Jump to content
Порталът към съзнателен живот

JMJ

Участници
 • Общо Съдържание

  19
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение


Репутация Активност

 1. Like
 2. Like
 3. Like
  JMJ got a reaction from Inseparabile in Земетресенията   
  Още интересни неща за HAARP и Япония:

  http://www.vbox7.com/play:29b8e6ae

  http://www.vbox7.com/play:4cefab00
 4. Like
  JMJ got a reaction from Eлф in Сподели настроението си с музика или стих - 9   
  Sinead O'Connor - Nothing Compares To You

  http://vbox7.com/play:2791fae4
 5. Like
  JMJ got a reaction from Eлф in Сподели настроението си с музика или стих - 9   
  Sinead O'Connor - Nothing Compares To You

  http://vbox7.com/play:2791fae4
 6. Like
  JMJ got a reaction from Канел in Земетресенията   
  Снощи един приятел ми беше пратил една статия,която беше правел на български за италиански сеизмолог на име Рафаеле Бенданди, който е починал през 1979 г, но е можел с удивителна точност да предсказва земетресения. Според него прогнозата на земетресенията зависи от векторната сума на гравитационната сила на слънчевата система, планетите и Луната по отношение на различните региони на Земята.
  Някои от теориите и откритията на Бенданди:
  "Произходът на земетресенията според моята теория са космически. Според данните, събрани от мен, земетресението се предизвиква в момента, в който към месечния цикъл на лунната революция и действията на Луната се присъединят към действията на други планети.
  Луната, Слънцето и другите планети, водят до разширяване на земната кора и генерират земетресения. По тези причини земетресенията са напълно предсказуеми ", казва Бенданди в интервю на италианската телевизия РАИ, излъчено през 2009 г. и 11 февруари 2011 година.

  Рафаеле Бенданди е предсказал унищожително земетресение в Рим на 11 май 2011 г. Дали ще стане, ще разберем след няма и два месеца.
 7. Like
  JMJ reacted to yakollakani in Земетресенията   
  Темата със земетресенията е много актуална сега, особено след Япония. Има доста теории за тяхното възникване, но тази с HAARP е може би най-ужасяващата, защото ми е трудно да приема, че е възможно, но историята е пълна с подобни зверства. Ако човекът се е научил да предизвиква такива катаклизми възкликвам: Защо в нас хората се таи толкова много зло. Има една друга теория, съгласно която, Земята понякога сменя своите екватори, което е предизвикано от въртенето на земята. Любопитна е защото се опира на това, че около екватора се събират високите планини. Аз си мисля, че топенето на ледовете е една то възможните причини за сегашното ни положение, понеже Земята се върти, а това поражда известно разместване на земната кора, която плува върху течна магма. Има и друга теория за растежа на Земята, както и теорията за живата Земя.
  Напоследък много чета разни статии и много често се изтъква как информацията, коята ни сервират, обслужва известни интереси. Ако вземем много изписани страници за 2012 година и прогнозите на учените, които прогнозират какви ли не бедствия още от слънцето, Нибиру, за която отричат, но има и много вярващи, човек може съвсем да затъне в това блато от информация. Днес четох за прогноза за голяма земетресение в Калифорния, в Рим. Любопитно е, кой стои зад цялата тази информация.
  Единствения факт е, че сега на Земята стават наистина странни неща и доста аномалии. Вярвам, че това не е случайно и също така вярвам, че хората могат да променят това, ако не е вече късно, стига да променят отношението си към нашия дом, ЗЕМЯТА, защото тя не е просто ресурс, защото тя е жива и трябва да я уважаваме и зачитаме, да се опитаме да постигнем едно хармонично съществуване с Природата, без която няма как да оцелеем.
 8. Like
  JMJ got a reaction from Слънчева in Япония, 11.3.11   
  А дали случващото се с ядрената електроцентрала не се опитва да ни покаже, че не е добре да използваме ядрената енергия, а да се ориентираме към други енергийни източници, по-безопасни за нас и планетата?
 9. Like
  JMJ reacted to Мария-София in Земетресенията   
  Придобиване на щастие,ООК
 10. Like
  JMJ got a reaction from Светлина и Хармония in Земетресенията   
  Слънчева е права. Целта на тези статии е да провокират хората да помислят над някои неща.
  Вярвам, че Бог ни обича и няма да позволи да ни се случи нищо лошо.
 11. Like
 12. Like
 13. Like
  JMJ reacted to B__ in Япония, 11.3.11   
  Би ми се искало да покоментирам твърдението: "Японците са си виновни за земетресението".

  Сега се сещам за това как Учителя е казал на Царя навремето, че ако не спаси българските евреи, то от династията му и помен нямаше да остане.

  Ако Царя беше погубил евреите, то от династията му помен нямаше да остане. Кой щеше да е виновен за измрялата династия? Разбира се, царя.

  Знаем ли за какво обаче са виновни Японците?! Нека някой, който знае това, да стане и да хвърли първата тяхна вина.

  Е да, бихте казали, ами все за нещо са виновни.

  Да, ама за Него вина няма. Той еднакво обича всичките си чада или поне така твърди Учителя.

  Затова нека не употребяваме думата вина, която изразява чисто човешко злорадстване, а да видим каква е ползата за японците от тази ситуация:
  "Японците бяха наградени с голямо изпитание и сега имат възможност да постигнат много голямо развитие". Това е реалността на ситуацията.

  Но това изпитание не е изпитание само за Япония, а и за целия свят. Нашите реакции са под изпитание, начина, по който бихме оказали и дали бихме въобще оказали помощ е под изпитание. Помощ поне с молитва.

  Но както се вижда, японците успешно почнаха да преминават това изпитание: няма мародерство, магазините намаляват цените си. От друга страна обстоятелствата намаляват японската стриктност и изпълнителност, което беше някаква крайност при тях.

  Сега някой би казал, че на нас българите такова изпитание не може да бъде пратено, защото видиш ли, много сме духовни. Да, ама се праща такова изпитание, което все пак може да се понесе, за да се върви напред. Ако на нас българите не пращат такова грандиозно изпитание, то това означава просто, че въобще не бихме го понесли. Та ние още не можем да понесем изпитанието да се съобразяваме със законите в тази държава.

  Та туй то за вината.
 14. Like
  JMJ reacted to kashmir in Изкуствен контрол над климата   
  Елементарен икономически закон е!
  Че за какво друго да се водят войни, ако не за пари и ресурси?! От как съществува човечеството все е така - война за господство, за доминиране, за имане. А то се постига чрез войни, чрез физическо насилие най-вече. Определени хора искат да имат сега и веднага, ако може всичко - без мисъл за бъдеще и бъдещи поколения. Тъжно, но факт.
  Тук, в този форум ценностата ориентация на хората е друга. Вярвам, че колкото и малки да изглеждат на фона на глобалното усилията им за един по-добър свят те ще дават плодове сега и за в бъдеще.
 15. Like
  JMJ reacted to Emmy in Изкуствен контрол над климата   
  Разбира се!
  И аз винаги се стремя да се ориентирам преди всичко към позитивната страна... че промените тепърва предстоят, хубавото тепърва предстои.
  Просто мисля, че е важно всички да сме на ясно, че властта не е толкова невинна, колкото ни се иска; че конспирацията не бива да бъде отричана, защото това само ще отвори път на тези, които искат да доминират. Преди всичко, че съществуват много коварни и целенасочени дейности, които имат за цел да осакатяват, оглупяват и подтискат народите, превръщайки ги в по-съвършени машини за труд и консуматорство. Това е.

  Ако сме на ясно с реалността, ще бъде по-лесно да и противостоим, или поне до толкова до колкото се наложи.
 16. Like
  JMJ got a reaction from Светлина и Хармония in Земетресенията   
  Слънчева е права. Целта на тези статии е да провокират хората да помислят над някои неща.
  Вярвам, че Бог ни обича и няма да позволи да ни се случи нищо лошо.
 17. Like
  JMJ reacted to Слънчева in Земетресенията   
  Статията все пак провокира да помислим и потърсим причини за някои случки. Факт е, че са правени много подземни ядрени и подводни опити и е факт, че това е повлияло на Земята и оста и.
  Но има хора, будни, които се опитват с медитация и молитва да възстановят и помогнат да се възстнови Мер-ка-ба, енергийната обвивка.
  Помислете, ние, с нашите мисли и молитви можем да повлияем на енергийната обвивка-за добро или за лошо, освен по механичен начин въздействаме и по друг. Всичко е енергия!

  Наистина е дошло време хората да се определят на коя страна са. И нещо важно-там, където има страх, няма Любов!


  Стани и опаши се!
  Прочетете цялата беседа, хубава е. Приспиването не е толкова с разни препарати, а с психични въздействия. Мисъл, чиста и права мисъл е нужна-буден ум и чисто сърце!
 18. Like
  JMJ reacted to jul in Земетресенията   
  Вярата в силата на Любовта и съвършения Божествен порядък всеки страх стопяват.
 19. Like
  JMJ reacted to Аврора in Земетресенията   
  А може би това е идеята на времето, в което живеем - все повече хора да повярват в силата Божия и да оценят истинските неща от фалшивите.
 20. Like
  JMJ reacted to Слънчева in Земетресенията   
  Че има такива проекти-има. Но нека няма страх, а повече доверие в Божествения план и Учителите, Светлите същества. С молитви, добри мисли и обич можем да помогнем.
 21. Like
  JMJ reacted to Emmy in Изкуствен контрол над климата   
  Между другото.... След като темата е озаглавена Изкуствен контрол над климата, задължително трябва да се спомене ХААРП. Технология, която може би не е много популяризирана, но не само че съществува, но и има официални потвърждения за ефектите от нея.

  И не обръщайте внимание на заглавието на клипчето... през по-голямата част се говори за това какво представлява ХААРП и как точно функционира.

  Ако не друго, то поне е много интересно (= 22. Like
  JMJ reacted to Светлина и Хармония in Земетресенията   
  Доколкото знам, някога Атлантида е използвала подобни оръжия. И точно те са привлекли черното слънце да я атакува и разруши. Това е времето в което хората атланти масово са се отрекли от йерархията на светлината, от учителите си. Точно тогава е прекъсната връзката с ангелите-учители и започва бунтът, отричането на единния Бог.
  Според мен HARP съществува, но.....всичко се контролира от Ангелската Иерархия. Една война се позволява, допуска само ако е в унисон със божествения план. Бог ръководи и контролира всеки един от нас. Абсурдно е да се мисли че някой, може да си прави каквото си иска. Това е Армагедон, Светлите Сили освобождават Земята. С тези земетресения оста на земята е изправена с 1 градус. Остават още 22. Учителят казва че на всеки 100г. оста на земята ще бъде изправяна с 1 градус, за да не се предизвика тотален унищожителен катаклизъм, така че след 2300г оста на Земята ще бъде напълно изправена(перпендикулярна).
  Така че земетресенията са един вид възтановяване на природната хармония, която ние хората сме нарушили.
 23. Like
  JMJ reacted to Аврора in Земетресенията   
  Трудно е хората да повярват в HAARP тъй като звучи наистина страшно, но все пак това е факт, че има такова оръжие и че е възможно да се предизвикват земетресенията. Това са деиствителни неща които имат свойте логически обяснения.
  Нека повече хора преди да казват, че това са глупости да се информират и всеки сам да прецени за себе си.
  Прочетете за Никола Тесла и за неговите открития и всеки, който има елементарни познания по физика може да разбере как е създадена HAARP.
 24. Like
  JMJ reacted to Аврора in Земетресенията   
  Ето ви една статия, в която е описана идеята на Никола Тесла. Всеки сам може да прочете и да си направи изводите.

  Смятам че не необходимо да доказвам каквото и да било. Всеки си има ум и може сам да прецени дали да вярва или не. А и немисля че има нещо лошо в това човек да изрази мнението си по въпроси, който засягат общото благо.


  Идеята
  на Никола Тесла


  се базира върху известния факт, че Земята притежава естествен електромагнитен резонанс. Ако от точка А бъде изпратен радиосигнал, той ще стигне до обратната страна на планетата до точка В и след това ще се върне отново до точка А. Ако в момента, в който първият сигнал се върне в изходната точка, веднага бъде излъчен втори сигнал, двата сигнала ще се насложат един върху друг. Тесла изчислил лесно тази резонансна честота, като взел предвид скоростта на радиовълните (скоростта на светлината) и я разделил на изминатото разстояние (обиколката на Земята) - т. е. 360 000 км/сек делено на 50 000 км и се получава 7.75 или 8 Hz. Тази стойност е наречена първа Резонанта на Шуман на Земята. Статичното електричество от мощните светкавици следва този модел и звукът от тях може да се улови от радиоприемник, настроен на честота 8 Hz. Ако приемникът се настрои на по-ниска честота - 0.9 или 1 Hz, ще се долови друг резонансен източник. Това явление се нарича Резонанс на Алфвен и причината за него е пълна загадка. Предполага се, че радиовълните следват някакъв друг маршрут, който е 8 пъти по-голям от размера на Земята. Или че съществува някаква друга среда, през която радиовълните могат да пътуват със скорост 8 пъти по-малка от скоростта на светлината. А е възможно да съществува комбинация и от двете. Никой не знае обаче каква е истината. Когато радиовълните преминават през вода или стъкло, тяхната скорост се забавя с около 3/4 от скоростта на светлината, същото явление се наблюдава и при преминаването им през йонизиран газ или скални повърхности. Науката предлага три възможни обяснения за съществуването на Резонанса на Алфвен: причината е в 1) магнетосферни, 2) йоносферни или 3) литосферни взаимодействия с радиовълните.
  Представителите на различните школи работят в различни направления и съответно постигат различни резултати. В началото американците се ориентират към третия вариант и задълбават в литосферните взаимодействия. Руснаците и европейците се ориентират към йоносферата. Магнетосфериците са най-малобройни и от тях няма нито една публикувана теория. Практиката най-добре показала кой е прав и кой крив.
  През 1969 г. ВВС на САЩ за първи път осъществяват връзка с подводница дълбоко в океана чрез Пределно ниски честоти и с помощта на изградената в Клам Лейк, щата Уискънсин, 32 км антена. През 1987 г. те построяват още една 102 км антена в Мичигън. Междувременно СССР построява две подобни антени в Рига и Гомел, англичаните - в гората Глен Кали в Шотландия, французите - в Роше. Американските антени използвали Изключително ниски честоти (ЕLF) в диапазона около 76 Hz. В онези години само руснаците създават апаратура, която работи около Ресонанса на Алфвен - 8 Hz. Постепенно обаче американците, живеещи в периметъра на двете антени, започнали да се оплакват, че чуват странни звуци и че постоянно им бучат ушите. Шотландците пък надали вой, че в района на базата овцете престанали да дават мляко. В Мичигън фермерът Ангъс Макданъф дори си позволява да даде военните на съд, обвинявайки ги, че кравите му престанали да дават мляко заради антените. Наложило се военните да търсят други начини за комуникация с подводниците.
  Точно в този момент на сцената се появява Ийстлунд и намира изход от ситуацията. През 1996 г. Сенатът предвижда в бюджета допълнителна сума от $15 млн. за разработката на “Томографска технология за проникване дълбоко в земните недра“. Целта е тези сигнали да се използват за проникване дълбоко в земята за откриване и локализиране на скрити муниции, минерали или тунели.
  Единственият проблем пред реализирането на този проект било съображението, че необходимата за тази цел честота на сигнала е близка до тази, която предизвиква разстройства на човешката психика и нарушава жизнените функции на рибите и други диви животни. В едно радиоинтервю Ийстлунд се изпуска и казва, че ако неговият проект бъде осъществен, “той ще позволи на човека да контролира и моделира по свое желание климата на Земята“. А когато проектът бъде завършен докрай, военните ще разполагат с оръжие за предизвикване на климатични изменения по цялата планета.
  Това може да стане, като се изпращат относително слаби “сигнали“ към т. нар. “Пояси на Ван Алън“ (радиационните пояси около Земята). По този начин електромагнитният резонанс на Тесла ще може да контролира огромни енергии с помощта на съвсем малки сигнали. САЩ отдавна използват подобни технологии. Така например във Виетнам бе използван метод за предизвикване на проливни дъждове в тропическите гори. След края на виетнамската война започва осъществяването на два проекта за манипулиране на урагани и на мълнии, станали известни с кодовите имена Project Skyfire и Project Stormfury.
  По онова време започват и експериментите с лазерни лъчи и химикали, с помощта на които да се разруши озоновият слой в атмосферата. Паралелно с това започва осъществяване на проект с кодовото название Prime Argus, чиято цел е да се изучават и евентуално предизвикват опустошителни земетресения. Проектът се финансира от Агенцията за модерни изследователски и отбранителни проекти (DARPA), която сега действа под съкращението ARPA.
  През 1994 г. US Air Force обявиха дългосрочна стратегия, наречена Spacecast 2020, в която открито се говори за “контрол върху климата“ с използването на “електромагнитни, плазмени, звукови, ултразвукови и лазерни оръжейни системи“. Там пише черно на бяло: “Комбинацията от превъзходство в Космоса, съчетана с превъзходство на сушата, въздуха и моретата, ще води до пълно господство в целия спектър.“
  В своята книга “Бъдещето на войната, силата и технологиите и американското господство през ХХI век“ американските учени Джордж и Мередит Фридмън цитират извадка от доклад на лабораторията, където е записано: “Американската сила в бъдеще ще се базира върху господството в Космоса.“ Двамата са запознати с тази материя, тъй като са участвали в разработката на стратегията за развитие на US Air Force през 1996 г.


  Оръжието
  на новия световен ред


  Официално Проектът HAARP не е секретна програма и в американските медии от време на време се появяват репортажи, в които се разказва за “научните постижения“ на екипа от Гокома. В същото време в специализирани издания като Military Space се прокрадват намеци за “използване на йоносферата за целите на Министерството на отбраната“. Във вече споменатия доклад AF 2025 Final Report на Военновъздушната академия на САЩ се съдържа и друг любопитен пасаж: “Възможно е използване на предизвикани йоносферни изменения като средство за създаване на климатични аномалии и за разстройване работата на противниковите комуникации и радарни съоръжения.“
  Д-р Розали Бертел посочва, че учените от Гокома разполагат с 50-годишен опит от изследване и разработка на програми за контрол върху най-горните слоеве на атмосферата. Част от тази програма е и проектът за космическа лаборатория, който в съчетание с HAARP ще позволява върху всяка точка от земната повърхност да се въздейства с огромни количества енергия, съпоставима с мощта на атомна бомба, но постигана в конкретния случай чрез лазер и насочени снопове от елементарни частици. “Този проект се намира в заключителна фаза на разработка и ще бъде представен на обществеността като “космически щит за ракетна защита“, или дори още по-цинично - като средство за възстановяване на повредения озонов слой в атмосферата“ - твърди д-р Бертел.  F-111 Starfighter първи става жертва на електромагнитно оръжие


  Проектът HAARP е част от американския арсенал за постигане на Новия световен ред, който включва и създаването на космическия щит за противоракетна отбрана. Чрез него ще бъде възможно да се манипулират икономиките на цели държави чрез предизвикване на изкуствени климатични аномалии.
  Списание Military Space в специален материал преди две години писа, че в момента НАСА и Националната картографска агенция към Министерството на отбраната работят съвместно върху “изследване на последствията от наводнения, ерозии, свличания на земни маси, земетресения, климатични прогнози и климатични промени в различните екологични зони“ на основата на изпращани редовно от разузнавателните спътници снимки.
  Физикът Даниел Уинтър от Уейнсвил, щата Северна Каролина, твърди, че високочестотните емисии на проекта HAARP могат да се комбинират с дълговълновите импулси, които земната мрежа използва за разпространяване на информация под формата на вибрации, които синхронизират “танца на живота“ в планетарната биосфера. Уинтър нарича това геомагнетично явление “кръвоносната система на земната информация“ и твърди, че ако се съчетаят високите честоти (HF) от HAARP с естествената Изключително ниска честота (ELF) на Земята, могат да се получат непредсказуеми последици.
  Руски учени, участвали в разработката на подобни програми в епохата на СССР, твърдят образно, че създаването на “нови интегрални геофизически оръжия за въздействие върху йоносферата около Земята е качествен скок в човешката цивилизация и може да се сравни с прехода от хладното оръжие към огнестрелното или от конвенционалните към ядрените оръжия.
  През 1976 г. САЩ и СССР сключиха споразумение, което забраняваше използването на геофизични научни постижения за военни цели. Едновременно с този документ и двете страни обявиха всички изследвания в тази област за “строго секретни“. И работата и в двете велики сили продължи, като пред обществеността се твърдеше, че се правят експерименти с нови технологии с двойна употреба. В същото време в годините на студената война има цяла поредица от необясними събития, които и до днес нямат подробно обяснение.


  Хронология
  на мистериите


  През 1969 г. екип от съветски експерти изпробва във Виетнам нова технология, базирана върху мобилни скаларинтерферометри и т. нар. радарни инсталации SA-2 Fansong. Само в продължение на 46 дни американските ВВС губят 8 самолета F-111 Starfighter и нито един от тях не е свален с директен обстрел от виетнамските ракетни части. Те просто катастрофират след загуба на връзка.
  На 8 април 1984 г. по северното японско крайбрежие е регистрирана мощна експлозия, в резултат на която огромни водни маси са буквално изстреляни в атмосферата. Японски научни екипи отначало предполагат, че се касае за ядрена експлозия, но техните уреди не регистрират нито повишена радиация, нито ядрени отпадъци наоколо. Те стигат до заключението, че това е т. нар. “студена експлозия“, която очевидно е предизвикана от изпитания на съветски скаларни оръжия. Американски сателитни снимки откриват на съветските острови Бенет и Нова земя в Северния ледовит океан странни сгради с дължина 200 км (!), които били свързани със скаларни гаубици, разположени на секретната база Саришаган в Узбекистан. Според учените тези електромагнитни оръжия били в състояние в радиус от 1000 км да предизвикват “студена експлозия“.  Системите SA-2 Fansong


  През 1984 г. ЦРУ разкри, че КГБ е използвало електромагнитни средства за психично въздействие в американското посолство в Москва и се наложи сградата да бъде разрушена и посолството да бъде построено наново. Тогава обществеността бе уведомена, че там са били разкрити “подслушвателни устройства“, и много хора се питаха защо те просто не бъдат обезвредени, без да се налагат подобни крайни мерки.
  През 1986 г. почти по едно и също време в СССР и САЩ стават инциденти с ядрени централи. Най-напред руското разузнаване докладва, че САЩ са извършили неуспешен водороден опит на полигона Майти Оукс в Невада. Експериментът имал за цел да се взриви водородна бомба в специално укрепено помещение, снабдено с оловна врата с дебелина 2 м. Целта е вратата да се затвори за една хилядна от секундата след експлозията, което ще даде възможност първият радиоактивен лъч да бъде насочен към “контролната зала“, оборудвана с уникална апаратура. Целта била радиацията да бъде уловена и да бъде използвана като оръжие с насочен лъч. Вратата обаче не се затворила както било планирано и в контролното помещение проникнали радиация и отломки от експлозията, които разрушили цялата апаратура за над $90 млн. Радиацията се разнесла над полигона и станала причина за рязко увеличаване на радиационния фон, макар че за това по-късно била обвинена Чернобилската централа. Според американски учени подобен експеримент е бил проведен и в Чернобил, което е довело до аварията.
  По време на първата война в Залива на 13 април 1992 г. камерите на Си Ен Ен предават на живо от бойното поле. В един момент се стига до гаф, който остава скрит за масовия зрител, но изправя на нокти експертите. Фиксирана тв камера улавя репортера Питър Арнет пред иракски специален ядрен бункер. В един момент на заден план камерата уловила американски хеликоптер със странни странични приспособления. Хеликоптерът започнал да кръжи над бункера в продължение на около 30 секунди, като звукът от микрофона изчезва и се чува само шумът от двигателите. В следващия момент внезапно вратите на бункера се отварят широко и отвътре започват да излизат един по един иракските войници, с вдигнати ръце и... широко усмихнати.
  Две години по-късно този инцидент е цитиран в секретен доклад на Пентагона, в който се казва, че по време на войната е било използвано ново електромагнитно оръжие PBFA (Particle Beam Fusion Accelerator), базирано върху електронния лъчев генератор Hermes II, разработен от Националната лаборатория Сандия. Повече подробности обаче няма и досега докладите по този случай са засекретени.
  Точно в 16:11:09 ч на 14 август, четвъртък, спря електроснабдяването в Ню Йорк и значителни територии от източната част на САЩ и Канада. В един момент 7 петролни компании, 9 ядрени електроцентрали и 13 други електростанции са принудени да спрат работа. Причините за аварията все още не са изяснени, а първоначалната версия на американското правителство за “последица от светкавичен удар“ бе опровергана от канадското правителство, което обяви, че в радиус от 200 км около електроцентралата край Ниагарския водопад няма нито едно облаче.
  Един друг любопитен факт и досега остава извън вниманието на обществеността: защо нито една медия в района на Ню Йорк и Ню Джързи не използва поне един от над 100-те репортерски хеликоптера, които са регистрирани за действия в този район? Краткото обяснение е, че новото Министерство за вътрешна сигурност им е препоръчало да останат на земята. В същото време в небето между Ню Йорк и Вашингтон почти през цялата нощ патрулират два прехващача F-15C Eagle. Едва ли ще стане ясно какво точно са регистрирали двата самолета и защо е било необходимо да им бъде гарантирана абсолютна свобода на маневрите и действията в небето над Ню Йорк и Вашингтон?


  Инерцията на ООН


  Нима светът е безсилен пред перспективата Земята да се окаже в плен на собственото си технологично развитие? Според клаузите на рамковата конвенция за климатичните изменения, подписана по време на Конференцията за Земята в Рио де Жанейро от 1992 г., “държавите се задължават да действат отговорно, за да не допуснат - в рамките на своята юрисдикция и възможности за контрол - развитие на процеси, които биха нанесли щети на околната среда на други държави или в региони извън границите на националната юрисдикция.“
  През 1997 г. САЩ и Русия подписаха международна конвенция, с която се “забранява използването на техники за екологични модификации за военни или други враждебни цели, от които могат да възникнат трайни или непоправими последици за живота на Земята“.
  През февруари 1998 г. шведският депутат от Европейския парламент Май Брит Теорин внесе за обсъждане в Комитета за външна политика доклад за опасностите, свързани с разработката на Проекта HAARP. В края на дебатите участниците подготвят проекторезолюция, в която се изразяват “загриженост от нееднократните откази на САЩ да предоставят достатъчно доказателства, че Проектът HAARP не представлява риск за околната среда и населението на Земята“. Под натиска на депутатите от Европейската народна партия обаче в Европейския доклад за 1999 г. е включен специален текст, който констатира, че “Европейската комисия не разполага с необходимата юрисдикция, за да се рови в проблемите на взаимовръзките между защитата на околната среда и стратегията за отбраната на САЩ“.


  В пълна
  бойна готовност


  Макар учените и военните експерти да са единодушни, че не съществуват доказателства за използване дори и на отделни елементи от потенциалните възможности на системата HAARP, те също толкова единодушно признават, че към настоящия момент този проект се намира във финалния етап на разработка и САЩ са в пълна оперативна готовност. Това означава - според проф. Майкъл Чусудовски, - че САЩ разполагат с възможност “селективно да оказват въздействие и да променят климата над определени райони от планетата и да наказват “неприятелски нации“ или “непокорни държави“ с цел дестабилизиране на националната икономика.
  Според проф. Чусудовски, преди да се правят каквито и да било радикални изводи, световните лидери да бъдат принудени да признаят публично, че съществува пряка връзка и взаимна зависимост между икономическите, стратегическите и военните процеси в политиката на Новия световен ред. В този контекст климатичните изменения и аномалии, на които сме свидетели през последните две години, демонстрират нагледно опасностите от осъществяване на целите, които се преследват с използването на техники като тези, разработени от проекта HAARP. Природните стихии, независимо дали са случайни или умишлено предизвикани, в крайна сметка отслабват националната икономика, разрушават инфраструктурата “ и заплашват от банкрут дребните фермери и малките и средните предприемачи и фермери. Така например наводненията в Германия доведоха до фалит 268 000 малки фирми и фермери и задълбочиха рецесията в германската икономика.  Проф. Чусудовски твърди, че след ноември 2000 г. работата по проекта HAARP се ускорява и за това свидетелстват многобройни радиолюбители в целия свят, които твърдят, че през последните две години се наблюдават доста мощни сигнали в късовълновия обхват в диапазона с честота около 3.990 kHz, които не са свързани с йоносферните емисии, тъй като денонощно са с една и съща интензивност. Според германски учени едно от възможните обяснения са експерименти за модифициране на климата. Русия още преди 10 години обяви, че разполага с подобни мощности, а частната фирма ELATE Intelligent Technology не крие, че разполага със система за “контрол върху времето в радиус от 300-360 км“.
  През 1998 г. научният консултант на CBS Ричард Хоуглънд разкрива, че внезапно разразилата се снежна буря и гъста мъгла над магистрален път № 17 няма логично обяснение на базата на посоката на вятъра и въздушния фронт, отразени на метеорологичната карта. В същото време сравняването на диаграмите с активността на съоръженията на HAARP в Аляска и метеорологичната активност в Аризона демонстрират твърде натрапчиви съвпадения. Засега това е може би единственият случай на регистрирана намеса във формирането на климата.  Най-големите природни катаклизми 1983-2003 г.

  Събитие/място/година Загуби в USD

  Ураганът “Алиша“ (САЩ, 1983) 1.65 млрд.
  Зимната буря “Херта“ (Европа, 1990) 1.90 млрд.
  Горският пожар (САЩ, 1991) 2 млрд.
  Зимната буря “Уийбке“ (Европа, 1990) 2.25 млрд.
  Ураганът “Иники“ (Хавай, 1992) 3 млрд.
  Зимната буря “Вивиан“ (Европа, 1990) 3.25 млрд.
  Зимната вихрушка (Западна Европа, 1987) 3.7 млрд.
  Снежната фъртуна (САЩ, 1993) 5 млрд.
  Тайфунът “Мирел“ (Япония, 1991) 6 млрд.
  Зимната буря “Дария“ (Европа, 1990) 6.8 млрд.
  Ураганът “Хуго“ (Карибите, САЩ, 1989) 9 млрд.
  Наводненията (САЩ, 1994) 12 млрд.
  Земетресението (САЩ, 1994) 30 млрд.
  Ураганът “Андрю“ (САЩ, 1991) 30 млрд.
  Наводнения в Европа (2002) 47 млрд.
  Пожари и суша (Канада-Европа) 43 млрд.
  Епилог


  От изложеното дотук би трябвало да стане ясно, че би било прибързано проектът HAARP да се обявява за изолиран експеримент или за единствен съучастник в мистериозните климатични аномалии. Очевидно HAARP е част от една дълга история от научни експерименти, чиято крайна цел е създаването на свръхмощно оръжие. Ако трябва да се обобщи, може да се каже че:
  HAARP всъщност е гигантски смъртоносен лъч, който се основава на разработките на Никола Тесла.
  HAARP е машина за контрол върху климата и тя работи върху принципа за взаимната зависимост между процесите на Земята, който казва, че при определени условия пеперуда, размахваща криле в Тибет, би могла да предизвика ураган в Бразилия. След като това е общовалиден принцип, какво би могло да се получи, ако човек излъчи един гигават електромагнитна радиация в горните слоеве на атмосферата?
  HAARP също така е машина за предизвикване на земетресения, отново базираща се върху открития на Тесла.
  HAARP е машина за предизвикване на смъртоносни дупки в земната атмосфера, чрез които може да се контролират екологичните процеси на Земята.
  HAARP в крайна сметка е геофизично оръжие, което вещае глобална катастрофа.


 25. Like
  JMJ reacted to Emmy in Изкуствен контрол над климата   
  Лично за мен концпирацията е неоспорима. Как иначе човек да си обясни проявления на властта като:
  - войни и инвазии без никаква целенасоченост, без причина, само за пари и ресурси
  - факта, че управниците на планетата са на ясно с това до колкото природата е умаломощена и въпреки това няма никакви действия от тяхна страна, с които дори леко бъде наклонено кормилото на развитие на индустриите в по-правилна, природосъобразна посока
  - защо продължават да точат нефт, сякаш не знаят че до 50 години залежите ще са толкова оскъдни, че ще настане абсолютен хаос, безредици... дори по-сериозни войни за енергия
  - не знам какво е обяснението на десетките умопомрачителни законови промени от сорта наа... ограниченията върху (редакт.) търговията с билки и добавки. Защо никой не знаеше за това преди няколко месеца? Как е могло нещо толкова важно да убегне погледа на световните медии?
  - Ограниченията в комуникациите от сорта на т.нар. internet kill switches, ако сте чували... Последно видяхме такова нещо приложено в Египет, когато цялата държава остана без интернет и комуникация точно в момента, в който им бе най-необходимо. Защо мислите властта би причинила това на хората? Такова нещо тепърва се изгражда в Америка, нищо чудно и в европейските държави да сложат по едно.


  Има много неща, които... не биха имали обяснение ако човек не се обърне към конспирацията. Просто няма причина за такива нечовешки жестокости, за такива ограничения, за толкова масово дезинфомиране на населението. Но всичко това е факт... властта си е власт. В момента алчността движи света, това е тъжната истина...
×