Jump to content
Порталът към съзнателен живот

PeterK.Palikareff

Участници
 • Общо Съдържание

  17
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

3 Следващи

За PeterK.Palikareff

 • Рожден Ден 07/27/1978

Метод за Връзка

 • Skype
  peter_palikareff

Профил Информация

 • Пол
  Мъж
 • Интереси
  Музика, красиви планини
 1. PeterK.Palikareff

  Йеремия – Богомил

  Моят преподавател по История в гимназията казваше, че в Историята думата "ако" не съществува. Все едно е да се попита какво щеше да се случи, ако комунистите не бяха дошли на власт и Учителя не си беше заминал (поради комунистите) в края на 1944, или ако Господ Иисус Христос не Го бяха разпнали.
 2. PeterK.Palikareff

  Пред голяма дилема съм

  Мога да те посъветвам да започнеш да си учиш инженерството, а когато порастнеш, тогава да прецениш дали психотерапията продължава да те вълнува. Точните науки винаги са в огромна помощ на човека, дори ще те научат да мислиш повече и по-конструктивно и анализаторски, затова не изпускай тази възможност. В гимназията нищо няма да научиш за психотерапията, но ще изгубиш въздействието на точните науки, които ще ги изучаваш много по-задълбочено в едно МГ или техникум. Не знам психотерапията за какво ти е, честно казано. Там ще зубриш Фройд, Юнг и не знам си още кой, а ако в един момент разбереш, че това не е твоята задача в живота, после много ще съжаляваш, че си си изгубил времето. Математиката и точните науки никога не са изгубено време, но с хуманитарните науки имаш такава опасност.
 3. Симеон Симеонов вече забележително е преодолял оперното звучение от първите си записи и пее наистина благо и духовно. Много съм щастлив от това! Но Петър Ганев пък за разлика от това в този албум хармонизира някои от песните твърде слабо, което е много странно, като се имат в предвид блестящите му аранжименти за струнния квартет със Симеон Симеонов, както и на песните "Духът Божи", "Отче наш, не ни въвеждай в изкушение", "Химн на Великата Душа", които изпълнява с електронното пиано.
 4. На много хора не им отърва това, което е писано в "Изгрева". Там нещата са упоменати персонално и то от едни от най-приближените ученици на Учителя. Вече друг е въпросът дали са предадени достоверно, или са преиначени. Но всичко е писано за поучение. Нека да четем и да внимаваме какво самите правим, защото ако всички виждаме, че по времето на Учителя са правени големи поразии от братята и сестрите. А колко по-големи се правят сега, когато Учителя не е между нас!
 5. Никак не бих казал, че т.нар. Омраам Айванхов (духовно име, не дадено от Учителя Беинса Дуно) може да се нарече Духовен Учител. Ако някой иска да разбере какво означава Духовен Учител и какви са качествата и уменията Му, нека отвори Евангелията и прочете за Господ Иисус Христос или да прочете книгата на Влад Пашов "Необикновеният Живот на Учителя Петър Дънов". Ако някой може да потвърди, че всичко онова, което е имал Учителя като умения, го има и Михаил Иванов, нека го сподели с нас. Аз лично много се съмнявам в това! Ето това може един Духовен Учител. Михаил Иванов е бил и ще си остане ученик на Учителя Беинса Дуно, независимо добър или лош, независимо каква е била неговата дейност по популяризирането на Учението на Учителя във Франция или където и да било по света. Нима някой от учениците на Господ Иисус Христос, извършили много по-голяма и по-мащабна от тази на Михаил Иванов просветна дейност по света, да е дръзнал да се нарече Учител, макар че всички те са вършели чудеса чрез Духа Божий, бидейки преки ученици на Христа?!? Има ли такъв, уважаеми братя и сестри? Или всички вие, забили поглед в Учителя забравихте Господ Иисус Христос, Главата на Всемирното Бяло Братство? Нима не се сещате, че чрез обръщението "Господи", с което започва всяка една молитва на Учителя, вие се обръщате към Господ Иисус Христос, Единородния Син Божий, Който умря на кръста за нашите грехове? Можете ли всичкото това величие и смирение, което се излъчва от Господ Иисус Христос и Учителя Беинса Дуно, Които са истински Духовни Учители, да го сравнявате с личността на Михаил Иванов? Ами хайде тогава да включим и Ваклуш Толев в този форум и да започнем да разсъждаваме и за неговата личност на уЧИТЕЛ. Усетете се и се смирете, и спрете да кичите с титли този или онзи тук на Земята. Горе на Небето Разумния Свят ще удостои человеците според тяхното достйнство. И онзи, който говори за несъвършеното тяло на Учителя Беинса Дуно, нека се осведоми как Учителя е минавал през стени и затворени врати и как след Заминаването Си е взел тялото Си. За справка: Влад Пашов, "Необикновеният Живот на Учителя Петър Дънов".
×