Jump to content
Порталът към съзнателен живот

milena_vo

Участници
  • Общо Съдържание

    3
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Профил Информация

  • Пол
    Жена

milena_vo's Achievements

  1. Аз също съм започната с философията на бойното изкуство Тайдзицюан. От личен опит мога да кажа, че ми помогна много в личното ми себепознание и познание за света и вселената. Но както всички знаят себепознанието няма граници - човек се учи цял живот. Затова и тайдзиюан се учи цял живот. "Който познава хората е просветен. Който познава себе си е мъдър." Лао Дзъ.
  2. Живеем във време, в което имаме неограничен достъп до информация (даже има пренасищане), затова всеки човек много внимателно трябва да си подбира и да отсява информацията, която минава през нас ежедневно. Качествената информация е много важна за правилното разбиране и формиране на личния мироглед. За тези, които търсят информация за тайдзицюан, бих препоръчала един сайт, в който има изчерпателна информация на български, английски и руски език. Информацията, която е качена в http://www.taiji-bg....bg/articles.htm е стриктно подбрана и отговаря в най-голяма степен на същността на китайското бойно изкуство. Статиите са широко спектърни и не се огранчават само до темата за тайдзицюан. Мисля, че всеки един от Вас би намерил нещо полезно за себе си. Успех!
  3. Бих искала да разкажа и моята история. От 3 годишна възраст болудувам от бронхиална астма и различни видове алергии. До 20 годишна възраст съм била постоянно на някакви лекарства, а от часовете по физическо възпитание съм била освобождавана. Като навърших 20 години изведнъж почувствах нужда да се движа, да скачам, да тичам. Започнах малко по-малко да се занимавам с леки физически упражнения и дейности. Беше ми изключително трудно да настроя тялото си към движението, когато 20 години не се е движело активно. Започнах разходки, тичах по малко, различни спортни игри. И така докато не се запознах с Тайдзицюан. Това бойно изкуство ме плени от първия прочит за него. И най-вече ме плени това, че е изкуство и това, че отговаря на моите физически нужди и подготовка. Още от първата тренировка си казах : "Това е моето изкуство". В момента се чувствам много добре - от 5 години не съм получавала асматичен пристъп, както и алергични реакции. Мисля, че тайдзицюан ми помага много не само във физически аспект, ами и в ежедневието. Подобрява се психиката, спокойствието, душевния мир, разума. Дава ти тласък да достигнеш вътрешен мир и да бъдеш в хармония с околните и природата. Тренирам от 1 година и 5 месеца и се чувствам щастлива, че тайдзицюан е вече част от мен.
×
×
  • Добави...