Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Slunce

Участници
  • Общо Съдържание

    35
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Профил Информация

  • Пол
    Жена

Последни Посещения

5527 посещения на профила

Slunce's Achievements

  1. Понеже знам, че понякога има лечебни кризи, свързани с физически симптоми при подтиснати болести, искам да попитам дали ако човек се лекува от някакви повтарящи се ситуации в живота му, причината за които може да се крие в някаква травмираща случка в детството, дали някакво събитие подобно на тази травмираща случка няма да се повтори, след започване на прием на хомеопатично лекарство? Хомеопатията може ли да помогне, когато човек иска да се отърве от дадена ситуация, която се повтаря в живота му, но на различни места и може ли да помогнеза смяна на кариерата, когато човек не знае към коя професия да се насочи?
  2. Накарай я да отиде на Семейни констелации. Препоръчвам Румен Янкулов. Може проблема да идва от други поколения преди нея. Какъвто и да е проблема, този метод ще покаже каква е причината. То тя самата трябва да поиска да отиде. Може да отидете заедно. Аз лично, без да съм специалист, не вярвам в лечението на психични проблеми с хапчета.
  3. Тази година по върховете на Рилските езера купища млади туисти викаха постоянно. Как може човек да се съсредоточи за нещо свещенно, мистично, като постоянно върховете са огласяни от викове на хора, които явно са радостни, че да ги изкачили, сигурно с лифта. И още нещо. Дъновистите си качват багажа с коне. Дънов е против това. Не знам дали някой се интересува, че конете имат рани от ремъците на седлата. И Дъновистите подкрепят това като си качват багажа, а на конете не им е добре.
  4. За мен означават сигурност и спокойствие. Но при мен няма сигурност, защото често си сменям местоработата, но не по мое желание. Така се получава, че не се задържам дълго на едно работно място и причината за това не е проблем с моите способности или липса на желание. За мен достатъчно пари означават да се изнеса от жилището на родителите ми и евентуално да живея с приятеля ми. Той твърди, че иска да живее с мен. Но не настоява, а само ми е казал, че можем да живеем заедно. Аз още не смея да се съглася, защото мисля, че не печеля достатъчно, а освен това, както споменах, работното ми място е несигурно и не знам дали някога ще имам такава сигурност. Дори в хороскопа ми ясно личи, че ще имам променливо парично състояние. Но не знам как да реша проблема. Може би един от основните проблеми е в напускането на семейството ми, народителите, и си мечтая да се отделя, но за което може би нещо в несъзнаваното ми пречи да го направя.
  5. Знаем, че печеленето на достатъчно пари е свързано и с нашето несъзнавано. Нашите вярвания, съзнавани и несъзнавани, начинът, по който сме били възпитани, както и много други неща, много от които дори не подозираме, че са свързани с парите, ни влияят. Искам да попитам психолозите тук какво мислят по въпроса, могат ли да помогнат на някой човек да изследва връзката на своята психика с парите и работата и да му помогне да открие начин да печели достатъчно пари, както и да успее да намери най-подходящата професия за себе си? Може ли човек да направи нещо сам вкъщи, за да се самоизследва, самокоригира (на това вероятно ще отговорите не) и да отпуши паричния поток?
  6. Искам да попитам дали за това да си жена могат да се изведат няколко най-характерни качества, както е направено тук с най-характерните качества за мъжете? И ако може, да изброите тези качества. Ще ми бъде интересно да ги науча. Имам и втори въпрос. Знам, че няма значение дали бащата отсъства физически или емоционално, тоест няма добра връзка с него и това се отразява по сходен начин. Възможно ли е това да бъде поправено и да се премине към следващото ниво на развитие, когато трябва бащата да изведе детето навън, в обществото, дори човек да е в по-напреднала възраст и да е минал тийнейджърските години? И как може да стане това?
  7. Аз съм чела тази книга. Да, наистина този архетип отговаря на Персефона. Какви точно са компенсаторните сънища при този архетип?
  8. Това как е установено? Първата стъпка за справяне е да се излезе от определението, за да се премахне сериозността на идентификацията. Всичко останало наистина е много индивидуално и изисква много повече от една фраза. Установено е! Аз лично си го установих и сигурно няма да го вземете насериозно, след като ви кажа, че нямам психотерапевтично или друго подобно образование. Но преди да си го установя сама, проблемът излече наяве по време на Семейни констелации. Но тогава не ми казаха, че отигравам този архетип. Просто после вследствие не само на това, но и на други неща, като се самоизследвах разбрах, че отигравам точно този архетип. Четох книги по психоанализа по въпроса и се припознах в този архетип. Сега ще ми кажете ли някакви конкретни стъпки, как трябва да се действа, за да се измъкна? Защото имам усещането, че ми е трудно да се измъкна, това е точната дума.
  9. Бих искала да ви попитам как може да се лекува жена, която отиграва архетипа на "вечната девойка" puella aeterna. Можете ли тук да дадете някакви препоръки, практически стъпки, които да се следват? Знам, че сигурно ще кажете, че всичко е индивидуално, но се надявам да знаете и да можете да ми кажете какво точно трябва да се прави. Чела съм доста по въпроса и знам какво представлява този архетип. Само не знам как се лекува.
  10. Есенциите на Бах могат ли да помогнат при сексуални проблеми? И втори въпрос, който няма общо с първия, Могат ли да помогнат, ако на човек постоянно му се случва да попада в една и съща ситуация през годините и се чувства по един и същ начин, но просто се променят полето на действието и играчите. За чувство, че си като в затвор или като хванат в капан и не можеш да се измъкнеш от дадена ситуация. През годините ситуациите се променят, но общото при тях е, че човек не може да се измъкне, колкото и да иска. Като се измъкне от една ситуация, после попада в друга, при която пак се чувства по същия начин. Такава ситуация се повтаря още от детството ми.
  11. Освен това знам, че женствеността и положителната връзка с Анимуса са пряко свъзани. Аз се интересувам и от интергрирането на положителния Анимус. Двете неща са свързани, доколкото знам.
  12. Искам по-добра връзка с женската си сексуалност. Освен това и с женското като цяло, защото, ако развия женското като цяло, това може да ми помогне и за сексуалността. И изобщо нямам предвид сексуалната ориентация, а чувството за приемане на себе си и усещане да си в душевна хармония със себе си и с партньора.
  13. Как може една жена да се свърже със своята собствена женственост и да се чувства добре с нея? Каквото и да означава това! Първо, какво означава женствеността? Имам предвид в психологическия смисъл на думата. Как жената да се свърже със собствената си женственост? Има ли някакви стъпки, правила, какво по-точно трябва да направи, за до го постигне? Ако психологически жената е в някаква степен инфантилна, как може да постигне нужната зрялост, за да се свърже със своята женственост в психологическия смисъл на думата? Ето този въпрос ме интересува, защото мисля, че имам нужда да поработя върху това. Освен това имам Сатурн в съвпад с Марс и двете са в опозиция на Венера.
×
×
  • Добави...