Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Семирамида

Участници
  • Общо Съдържание

    3
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

1 Следващ

Профил Информация

  • Пол
    Жена

Последни Посещения

3008 посещения на профила

Семирамида's Achievements

  1. За това че при остро състояние се предписва ХЛ за него, освен другото което си е конституционално също ми е ясно. Въпросът ми е по скоро отново за температурата, за студените крайници и затоплянате - на крайниците е ясно, но когато всичко "гори" тогава допускат ли се например обтриване с леко студен компрес или съвсем леко охлаждане с малко по хладка вода от Т на тялото имам в предвид, за да се охлади, това уместно ли е или не се препоръчва? Целта е да се избегне по високо покачване на Т- например над 40гр, което си е доста опасно.
  2. Благодаря, точно това имах в предвид че е хубаво да се прави подобно загряване само при студени крайници, а когатообаче крайниците са топли, изобщо цялото тяло гори, тогава как се процедира?
  3. Здравей и добре дошла при нас :-)

  4. Много полезна тема, изчетох я на един дъх и то два пъти, тъй като се старая да запомня основните правила, тъй като съм начинаеща в хомеопатията и лечението с нея изобщо . Имам следните въпроси: Възможно ли е да те втриса и без да вдигаш температура, при мен това явление често се случва, по скоро постоянно ми е студено, крайниците ми са почти винаги ледени, трудно се стоплям, това е така може би от няколко месеца, тъй като рязко отслабнах на тегло. Бихте ли описали средствата за изпотяване, които могат да се приложат при температура? Аз имам спомен, че майка ми ми е правила едни на пръв поглед странни процедури, - наричахме ги "мечка" - слагаше ми краката в много топла вода с морска сол вътре, т.е. загряваше ги, връчваше ми чаша горещ - чай в ръцете и така седейки с краката в топлата вода и отпивайки от чая ме покриваше отгоре цялата "като палатка" с едно дебело одеяло и съм стояла така докато не се изпотя, следователно веднага ме преобличаше и температурата почти винаги спадаше. Но се питам това загряване при висока Т - над 39 градуса не е ли опасно, по принцип в традиционната медицина, лекарите не препоръчват загряване, поради опасност от гърч и получаване на колабс, а обратното изстудяване, което според мен не е правилно, защото нестига, че на тялото му е студено ами като го изстудяваш и му предизвикваш още по голям шок, според мен така по лесно може да се получи гърч, особено когато от изстудяването Т рядко се свали - изведнъж, това по лесно би довело до гърч. Другият ми въпрос е към Александър - от прочетеното дотук стигнах до извода, че конституционалното лекарство, което имаме в момента можем да го вземем веднага ако се почувстваме неразположени, ако почувстваме че се разболяваме, че някакъв нашественик атакува тялото ни, и това ще ни помогне да се справим по- бързо и лесно с болестта, а дори може и да ни се размине боледуването. Ако пък все пак се разболеем и състоянието ни се влоши, чак тогава ли да се обърнем за помощ към хомеопата, за да ни даде лекарство според симптомите?
×
×
  • Добави...