Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Sha Angreal

Участници
  • Общо Съдържание

    197
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Like
    Sha Angreal reacted to Лиула in Таро за начинаещи 4   
    Ти хубаво си гледала с обърнати карти, но проблемът не е обърнатата 4 пентакли, а в първата карта - 8 меча, тя е ключът от палатката. И сама по себе си е достатъчна, макар, че Ас пентакли я заковава.
     
    Напротив, време ти е да се насилиш и да престанеш да вървиш по течението, както си свикнала да правиш. Просто се напъни. Отглаголното съществително тук е рискуване.
  2. Like
    Sha Angreal reacted in Таро за начинаещи 4   


    Лиула- Освен това трябва да се изяснят и други важни неща, а именно - кога картите трябва да се изправят и защо.
    Не можеш постоянно да държиш картите си вътре с обърнати карти. И една колода се ползва за абсолютно всички въпроси, че да заработи. Ето това са важни въпроси, които е хубаво да се обсъдя. 
     
     
     
    Бих искала да получа отговор на тези  въпроси.Благодаря Лиула* за идеята.( Ивета* по ми харесваше,с най-добри чуства го казвам)
     
    В кой момент е нужно да се ползват обърнати карти.Трябва ли да има колода за  опрделени въпроси,случаи.
    Аз с обърнати все още се мъча,не усещам енергията им,нито като сила,елемент,позиция,някак  не съм намерила  връзката между обърната карта,появата и,мястото където е,идеята защо е обърната,и дали е заела  нечие място на друга  карта,коя да е  от  права такава(ако се тегли  от тесте с прави карти)...
    защо е тази обърнатата там, и коя права би била стояла на нейно място...
     как се съхраняват карти от колода с която се работи с прави и обърнати,пренарежда ли се,важно ли е да се прави това....
     
     
    -друго си мисля сега-защо  посягаме към картите,защо ги търсим,защо понякога  ги оставяме  в шкафа,става ли от нас(мен) гадател на картите(не казвам професионалист), или просто те наистина са врата за нас самите ,вътре да погледнем в себе си...понякога  виждам света там,а аз къде съм???
     
    та така, харесва ми да чета статиите ти Лиула,за  невидимото,за онова отвъд таро...
    ох,съжалявам само че нямам онзи израз с който работите вие тук,но умея да ви чета...
  3. Like
    Sha Angreal reacted in Келтският кръст   
    и двете ми допадате с тълкуването- за мен този КК на  Sha Angreal, е картина : -нужната доза искра,живец,светлина,  една ярка,голяма,видима пътеводна звезда.
    лекуване-и процеса на възтановяване,онзи момент когато  няма  болест,само спомен че е била  до скоро тук...това ми е като усещане  по картите и ситуацията ...
    онова което спира,или кой знае може пък да е за добро,понякога  и в мечти е добре да осъмнем-рицар чаши(дамата  не иска да е  дама,тя знае че рицаря  може повече,на него би му подхождало и да  греши)
     
    висшата жрица , според  мои подредби когато съм я виждала на 7позиция и  ,обратна връзка -мога да кажа че- тя е тих процес,мисли,неяснота,разговор с себе си вътре, не е отшелник,но разговаряш с  тайния глас,вътре в теб,като търсиш истината у се беси,дали си прав  за това което правиш...
     
    надявам се успееш да намериш  истината,свободата,защото мисля това  ти е нужно-по 2 жезли,преход,без задръжки,но имаш един император,на който трябва да  рзачупиш мирогледа...
  4. Like
    Sha Angreal reacted to Lifetime in Келтският кръст   
    Здравей,
     
    аз имам по-различно тълкуване от твоето.
     
    Ако проследиш линията първа, втора, шеста, седма, девета и десета, всъщност виждаш Рицар чаши с Кралица чаши, които няма как да говорят за развитие и промяна, после имаш Крал пентакли и Императора, които доста си приличат, и то не по най-обнадеждаващите и позитивни характеристики.
     
    Имаш, също така, и Жрицата на седма – отново никакво действие, само очакване, където Колесницата е по-скоро проекция на самата теб, какво се очаква от теб и с какво око гледат на теб другите.
    Двойка жезли, от своя страна, сама по себе си не е никакъв отговор, тя просто ти казва, че продължаваш да се движиш в същото русло, поради липса на опции, особено като допълнение на Императора. Тези карти казват само едно – затягай колана.
     
    Ако погледнем и другите карти, виждаме едни тъжни комбинации, каквито са Кралица пентакли с 5 чаши в основата, както и Светът с Крал пентакли.
     
    Дори самият кръст на Рицар чаши с Кралица чаши и Жрицата, които създават безброй очаквания, и Император с двойка жезли накрая са достатъчни, за да се види тенденцията на ситуацията – за момента тя няма развитие.
    Всъщност този мечтан цикъл и образ на цялостност, принадлежност и завършеност, който е представен от Светът, Кралица и Крал пентакли, е неосъществим заради така блокиращите Рицар и Кралица и петица чаши. Тук, малко иронично, чашите са действителността, не пентаклите, както се очаква от тях.
     
    А какво показва един много груб анализ на тази подредба – от десет карти три са чаши, и то какви, четири за Големи аркани, и то какви отново, а останалите три са просто недействени.
     
    Разпрострях се надълго и широко, но нищо.
     
    Не искам да те обезкуражавам, просто такива са картите. Нареди си пак КК след месец и наблюдавай тенденциите
  5. Like
    Sha Angreal reacted to Лиула in Обърнатите карти в Таро   
    В Таро всичко е въпрос на комбинации от карти и техните съчетания, прави или обърнати. Сама по себе си, която и да е карта нещо значи, но то е условно. Картите "говорят" и "оживяват" само до други карти и така се получава някаква картина.
    Особени са случаите, когато имаме два рицаря, два краля, две кралици и т.н., единият винаги мигрира в другия посредством средната карта, все едно дали са прави или обърнати.
  6. Like
    Sha Angreal reacted to tanya84 in Отговорът на Таро - повтарящите се карти   
    Напоследък често ми излиза Кулата - след месеци застой и тъпчене на едно място явно ми предстои промяна. Радвам и се на тази карта - остарелите схващания и начин на живот трябва да си отидат, за да се разчисти място за новото, което предстои.
  7. Like
    Sha Angreal reacted to Ана_1 in Истина и Проекции в Таро   
    Не знам. Аз някак не мога да определя отношението си към идеята за проекциите.
    Всъщност няма абсолютна истина, според мен. Всичко е истина. Няма начин, по който ние да сме обективни към каквото и да е. Ние неизбежно сме някакви и това, което сме виждаме в нещата в света. Под една или друга форма. Светът никога не е такъв, какъвто е. Той /нашият свят/ е такъв, какъвто ние го виждаме. Но това е неизбежно, защото докато сме в телата си, ние изживяваме всеобхватността и цялостта разделно. Изживяваме някакви аспекти от нея. Оцветяваме я със спомени, рани, чувства, любови и какво ли още не. И привличаме ситуации, хора, събития, в които се оглеждаме.
    Обективността и цялостността е Божествената гледна точка, която не отсъжда, защото всичко е едно цяло и няма как едно да е черно, а друго да е бяло.
    Разбирам какво искаш да кажеш, но не разбирам защо картите да се проявяват проективно. Искам да кажа - разбирам защо ние тълкуваме проективно, но не разбирам защо картите да избират да се появяват като проекция, а не като действителност.
    Не знам дали обяснявам добре това, което искам да кажа и ще дам пример. Картите, в които питах за конкурса. Защо аз зададох въпрос за конкурс, а картите избраха да ми покажат, че след като попаднах на снимка на еди кой си, цял ден се автосугестирах по темата и в резулта се доведох до бесен гняв към него.
  8. Like
    Sha Angreal reacted to Лиула in Таро анализи. Как да разбираме по-добре картите.   
    Картите, които ти си избрала - Отшелникът и Светът, имаме път навън, към света, което обаче е погрешния път.
    Това, което Таро ти е отговорило - Кралица чаши и Отшелникът ясно показва, че пътят може да бъде само навътре - към себе си. Защото само, който познава себе си, може да познае и картите
  9. Like
    Sha Angreal reacted to tanya84 in Големите Аркани 1   
    Аз не съм съгласна, че паралел не може да се направи. Веднага ми хрумва Меркурий в астрологията, който е управител на Дева и Близнаци - Хермес и Магът в Таро. А конкретно за Умереността - Хирон е лечителят, картата също има общо с изцелението. Балансът, който е едно от значенията на Умереността и животинското / човешкото в самия кентавър.
  10. Like
    Sha Angreal reacted to Лиула in Таро и отношения 2   
    Виждам, че говорите за Дяволът, а тази карта често се явява на въпроси, свързани с .. любов.
    Да почна с това, че няма нито нещо толкова драматично, нито толкова дълбоко в изживяването на тази карта, няма и любов в нея, има само непознаване на себе си.
     
    Нещо, което всеки човек трябва да установи за себе си, а именно - да знае какво иска и най-вече кой е, ще го лиши от "приятната" компания на Дяволът.
    Има един велик закон и той гласи следното: колкото повече искаш нещо, толкова повече то се отдалечава от теб, защото имаме две опции: или то не е за теб (а винаги има ясни индикации затова), и второ: не се иска по правилния начин.
    Има и друга условност, която предполага тази карта - вманиаченост на амбицията да бъдеш нещо, което не можеш да бъдеш, но си "решил", че можеш.
     
    Е, не. Най-глупавото нещо е човек да изпада в някакви апокалиптични мисления за живота и за света, защото не е получил нещо.
    Дяволът е мостът между детството и зрелостта и ще е тъжно, ако сме уж зрели хора и се движим по тънката граница на имаме играчка - нямаме играчка. Следва обикновено играчка-плачка.
     
    Няма нищо драматично в нито една раздяла, особено с човек, който е избрал да бъде с друг. Дай свобода на всеки да бъде с когото си иска. Това е негово право, негова илюзия или компенсаторна реакция, негов избор, не чужд.
    Свободата е обратната страна на монетата на Дявола, колкото повече сме затънали в Сянката си, толкова повече нямаме свобода.
     
    П.С. Картата Дяволът е много мощна сила в Таро, но не и за любов, нейната нуминозна същност, се изявява в други ситуации и тогава наистина е името си.
  11. Like
    Sha Angreal reacted to Лиула in Таро за начинаещи 4   
    По-горе Диана споменава за точните въпроси, за това може би съм писала стотици мнения в този форум. Затова, че на всяка ситуация трябва да се погледне хладно и да се направи логически анализ, не емоционален.
    Една от грешките е условно нищо незначещия въпрос за отношението на някого към друг. Отношението днес може да е Рицар жезли, утре Слънцето, а вдругиден да е 8 меча. Това  е менливо състояние, никой никога и по никое време не може да има една ясно очертана линия като отношение към някого.
     
    Затова, когато имате ситуации от любовно естество, винаги питайте за близката тенденция в развитието на връзката, положението (ролята) на всеки от двамата. Ако картите дават информация и за други детайли, то развийте въпросите си по-натам. С един въпрос не изяснявате никога никаква ситуация, виждате само едно малко ъгълче от пъзел.
    Винаги задавайте въпроса: какво означава единият за другият и обратно; кой какво иска и на какво се надява; попитайте всеки един от двамата как вижда по-нататъшното развитие на връзката.
    Попитайте, кое е онова нещо, което единият пази и крие от другия, и защо.
    Ами няма как да сбъркате в оценката си, разбира се, при условие, че познавате много добре картите. Но това са ситуации, при които е невъзможно да се сбърка, защото са житейски. Важно е да се опитвате да се поставяте на мястото на единия и на мястото на другия.
     
    Сега, за въпроси от по-общ характер, като кратки пътувания, срещи, получаване на мейли, обаждания ..., винаги поставяйте срокове и то максимум до 3 месеца, в зависимост вече от конкретната ситуация.
     
    Изобщо, избягвайте всякакви общи въпроси и положения, като: ще замина ли еди къде си (за да живея там), ще се омъжа ли изобщо, ще имам ли деца, ще срещна ли принца на белия кон .... Няма как никога да получите отговори, защото Таро няма как да ви отговори на несъществуващи ситуации.
    Ще ви излизат проективни карти или тежки Големи Аркани и вие ще се чудите, аджеба, какъв е тоя зверски апокалипсис, който ви предстои и ще влезете в омагьосания кръг от тотално неразбиране на картите.
     
    За всяко нещо, за всеки въпрос, бъдете максимално конкретни и ясни, така че Таро да ви разбере правилно. Неслучайно е широко разпространено положението, картите да отговарят на незададените въпроси, просто защото те са били правилните въпроси.
    Дори ако трябва да седнете и да напишете въпроси, за да ви се изясни лично на вас кой е най-важният въпрос, от който да тръгнете и да градите синтаксиса си правилно и логично. И никога не изваждайте нито една ситуация извън реалния й контекст, всеки е част от нещо друго, всеки живее с други хора и всеки е обвързан като във верига, от човешки ситуации.
     
    Ако имате въпроси, давайте. И запомнете, че на такъв етап от развитието си с Таро, няма начин да не виждате правилно.
    Тук не говорим нито за здраве, нито за тежки ситуации. Всичко е въпрос на логически конструкции.
  12. Like
    Sha Angreal got a reaction from vorfax in Таро за начинаещи 3   
    Всъщност, аз например съм на мнение, че картите предимно говорят на питащия, а не на всички останали, които са с различни опитности и разбирания за живота и всичко останало.
    Ти казваш, че те са със собствено съзнание, но поне до определен етап си мисля, че всъщност говорим с подсъзнанието си, а не с друга същност.
     
    Това че в комбинациите виждаме различни неща, не е ли породено и от различните ни преживявания, виждания, вкусове, идеали...
    Една Комбинация смяташ ли, че може да има само едно значение!? Въпреки че говори на различни нива, само едно ли е значението!?
     
    Например една моя комб. 4 Пентакъла, Слънце, 10 Чаши - зависи от основата, която имам - може да се радвам на плодовете, но може и да се изхабя тотално ако нямам върху, какво да стъпя...
  13. Like
    Sha Angreal reacted to Лиула in Малките Аркани в Таро   
    Това съм го писала отдавна. В своята същност, 10 жезли си остава с тези значения, но с времето се обогати и с други характеристики.
    За мен тази карта е една от най-успешните, що се касае до личностното израстване.
     
    Цялата работа е човекът да бъде адекватен на изискванията на 10 жезли, да поеме отговорността и да се пребори. Често негативните отговори идват от това, че питащият не си е свършил работата, а не че е предопределено било да не стане. Когато дадена ситуация е мъчна, сложна и се падне 10 жезли, то успехът е гарантиран, стига обаче човекът да стисне зъби, да се напъне и концентрира максимално енергията си. Екзистенциална карта за огромни екзистенциални усилия.
     
    За въпроси обаче от емоционален, здравословен и т.н. характер, тя има неблагоприятни тенденции, с някои изключения обаче. Например комбинацията от Магът с 10 жезли. Това вече е друго.
     
    Пиша, защото не трябва да се гледа на 10 жезли като на зловеща карта, която ни потиска и тормози. Напротив, потиска ни само нашият интелектуален мързел и нежелание да поемем сами отговорност за живота си и най-вече за изборите си.
  14. Like
    Sha Angreal got a reaction from Demonsbane in Таро анализи. Как да разбираме по-добре картите.   
    Чудна идея, само дето обикновено питам за неща, които не знам как ще се развият...а така трябва да знам предварително отговорът.
     
    нооо, например, нека опиша днешната среща с другото си семейство - 
    8 Жезъла, 4 Жезъла и Кулата или 10 Меча. Така, защо ги слагам!? Всичко се случваше на тъгъдък, бързо, децата се въртяха като вихрушка около нас, събитието беше празнично събиране, а накрая всички издивяха докато счупиха очилата на бабата и изведнъж се възцари смирение и осъзнаване... изобщо на целия ден...Кулата си я позволявам, защото е все пак ежедневен въпрос и не е толкова силна.
     
    Такааа, а картите, които изтеглих са - 
    Умереност, 5 Меча и Рицар Чаши
    Липсата на баланс, наранява други хора? А Рицаря показва приповдигнатото настроение...
    Май, по-важно е състоянието, а не самите действия. 
     
    Има и още нещо обаче, когато мислиш за определени карти или състояния, то те често ти се представят...
  15. Like
    Sha Angreal reacted to Лиула in Таро анализи. Как да разбираме по-добре картите.   
    На всички е известен процеса по работа с Таро: има ситуация, която изисква своите отговори, задава се конкретния въпрос или въпроси, картите се цепят, и … имаме отговор.
    Често това обаче не е достатъчно, особено, когато се падат карти, чието значение се губи и остава неразбираемо за питащия.
     
    Затова предлагам друг тип работа с Таро, която много добре ще развие усета към картите и най-вече адекватността на събитията спрямо картите.
    Често картите са проективни, което се дължи на нереални очаквания към живота, но и на свръхценните мисли, които всеки носи. Дължи се и на незнанието към науката за Таро, нежеланието да се чете повече и още повече; причините са много.
    В подобни ситуации нишката на означаемо и означимо сериозно се къса.
     
    Идеален опит ще бъде работата отзад напред; вместо да се очакват готови отговори от картите, всеки, според ситуацията (дали ще е здравословна, междуличностна и т.н.) да прогнозира и да „види“ кои карти, кои комбинации от карти биха били подходящи за неговия сюжет. Но и да се аргументира защо той има предвид точно тези комбинации от карти, а не други.
     
    След това може да попита вече Таро, да зададе въпроса и да направи сравнение между онова, което сам е определил като карти и картите след въпрос към тях. И съответно пак да направи анализ.
     
    Това буквално ще развие много добър нюх за картите, ще създаде връзка между картите и "собственика" им, ще доведе до перфектно познаване на природата им и най-вече ще оголи пропуските в познанието за картите. Стига да бъде честен към себе си и към Таро.
    А когато знаеш точно къде грешиш, знаеш и как да си помогнеш.
     
    Успех на всички!
  16. Like
    Sha Angreal reacted to Лиула in 9 пентакли   
    Пускам ви една интересна комбинация - Крал меча, 9 чаши, 9 пентакли
    Няма да я анализирам, но натрупването на 9-ки (и то завършваща е 9 пентакли) след Крал меча само по себе си е пробив, в която и да е система.
    Нещо, като -- в началото бе Словото ...
     
    Би трябвало подобни комбинации да развиват сетивата и усета за Таро, да отворят собствените ни прозорците и навътре, и навън, и ако през прозореца се вижда Зимата, то психическата реалност казва "така го виждат другите, но не е".
    Отстояването на собствената истина (по Крал меча) винаги ще изведе до единствената истина - 9 пентакли по интуитивен път - 9 чаши. И така нататък ...
  17. Like
    Sha Angreal reacted to Лиула in Таро инвенции   
    Обърнат Обесен, 2 пентакли, Смъртта,
    Слънцето, Дяволът, Крал меча,
    2 жезли обърната, 9 пентакли, Светът,
    Ас пентакли обърнат, обърната Императрица, обърната Умереността,
    Крал пентакли, Крал жезли, Отшелникът,
    Магът, Глупакът
    Ас чаши обърнат
     

     
     
     
  18. Like
    Sha Angreal reacted to Лиула in Асо Пентакли   
    Има комбинации в Таро, които няма как да ти дадат отговор за момента, за който се пита. Още повече, че Колесницата е затворена между две Аса. Няма как да получиш отговор от Таро с такава "мълчалива" комбинация.
    Но реално ти имаш отговор и картите ти отговарят на типичния си таро език: ти сама знаеш какво точно да направиш и затова картите мълчат и не им се занимава с неща, които ти вече си знаеш, просто трябва да се попиташ
    Насаме със себе си.
  19. Like
    Sha Angreal reacted to Ана_1 in Келтският кръст   
    Аз си мисля, или по-скоро, това което ми направи най-силно впечатление са двете пресечни карти - Висшата жрица и 5 чаши. И ми се струва, че основата на проблемите е загубата на връзка със собствената същност; липсата на опора в себе си, на доверие в гласа на душата, която знае пътя. И последвалата сериозна депресия и объркване /5 чаши/. Всичко останало някак ми се струва, че допълва това.
  20. Like
    Sha Angreal reacted to Ана_1 in Таро за начинаещи 3   
    Ами надявам се да си права Sha Angreal.
     
    Между другото, не съм ти казвала, но много харесвам ник-а ти. И поредицата, която е източника му.   
  21. Like
    Sha Angreal got a reaction from Demonsbane in Таро за начинаещи 3   
    На мен ми звучи като - то събитието е започнало и още масло в огъня ще се долива, направо мазало ще да настане...
  22. Like
    Sha Angreal reacted to mvm in Озеленяването   
    Озеленяването на пустеещите земи около градовете снижава количеството на престъпленията







    Изследователите от Медицинското Училище Перелман (Perelman School of Medicine) при Университета на Пенсилвания (University of Pennsylvania) успели да докажат, че озеленяването на пустеещите и незастроени участъци в градовете снижава нивото на стрес при жителите живеещи около тези райони и намалява криминалните случаи, въоръжените нападения и употребата на наркотични вещества.

    Изследователите случайно избрали два необлагородени участъка от град Филаделфия: единия оставили в първоначалното му състояние, а над другия се потрудили членовете на обществото на градинарите на щата Пенсилвания (Pennsylvania Horticultural Society). Те събрали боклука, засяли трева и дръвчета, построили огради и един път на две седмици привеждали в ред новата градска градинка.

    Жителите на близките райони попълвали анкети два пъти: преди началото на изследването и три месеца по-късно. Като втора статистическа опора учените избрали полицейските сводки на престъпленията в тези райони, обхващащи периоди от 3 месеца преди и след облагородяването на участъците. При това жителите демонстрирали по-ниско ниво на тревожност, отколкото по време на попълване на анкетите в началото на експеримента. Отчасти това било свързано с релаксиращото действие на зелената трева и свежия кислород, а отчасти и с това, че папките на криминалните хроники значително отънели.

    Ръководителят на изследването, доктор Евгения Гарвин разказала : "Нашата теория е в това, че преобразуването на пустеещите участъци от обрасли с бурени и засипани с боклук, в чиста и зелена зона, способства за усещането на сплотеност между жителите на квартала. Парченце жива природа дава възможност на хората да се събират заедно и повече да се занимават със спорт. При това не остава място за разпространение и употреба на наркотици."

    По време на изследването учените също се заинтересували от влиянието на озеленяването на пущинаците на здравето на хората - в частност, на параметрите на сърдечната активност. "Какво може да получи човек, който всеки ден вижда от прозореца си унил пейзаж и минава покрай запуснати места, особено през нощта? Очевидно хронически стрес" - смята доктор Гарвин. Но как ще се изменят физиологическите показатели на организма след озеленяването на жизненото пространство? "Като контролираме пулса на участниците продължително време, ние се надяваме да получим по-ясна представа за това, как организмът реагира на окръжаващата го среда и как тя може да влияе на здравето на хората." Тази част от експеримента все още се намира в стадии на анализи.

    Еколозите и лекарите отдавна са разбрали, че озеленяването на пустеещите участъци влияе благотворно както на човешката психика, така и на психиката на обществото като цяло. Но предположенията са едно, а когато става въпрос за отпускане на определени суми от градския бюджет за озеленяване, тогава е нужно нещо по-солидно. Сегашните изследвания би трябвало да послужат като сериозни доказателства за това, че да се инвестира в зелената трева е много по-изгодно, отколкото да се харчат пари за борбата с уличната престъпност.

    Като обработили цялата необходима статистика, учените събрали важни данни за рационално градско планиране и представили научни доказателства в полза на озеленяването на пустеещите земи в градовете. Нищо чудно властите на Филаделфия да се заинтересуват от "зелената стратегия", която е способна да намали насилието и способства за повишаване на безопасността на гражданите. По мнението на експертите, такъв подход ще се окаже по-ефективен и дълготраен, в сравнение с всичко изпробвано досега. Освен това озеленяването на градовете създава нови работни места и повишава цената на имотите в тези райони.

    източник : http://www.facepla.net

  23. Like
    Sha Angreal got a reaction from Ceca in Келтският кръст   
    Ceca, според мен, виждаш доста правилно нещата. Докато разглеждах картите, точно това ми се набиваше на очи - свършена връзка, може би още някоя и друго желание, но като цяло твърде много емоции е имало и то вероятно негативни, но с това е свършено. Рицар Чаши и Светът надявам се да е твоето излекуване - осъзнаване на състоянието, приемане и продължаване напред
  24. Like
    Sha Angreal reacted to Lifetime in Големите Аркани 1   
    Аз не намирам 5 меча за оптимистична, а Глупакът тук бих тълкувала буквално. Това е като пореден опит за чупене на главата. По мое мнение ще останеш разочарована.
  25. Like
    Sha Angreal reacted to Мария-София in Валдорф/waldorf/ училищата   
    Първи учебен ден 2012
    Първи учебен във Валдорфско начално училище "Николай Райнов" www.waldorf,bg







    Ако искате да разберете повече за нас- www.waldorf.bg


×
×
  • Добави...