Jump to content
Порталът към съзнателен живот

miroSlava18

Участници
  • Общо Съдържание

    24
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Профил Информация

  • Пол
    Жена

miroSlava18's Achievements

  1. Извинявам се, че се е получило така със сайта, сега влизам и разбирам, че е станало грешка, затова го помествам отново, а space_cat може да си провери пощата! http://www.astro.com/
  2. Христо, според мен съня показва много ясно, че в живота ти има промени, които не са много положителни. Вероятно търпиш известни разочарования, всичко ще се обърка много, в момента се чувстваш несигурен и едва ли не предаден от приятели или познати. Това е във връзка или с твое учение, ако учиш или в интернет пространството, сайт в който си повече активен. Ти сам можеш да анализираш коя е областта, в която изпитваш тези затруднения и разочарования. Числото десет в края на съня подсказва, че накрая нещата ще се оправят и ти ще бъдеш удовлетворен. Това е от мен, дано съм ти помогнала сам да анализираш съновиденията си. Тук ми се иска да допълня - често чета дадени сънища свързани с книги, библиотеки и пр. и много от вас изключват възможността това да касае влизането ви в интернет, сайтовете които посещавате повече или по-малко. Понякога сме склонни да търсим значението далеч от нас, а то обикновено е пред очите ни. Разбира се, не е задължително да е свързано точно с интернет, аз само се опитвам да обърна погледа ви и в тази насока, а вие със сигурност, ще намерите отговора. По отношение на плача и сълзите, всеки би трябвало да забележи сам, когато плаче насън какво му се случва. Според мен това е някакво неудовлетворение, което ще изпиташ, сълзите са вид пречистване и предполагам, че накрая нещата ще се развият по най-добрия начин. Желая ви успех!
  3. Позволявам си да ви препоръчам един сайт, чрез който може да получите отговори на вашите въпроси - www.astro.com/cgi
  4. Една поучителна история с мен самата - един колега, който трябваше да отиде до Общината да свърши нещо, но беше употребил алкохол и не можеше да използва собствения си автомобил, дойде и ме помоли да го закарам, за да си свърши работата. Общината беше наблизо, обикновено повечето автомобили използваха едни странични улици за по пряко, но когато трябваше да се включим в движението на главния път, се получаваше една опашка от няколко автомобила. И така ние сме 5-6 кола, в момента по тротоара се движи една жена, млад мъж се впуска към нея, скъсва златния и ланец и хуква да бяга. В този момент от колите започнаха да изскачат хора и подгониха крадеца. Моя колега също отваря вратата за да се впусне в гонката, но аз го спирам, вероятно защото все пак е употребил алкохол. Нямам друго обяснение защо го спрях в този момент. На следващия ден сутринта извеждайки кучето си на разходка, слизайки с асансьора на първия етаж, преди още да отворя вратата, тя се отваря и една немска овчарка, която вече я прибират, връхлита към моето куче и почва да го дави. За първи и последен път ми се случи това, но да разкажа докрай историята. Толкова се изплаших, започнах да крещя неистово, чувах как съседа в апартамента на първия етаж покашля, но не ми се притече на помощ. Всичко продължи около една-две минути, успяха да приберат овчарката, на моето куче му нямаше нищо, остана само силният стрес, който изпитах. По-късно премислих ситуацията и разбрах, че така както аз спрях колегата ми да отиде и помогне на жената предишния ден, така и на мен в този момент никой не ми помогна. След два дни разбирам, че съседа от първия етаж, който не ми помогна, решил да се качи някъде нагоре по етажите, влизайки в асансьора, вътре друг съсед с кучето си, което се впуска и го ухапва по корема. Започнах да се смея и си казах - всеки от нас си получи заслуженото. И така нещата приключиха, повече нито на мен, нито на съседа от първия етаж не се случи нещо подобно.
  5. Тъй като си роден под знака на Дева, реших да се опитам да напиша нещо, дано съм близо до истината и това да ти е от полза в живота. Надарен с голяма впечатлителност, дарба на оратор, силна воля и желание за успехи. Вероятно ще получиш добро образование, привлича те историята, правото, философията, връзките с обществото. Тъй като имаш Луна в съвпад с Плутон в Скорпион, си надарен със силни чувства, стремеж да доминираш над другите. Страстен, ревнив и понякога обсебващ. Добре би било ако се научиш да бъдеш по отстъпчив. Имаш много силно развита интуиция, проницателност, много потаен и привлечен от всичко мистично, скрито, окултно. Много силна дарба за ориентация, силен в механика, можеш да бъдеш успешен хирург или психоаналитик. За мен е по-вероятно да се отдадеш на някой по-нестандартна професия, можеш да правиш изследвания в необичайна област. Успешно можеш да внасяш промени в политиката, законодателството. По-някакъв начин може да бъдеш въвлечен в обществени или служебни кризи, преобразования. Ти си роден лидер и не трябва да проявяваш колебливост или страх от това да не бъдеш правилно разбран от другите. Верен приятел и здраво стъпил на земята. Изобретателен, оригинален, амбициозен и старателен. Живота ти е лесен и това крие известна опасност да не загубиш своята амбиция и стремеж към успех. Към теб непрекъснато текът много положителни влияния, от които вероятно се възползваш по най-добрия начин. Надарен си с богато въображение и творчески способности, които ще ти носят успехи.
  6. Съгласна съм с написаното дотук и ще се опитам да допълня малко информацията за числото 2011. Единицата наистина е много властно, лидерско число. 11 - е едно от най-сложните числа, тъй като сборът на двете цифри е в пълна опозиция - единица с/у единица. Белязано е с индивидуалност, амбицияи независимост. Но природата се е погрижила и е омекотила силата му като е сложила преди него числото 2. Двойката е характерна с нейната колебливост и непостоянство защото е под влияние на Луната. Но в живота всичко има две страни, така е и с числата. Освен отрицателните качества на 2-ката, тя има и много положителни такива - нежност, романтичност, интелигентност, творчество, артистичност и богато въображение. Най-вече дипломатичност, която според мен е необходима за уравновесяване на силната амбиция и непредсказуемост на числото 11. Сбора от 2011 е равен на 4. Наистина 4-ката е число, което дарява с много труд, работа, изпитания, но то дава много голяма стабилност, полагане на здрави основи, много добра организация и обикновено, когато човек е в среден цикъл на живота си и е под влияние на 4-ката, това носи и голямо натрупване. Вероятно това се отнася и до държавата. Може да има трудности, загуба на много хора по някакви причини, защото 4 се свързва със земята - не само със съграждане на стабилни структури , но и с известни загуби. Не би трябвало да сме настроени песимистично, нека не забравяме, че планетата Сатурн е в знака Везни, 7-ми дом, дом на партньорствата, на брака. Сатурн ни прави по-дисциплинирани, отговорни и сериозни. Тази позиция е добра за успешни бизнес споразумения и правителствена работа. Партньорствата и сключените договори, независимо дали са лични, обществени или на държавно ниво ще са белязани със стабилност. Правото бавно и сигурно ще възтържествува. Все пак нека не забравяме, че пътя на Сатурн полека-лека тръгва във възходяща градация. А апела на 4 е към обществото - издигане над всяко ограничение, усъвършенстване, търпение и здрав разум. Трудният път винаги е по-успешен и възнаграден богато! Това е според мен, дали е така бъдещето ще покаже. Да си пожелаем една плодотворна за държавата и за всички нас 2011.
  7. Щастието за всеки човек е различно, зависи от гледната точка. Не съм ходила в Индия, макар че с удоволствия бих искала да я посетя , но всеки който е ходил е изумен от смирението, добрината, която излъчват тези хора, които са доволни на една купичка ориз за деня и не обвиняват никой и нищо за това. Благодарни са за това, че са живи, че виждат деня, Светлината, Слънцето, което вероятно е в техните души. На въпроса защо Учителя не е използвал способностите си са собствените си нужди, според мен е ясен. Би било твърде егоистично и вероятно ако го беше правил, тези способности щяха да му бъдат отнети. Нали затова е Учителя, месията, иначе би бил един от нас. Христос е нахранил с риба и хляб НАРОДА, не себе си! Способностите, дарбата, таланта, гениалността е тази, която ни отличава от другите. НО ТЕЗИ КАЧЕСТВА са предимно в полза на МНОЗИНСТВОТО, а личния успех е в това да се чувстваш полезен на другите. След като си бил полезен на обществото, ти си щастлив. А твоята лична финансова , материална награда е един естествен завършек на делата ти. Във всеки един от нас е заложено по нещо ценно и единствено и това ни прави различни. Щастието е много относително понятие и всичко в този живот е просто една суета!
  8. Херпес - "Закостенели мисловни модели, негативизъм." - Сюзи Джонс - Шесто чувство От Аюрведа - кориандър - това е вид подправка, намира се в големите супермаркети, малка част от семената се накисват с топла водичка, да стане кашица и после се налага върху херпеса за около 20-30 мин. Кориандърът помага и за очистване на кръвта, за целта - в цедка се поставят семената, заливат се с гореща вода и се оставят малко да покиснат. Пие се с мед.
  9. "Излезе ли ви цирей, ще знаете, че злото излиза чрез него. Всяка лоша мисъл, лошо чувство или постъпка си проявява във вид на ревматизъм, на цирей или друга болест." "Здравето се възстановява чрез човешката мисъл, а се поддържа чрез човешките чувства." "Болестите в света идват периодически. При това колкото повече се увеличават престъпленията по отношение на любовта, толкова повече се увеличават болестите и аномалиите в човешкия живот. Щом приложите закона на любовта в домовете, обществата и народите, веднага болестите ще намалеят. Аз не говоря за човешката любов, но за Божията, която повдига духа на човека и разрешава всички въпроси." "Болестите показват пътищата на вашето отклонение от великия Божествен живот, или от правата мисъл." "Когато боледува от някаква болест , човек се намира в страданието на плътта. Като страда, той изучава законите на живота. Всяка болест показва, че е нарушена някоя добродетел. Болката на очите, на главата, на гърдите, на стомаха, както и на всички останали показва, че тези органи са лишени от нещо. Щом придобият това, което им липсва, здравословното състояние ще се възстанови." Петър Дънов, Книга за здравето Забелязала съм, че когато си позволя да се гневя на някого, вместо спокойно и аргументирано да изложа своето становище, веднага ми излиза малка гнойна пъпка и веднага знам, че не съм била права. Ако си позволя да споделя нещо от разговор, който съм имала с близък, приятелка, колежка или съседка с някой друг, веднага знам, че съм сгрешила и следствието не закъснява - отново ми излиза малка гнойна пъпка. Мога да дам много примери както от моя живот, така и от този на хората, които ме заобикалят. Научила съм се да следя при кои наши думи или постъпки, какви последствия има и се оказва, че Дънов винаги е прав. Има причина, има следствие. Причината винаги е в нас самите, следствието е това, което ни се случва. От Дънов се научих да внимавам какво говоря, как и кога да кажа нещо, каквото и да ми се случи веднага се обръщам към себе си и търся отговора в делата и постъпките си. Това ми стана втора природа, но въпреки това често ми се случва да сгреша. Много е трудно да търсиш винаги причините в собствените си действия, да водиш война сам със себе си, но когато разбереш принципа на думите и от Библията и тези на Дънов " не ритай с/у злото", "търпението се възнаграждава" и на много други мъдрости, човек започва да се стреми да живее по-правилно и да постъпва по Божите закони. Страданието винаги учи на нещо. Дънов казва " Бог не живее в болно тяло!" и вместо да се питаме " защо на мен ми се случва всичко това, Господи...", трябва да се обърнем навътре в нас самите, там се крият всички отговори. Много егоистично е и много трудно е да се въздържаш да правиш или не правиш нещо. В единият случай знаеш, че ще следствието няма да закъснее, в другия, че нищо лошо няма да ти се случи. Решението е в нас самите. На окултен език говорим за възмездие, в науката има закон" на всяко действие, има равно на него противодействие". Но този процес е твърде дълъг и твърде труден за нашите човешки души!
  10. Марлагет, отговора на въпроса ти как сме разбрали, че си жена е в твоите постове. Моят ферман и най-вече тона ми е единствено с цел да провокирам съзнанието ти. Ако препрочетеш коментарите ни ще прозреш, че всички се спираме на едни и същи неща, но казани по различен начин. Това което казва Мария-София - "В класическата хомеопатия никой проблем не се разглежда сам за себе си. Той е част от цялата картина на психо-емоционалните и физически оплаквания/дискомфорти на пациента." е абсолютно вярно и това прозира във всеки един наш коментар. Няма нищо случайно, както и факта, че си попаднала в този сайт и си решила да споделиш за проблема си. Според мен това е първата стъпка към твоето пробуждане. Останалото е въпрос на време. За кой ли път ще повторя казаното от всички преди мен - съпостави спомена от детството си, неразбирателството между родителите ти, ти самата като 5 годишна и твоите взаимоотношения със съпруга ти и детето. Вероятно ситуацията се повтаря. Паяка с неговите мрежи също символично говори много, шоколада, който ти така обичаш - дали това не е предмет, желание, любим мъж! Седемте години, усукването на косата, жената хомеопат, всичко е свързано, ти само трябва да подредиш пъзела, картината, но това ще стане вероятно, когато съдбата реши. За всяко нещо има определено време кога и как да се случи. Ти вече си тръгнала по пътя, със сигурност ще стигнеш до края.
  11. Здравей Марлагет! Проследих всичко написано дотук и съм шокирана от теб - извинявай, не искам да те засегна по никакъв начин, но не мога да си обясня как може един разумен човек като теб, да постави в такава рамка живота, ежедневието, удоволствията, навиците, желанията и страстите си не само своите, но и тези на семейството си да зависят от един единствен човек - хомеопат!? Ето ти и отговора на причината и следствието на усукването на косата. В началото си помислих, че просто имаш нужда от топлина, нежност, подкрепа и според мен това наистина е така, но явно този несъзнателен навик е и вследствие на това, че имаш много задръжки и то в много насоки. Не мога да си обясня факта, че си изолирала собствения си мозък, разум и чувства, че сама не търсиш решения на даден проблем, проблеми, с които се сблъскват почти всички хора по света, а си се оставила безапелационно в ръцете на един непознат човек, който контролира целият ти мисловен процес и оттам живота на цялото ти семейство. Явно този хомеопат така е манипулирал съзнанието ти и ти си се превърнала в бездънна касичка за него. Всяко отиване в крайност е пагубно. Но съм убедена, че е дошъл края - изтекли са седем години, мисля че скоро ще настъпи момента на раздялата / със сигурност на човек му се налага да търси помощ на специалист в определен момент/. Аз лично те съветвам да помислиш добре и да се върнеш назад във времето , за да откриеш причината на това, което ти се е случило през тези седем години. Поразрови се в паметта си, помисли дали ти или твоето семейство по някакъв начин не сте оказвали или оказвате такова диктаторско и манипулативно отношение към някой близък, роднина, познат, към децата си, дали незаслужено не сте се възползвали от него. Сигурна съм, че като прочетеш това, много ще ми се ядосаш, но съм убедена, че когато гневът ти премине ще започнеш да анализираш нещата и ще намериш отговора. Винаги има причина и следствие. Причината винаги е в нас, следствието е това, което ни си случва - това е във връзка с хомеопата. Предложението за подстригване на косата не е решение, но има и своята положителна страна - не е необходимо да се подстрижеш до кожа, достатъчно е да намалиш дължината на косата, ако си с дълга коса разбира се. Късата коса ще окаже едно положително въздействие в/у теб, ще станеш по-борбена, по-волева и вероятно ще се отърсиш от своята "мекота" на характера, с една дума ще поемеш нещата в свои ръце. Христо е прав, когато казва, че усукването на косата е един вид желание да бъдеш харесвана от др. пол и в това няма нищо лошо. Помисли дали някой в момент на нежност не е усуквал косата ти и този твой навик не е вследствие на това. Вероятно е несъзнателно да се връщаш към даден спомен от детството, може този, който се е държал така с теб да ти липсва и когато заровиш пръсти в косата си, тогава да правиш духовна връзка с него. Когато осъзнаеш, че отново усукваш косата си, опитай с пръстите на двете си ръце да направиш лек масаж на цялата глава, да раздвижиш кръвта, да прокараш пръсти между косите си в рамките на няколко минути - това дава приток на енергия и подобрява мисловния процес, тонизира те, възвръща радостното настроение в човека. Сама ще намериш решение на проблема, а в коментарите на всеки един от нас се надявам да намериш зрънце истина и накрая пъзела ще се нареди, убедена съм в това!
  12. Привет! Изчетох доста от написаното тук и ще споделя моите разсъждения по тази тема. Но преди това искам да ви кажа, че доста книги прочетох, докато попаднах на П.Дънов и най-вече - Книга за здравето-. Разбрах, че той е моят автор и тази книга стана моя настолна библия. Винаги, когато се чувствах притеснена, обезкуражена, се усамотявах, отварях самата Библия или въпросната книга и винаги намирах отговор. С годините се постарах написаното и прочетеното от Дънов да стане моя философия на живот. Обичам не само да чета, а да анализирам моите и на другите постъпките и да търся отговора във философията на Дънов. И се оказваше, че вслушвайки се в неговите съвети, постъпвам правилно или просто съм се научила да "чета" правилно нещата. По повод даването на пари, ако някой те помоли за известна сума и ти имаш тези пари, макар да са ти последните, е по-добре да ги дадеш. Не мисли, че ще останеш без пари. Светлите същества веднага ще намерят начин да ти помогнат. Ако имаш и не ги дадеш изтъквайки причина, че тези пари са ти определени за нещо, бъдете сигурни, че това за което сте ги определили, няма да се случи. Със сигурност ще загубите. Когато дадете пари на някой назаем, нямате право да си ги искате обратно или да го притискате да ги върне. Ако постъпите по този начин, вие самите ще изпаднете в същата ситуация и вас ще ви притиснат по начина , по който вие сте притиснали съответния човек. Ако наистина не си получите парите от този човек, бъдете сигурни, че същата сума ще ви дойде от друго място, ако тя е истински ваша. Забелязала съм, че човек не губи това, което е негово. Губиш само това, което ти самият по-някакъв начин си присвоил неправилно. Това, което е ваше е ваше и никой не може да ви го отнеме. Другото, което съм забелязала и уж се стремя да прилагам и признавам, че го правя от егоистична гледна точка, т.е да предпазя себе си. Тук мисля, че става въпрос за свободата на избора, кой от двата пътя да изберем, този на доброто или злото. Когато човек прояви търпение и смирение, в момента в дадена ситуация може да му изглежда, че е губещ, но не минава много време и Съдбата го възнаграждава за търпението и обратното. Та за какво става въпрос , ще дам няколко примера - ако някой ви сподели някаква своя тайна и след време вие не издържите и я споделите с някой друг, моментално ще ви се случи нещо, което по сила ще бъде като това, което вие сами причинявате с разкриването на тази тайна. Трудно е да се въздържа човек, но трябва да избира - можеш да мълчиш, нищо лошо не ти се случва, проговаряш - трябва да търпиш последствията си. Не знам дали някои от вас си спомнят човека в - Стани богат- , който спечели 100.000 лв. Непосредствено след тази печалба в интервю по Дарик радио при Ники Кънчев беше Стефан Вълдобрев и той изведнъж заяви, че спечелилият 100 х. лв. е баща на Искра Ангелова, която в този период работеше в Нова телевизия и оттам възниква и отнемането на тези пари от спечелилият Ангелов. Тъй като слушах интервюто, в момента на изказването на Ст. Вълдобрев, възклихнах спонтанно, защото знаех какво ще последва за самия него и по-късно времето потвърди, че съм била права. След изнасянето на тази информация, независимо, че е казал истината, Вълдобрев , който в момента беше "навсякаде търсен, навсякаде приет" изпадна в забрава и това продължи дълъг период. Ако не се лъжа преди известно време чух да се говори по някаква медия за него, но дотам. Мисълта ми е, че той ще пропусне във времето сключване на договори , получаване на хонорари на същата тази сума - 100,000 лв. и когато "изплати" сумата тогава ще дойде отново неговият звезден час. Аз самата се опитвам да постъпвам правилно единствено затова, че имам страх от Бога и придържайки се към неговите правила се опитвам да предпазя себе си от злини. Уверила съм се, че животът ни е като един компютър, една програма - натискаш верния клавиш и вървиш напред спокойно, натискаш грешния и той те връща там където си сгрешил. Понякога се питам дали още с раждането ни, ние сами не определяме съдбата си или за допуснатите грешки е по-лесно да търсим обяснение в кармата. Наблюдавайки се и в стремежа си да не правя планове за утрешншя ден, да не роптая срещу това, което ми поднася живота, той минава по-безпроблемно и обратното. Защитавайки дадена позиция по един коректен и толерантен начин, човек печели. Когато сме лоши, агресивни, получаваме същото в замяна. Но колкото и да се стремим да постъпваме правилно, ние сме хора, а не светци и е нормално да допускаме грешки. Вероятно грешките не са случайни, а са с цел да ни научат на нещо.
  13. Ася, благодаря ти, съгласна съм с теб!

  14. За мен тази тема дойде точно навреме. Духовни въпроси - може би всичко, което не е засегнато в др. теми. Аз самата сигурно сега ще се изкуша да коментирам доста неща, които ме вълнуват. Смъртта на Андрей Баташов, който е зодия Дева ме накара да се замисля върху доста неща, касаещи този знак от зодиака. Ако правилно съм разбрала Донка също е Дева, аз съм Дева, вероятно има и много други приятели на портала от тази зодия. Извинявам се на представителите на другите знаци! В разговор с един астролог, който вече не е между живите повдигнах въпроса защо повечето астролози казват за Девата, че е по-добра за слуга, отколкото за лидер. Това е като една новина, която се появява в медиите, казват за едно куче, че е бясно и иди докажи обратното. Всички запяват тази песен, без да вложат малко разум в това. Тези астролози забравят, че лидерството / както и всичко останало/ се дължи на планетите и техните аспекти в дадена звездна карта, а не толкова на това дали си зодия Овен, Лъв, Скорпион и пр. От всяка зодия има хора успяли и по-малко успяли. Умишлено съм събрала над 100 известни имена на представителите на Дева и за да не съм голословна ще спомена само една малка част - Тодор Живков, Тодор Колев, Димитър Рачков, Йорданка Христова, Васил Найденов, Фреди Меркюри, Майкъл Джексън, София Лорен, Шон Конъри, Ричърд Гиър, Хю Грант, Гьоте, Киану Рийвс , Бионсе,Ясер Арафат, Николай Гяуров и така мога да продължавам твърде дълго. Всички твърдят, че те са работохолици, перфекционисти, но видите ли не са лидери. Крайно време е астролозите да спрат с тези формулировки. Всеки един от нас независимо от кой звезден знак е, независимо от това в коя област се изявява, малко или много е в услуга на обществото, на семейството, на приятели, близки и познати, на държавата и т.н. Искам да запитам Донка дали се е замисляла и дали има отговор на това, защо Девите се изявяват предимно в професионален план, а не им върви в личен. Знам, че както навсякаде и тук важи закона за равновесието и вероятно това е валидно и за другите знаци. . По-скоро се питам - дали защото Девата е шести знак и е в пълна опозиция на Риби - 12 дом, дома на враговете, на кармата, на съдбата, повечето представители на Дева са подложени на много големи изпитания от най-различно естество през живота си. По повод Андрей Баташов - прочетох, че за малкото време което е дошъл в съзнание е казал на майка си - "Бях там, много е страшно, ще ви разказвам, но мисля, че е още рано за мен." и отново е изпаднал в кома. Да си призная тези негови думи ме озадачиха много, защото за първи път чувам такова нещо. Всички, които са били в кома и са останали живи, разказват за тунела, за бялата божествена светлина, за невероятното спокойствие, което ги обзема, за красивата гледка и как някой им казва, че още не е дошъл момента за тяхното оставане там. Ето това е повод за размисъл и ще се радвам, ако някой сподели неговите виждания и размисли.
  15. Тук има някаква грешка, аз не съм miroslava,

    тези биографични данни не са моите и нямам представа защо този потребител влиза в моя акуант, а аз в неговия! Аз съм miroslava18!

×
×
  • Добави...