Jump to content
Порталът към съзнателен живот

papin4o

Участници
 • Общо Съдържание

  73
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

Метод за Връзка

 • Skype
  plamen.nenkov

Профил Информация

 • Пол
  Мъж
 1. Здравейте, Да, по принцип може и познавам такива случаи. Ще съм благодарен, ако ми изпратиш координати за връзка с теб на лични.
 2. Здравейте Александър, имам следното питане към Вас, възможно ли е хомеопатията да помогне при повтарящи се ранни (6-7 г.с.) спонтанни аборти.
 3. Когато навън е 38, пчелите започват усилено да вентилират и голямата част от тях пренасят вода, вместо нектар. В резултат на изпарението и, температурата се понижава. Освен това, изпаряват и вода от тялото си чрез трахеите и т. н. и т. н. Чувствителни са към повишение и намаление на температурата дори с 0,2 градуса. Всичко това, а и доста други неща са част от...... съвършенната организация на живота в пчелния кошер.
 4. Това е добър съвет! Искам да го подкрепя със следното: Само да напомня, че водна баня не е: буркана в тенджерата с вода и водата да ври! Най-простичко казано водна баня е до буркана да се докосва само водата!!!!!!!!!!!!!! Разликата е в това, че на дъното на съда, който ползвате температурата е същата като и на източника върху който е съдът!!! Направете си експеримент и ще се убедите. Ако искате да разтопите мед без да навредите на здравето си го напрвете просто като го разбъркате с вода не по-топла от 37 градуса по Целзий. Ако се питате защо ето какво казва науката: Медът е кисела среда - т.е. рН е по-малко от 7. Медът е смес от захари - главно глюкоза и фруктоза. Когато се нагрява глюкоза в кисела среда се получава едно канцерогенно вещество наречено хидроксиметилфурфурол! Сега е много модерно да пъхаме всичко в микровълновата печка и най-вече мед. Помислете преди това! Като човек, който се грижи за пчели и нещо поназнайва за тях и пчелните продукти биз завършил с това: Яжте медът в естественият му вид към момента или го разтваряйте. Ако можете измерете аурата на меда след загряване и ще установите какво сте направили. Хидроксиметилфурфурол се натрупва и при продължително съхраняване на меда, вследствие на разпадане на част от фруктозата. Затова и според критериите за окачествяване на меда и съвременните методи за анализ, заложени в директивата за меда има допустимо съдържание на ХМФ. По- опасно е едно друго съединение, което се образува при метаболизиране на ХМФ в организма.То има силно канцерогенно и мутагенно действие. Така, че температурата, която е посочил прана _ пловдив е максимума на загряване на меда, като се има предвид, че пчелите поддържат в кошера температура около 35 градуса. В противен случай не консумираме мед, а ...отрова. ---------------------------------------------------------------------------Мисля че това за отровата е пресилено.30 г. гледам пчели и ще ми е интересно да погледна книжката с горната информация.А иначе при,,социализма,,меда го загряваха до 60 градуса за 15 мин. за да го разфасоват. Карамелизирания мед не съдържа биологично активни съставки.Защото са пресечени при температура до 80 гр.......Тогава това определяше цената,държавния 2.30 лв.;частния 5 лв. Алесандър, чест и почитания за опита и практиката, която имате. Но ми позволете и аз да не се съглася с това, което сте написали. Аз също помня социализма. За съжаление не съм чувал за карамелизиран мед, но ще ми е интересно да науча. Само да вметна .....потърсете информация при каква температура се денатурират ензимите...това с тия 80 градуса е направо смешно....Въпросната книжка е европейска директива, с която е синхронизирано нашето законодателство в областта на пчеларството.
 5. Не мисля, че е толкова трудно да разграничиш прашец от млечице. Но...както ти е писала didi_ts....и двете са вече за боклука.
 6. Това е добър съвет! Искам да го подкрепя със следното: Само да напомня, че водна баня не е: буркана в тенджерата с вода и водата да ври! Най-простичко казано водна баня е до буркана да се докосва само водата!!!!!!!!!!!!!! Разликата е в това, че на дъното на съда, който ползвате температурата е същата като и на източника върху който е съдът!!! Направете си експеримент и ще се убедите. Ако искате да разтопите мед без да навредите на здравето си го напрвете просто като го разбъркате с вода не по-топла от 37 градуса по Целзий. Ако се питате защо ето какво казва науката: Медът е кисела среда - т.е. рН е по-малко от 7. Медът е смес от захари - главно глюкоза и фруктоза. Когато се нагрява глюкоза в кисела среда се получава едно канцерогенно вещество наречено хидроксиметилфурфурол! Сега е много модерно да пъхаме всичко в микровълновата печка и най-вече мед. Помислете преди това! Като човек, който се грижи за пчели и нещо поназнайва за тях и пчелните продукти биз завършил с това: Яжте медът в естественият му вид към момента или го разтваряйте. Ако можете измерете аурата на меда след загряване и ще установите какво сте направили. Хидроксиметилфурфурол се натрупва и при продължително съхраняване на меда, вследствие на разпадане на част от фруктозата. Затова и според критериите за окачествяване на меда и съвременните методи за анализ, заложени в директивата за меда има допустимо съдържание на ХМФ. По- опасно е едно друго съединение, което се образува при метаболизиране на ХМФ в организма.То има силно канцерогенно и мутагенно действие. Така, че температурата, която е посочил прана _ пловдив е максимума на загряване на меда, като се има предвид, че пчелите поддържат в кошера температура около 35 градуса. В противен случай не консумираме мед, а ...отрова.
 7. Абе календула...малендула.... все с нещо трябва да се намаже.. Христо, удари едно рамо...
 8. Чувала съм и че меда помага, но не знам как точно се употребява и дали самостоятелно.. въпреки, че се досещам [/quote Помага определено......но е нужен и инструмент...Ирина..
 9. И аз преди да пиша се замислих за това....и го направих не за да давам акъл, а да споделя мнението си. Нямам 15 годишна връзка, но и 12 години брак не е малко, а...
 10. Аз също не искам да влизам в конфликти..... само бих искал да знам с какво есенциите от аспен са по- добри от тези на пашкулев... и на мен винаги ми е куцала математиката, но разликата в цената е ....... чудя се дали не се дължи на брендито
 11. Може ли да ми запишете първият час за утре
 12. Колега... от Льонеберя... животът е пред теб....когато прочетеш достатъчно от наследството, което ни е оставил Учителя, ще разбереш за какво или не ни е "надувал "главите...
 13. Винаги съм подхождал с необходимото уважение към коментарите ти и с удоволствие съм чел това, което си поствала тук като информация, но това което си написала не мога да адмирирам. ???Не съм казала нищо лошо,Бах е първо хомеопат и след това създава цветните есенции.Направил е голям принос в областта НА ХОМЕОПАТИЯТА.Извинявам се,ако е прозвучало недобре. Ако следваме хронологията... д-р Бах първо завършва медицина и доста.. след това се запознава с трудовете на Ханеман и започва да се занимава с хомеопатия. Да... приносът му към хомеопатията е много голям....и това е отчетено от всички световно известни хомеопати...не е нужно да се извиняваш...но ме подразни това, че видиш ли...на него му било писнало да се занимава с бактериите в червата на хората, а това не е така....знаеш много добре какво е искал да създаде....това имах предвид
 14. Винаги съм подхождал с необходимото уважение към коментарите ти и с удоволствие съм чел това, което си поствала тук като информация, но това което си написала не мога да адмирирам.
 15. Аз ползвам есенциите приготвени от д-р Пашкулев и съм доволен. Но ако има тук от " заклетите баховисти" според които есенциите трябвало да се приготвят от цветя растящи само в Англия и от места саво от които д-р Бах ги е събирал.....може дъъъъълго да поспорим А и доста от тях започнах сам да си ги приготвям.
×