Jump to content
Порталът към съзнателен живот

ivan76

Участници
  • Общо Съдържание

    6
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Like
    ivan76 reacted to Слънчева in Мисъл за деня - 9.05-15.05.2016г   
    Мисъл за деня-9.05.2016г
    Отсега нататък трябва всякога да сме свързани умствено и сърдечно с всички хора по Земята, защото спасението е в нашите общи молитви – „съединението прави силата“. А когато умовете и сърцата на хората се съединят, тогава ще настъпи Царството Божие на Земята.
    Ето човека
     

  2. Like
    ivan76 reacted to Розалина in Мисъл за деня - 22.02 - 28.02.2016 г   
    Мисъл за деня - 28.2.2016 г
    Защо човек не трябва да критикува? Защото всяко нещо е в процес на развитие. Как ще критикуваш пъпката, че не е цъфнала – тя чака момента на своето разпукване; как ще критикуваш плода, че не е узрял – той не е достатъчно огряван от Слънцето, но когато то грее известно време, плодът узрява. Следователно не критикувайте художника, че не рисува добре – той още не е завършил учението си; не критикувайте музиканта, че не свири добре – той още не е завършил развитието си. Важно е човек да работи, един ден ще излезе нещо от него.
    Животът във формите(9, 187
  3. Like
    ivan76 reacted to Донка in Мисъл за деня - 22.02 - 28.02.2016 г   
    Мисъл за деня - 22  февруари
    Като изучава себе си, човек може да си даде отчет за всички свои движения, да разбере произволни ли са те, или не. Той ще разбере, че много от неговите движения са под влиянието на нисши същества, и ще прави опити да се владее. Човек не трябва да се поддава на чужди влияния и внушения, на хипнотични състояния; чрез възпитанието и самовъзпитанието вие можете да си помагате, да не се поддавате на влияния или поне да ги разбирате и да знаете как да си въздействате. Опасно е, когато влиянието иде от нисши същества. Ако е от Разумния свят, човек се ползва.
    Разумно ограничение(9, 167)

  4. Like
    ivan76 reacted to Слънчева in Мисъл за деня-25.01.-31.01.2016г   
    Мисъл за деня-28.01.2016г
    Какво трябва да правите, за да запазите равновесието на своите сили? Вечер, преди да си легнете, прекарайте всички мисли, чувства и образи, които са минали през ума и сърцето ви. Тези, които намирате за противоречиви и внасящи смущения във вас, сложете настрани; оставите ли ги в себе си, те ще внесат наслоявания, които ще предизвикат подпушване на чувствата, в резултат на което ще се явят различни болезнени състояния. Като направите тази равносметка, вие се примирявате със себе си, успокоявате се и заспивате здрав, спокоен сън. Ликвидирате ли веднъж със старите си сметки, повече не ги допускайте в ума си.
    Научни изследвания

  5. Like
    ivan76 reacted to Донка in Мисъл за деня - 18.01 - 24.01.2016 г.   
    Мисъл за деня - 20  януари 2016г
    Обичта подразбира правилна обмяна на енергиите между две същества, които едновременно си помагат. Ако двама души се обичат и не могат взаимно да си помагат, обмяната между тях не е правилна.
    Линиите на ума и сърцето

  6. Like
    ivan76 reacted to Слънчева in Мисъл за деня-4.01.-10.01.2016г   
    Мисъл за деня-4.01.2016г
    Мнозина мислят, че ако приемат новите идеи, ще прекарат живота си леко. Вярно е това, но лекият, приятният живот ще бъде накрая, а в началото всички ще минат през големи мъчнотии и страдания. Това не трябва да ви плаши; знайте, че колкото по-големи са мъчнотиите ви, толкова по-големи постижения ви чакат. Човек става велик само когато минава през големи изпитания и ги преодолява.
    Божествената мисъл

  7. Like
    ivan76 reacted to Слънчева in Мисъл за деня - 21.12.-27.12.2015г   
    Мисъл за деня-26.12.2015г
    Всяка сутрин трябва да четем по една глава от Евангелието, да търсим някоя заповед и да я приложим през деня. Тогава Христос ще дойде в нас, ще си направи жилище в нас, и по този начин ще разберем дълбоките Божествени работи.
    Ако Ме любите, ще опазите Моите заповеди
     
    Молитвен наряд за всеки ден:
    Добрата Молитва
    Псалом 91
    Псалом 23
    Господнята молитва
    Да се прослави Бог в Бялото братство... – формула
     
    Молитвен наряд за събота:
    Бог е любов – песен
    Малката Молитва
    Псалом 25
  8. Like
    ivan76 reacted to Розалина in Мисли за всеки ден 30.11.-6.12.2015   
    Мисъл за деня - 5.12.2015
    Едно се иска от ученика – да схваща вярно състоянията си и да различава кои са негови и кои – чужди, откъде идват, какъв е произходът им; това подразбира той да прави красива картина на своя вътрешен живот. Като се говори за влияние, не се разбира само в отрицателен смисъл; както се възприемат мрачни, дисхармонични мисли и чувства, отчаяния и обезсърчения, така се приемат и положителни мисли и чувства, насърчения и очарования. Ученикът трябва да прави вътрешен анализ и изследване на всички свои състояния.
    Различаване
  9. Like
    ivan76 reacted to Розалина in Мисъл за деня - 5.10.-11.10.2015г   
    Мисъл за деня - 6 октомври 2015
    При каквото положение да се намира, здрав или болен, беден или богат, учен или прост, млад или стар, човек винаги трябва да държи в ума си мисълта, че е ученик и трябва добре да учи. Веднъж дошъл на земята, човек има известна мисия, която трябва да изпълни. За да изпълни мисията си, даден му е известен капитал, който трябва да вложи в работа, да придаде нещо към него, а не да го зарови в земята  ида остане неизползуван. Всеки човек трябва да има желание да се прояви в известно направление, било в музика, в наука, в поезия, в изкуство и т.н. За да се прояви в какво и да е направление, човек трябва непременно да работи и прилага.
    Внушение
  10. Like
    ivan76 reacted to Розалина in Мисъл за деня-27.07.-2.08.2015г   
    Мисъл за деня-1.08.2015г
    Няма човек в света, който е слушал своя вътрешен глас, и работите му да не се оправят. Това са изпитали всички обикновени хора, всички учени, всички общественици и управници. Всеки има едно вътрешно ръководство, което му подсказва, как да постъпва. Това е ръководството на Светия Дух. Това е ръководството на любовта. 
    Ще ви научи
     
     
    Молитвен наряд за всеки ден:
     
    Добрата Молитва
    Псалом 91
    Псалом 23
    Господнята молитва
    Да се прослави Бог в Бялото братство... – формула
     
    Молитвен наряд за събота:
     
    Бог е любов – песен
    Малката Молитва
    Псалом 25
  11. Like
    ivan76 reacted to Слънчева in Мисъл за деня - 15.06.-21.06.2015г   
    Мисъл за деня-18.062015г
    Това, което правим ние, са опити. Нещата не се постигат изведнъж. Христовото учение е опитно, не е само теория. Христовата школа разполага със задачи, които трябва да се решават. За всяка задача са дадени специфични методи. Христовото учение изисква от човека микроскопически опити. Но всеки опит дава добър резултат.
    . ...Бих желал, в бъдеще, религията, за която ще говорим, да бъде многократно опитана и да кажем: Вярвам в Бога, защото съм Го опитал, а не защото дядо ми е вярвал.
    Живият Господ
     
    Молитвен наряд за всеки ден:
    Добрата молитва
    Псалом 91
    Псалом 23
    Господнята молитва
    Да се прослави Бог в Бялото Братство.... – формула
     
     
    Молитвен наряд за четвъртък:
    Той иде
    Молитва за плодовете на Духа
    Псалом 112
  12. Like
    ivan76 reacted to Слънчева in Мисъл за деня - 27.04.-3.05.2015г   
    Мисъл за деня-1.05.2015г
     
    Образът на този, когото обичаш, трябва да бъде тъй свещен, както твоят образ, и да не внесеш никакво петно върху него. Това аз разбирам да обичаш един човек! Това е максима. Който може, комуто е дадено, така трябва да обича.
     
    Скръб и радост
     
     
     
    Молитвен наряд за всеки ден:

    Добрата Молитва
    Псалом 91
    Псалом 23
    Господнята Молитва
    Да се прослави Бог в Бялото братство... – формула


    Молитвен наряд за петък:

    Фир-фюр-фен – песен
    Молитва на Триединния Бог
    Псалом 44
  13. Like
    ivan76 reacted to Слънчева in Мисъл за деня - 27.04.-3.05.2015г   
    Мисъл за деня-30.04.2015г
     
    ...в българския език, най-първо ние трябва да се научим, по възможност, да употребяваме думите на място. ...И тъй, от човека се изисква едно нещо: да бъдем крайно внимателни към думите, които употребяваме, защото, казва Христос: „От думите си ще се оправдаем и от думите си ще се обвиним“.
     
    Той ги изпита
       
    Молитвен наряд за всеки ден:

    Добрата молитва
    Псалом 91
    Псалом 23
    Господнята молитва
    Да се прослави Бог в Бялото Братство.... – формула


    Молитвен наряд за четвъртък:

    Той иде
    Молитва за плодовете на Духа
    Псалом 112
  14. Like
    ivan76 reacted to Слънчева in Мисъл за деня - 27.04.-3.05.2015г   
    Мисъл за деня-27.04.2015г
     
    Следователно смисълът на живота е да определи човек в що стои неговият идеал. ...Идеалът е същина, която съдържа целокупността на цялото битие в себе си. Този идеал, тази реалност съдържа всичко в себе си. И първото проявление на този идеал в света, това наричаме ние обикновената човешка любов, за която всички говорят. ...И действително, човешката любов аз я взимам като едно качество на човека. Докато туй качество съществува в човека, човешкият живот, човешките мисли, човешките желания, човешките действия имат смисъл.
     
    Той ги изпита 
     
     
    Молитвен наряд за всеки ден:

    Добрата Молитва
    Псалом 91
    Псалом 23
    Господнята Молитва
    Да се прослави Бог в Бялото Братство...– формула


    Молитвен наряд за понеделник:

    Благославяй - №8 от "Духът Божий"
    Молитва на царството
    Псалом 143
  15. Like
    ivan76 reacted to Донка in Мисъл за деня-20.04.-26.04.2015г   
    Мисъл за деня-24.04.2015г
     
    Как можем да се разговаряме с душата си? – Това е най-великата наука. Ако можеш да се разговаряш с душата си, ще научиш велики неща. Ако не можеш да се разговаряш, ще останеш невежа. Душата е майката на човека. Майката означава „мая“ – това, което е облякло човека в материя. Всъщност, човек има две майки: едната е от духовен произход, а другата – от материален. Първата майка се нарича Божествена душа, а втората – материя. Тя създава за човека всички противоречия и заблуди. Под „Божествена душа“ разбираме състоянието нирвана.
     
    Живата енергия
     
    Молитвен наряд за всеки ден:

    Добрата Молитва
    Псалом 91
    Псалом 23
    Господнята Молитва
    Да се прослави Бог в Бялото братство... – формула


    Молитвен наряд за петък:

    Фир-фюр-фен – песен
    Молитва на Триединния Бог
    Псалом 44 
  16. Like
    ivan76 reacted to Розалина in Мисъл за деня-20.04.-26.04.2015г   
    Мисъл за деня - 22.4.2015
    Казвате, че зад смъртта няма живот. Питам: Преди да се е разложила, светлината не е ли съществувала? Преди смъртта, светлината имала ли е енергия? Имала е, разбира се. Защо тогава след смъртта да няма енергия? Енергията съществува преди и след смъртта на съществата. Да се говори за живот след смъртта, това значи, да се говори за продължаване на Божията дейност, като вечна и непреривна.
     
    Като го видя Петър
     
    Молитвен наряд за всеки ден:

    Добрата молитва
    Псалом 91
    Псалом 23
    Господнята Молитва
    Да се прослави Бог в Бялото братство... – формула


    Молитвен наряд за сряда:

    Песен за светлия път - от "Песен на Ангелите"
    Молитва на братството
    Псалом 19
    Псалом 103
  17. Like
    ivan76 reacted to Слънчева in Мисъл за деня-20.04.-26.04.2015г   
    Мисъл за деня-21.04.2015г
     
    Христос казва: „Идете, известете на братята ми да идат в Галилея, и там ще ме видят“. Галилея е мястото на ума, дето нещата се разбират правилно. За да отиде в Галилея, човек трябва да бъде високо благороден и интелигентен...
    „Идете, кажете на братята ми да идат в Галилея, там ще ме видят.“ Това са последните думи, които Христос отправя към вас, да отидете в Галилея, да Го видите, да познаете Любовта, която Той носи. Той иде сега да ви възкреси. Този е последният ден!
     
    Възкресение на Любовта 
     
     
    Молитвен наряд за всеки ден:

    Добрата молитва
    Псалом 91
    Псалом 23
    Господнята молитва
    Да се прослави Бог... - формула

    Молитвен наряд за вторник:
    Ще се развеселя - песен
    Пътят на живота - молитва
    Псалом 27
  18. Like
    ivan76 reacted to Слънчева in Мисъл за деня-20.04.-26.04.2015г   
    Мисъл за деня-20.04.2015г
     
    Казано е в писанието: „Отец люби Сина си.“ Това значи – Бог вложи живота си в Христа и се пожертва чрез Него. Христос е отражение на Бога, затова Бог Го познава. Бог е Любов, която се проявява чрез Сина. Бащата познава любовта, която е вложил в сина си. Затова Христос казва: „Както ме познава Отец, така и аз Го познавам.“ Не може синът да не познава любовта, която бащата е вложил в него.
     
    Великите условия на живота
     
     
    Молитвен наряд за всеки ден:

    Добрата Молитва
    Псалом 91
    Псалом 23
    Господнята Молитва
    Да се прослави Бог в Бялото Братство...– формула


    Молитвен наряд за понеделник:

    Благославяй - №8 от "Духът Божий"
    Молитва на царството
    Псалом 143
  19. Like
    ivan76 reacted to Слънчева in Мисъл за деня-13.04. - 19.04.2015г   
    Мисъл за деня-19.04.2015г
     
    Хората разрешават някои въпроси преди да решат един основен въпрос. Аз питам: Ти Христа като Любов познал ли си Го? Неговото разположение, туй, благородното разположение да се пожертва за самото човечество, да въздигне всичко, ти познал ли си го? Туй е важният въпрос. Че е Син Божи, какво от това? То е второстепенен въпрос.
     
    И Петър Го взе настрана
     
     
    Молитвен наряд за всеки ден:

    Добрата молитва
    Псалом 91
    Псалом 23
    Господнята Молитва
    Да се прослави Бог в Бялото Братство... – формула


    Молитвен наряд за неделя:

    В начало бе Словото – песен
    Добрата Молитва
    Псалом 61
  20. Like
    ivan76 reacted to Розалина in Мисъл за деня-13.04. - 19.04.2015г   
    Мисъл за деня -17.4.2015
    Слушай, приятелю, ако ти чакаш този Христос, който е бил преди 2000 години, ти ще отидеш в дъното на ада. Този Христос е пораснал сега, преди 2000 години той е бил малко дете. Той е бил бебе още на 2 години, а сега е възмъжал, сега е на възраст, силен е. Следователно няма да го търсиш като едно малко детенце и да казваш: „Ех, да имам едно малко бебенце като Христа и да го помилвам!“ Тогава той не е могъл да спаси света. Бягаше в Египет, биха го и го разпънаха на кръст. Туй беше волята Божия. Той си казваше: „Е, нали си слаб, тъй ще бъде!“ Като възкръсна, казваше: „Всякаква власт ми се даде на небето и на земята, и в бъдеще няма вече тъй да бъде: няма да ме бият. Идете и проповядвайте туй Слово, аз ще бъда с вас до края на века“.
     
    Целувание ми не даде
     
    Молитвен наряд за всеки ден:

    Добрата Молитва
    Псалом 91
    Псалом 23
    Господнята Молитва
    Да се прослави Бог в Бялото братство... – формула


    Молитвен наряд за петък:

    Фир-фюр-фен – песен
    Молитва на Триединния Бог
    Псалом 44
  21. Like
    ivan76 reacted to Слънчева in Мисъл за деня-13.04. - 19.04.2015г   
    Мисъл за деня-16.04.2015г
     
    Думата Исус е символична. Тя съдържа три велики основни принципа. Единият принцип означава сила, която твори, преобразява живота и му дава нова насока. Исус е човек, който не се занимава с обикновени работи. Той има предвид великите Божествени истини, които поставят всичко в ред и порядък.
    Вторият принцип е живата енергия, която слага всичко в изправност. Тя не набожда нещата на игли, както правят ония, които изучават буболечките и пеперудите. Тя не умъртвява, но дава живот на всички същества. Тя е сила, която запазва всичко, или, както я наричат още, „закон на Любовта“. Третият принцип е „законът на равновесието“, който урежда всички спорове и недоразумения между хората.
     
    Възкресение на Любовта
     
     
     
    Молитвен наряд за всеки ден:

    Добрата молитва
    Псалом 91
    Псалом 23
    Господнята молитва
    Да се прослави Бог в Бялото Братство.... – формула


    Молитвен наряд за четвъртък:

    Той иде
    Молитва за плодовете на Духа
    Псалом 112
  22. Like
    ivan76 reacted to Розалина in Мисъл за деня - 6.04. - 12.04.2015 г.   
    Мисъл за деня - 11.4.2015
     
    Христос казва на Петра: „Петре, ти трябва да приемеш Йоана в себе си, т. е. трябва да възприемеш новото учение – учението на любовта.” – Как се възприема любовта? – Както се приема светлината и топлината. Отвори очите си и ще възприемеш светлината. Изложи гърби си на слънце и ще възприемеш топлината. ...Любовта, мъдростта и истината са за всички. Те не са привилегия за едного.
     
    Като го видя Петър
     
    Молитвен наряд за всеки ден:
    Добрата Молитва
    Псалом 91
    Псалом 23
    Господнята молитва
    Да се прослави Бог в Бялото братство... – формула


    Молитвен наряд за събота:

    Бог е любов – песен
    Малката Молитва
    Псалом 25
  23. Like
    ivan76 reacted to Слънчева in Мисъл за деня - 6.04. - 12.04.2015 г.   
    Мисъл за деня-9.04.2015г
     
    Йоан запита Христа: „Господи, кой ще те предаде?” Христос отговори: „Който най-малко ме обича.” Ония хора, които имат най-малко любов, най-малко истина, наричам предатели на човечеството. Ония, които са готови да се жертват за другите, които имат любов в сърцето си, наричам истински герои в света.
     
    Като го видя Петър
     
     
    Молитвен наряд за всеки ден:

    Добрата молитва
    Псалом 91
    Псалом 23
    Господнята молитва
    Да се прослави Бог в Бялото Братство.... – формула


    Молитвен наряд за четвъртък:

    Той иде
    Молитва за плодовете на Духа
    Псалом 112
  24. Like
    ivan76 reacted to Слънчева in Мисъл за деня - 6.04. - 12.04.2015 г.   
    Мисъл за деня-8.04.2015г
     
    Какво се разбира под „любов и обич”? Любовта означава закон на самопожертване, т. е. движение, пътуване на далечни места. Под „обич” се разбира щедрост, т. е. движение с по-малка сила от това на любовта. При любовта ти носиш материал за градеж от далечни разстояния, а при обичта градиш. Под „дух” разбирам проява на сила, затова казваме, че духът крепи света.
     
    Като го видя Петър
     
     
    Молитвен наряд за всеки ден:

    Добрата молитва
    Псалом 91
    Псалом 23
    Господнята Молитва
    Да се прослави Бог в Бялото братство... – формула


    Молитвен наряд за сряда:

    Песен за светлия път - от "Песен на Ангелите"
    Молитва на братството
    Псалом 19
    Псалом 103
  25. Like
    ivan76 reacted to Слънчева in Мисъл за деня - 6.04. - 12.04.2015 г.   
    Мисъл за деня-6.04.2015г
     
    Днес Христос слиза на земята със запалена свещ да търси истински човеци. ...И Христос зададе въпроса: „Когато Син Человечески дойде втори път на земята, ще намери ли достатъчно вяра?” Ще намери ли хора, които ще приемат това учение?
     
     Нито  тържик
     
     
    Молитвен наряд за всеки ден:

    Добрата Молитва
    Псалом 91
    Псалом 23
    Господнята Молитва
    Да се прослави Бог в Бялото Братство...– формула


    Молитвен наряд за понеделник:

    Благославяй - №8 от "Духът Божий"
    Молитва на царството
    Псалом 143
×
×
  • Добави...