Jump to content
Порталът към съзнателен живот

intela

Участници
  • Общо Съдържание

    11
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Профил Информация

  • Пол
    Мъж

intela's Achievements

  1. Благодаря за отговорите! Ривотрила го пия за тревожно разстройство, но страдам от депресия от около 10 години според психиатрите. Това ми е втори неуспешен опит за спиране на Ривотрила, имам ли шанс да го спра някога. Знам, че е много индивидуално и зависи от мен самия и е трудно да се каже. Не съм си променил и грам мисленето в положителна насока, но полагам усилия без резултат. Имам чувство, че колкото повече чета, толкова по зле ставам.
  2. Първо много е дълго за обяснение как съм стигнал до тук. Около 10 години пия най-различни АД за лечение на депресия. Сменил съм няколко ПС в търсене на по добро лечение. Реших да отида в Пловдив при препоръчан специалист. Той много лесно реши, че тези АД само ми вредят и нямам депресия а нещо подобно на ПР и изписа Ривотрил. Всичко беше добре докато не започнах да го спирам по съвет на Личния лекар. За сега ще споделя само това защото ми е лошо и мога да напиша някой глупости. Като се почувствам по добре мога да обясня повече ако има смисъл.
  3. Здравейте, Повече от 2 години пия Ривотрил и няколко пъти се опитах да го спра.Последния път се мъчих близо 4 месеца с постепенно намаляване на доза от 3 мг. като стигнах до 0,25 мг на ден. Така изкарах около 1 седмица и отидох на Психиатър той ми увеличи дозата на 0,25 мг сутрин и вечер 0,5 мг. плюс Карбамазепин и Геродорм. Така се почувствах още по зле с тези лекарства и ги спрях. Вдигнах дозата на Ривотрила на 1,5 мг на ден. В момента се чувствам много зле физически, всичко правя с големи усилия. Вървя много мудно колкото и да ми се иска да забързам не мога. Чувствам силна слабост. Първия път като спирах Ривотрила бях почти така но като започнах отново да го пия по 3 мг. бързо се възстанових. Сега обаче не виждам никакъв изход от положението. Някой ако може да помогне със съвет ще бъда благодарен!
  4. Здравейте, Повече от 2 години пия Ривотрил. Близо една година го пиех 2х0,25 мг. заедно с антидепресанти. Но вече повече от година го пия 3х1 мг. без нищо друго. Преди 4-5 месеца се опитах да го спра с постепенно намаляване на дозата по лекарско предписание разбира се. Трябваше за около 1 месец да съм го спрял напълно, но като мина това време и останах без него не можах да издържа повече от седмица и пак започнах да го пия. Имам ли някакъв шанс да го спра след този дълъг период на приемане.
  5. Благодаря много за мнението! Повече се интересувам от това дали има лекар-специалист към който да се обърна по въпроса за приема на хранителните добавки(витамини, минерали, аминокиселини и др.) а не главно дали витамин Б3 може да помогне в лечението на депресия.
  6. Здравейте, От близо 3 години съм в някаква депресия или нещо подобно. Сменил съм няколко психиатъра и почти всички антидепресанти без особен ефект. От една година пия само Ривотрил по лекарско предписание, но явно вече не ми действа така както в началото и искам да го спра. В момента пия по 3 мг. дневно, може ли от него да ме боли главта в тила почти всеки ден и имам трептене на единият клепач което много ме дразни. Гледах този филм който е много интересен затова как храната се отразява на човешкото здраве. В него се споменава за лечение на депресия с много високи дози витамин Б3 (ниацин). Дали това е истина не знам, но въпроса ми е има ли лекар към който мога да се обърна по този въпрос. Витамин Б3 (ниацин) мога и сам да почна да взимам, но не искам без лекарско предписание. Искам да кажа, че не очаквам с приема му да станат някакви чудеса, поне да намали симптомите ми на тревожност, главоболие, болки в мускулите и др. а след това вече аз сам да си помогна.
×
×
  • Добави...