Jump to content
Порталът към съзнателен живот

magito023

Участници
  • Общо Съдържание

    34
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Мнения добавени от magito023

  1. Реших да отправя питане към художниците във форума.Голяма магия е изкуството.Особено изобразителното, въздействието му е невероятно.Попадах на много художници във виртуалното пространство.Хареса ми стила на Павел Митков.При контакт със моя позната художничка, същата ми сподели, че техниките му на рисуване са твърде сложни, рисковани за прилагане.Техниката му е масло върху платно.Но използвал две- три нанасяния на боите.Също впръсквал газ или прилагал възпламеняване.Някой знае ли повече за този метод на изобразяване.Странен, нестандартен, рисков?

    Прегледах и аз работата на Павел Митков и наистина е добър художник. Личи си, че използва сложни похвати.

  2. Откровение, гл 14

    14. И видях, и ето бял облак, и на облака седеше един, който приличаше на Човешкия Син, имайки на главата си златна корона и в ръката си остър сърп.

    15. И друг ангел излезе от храма и викаше със силен глас на този, който седеше на облака: Простри сърпа си и жъни защото е настанал часът да жънеш, понеже земната жетва е презряла.

    16. Оня, прочее, който седеше на облака, хвърли сърпа си на земята; и земята биде пожъната.

    17. И друг ангел излезе от храма, който е на небето, като държеше и той остър сърп.

    18. Още и друг ангел, който имаше власт над огъня, излезе из олтара и извика със силен глас на този който държеше острия сърп; и рече: Простри острия си сърп и обери гроздовете на земното лозе, защото гроздето му е вече узряло.

    19. И ангелът хвърли сърпа си на земята, обра земното лозе, и хвърли набраното в големия лин на Божия гняв.

    20. И линът бе изтъпкан вън от града, и кръв потече от лина дори до юздите на конете върху едно разстояние от хиляда и шестстотин стадии.

    Мислите ли, че е възможно да ни сполети съдбата на житото или домашните животни, т.е. расте си житцето ден и нощ, хапва си водица, минерали и слънчева светлина, гушкат си се класовете, приказват си, може понякога да се сдърпат, ако има повече вятър. И в един хубав ден идва големия комбайн и хоп! - пата-кюта, на две на три - в хамбара; :1eye: кокошчиците и патките си щъкат, крякат, тичат по двора и хапват от божествения фураж, от време на време може да се разболеят малко, стопанина да ги изцери, а в един готин ден, когато вече са пораснали и добре угоени - на дръвника и в буркана. ;) После, заедно с житцето под формата на хляб, ги слагат на трапеза за радост на господаря. :)

    Дали някой ден няма да свършим като зърното и кокошките на Божествената трапеза? :P

    Ако имаше кой да се върне оттам, за да разкаже, нямаше да се чудим всички. Няма човек, който да ти отговори. Най- вероятно ;).

  3. Питат сега трябва ли човек да бъде вегетарианец или месоядец. Ако искаш да поддържаш старото учение, непременно трябва да бъдеш месоядец. Най-хубавите кокошки ще колиш. Кебапи ще направиш, печени, хубави, по всичките правила. Супица, направена от кокошка. А пък ако искаш новото учение за любовта – никакво месоядство. Щом аз видя някой човек, че яде месо, казвам: „Той не е готов за любовта.“ Не че са лоши хората, които ядат месо. Те са под закона. Според мен месната храна е закон за ограничение. Тази кокошка иска да живее. И целият ред на нещата е все такъв. Колко вегетарианци има сега? Казвате: „Кога ще дойде Царството Божие?“ Не искам сега да се обезсърчавате. Трябва да имате една ясна представа. Човек без любов вегетарианец не може да стане. Без любов е винаги месоядец. А пък вегетарианството по закон не става.

    Любов без закон

    Вегетарианците за мен са хора, които наистина искат да запазят тялото си здраво в дългосрочен план. За жалост преходът с яденето на месо не е никак лесен.

  4. Според мен най-удобния начин за разпространение на Словото е PDF формат (: лесен за теглене и удобен за пренасяне :) би било прекрсно ако имаше обособена секция за pdf формат книги подредени в хронологичен ред

    +1 И аз съм за това определено. Би било мнооого по-лесно и удобно за всички пторебители!

  5. Малко силни мнения прочетох тук. Това не се прави съзнателно в много от случаите, а всичко в крайна сметка е естествен отбор. Хората с по-силна физика и психика са тези, които оцеляват и са наистина щастливи, затова просто бъдете себе си!

  6. "Просто целта на йога не е физическо здраве"

    Това , което познаваме в съвременния свят като йога , са някои физически , дихателни и ментални практики , но това , че някой може да ги прави или има диплома за "йога учител" ,съвсем не го прави такъв . Аз лично изкарах 5 нива от групови занимания , като петото беше последно ниво и не мога да кажа , че постигнах някакъв напредък или преодоляване на дисбаланси , които имам . Но пък видях болни хора занимаващи се с практиките с цел физическо оздравяване , как задълбочават здравословните си проблеми (според инструкторите дължащи се на кармата им).

    От постоянните практики добих по-голяма гъвкавост на тялото си , но пък изгубих издръжливостта си на физически натоварвания .

    В своята дълбока същност Йога все още не е достъпна за съвременния свят , имам в предвид масовият жител , а не монасите - отшелници .

    Стига сте лъгали хората , че могат да се излекуват правейки упражнения

    След като гледах в "Споделено с Камелия" един псевдо-йога учител, нямам добро впечатление за българското йога общество като цяло, не казвам, че няма професионалисти.

  7. Ще си позволя малко да се отклоня от темата, но мисля, че няма да е съвсем неадекватно...

    Какво означава "променя както той си иска"? - може би заставя ме да променя нещо не така , както на мен ми се иска? А не е ли това смисълът на молитвата - смирението, което помага да "обърнем другата буза" - т.е. вместо да се съпротивляваме и омекотяваме шамара, да го използваме като видим реалностите от друг ъгъл. там, където Бог ни затваря врата, на която сме разчитали и която сме желали, значи някъде зад нас е отворена врата, която за нас лично е много по-добра от тази, която желаем...

    Съгласен съм с това мнение, но не напълно. Все пак е важно като хора да се замислим, че когато сме убедени в правилността на дадено решение според светогледа ни, може би трябва да постъпим така. Не може винаги да се смиряваме.

  8. Благодаря на Ани за чудесното представяне на беседата и на всички споделили разсъжденията си!

    Да, методите за преборване с "плевелите" (злото) са приемането, толерантността, прошката - всички те - лъчи на слънцето Любов, първо - като отношение към нас самите, а после и към най-близките ни, към децата ни най-вече. Всичко онова, към което съм се стремяла и за което не съм жалила сили и средства, съм получавала стократно. Когато се усетя "преситена", тогава разбирам и че съм свободна за новото и продължавам пътя си нататък... Процесът на осъзнаването се е удължавал винаги, когато някой се е опитвал да ме спре или противодейства с най-различни манипулации. Това, което научих от тази беседа е, че ако искам да се прояви Бог в моето и във всички онези деца, с които общувам, е да им отдавам Любовта си като приемам и подкрепям всяка тяхна стъпка, като им давам сигурност, че ще ги обичам и след като сгрешат, защото един от най-големите "плевели" е чувството за вина.

    И още нещо, за което ме подтикна един пост на Розалина преди време - датата, когато е изнесена беседата - 22.01.1922г. Наскоро прочетох, че 22 е числото на най-големите трудности след 11. Случайно или не - на тази 22-ра дата Учителя ни е дал и най-силното "оръжие" срещу тях.

    Да, но пък защо 22 да е точно числото на големите трудности. Има ли символика в това, че при умножението на 11 с коеф. 2 се получава 22?

  9. Днес ще ходя на зъболекар...:(

    Ако ми бяха поставили качествени пломби нямаше да се стигне до това "приятно" преживяване.

    Горчива истина е,че фотополимерните пломби падат задължително с поне едно парченце от зъба.

    Дали е виновна само технологията на този вид пломби?:hmmmmm:

    Може темата да е стара, но знам колко е неприятно да ходиш за повторно поставяне на пломба поради зъболекарско нехайство, съчувствам ти ;).

  10. Макар и да се включвам малко късно в темата, наистина затлъстяването е нещо, от което можем да се отърсим чрез силата на волята, но наистина трябва да го искаме. А тази снимка и данните за 2,7 м. талийна обиколка и телесно тегло 222 кг. ми идват в повече .

  11. Веднага мога да отговоря, що се касае до снежно-белите коси на учителите. Хората просто са подложени на много голям стрес и напрежение, особено в България, който няма как да не се прояви по някакъв начин. И ето, побеляват им косите!

  12. Без хигиена закъде сме. Много болести които преди няколко десетилетия са били актуални вече са напълно забравени именно поради подобряването на имунната система и личната хигиена на човека, за да се предотврати заразата.

×
×
  • Добави...