлин Баев in Натрапчиви тревожни мисли за смърт   
    Аз те разбирам повече от добре. Не трябва да се плашиш. Приеми всичко което ти се случва за нормално. Наблюдавай се и се вслушай в съветите на Орлин. Търси и ще намериш отговорите в себе си.

  14. Like
    MilenaIvanova reacted in Човешко, твърде човешко   
    Да, пълни сме с недостатъци. И това ще е така, колкото и да се опитваме да ги тушираме и преобразуваме. Защото сме от субстанции и енергии на тази природа изградени и според нейните закони. Така стигаме до момент, от който не можем да продължим повече нагоре. В Библията този тип хора са наречени Ефесяни, гранични жители, достигнали до края на своите възможности. Ефесянин не може да се остане дълго. Или пак пропадаме, или получаваме помощ. Дано да сме от вторите.
    А до праспомена ти за благороден произход и различие напълно те разбирам. просто не му обръщай внимание, не му е дошло времето.
  15. Like
    MilenaIvanova reacted to erendil in За вярата   
    Точно във центъра на сърцето ти, Бог посява искра. Там тя тлее мъничка, мъждука колкото да не угасне. Тя е още бебенце. И ти започваш да се грижиш за нея с много внимание. Тя е малка и се нуждае от много любов - без любов не може да живее въобще... Казваш и: " Ще те обичам винаги! Каквото и да се случва, аз винаги ще съм до теб и ще те подкрепям и закрилям." Обгрижваш я, гушкаш я, милваш я - безусловно! Грижиш се да е чиста, не я тровиш с химикали и отрови, спестяваш и тревоги и кофликти. Казвате си красиви думи като: "Прекрасна си и те обичам точно такава каквато си! Благодарна съм че те има! Чувствам се съвършенно с теб!". И искричката ще расте красива и доволна, ще се радва ще бъде здрава и силна. Като всяко палаво дете, ще си играе, ще бъде своеволна. Всеки ден ще прави нещо ново или поне различно. Нужно е да и дадеш пространство, да може да почне да се изразява творчески.Ще става буен пламък и винаги ще е нова и интересна. Подкрепи този пламък, точно във центъра на сърцето! Той ще иска да си играете, да пеете, рисувате, да се смеете, да танцувате, да готвите, да пишете - всичко което ви носи удоволствие. Този пламък ще става все по-силен. Следвай го! Ще го обичаш, и той ще те заобича. Ще обичате заедно! Способностите ви ще са нужни и на тези около вас и те ще ви оценяват по достойнство. Така връзката с източника на творческата ти сила, ще става все по-голяма и силна, и пламъка ще се разгори още повече. Високо, високо - буен пламък до звездите! Точно от центъра на твоето сърце. Сърцето ми е центъра на моята сила. Аз следвам сърцето си!
  16. Like
    MilenaIvanova got a reaction from Донка in Пророчества и очаквания за 2012г.   
    Абсолютен край не съществува.
  17. Like
    MilenaIvanova got a reaction from Слънчева in Пророчества и очаквания за 2012г.   
    Абсолютен край не съществува.
  18. Like
    MilenaIvanova got a reaction from Донка in Молитвата. За какво да се молим?   
    Аз се моля Бог да ми дава сила да издържа на това което е по волята му, в смирение и покой.
  19. Like
    MilenaIvanova reacted to Диляна Колева in Как и защо са се появили отрицателните чувства ?   
    Това със завистта е много повърхностен пример с много вариации, просто това ми дойде на ум в този момент.

    Относно самотата, човек има нужда от нея в периоди в които трябва да открие нещо ново за себе си.
    Ако я направи плюс може да открие много и различни насоки, варианти, пътища. Мъдростта идва с осамотението. Мъдреците са сами, но не самотни.
    Отчаянието е момент на загуба на воля, сила, плюса се състои в това да се развие борбеност, увереност. Известен е израза, за да се намериш, първо трябва да се изгубиш, как иначе ще стимулираш търсене!?
    Обикновено в отчаянието си човек стига "до дъното" (ако не успее да го трансформира по- рано), а от дъното има само един път- на горе.

    В най- общи линии, това е положителното на отрицателното .
    Отрицателните чувства съществуват, когато има неотработени положителни, с преодоляването им, те спират да съществуват.

    Един любим цитат: "Когато сме приели най- лошото, вече няма какво да губим. А това автоматично означава, че можем да спечелим всичко!"

×
×
  • Добави...