Jump to content
Порталът към съзнателен живот

павле

Участници
  • Общо Съдържание

    3
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Профил Информация

  • Пол
    Мъж

павле's Achievements

  1. Точно това което досега съм избягвал,ти ме караш да го търся.............олелеееее !.А това че замествам думи които са ми трудни за изговаряне със други подобни................и това ли трябва да избягвам?Иначе благодаря ти за помоща.
  2. Благодаря ти Орлине,и аз така си мислех.Аз така и не знам със сигурност от какво съм започнал да заеквам,но нашите са ми споменавали 4е куче ми се е хвърляло на врата като малък и от там съм започнал да заеквам.В началото заекването ми е било по силно но с течение на времето и ходенето по логопеди е намаляло до сегашното ми ниво.А сега големия проблем ми е започването на думата.При психолог наистина не сам ходил а и незнам дали има такива тук в нашия град,но ще се поинтересувам и ще пробвам.А колкото до самостоятелната работа на кое ми препоръчваш да наблегна.........на дишането (в смисъл техники за правилно дишане) или на говорните упражнения.Поздрави .
  3. Здравейте.Орлине искам да те попитам и аз нещо? Какъв тип е моето заекване ( от научна гледна точка),психогенно,невротично или......?Искам да кажа само че никой в семейството ми не заеква и като дете съм си проговорил нормално.Ето ти примери.Вадя си медицинско в болницата,очен кабинет,показват ми едни числа а аз така блокирам 4е дума не излиза от устата ми,а иначе сам си напълно спокоен.Учудващото е че обикновено когато знам какво трябва да кажа се получава така,и след като така или иначе кажа това което сам искал започвам да си говоря така все едно не заеквам.Все едно има ключ който заключва и после отключва нещо в мен.Имало е случай когато 10 мин. си говоря нормално с някои за каквото и да било без да заекна и когато той поиска да се запознаем..........грандиозен блокаж,все едно не си знам името и на колко съм години.Дори и със жена ми и детето ми заеквам,макар и по малко.А при звън на телефон просто става страшно........в първия момент така се стряскам,чак сърцето ми спира.Иначе съм ходил къде ли не,врачки,логопеди,логита само при психолог не сам бил,правя си разни упражнения в къщи но..........! Поздрави.
×
×
  • Добави...