Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Alis82

Участници
  • Общо Съдържание

    3
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Мнения добавени от Alis82

  1. Здравейте, hip.

    Благодаря и на вас и на Орлин Баев за това, че толкова дълбоко сте вникнали в проблема, като все пак аз съм описала най-драстичните детайли от кореспонденцията ми с този човек. Мислила съм много задълбочено върху всички варианти и вашето мнение също съвпада с една от посоките на собствените ми мисли. И аз съм много озадачена, защото ако вместо мъжът, с когото имам връзка ми пише друга жена, с която той е обвързан, логично е тя направо да ми каже, че той е обвързан с нея и трябва да се оттегля и да го оставя на мира. Това ме навежда на мисълта, че може би, ако друг човек ми пише вместо него, това не е жена, с която той е обвързана,а човек от къщата му, който не смее да ми каже някаква голяма лъжа, т.е. че този мъж е обвързан с друга, ако не е така. Може би, защото ако друг човек ми пише, той все пак се бои да не бъде демаскиран и не смее да ми каже някаква много драстична лъжа, като това, че човекът си има друга. Относно това, че разговорите са нелогични. Да, те са наистина такива. Сякаш човекът, който ми пише не е запознат с детайли и подробности от нашите отношения и сякаш по-скоро очаква да получи информация от мен за това докъде са стигнали отношенията ни и какви са плановете ми. Прилича по-скоро на проучване. В странните скайп включвания преобладават въпросите към мен, а не отговорите на моите въпроси към него. Когато задам някакъв обикновен контролен въпрос, на който съм сигурна, че ако говоря с приятеля си, той знае отговора и аз съм чувала мнението му преди, следва дълго мълчание и после отговорът е някак твърде общ и се разминава коренно с въпроса и със стила, в който би ми отговорил човекът, когото аз познавам. Това е, което ме озадачава най-много.

    Във всеки случай, наистина тази история много ме изнервя и в момента временно съм прекратила опитите си да говоря с въпросния човек, докато не се почувствам достатъчно готова да го попитам директно какво става и той ли всъщност ми пише такива противоречиви неща. Разбира се, ще му изпратя цялата нелепа кореспонденция, за да прочете поне какво съм получавала като съобщения от него. Аз нищо не изключвам като възможно, дори да страда от някакво заболяване и затова се регистрирах в сайта, за да получа компетентно мнение на специалисти, а не да се лутам в собствените си противоречия.

    И съм ви много благодарна за отговорността и разбирането, с които подхождате към мен и проблема ми.

  2. Здравейте, Д-р Баев.

    Благодаря за отговора. Аз, разбира се, не съм професионалист във вашата област. Но и моят собствен анализ беше в тази насока.

    Просто ми е много трудно да повярвам, че е възможно този мъж толкова упорито да твърди, че не е обвързан с друга жена, а да се окаже обратното. По неговите думи, той е разделен с майката на сина си и не поддържа никакви отношения с нея, както и с друга жена. Разбира се, има вариант да крие.

    И аз си мислех да направя файл с хронологията от скайп и със съобщенията, но се страхувам, че има риск той отново да не признае истината за друга жена, ако има такава и в такъв случай, аз ще бъда още по-объркана как да тълкувам думите на един може би патологичен лъжец.

    Ще взема под внимание съвета ви и ще пиша какво се е случило.

    Поздрави и отново благодаря.

    Алис

  3. Здравейте!

    Регистрирах се в сайта, който се оказва много полезен и интересен, защото имам конкретен проблем с мъжа, с който имам връзка и нямам обяснение.

    Много ви моля да ми дадете професионалното си мнение възможно ли е този човек да има психично заболяване.

    Ситуацията е следната. Той в момента е в друга страна и комуникацията ни става главно по скайп и с sms-и. Понякога говорим, но в повечето случаи пишем. Човекът нямаше странни и необясними неща в поведението си, когато се виждахме в действителност преди няколко месеца. Държеше се зряло, последователно и отговорно. Бяхме невероятно щастливи и той твърдеше, че с мен иска да прекара жиовта си. По всичко изглеждаше, че ме обича и се грижи за мен. Наложи се да замина за известно време поради обстоятелства, но се разбрахме да продължим връзката си, когато се върна.

    Но започнаха странните неща в поведението му.

    Например:

    В продължение на няколко дни получавам от него прекрасни, невероятно мили любовни обяснения и обещания за това как ще подредим бъдещия си живот заедно и след това получавам от същия телефонен номер или неговия скайп съобщения с коренно противоположно съдържание. Стана съвсем драстично, когато получих съобщения на мобилния си телефон от този човек колко много ме обича и след по-малко от 2 часа от неговия номер получих съобщение, че си има свой живот и едва ли не няма нужда от мен. Това ме наранява, но вече и плаши. Когато се чуем по телефона се държи нормално и не стават такива недоразумения и противоречия. Но е трудно да водим дълги телефонни разговори, а аз вече не знам с него ли си пиша. Вярвам, че той пише положителните мили неща. Но се питам същият ли човек може да пише в толкова кратък интервал съобщенията с противоположно съдържание. Объркана съм. Когато го попитам директно защо се държи така жестоко в дадени моменти, той отрича и ме обвинява, че правя драми и че съм неуверена сякаш въобще не знае за какво говоря. Става така, че аз се оказвам виновната за конфликтите ни.

    Имало е случай да ми пише например "Много ми липсваш. Бъди спокойна. Всичко е наред. Целувам те." Аз му отговарям: "И ти ми липсваш. Надявам се да имаш хубава приятна вечер. Лека нощ. Целувам те." Около час след това получавам следното съобщение от този човек: "Защо ми пишеш съобщения без никакъв смисъл?" Друг случай е в рамките на един скайп разговор в писмена форма да ми напише, че няма какво да си кажем повече оттук нататък и минута по-късно да ми напише, че пак ще се чуем и много ме целува. При това аз ужасно се разстройвам, защото връзката ни вървеше повече от прекрасно, когато бяхме заедно и според мен този мъж е зрял и отговорен, т.е. не би реагирал като дете. Поне такива са впечатленията, които имам за него. Не мисля, че е възможно да играе тийнейджърски игри. Той е 33 годишен архитект, има малък син на 6 години и е разделен с майката, за която не се е женил. Доколкото ми е известно, живее с родителите си и със семейството на брат си. С майката на сина си са в лоши отношения, защото по неговите думи тя е съсипала живота му. От семейството му единствено съпругата на брат му общува с майката на сина му. Останалите не желаят да се споменава дори името й.

    Имам подозрения, че може би не той ми пише в някои от случаите и че е възможно друг човек да го прави с цел да ни съсипе отношенията. Но аз съм надалеч и нямам доказателства. Допускам всичко, включително и да е той самият и да има някакво заболяване. Затова се обръщам към вас с въпроса:

    Има ли такова психично заболяване, при което човек толкова бързо да мени коренно отношението си и да говори взаимно изключващи се неща. Например в рамките на 2 часа да напише съобщения с противопложно съдържание? И това да не е единичен случай. Случвало се е поне 4 пъти за последните 4 месеца.

    Моля ви , помогнете ми с вашето становище. Предварително благодаря.

×
×
  • Добави...