Jump to content
Порталът към съзнателен живот

hellche

Участници
  • Общо Съдържание

    3
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Всичко добавено от hellche

  1. Без да съм хомеопат ще отговоря, че хомеопатията може да помогне във вашия случай. Казвам го от личен опит. Моето момиченце от бебе прави бронхиолити, асматични пристъпи почти всеки месец. Пиехме Сингулер и флексотид, но пристъпите си продължаваха. В началото на годината се обърнахме към хомеопат и мога да кажа, че детето се чувства много по-добре. В момента е на почти 4 години, от малко повече от 3 месеца не взимаме лекарствата, а от месец не е правила и пристъп. В хомеопатията няма "нещо за повишаване на имунитета", хомеопатията лекува причината за заболяването и е естествено човек да започне да боледува по-рядко и по-леко. Под това лекарите алопати разбират повишаване на имунитета, а хомеопатията нарича здрав човек. За класически хомеопат от Габрово не мога да помогна, може би някой от хомеопатите би могъл да препоръча ако има такъв във вашия град. Ще си позволя да цитирам Деиймс Тайлър Кент от книгата му "Лекции по философия на хомеопатията" В нея той пише какво разбират лекарят-алопат и лекарят-хомеопат под понятието "Болен" "Лекарят-алопат, говорейки за болния човек, разбира под понятието болест единствено патологичните изменения в тъканите, които са само резултат от болестта и предписва силно действащи лекарства, за да неутрализира следствието, без да обръща внимание на причината. И естествено е, че такова лечение дава само временен ефект и освен това спомага за прогресиранеот на болестт, придвижвайки я към по-тежки форми." "И така - какво разбира под понятието "болен" лекарят-хомеопат? Под това понятие в хомеопатията се разбира страдащия човек като цяло, а не отделни негови поразени органи и тъкани." "Но до момента, в който няма изменения в тъканите, лекарят-алопат не смята човека за болен. Когато пациентът настойчиво пита: " Но какво озачават всички тези симптоми? Аз не спя нощем, постоянно ме мъчат болки, храносмилателната ми система не работи!" - лекарят обикновено казва: "О, не се безпокойте! Вие просто имате запек." "....от една страна, запекът може да е едно от следствията на заболяването, но от друга, може да бъде и причината за заболяването. Лекарите-алопати не различават подобни "дреболии" и лекуват тези две съвсем различни състояния по един и същи начин." "Безсмислица е да се говори, че до появяването на органни изменения човекът не е бил болен. Напълно е ясно, че пациентът е бил болен и то много, много болен, може би от детството си! В алопатията е прието да с епровежда лечение само въз основа на поставената диагноза, но в повечето случаи такава не може да бъде поставена, докато не настъпят необратими изменения в тъканите, което прави болестта нелечима." Това е малко в страни от конкретния въпрос, но се надявам да е полезно на четящите в този форум. Книгата е много интересна, силно я препоръчвам на интересуващите се от хомеопатията.
  2. Аз го разбирам, че се чака жизнената сила да изработи съответния имунен отговор - 3 до 5 дена при възрастните, при децата понякога и повече. Дават се течности за да не се обезводни. Само не ми е ясно хомеопатично лекарство винаги ли се дава, за да се спомогне този процес или това е индивидуално и хомеопата преценява според случая?
  3. Искам да попитам с хомеопатия може ли да се лекува Таласемия. Според традиционната медицина е нелечимо, доколкото разбрах може само да се подържа с определена диета и четси кръвни изследвания. Става дума за бебе на 6 месеца, все още не е потвърдено дали е наследствена или ще го израстне, но тъй като има фаимлна обремененост, по-вероятно е да е наследствена.
×
×
  • Добави...