Jump to content
Порталът към съзнателен живот

kaya

Участници
 • Общо Съдържание

  21
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

1 Следващ

Профил Информация

 • Пол
  Жена

Последни Посещения

5556 посещения на профила
 1. kaya

  Житен режим 2015

  Здравейте! Теодора, много интересно ми се стори мнението ти заради няколко паралела с моето преживяване. Спазвах режима за същия период, който и ти. Първо, лекотата на изпълнение - десетте дни минаха неусетно бързо, нямах толкова проблеми със студ, глад и умора, както друг път. Лошото е, че не успявах да си изям житото, което считам, че донякъде разваля цялата идея, но реших, че няма да се насилвам прекалено и каквото - такова. Второ - предишни пъти сякаш са се появявали физически симптоми на чистене първите дни (някоя болежка, кофти кожа за кратко) и са отшумявали към края. Този път след средата на режима се появи кошмарен сърбеж на скалпа, сърбящ обрив на врата и по няколко пъпки по други части на тялото. Измъчва ме, будя се нощем и не изглежда да се подобрява засега. Имах и друг неприятен проблем, който се появява периодично, но този път беше най-силно изразен. Отново към края на режима и това ми беше и вторият паралел, де. Заради това имам чувството, че съм сгрешила нещо тотално тази година. Зная, че е строго индивидуално, но някой има ли коментар дали закъснелите здравословни проблеми биха могли все пак да са част от процеса на чистене или да се притеснявам? Иначе отчитам някакво общо спокойствие, леко блаженство и огромна благодарност в мен (и лека еуфория, когато си мисля как пролетта наближава!). Желая ви прекрасни дни на всички!
 2. kaya

  Житен режим 2014

  Здравей, Розалина! Сега виждам въпроса. Започнах режима на 19ти февруари, сряда. Честно казано, режимът за мен всеки път е различен (от няколкото общо), независимо дали е официалният февруарски или някой, започнат по друго време. Разбира се, имат и общи черти. Благодаря ви, че споделяте тук! (:
 3. kaya

  Житен режим 2014

  Здравейте! Присъединявам се към определението "странен". Равносметка дотук: по-хубави коса и кожа, лекичко гъвкаво тяло, нови сили за работа със старите проблеми. Една страхотна новина за любим човек. И една умереност, която ми липсваше напоследък. Друг път нямам никакво търпение да започна захранването. Този път, някъде около осмия ден нещо се пречупи и ми стана от хубавото "все едно". Надявам се да съумея да я запазя за повече време, ще имам нужда от нея при захранването, а и не само. Пожелавам ви да сте много здрави и изправни проводници на любовта!
 4. kaya

  Житен режим 2014

  Здравейте! За мен най-изненадващи са емоциите, които уж идват отникъде и изведнъж ме заливат неподготвена. На някого случвало ли му се е? Отключват се (обикновено вечер) и после не мога да си спра сълзите дълго време. Понякога е дълбока мъка, друг път дълбока радост, а понякога и сама не мога да определя. Хубавото е, че се усещам спокойна някъде там надълбоко, докато те отгоре си бушуват. Странно ми е, защото обикновено (по време на режим) нямам никаква излишна енергия волно да им се отдавам. Вече сме във фазата на обновяването, нали? Какъв чудесен ден! Навън грее слънчице и дори само това ме прави безкрайно радостна. Най-трудното мисля мина, едва ли някой тепърва ще изпитва неразположения, които да го накарат да се захрани по-рано. Пожелавам ви красиви придобивки на всички нива!
 5. kaya

  Житен режим 2014

  Здравейте, отново! (: Сутринта усещах главата си голяма и лека. Пийнах вода с малко лимон и се оправих. Разсеяна съм, приготвих си житцето и го забравих у дома (поне ябълки и орехи си имам на работа). Най-интересното за мен е, че днес шефът ми малко ме поскастри по повод на задача, по която бях доста разсеяна предните седмици, та явно работя по тази тема... Като цяло ми е труден ден без житото, малко ми е лошо и отпаднало точно в момента, но, като се прибера и хапна, предполагам ще ми мине. Пък и мисля, че е повече заради негативните емоции и притеснение, които получих по повод на скастрянето, отколкото заради храненето. Инак не ме мъчи глад. Пожелавам ви лека вечер и хармонични почивни дни! На мен те са ми най-трудните от режима, защото съм свикнала да похапвам повече, когато стоя вкъщи.
 6. kaya

  Житен режим 2014

  Здравейте! Бързичко се търкулна годината и посъбрах материал за осмисляне и чистене. И въпреки, че хранителните ми навици леко се влошиха последните месеци и си помислих, че този път може би ще ми е по-трудо, вчера, когато започвах режима, се усетих радостна и лека. Все едно тялото ми ликуваше "Ехеее, най-сетне нещо хубаво и за мен!" Пожелавам ви леко и вдъхновено житуване и ще се радвам да споделяте как се чувствате през различните дни!
 7. kaya

  Житен Режим 2013

  Здравейте, светли хора! Поради лични ангажименти прецених, че тази година ще направя първия Житен режим в края на януари - началото на февруари. Този път преживяването беше много силно и нежно - усетих съвсем ясно какво е да ти е леко, какво е в съзнанието ти да липсват негативни мисли и нагласи, но без да си еуфоричен. Почувствах, че ние не сме много по-различни от житните зрънца - биваме "посяти" в този свят, развиваме се и нашата опитност захранва опитността на нещо необозримо и непознаваемо по-голямо от нас. В мен бе спокойно, много често просто си вървях бавно по улицата и това ми доставяше огромна наслада (по принцип препускам и в крачката и в речта си). На физическо ниво, на доста пъти бях много гладна, но и много вдъхновена към храната. Не ми беше лесно, тъй като имам още много да чистя и уча. А по време на захранването открих за себе си много прости и много вкусни храни. Пожелавам и на вас вълшебно време с житцето !
 8. kaya

  Етно музика

  Групата, която ме завладя това лято: Theodor Bastard - Benga А на живо любовта, която струи от музиката им и от тях, се усеща още по-силно... п.п. Обожавам Исихия и Кайно Йесно Слонце! (: И да не забравяме Ирфан, макар че и за тях е писано из форума...
 9. Здравей, сърдит младежо! Отговорът на въпроса, зададен в темата ти, е изключително прост - както искаш другите хора да се държат с теб. Минавала съм през загубите на смисъл, депресиите, математиката и програмирането, неразбирателството и самотата. Не толкова отдавна. И да ти кажа като оцелял - ще ти мине. : ) По-малко мисли, повече действай. Спорт, книги, музика. Имаш толкова много свободно време, хващай се да свириш на китара, ако те влече, знаеш ли как ме е яд, че не го направих тогава... Или пък, ако си толкова запален по програмирането, включи се в разни open source проекти или си пиши твои такива, хем и опит ще придобиеш, хем и разни такива общности има, хем ще го впрегнеш този хубав ум в нещо полезно. Или пиши, пиши за себе си, а ако искаш - споделяй написаното. И стига хапа пръв от страх да не те наранят! Колкото и да се вижда бисерчето в теб, поведението ти е отблъскващо и никой не е длъжен да го търпи, за да те открие и обикне. Най-вероятно и никой не би търпял дълго. Двама приятели са нещо чудесно, повече от достатъчно. Дано са и истински и дано и ти си им такъв...
 10. kaya

  Lisa Gerrard

  Мили момичета, Изтече новият албум на Dead Can Dance, мисля, че официално не е излязъл. Както каза един приятел - честита прелест! Може да бъде намерен по тракери, имаше и клипчета в youtube, но са ги свалили... Поздрав с Lisa, надявам се да чуете песента, преди и това клипче да бъде затрито: http://www.youtube.com/watch?v=NFZ4n0YfV48 Който държи на законните варианти, може да чуе песента 'Amnesia' (в съкратена версия) или да си поръча музика тук: http://www.deadcandance.com/. Дано и вас докосне! : )
 11. Жур, благодаря ти! Може би не ти е необходимо, но ще дам разяснение за нещата, които си напипала. В работата проблеми имаше. С изплащането на заплати - ясно, то къде ли в малките градове плащат навреме (в общи линии работодателите правят каквото си искат, защото знаят, че, поради липса на алтернативи, хората няма да напуснат). Но беше и пренапрегната, откъдето ми беше споделила, че прави глупави грешки. Има лошия навик сама да се нагърбва със задачи и отговорности, все ходи по-рано, остава до по-късно или си 'помага в почивните дни'. Само тя е съкратена, доколкото зная. Емоционален е подходът й, да. Оставила ги е да я съкратят 'по взаимно съгласие', при положение, че има право на едномесечно предизвестие (а оттам чисто административно има голяма разлика...). Предполагам защото се е чувствала виновна и разочарована. Това й поведение е от много време и е нещо в нея. Не може на 3-4 различни работи да попада все във сходни ситуации... Роднината, който се опитва да помага с намирането на работа, е баща ми. Толкова много неща си видяла. Здравето... Уморена и постоянно притеснена. Депресия. Силно се надявам да се вземе сама в ръце. Опасявах се, че този път може наистина да се предаде. Много трудности й се събраха последните години. Надявам се да си даде вътрешно почвка и спокойно да осмисли нещата. Там само тя може да си помогне. В общи линии това, което ми казваш, не звучи толкова зле, не е нещо кой знае колко неочаквано и малко ме успокоява. : ) Жур, успех и сили и на теб!
 12. Здравейте, момичета! Отново се обръщам към вас с два въпроса, които се надявам да погледнете при време и възможност. Съкратили са майка ми от работа. А работа в града, в който живее, на нейната възраст се намира трудно. Притеснява ме също, че е възможно да се е отчаяла, опасявам се това да не навреди на здравето й (има лошия навик да си трае и да страда). Първият ми въпрос е ще си намери ли нова работа? Вторият - какво ще е здравословното й състояние? Нека периодът и за двата въпроса е за следващите 3 месеца. Името й е Жулиета. Благодаря ви!
 13. kaya

  Житен режим 2011

  Мислех да го правя точно тогава! Ще ми бъде трети. Първият ми беше ноември месец миналата година, а вторият - тазгодишният февруарски. Когато разчистиш из себе си, се отваря място да се влеят много нови и хубави неща. Обобщено, това е, което ми се се случи. И дисциплината усещам полезна. Мислите ли да го спазвате строго? Или както Мария-София сподели че го прави през годината? И точно на новолуние ли ще почвате или деня след него?
 14. Насекомикс - Definitely Song <3 http://www.youtube.c...h?v=rdjKuaNjBq8
 15. kaya

  Lisa Gerrard

  За стила, колкото и да е излишно да се определя, най се съгласявам с етикетчето 'world music', което съм срещала да им слагат. И, наистина, дали заради инструментите, напевите или духа, някои албуми/песни сякаш отразяват азиатска култура, други - африканска, трети - западна, от доста места вдъхновени ги усещам (не че съм била на съответните места, а от попитите ми представи). Текстовете... там за да ги разбереш на едно ниво, трябва да си изчел книгата "Обща култура" от кора до кора (което е невъзможно, предвид че дори и в момента се пише ). Сякаш и доста митология е забъркана, но няма как да зная, тъй като не съм чела особено. Но се усеща надничащата древност/безкрайност. От друга страна, текстовете са такива, че позволяват доста широка интерпретация - който докъдето е стигнал, това си разбира. Другите "текстове" - на Lisa (и по-рядко на Brendan), на измисления език, са предназначени директно за ушето на душата (ах, този дуализъм (най-малко!), който ми е тъй трудно да именувам!). : ) Простете, че пиша интуитивно и не прилагам никакви факти към твърденията си. Толкоз мога. Пък и, каквото и да напишем за тях, най-важното е, че ни докосват. Не зная дали сте подочули, че възнамеряват отново да се съберат да записват нови неща и да изнасят концерти - http://www.katehizis...ndan_perry2010. Между другото, дали някой от вас е посетил концерта на Brendan Perry? Това (Utopia) са кадри от The Fountain, нали?! Уау, как се връзват обаче този филм и тази песен . Благодаря!
×