Jump to content
Порталът към съзнателен живот

izgrev

Участници
  • Общо Съдържание

    262
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

2 Следващи

Профил Информация

  • Пол
    Мъж

Последни Посещения

9148 посещения на профила

izgrev's Achievements

  1. „Отче наш“ „Духът Божи“ Ще прочета двайсета глава от Притчите. „В начало бе Словото“ Неделна беседа: Праведният ходи в целостта си - 2 юли1933 г. Благословен Господ, Бог наш“ „Отче наш“
  2. Сега ще ви направя един малък разбор. Имате понятие за човешкото сърце, много криво понятие. Малко християни съм срещал, които имат ясна представа за сърцето. Казват: „Нечисто е сърцето.“ Че е нечисто, нечисто е, но туй не е голямото зло на сърцето. В сърцето на човека са вложили най-голямото богатство. Всичкото злато, което има, е вътре, окаляно е отвън. Че е оцапано, оцапано е. Ако се очисти, е чисто. Самите материали са здрави, няма нищо калпаво. Отвън е оцапано, трябва да се изчисти. Външно животът на човека е позлатен. Нечистото сърце ако не се чисти, златото не излиза. Затуй човек страда. Като се очисти, иде Божественото благо. Казвате: „Не е добро сърцето.“ Ако не е добро, защо Господ казва: „Сине мой, дай си сърцето.“ Господ казва: ще очисти греховете отгоре, ще очисти сърцето. В сърцето е вложен капитал, който отгоре е оцапан, златото и всичките хубави работи са оцапани. Бог казва да Му дадем сърцето, за да го очисти. Бог вложил най-хубавите работи в него, затуй сега трябва да го очистим. Има пари жълтици, които са оцапани отгоре. Гледат да ги изчистят, но да останат старите надписи. Тези монети струват много скъпо. Ако се изтрие написаното, не струват. Какъв е законът? Ако не изчистите сърцето си, ще страдате. Ако изчистите лицето, което е позлатено, пак ще страдате. Ако не очистите сърцето, ще страдате, понеже, като очистите лицето, което е позлатено, ще излезе медта отдолу, отровата. Да готвиш в една медна тенджера, некалайдисана, е отровна. Казвам, не чисти само лицето, което е позлатено. Като го изчистиш, ще излезе лошото. Лицето отвън е златно, отвътре не е. Сърцето си трябва да чистиш, понеже, като изчистиш отвън сърцето, ще излезе златото отвътре. Под думата злато, разбирам знанието, мъдростта вътре. А пък под думата лице разбирам онези предохранителни неща, които Бог е турил отвън, не ги премахвайте. Добро,_справедливост,_разумност
  3. Не ми е ясно защо Блаватска държи на тези 320 милиона години, след като научния свят категорично(за сега поне) твърди, че възрастта на планетата е 4.5 милиарда години. Може би нещо пропускам?
  4. Продължавай. Няма хора идеални и без кусури. Когато успееш..... ...тогава е възможно да ти изпрати "небето" този човек! Докато не се приемеш и заобичаш с всичко в себе, няма да дойде "Юнака на Бял кон". Мое скромно мнение.
  5. Май само това ? Aaaaaaaa, не! Не само това. Мъжът трябва да е Бог! Ама богат де. Не някой местен дребен Бог. И умен. Красив. Нежен. И послушен разбира се! И да разбира от нежна женска душа. Да може да я отменя, когато е служенбно заета с пране и готвене. А ако и глади.....това е мъж! Един истински мухльо. А другите мъже какви са само....ооооо, до малкия им пръст не можем се докосна!
  6. Естествено второто. Ще живеем живот, изпълнен с вдъхновение и творчество и няма да се обожествяваме, защото не сме богове(даже не можем да сме учители), а сме си обикновени хора! И от такива обикновени като мен и теб има нужда в обществото ни!
  7. "Не мога да лицемернича. " Никой силом не би трябвало да върши каквото и да е. И да кара други да правят същото.
  8. Двоен стандарт е неподходящ термин(може би), но друго не ми идва на ум в момента! Любовта е истина. Почтеността е истина. Родолюбието е истина. Емпатията е истина! Уважението и себеуважението са истини. Майчината любов?...истина ли е?...истинска ли е?...или сега така, а утре иначе? За тези човешки понятия не мога да кажа, че днес са истина, а утре може и да не бъдат. Ако бъркам....??..дали Лойола не се е преродил?
  9. Това е много интересна позиция! Не съм се замислял в този аспект. Но може би, защото истината е съблазнителна във всички ситуации в които ни поставя живота. Т.е., излиза, че е била важна за мен. Интересно! Истината да не ми е нужна? Ще помисля още! Още една интересна позиция! Да плащам за истината? Не разбирам. Истината бизнес ли е?
  10. Ася, не иде реч за хора, които имат затруднения. Твоето положение е друго. Не можеш сама да се натоварваш. Нужни са напътствия на специалист. Най вероятно методист-рехабилитатор.
  11. Не, не е идеално. Може да се използва ходенето, но за да се получи ефект от това, е нужно да се ходи 2-3 пъти седмично по 30-40 минути до изпотяване! 5-6 километра помагат за повишаване на апетита.
  12. Имам си приятели. Не един. И стари, вече тръгнали по своя си път с, които вече не се виждам, и сегашни, с които още потдържам връзки! С всички тях съм имал един и същи начин на контакт.Харесвал съм ги, защото са точна такива, каквито са и никога не съм искал(изисквал) нещо повече от тях, освен да бъдат себе си! Никога не съм искал нещо повече и затова....... не ми се е налагало да стоя настрана, или да държа тях настрана! Почнем ли да си показваме грешките, дори и да сме го поискали, край с приятелството! На практика май се получава така: искам съвет, но очаквам точно определен отговор! Не го получавам, ерго, приятеля е "лош"! С приятел не обръщам внимание на "грешките". Той дори ми е симпатичен с неговите"грешки"! Харесвам последния си приятел точно заради тези така наречени "грешки". Там му е чара. Според мен може! Махаме очакванията и се радваме на "САМОБИТНОТО" поведение на човека до нас! Радваме се и се забавляваме, нищо повече. Никакви изисквания! Всиочки хора са различни. Не могат да мислят и чувстват еднакво. Точно тук е удоволствието, мисля си, от контакта с хората. Приятелството не търпи поучения, нравоучения, насоки, съвети и пр. Ако това се държи настрани, може да има приятелство! Ние не сме ПО...от приятелите си! Ако пък сме наистина ПО.....не бива да го демонстрираме.
  13. Корена храни дървото. То е зависимо от корена. Дали Бог е зависим по същата логика? Слънцето грее..........съгласен съм. И на мен това ми стига!
  14. Разкрепостени?....но само ако се отнася за тях самите. Свободолюбиви, но...свободата е за тях, а партньора трябва да се съобразява с "нещата от живота"! Ами...общо взето, "свободолюбивия" върви отпред, а зад него с магарето крета партньора! В брака...като в приятелството! Всеки е равноправен и важен. Няма предимство за единия, защото....е по-умен например; или по-богат....или "ПО-" изобщо! Ако няма "ПО-"в брака!...... има разбиратъелство и любов, има брак и семейство! И то щастливо. А такива са семействата на повечето ми приятели!
×
×
  • Добави...