Jump to content
Порталът към съзнателен живот

diferenciala

Участници
  • Общо Съдържание

    5
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Профил Информация

  • Пол
    Не казвам

diferenciala's Achievements

  1. Принципно да, не ям месо. Но пък не разбирам защо всички толкова фанатично се самообвиняват, че сеят смърт или разруха върху всичко, каквото и да правят. Ми че то в природата винаги има, имало е и ще има смърт в някаква форма. Най-малкото, ако не беше така, нямаше да има баланс, нямаше никой да яде никого, нямаше и да има живот. Докато човека е човек в тази си форма, винаги ще сее смърт, от някаква гледна точка, и това трябва всеки да го приеме доброволно, инак се обрича на пожизнено страдание. Общо взето, това за което мислиш, него привличаш да се случва. Пък аз смятам, че има доста по-съдържателни неща, на които човек може да се радва, докато е човек, вместо постоянно да се терзае за делата на другите. Щом не си хванал ножа да колиш ти, то не ти е работа върши ли го някой друг или не, то си е за негова сметка. Вече ако човек се вдигне на следващото, по-високо стъпало, то той вероятно не би имал и физическа форма, а тогава със сигурност няма да са му нужни кожени изелия, за които да мисли. Та такива ми ти работи.
  2. Според мен пък неносенето на кожени дрехи, с аргумента че били от животни, е меко казано пълно безумие. Да си купуваш дрехи и изделия от изкуствена материя за да заместиш естествената кожа, също Най-малкото заради замърсяването, което се причинява само зада се произведат и изгорят, след като бъдат изхвърлени. И не мога да ги разбера разните суетни дами, които уж са толкова чувствителни и мислят за страданието на животните, а не могат да си представят да използват дрехи повече от една-две години, макар и те да са здрави. Ами то това си е типичното глобално консуматорско мислене. Според мен то стои доста далеч от идеите на кое да е духовно учение. А освен това, след като някое животно е било убито за храна, естествено и разумно е то да бъде уползотворено максимално, а не примерно да се изхвърлят части от него. Извращението, което обаче стои на дневен ред, е че доста животни се убиват, само заради кожата, а месото се изхвърля, но това важи особено за скъпите кожени палта и дамски изделия от екзотични животни. Това обаче няма нищо общо с масово разпространените кожени изделия от свинска и телешка кожа, които тук носи почти всеки. Прост факт е, че малко или много, животни винаги ще се убиват, за добро или зло, незибежно е, затова по-добре естествена кожа или друг естествен материал, от колкото полимерен боклук и отпадък. А колкото до енергиите, които се били отлагали и предавали по кожата, пич, ти май си поредния теоретик, който говори само на изуст. Ако въобще осъзнаваше това което казваш ,сигурно изобщо нямаше да живееш в града и да ползваш компютър.
  3. Според мен най-добре е човек да не консумира никакви фабрикати и полуфабрикати, ами само естествена храна (в приемливи комбинации и минимална термична обработка на несъдържащите мазнини и животински протеини), тоест плодове, зеленчуци, зърнени, бобови и ядки, както и качествени животински продукти . Е-та може да има само в преработени храни получени при изкуствени условия. Много често хората, които не могат да се откажат от любимите си лакомства казват, че естествената храна била натровена, нитратна, расла в лоша почва и т.н. Истината обаче е, че най-голямото зло и най голям враг на човешкото здраве, по отновение на храненето, си остава синтетичната храна. Поради това смятам, че НЕ трябва да се мисли, че от едни Е-та трябва да се притесняваме, а от други не.
  4. Аз също някога бях сънувал подобен сън. Бях много малък, но си спомням, че това беше детския ми кошмар, че Витоша изригва. Помня, че в този период разглеждах разни енциклопедии и четох за вулканите. Тъй като знаех, че Витоша е с вулканичен произход, в комбинация с теориите за спящите вулкани от енцилкопедиите, доста се плашех, че може и Витоша да е такъв. И за мен е чудно това че и други хора са сънували подобен сън. Не съм се замислял за символично тълкувание обаче. Относно гъбата, според мен там няма нищо. Принципно официално е забранено преминаването от там, но лично аз съм се разхождал многократно в района и зиме и лете и не съм имал проблем, освен една зима когато имаше 2 побеснели помяра, които само лаеха и изглеждаха агресивни, но всъщност бяха плашливи. Иначе, като особено специфично място на Витоша за мен си остават Комините. От малък съм бродил в района съвсем самичък от интерес, и все още обожавам това място, да се разхождам, да се спускам със ски или да си свиря на дудука от скалата, целия склон ехти, чудо на чудесата е. За красотата на мястото да не говорим. Преди 2 години там се случи нещо много особено за мен. Беше ден, в който не беше съвсем ясно горе, но от време на време изгряваше слънце. Имаше една мъглица, която леко прозираше и зад нея се виждаше долната част на склона и част от софийското поле. Случи се така че зад мен изгря слънце, а под мен, в пропастта, беше мъглицата. Аз бях на ръба на една скала и сянката ми падаше право върху мъглицата. Около главата ми в отражението имаше цветен ореол. Успях дори за заснема мигa. Уникална снимка, на божествено явление. Какво беше това чудо изобщо не знам, знам само че беше прекрасно изживяване на едно любимо място, което стана за мен още по-специално.
×
×
  • Добави...