Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Галатея

Участници
 • Общо Съдържание

  62
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  1

Всичко добавено от Галатея

 1. Лъчавтор: Galatea Светъл слънчев лъч пристига, прави път към вечността, весело се ти преливаш в неговата светлина. Смело вдигаш си главата, търсиш с вяра обичта, а приятели любими мило шепнат ти слова. Нека да цъфтят цветята, да ухаят през деня, да се вгледаме във красотата- на цветята любовта. Чакаш с радост да посрещнеш новия щастлив момент и във спомен неусещан, да растеш от ден на ден.
 2. Галатея

  Молба

  Живея аз във злоба и тъга и зная, че това е моята вина, защото правила съм аз това, когато съм била във тъмнина, във миналото в слепота. Сега ще преживея всичките беди, докато кармата се изплати. Страдания раздират моята душа, но нека аз за всичко да благодаря. Пренасям се във свят изпълнен с добрини, оглеждам се за някакви възвишени души и нека те ръка да ми дадат със своята любов да ме окуражат. За Божията Милост аз трептя, очаквам да ми се прости греха, да свърша мисията, за която съм дошла, да светя там, където има тъмнина.
 3. Галатея

  Молба

 4. Галатея

  Изход

  Когато ти направят най-голямата злина, ти си кажи във своята душа: " Благодаря ти Боже за това! " Непоносима е скръбта, но утре тя ще се смали, и всеки ден ще се топи, накрая ще се изпари. Ще си остане само спомен за това, че ти си плакал тихо у дома. След най-голямата беда, пристига ненадейно радостта. Промяната във теб сега, ще те опази от врага. Ще знаеш неговите хитрини и ще се пазиш от злини. И даже да те спъне във света, ти знаеш,че е временно това, след всичките безброй беди ще се издигнеш до големи висоти. Ще заживееш в Божията светлина и ще направиш път във вечността, и въпреки, че има тъмнина ти ще вървиш към райската земя. И твоят най-добър, единствен на света, любящ и искрен твой Баща, ще те закриля винаги в беда, ще те осипва с най-невиждани блага. Забравяш всичко на мига, щом в теб изгрее Любовта, обливаш се със топлина, шептиш ти най-великите слова. Изпълваш се със сила във Духа със вяра светла във ума намираш ти спасителния ход и тръгваш устремено в новия живот. Галатея
 5. Галатея

  Изход

 6. Пътавтор: Galatea Един вълшебен ден, стои пред мен, и кани моята душа, да стане част от вечността. И пита ме: Готов ли си сега, да минеш ти през огъня на Мъдростта? Да се изпълниш с Любовта, да знаеш Истината, и в борба да отстояваш я в света? А Правдата да бъде твоят стълб, от диамантите по твърд, да счупиш страстите и грешните неща, които завладели са човешките сърца. И всички да приемат Добродетелта, като основа в своя път сега. Да светнеш като огнена заря, да вдъхнеш радост в тази суета. Да счупиш обръча на злото и яда, които властват във света, като раздават титли, слава и блага, на всички със предателски сърца. Но твоето съзнание гори и казва : Не, не ги съди! Свободни са да правят те това, но носят своята вина. Не, няма да отмине ги така, онази справедливост, що създала е света. Ти знаеш я, защото там съзря, преди да дойдеш тук сега. Не се отчайвай! Не плачи! И Истината я боли, замазвана от векове наред, тя чака своя истински боец, да поведе народите, обвити във мъгла, към свобода на мисълтта. Счупи оковите на своя страх сега! Не се запитвай:" Ами без блага, ще мога ли да съществувам на света?" А твоята душа, която иска огнена храна защо лишил си я от светлите дела, защо захвърлил си я в тъма? Не знаеш ли последицата от това? Ще дойдат мъки и ще замразят страстта, която е погубила човечността. Къде си ти - защо не ме разбра? Потънал във човешка суета! Защо си роб на страстите в света? Защо живееш в мрак и тъмнина, скован от страх, че в утрешния ден, животът ти на косъм закачен, ще падне в бездната на твоята вина, която сам си издълба.
 7. Галатея

  Млякото

  Ореховото мляко, бадемовото мляко, соевото мляко и т.н. растителни млека имат превъзходен вкус.При това са много полезни,без никаква вреда за физическото тяло.Добър апетит!
 8. Галатея

  Групи души

  Много интересно!Те били поцелия свят!Аз си мислех,че сме сами!Много благодаря!
 9. Галатея

  стихове

  Много красиви думи!Поздрави!
 10. Галатея

  Сродните души-резюме на беседа

  Благодаря!Много е ценно това знание!
 11. Решениеавтор: Galatea Смалявам се във своята тъга, погълнала от тежестта на времето и дишам въздух в утринна зора, посрещам Слънцето за утешение. След дългата мъчителна борба, възвръщам своята усмивка със вълнение. Потарям тихо Вечните Слова, които носят моето спасение. Душевен ритъм в мене затрептя, във музика излива разрешение на моите заплетени дела, които внасят в мен съмнение. Така щастливо тръгнах по света, да търся своето велико приключение, да гоня светлите лъчи на утринта, превърнали ноща във просветление.
 12. Възкресение Попаднала в житейска драма, жестока буря в мен настана, не мога аз да се стърпя, ужасни думи си мълвя. На кръста ли съм закована, каква е тази смъртна рана? Не искам да се усмиря, загубила съм си ума! Във хауса съм завъртяна, не мога да намеря храма, не взема ли аз светлина, загивам тихо във ноща. Забързана и окована, пристигам аз в гора голяма. А там от всичките страни, протягат ми ръце ели. Те взеха моите сълзи, превърнаха ги във смоли. Отхвръкнах аз във висини, оставих там нечистите души. Отново мир във мен цари, запявам тихо, огънят гори, тогава блесна светлина- светкавица на радостта. Обзе ме с цялата душа, щастливо се завърнах у дома. А празник светъл там цари, Христос възкръснал в мен стои, дари и мен със Любовта, да правя най-добри дела!
 13. Галатея

  Мечтание

  Мечтаниеавтор: Galatea Когато ти е тъжно във дъжда, спомни си как изгрява слънце в утринта. Макар, че никой няма да го оцени, то всички иска да развесели. Сияе цялото във свойта светлина и носи мир, хармония и красота. Дарява всичките души, със най-мечтани светли дни. Донася ни неземна светлина и плуваш в неговата топлина. Щом с него се съединиш, ти мъката ще разтопиш.
 14. Галатея

  Мечтание

  И аз ти благодаря!Чудесно е някой да ме разбере!
 15. Пробужданеавтор: Galatea Сияние свети в света настървен, предава ни своята милост и мислиш за него ден след ден, застиваш покорно в плена му. Разказва ни своята чудна съдба, дошло е за нас да ни стопли, да грейне в Духа ни таз свята Любов, която живот ще ни носи. Били сме отдавна със чисти сърца, живели в дъха на горите, но някаква тайна - нелепа беда, ни тласнала в пътя на злите. Объркани страшно от свойте дела, се лутахме дълго в земите и нямаше мир във праха на пръстта, заровени в мъка грешихме. И нека сега да намерим врата, да минем отвъд сред звездите, да черпим със шепи жива вода, да плискаме с нея душите
 16. Галатея

  Любимите ми местенца

  Красота!Най- много обичам Рила.Благодаря!
 17. Галатея

  С Теб единствено ще устоя!

  Възхищението и преклонението пред Учителя са истински.Браво!
 18. Галатея

  Стъпки във снега

  Много любов има тук.И на другите се предава.Впечатляващо!
 19. Галатея

  ...

  Искрени и дълбоки чувства!Поздравления!
 20. Галатея

  Надежда

  Надежда Животът е една игра, отнема ти приятелите със скръбта. Въздъхваш ти безпомощно в яда нелепо е да губиш радостта. А клопки правят изостаналите същества, желаят да разделят братските сърца. Но има най-велика светлина, прониква в тебе от Божествени места, стопява мъката със Мъдростта, дарява ти спокойствие след яростта. Разбираш ти, че някаква лъжа блокира в тебе Любовта, не може паднали човешки същества, да мачкат твоята Божествена душа, да те избутат от места, където си изпратен от Духа. Светът е пълен със лица, планират чуждата съдба и мислят с техните дела, да уредят материалните блага, да се подсигурят за старостта, да нагласят те своите деца. Но сблъскват се със Царя на света, а Той планира вечността, събира сродните души, и вдъхва им Божествени мечти, да сътворяват най-велики чудеса, да правят път от Светлина. Закриляни от най-високите места, живеят те по нови правила и изявяват своята душа. Тогава най-коварните сърца, ще плачат тихо настрана. Не могат да ги разделят, защото в огън ще горят. Ще гледат яростно след тях, но ще прикриват своя грях. За най-великите души, свещен живот ще се дари. Огряни от сияеща звезда, ще се превърнат в светила. 22.07.2009г.
 21. Благодарност О, Слънце!Грей сега!И през деня! Не ни оставяй във студа. Стопли сърцата ни за добрина, която да ни стане истинска храна- в безжизнената самота. Залей със тази топлина заспалите човешки същества да видят,че си светлина, даряваща живота ни сега. Да видим твоята цена, защото ти не искаш сметка за това. Даряваш ни по братски всеки ден - един живот незаплатен. Не! Стой! Не си ходи! Защото много ме боли! Не зная как да ти се отплатя, за твоята велика жертва към света. Ще пея с тебе в хор сега за всичките добри неща, а ти ще стоплиш цялата земя, за да възпеем Любовта. Не! Няма да ни изгориш, но много ще ни промениш, защото знаеш ти това, че трябва обич на света. О, радост блика във мига, когато иде пролетта. Велик момент в природата сега, когато всичко зеленей във светлина. Работят всички живи същества, за да подготвят зимнина, защото има зима на света, а ти им даваш сили за това, да свършат всички смислени дела. Не! Не! Не им се смей! Но някак истински ги ти огрей! Свети им в пътя да вървят, за да се те благословят. Храни ги с твойта истинска храна- със здраве, щастие и свобода- за всички живи същества. 04.03.2007г.
 22. Дъждовен ден В дъждовният и мрачен ден, заспиваш тихо покрусен. Сънят отваря някаква врата и ето ти си в приказна страна. Планинска местност вече те зове, да идеш там да търсиш плодове, но няма никой само тишина, събираш в шепи капчици роса. И ручейчета пеят в самота, И птички махат весело с крила. Събуждаш се облян от светлина. Марияна Игнатева
 23. Един прекрасен,слънчев ден, донася радост в общия подем! Любов ни влива още в утринта, запявам аз щастливо от душа! Марияна Игнатева
 24. МЕЧТА Когато те залее самота, не се поддавай на греха, мисли за огнените същества, които в Космоса пътуват без следа. Забравил си ги ти сега, но те пазят от беда. Ще дойдат в твоята душа, веднага щом повярваш на това. Ще те залее радостта, че има братство по далечните места за да проблесне мисълта: "Елате и на таз земя, да има Царство на Мира!" М. Игнатева
 25. О, Боже колко съм сама! Благодаря ти! Имам светлина! Остявям злото да ме победи, мечтая си за райските врати. Невежеството винаги цари, където има паднали души.
×