Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Soul Girl

Участници
  • Общо Съдържание

    6
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Профил Информация

  • Пол
    Жена

Soul Girl's Achievements

  1. Неотдавна в сутрешния блок на БТВ споменаха за един българо мохамеданин, който имал 3 жени. Те се познавали и били приятелки, а той до колкото си спомням казаха, че е бизнесмен. Явно и това е вариант на нови семейни отношения, макар и да прилича на харем, който не може да се каже, че е новост . Незнам как го е постигнал човека, но на мен ми се струва, че при подобен случай най-трудно би било сприятеляването на жените .
  2. "Never, never, never give up" - Winston Churchill

  3. Здравей, Това с което мога да ти бъда в помощ не са точно аудио записи и книги. Това е сайт в който има флаш презентации с много мъдри мисли и сентенции за живота и възприемането на околния свят. Всичко това е съчетано с прекрасна музика и пейзажи. Действа стимулиращо, а също и релаксиращо. Надявам се, че ще ти харесат и бъдат от полза. http://mislite.eu/
  4. Аз харесвам по принцип повече „истинските“ книжни книги, но не мога да отрека, че и електронните четци са много добро изобретение на съвременната цивилизация – много удобно и практично, но и приближаващо ни все повече към електрониката и отдалечаващо ни все повече от „натуралните“ неща. Всеки един от видовете си има своите предимства и недостатъци. Много е хубаво и лесно също така, човек да може бързо и лесно да си свали дадена книга от Интренет, но това е само едната страна. Другата е, че както за всяка стока така и за книгите трябва да бъде уредено по някакъв начин и заплащането на тези книги. Ние българите сме свикнали да си сваляме безплатно най-често. Много от книгите обаче ги няма като „пиратски“ копия. Искам да кажа, че докато не се уреди този въпрос със заплащането и тегленето в България, електронното четене едва ли ще се превърне в масова практика тук. Иначе по света е малко по-различно. За четене на професионална документация според мен електронния четец е много добро средство. В моята област има хиляди документи за четене и е много удобно ако човек тръгне за някъде да си ги носи всичките със себе си.
  5. Според мен страха е вреден, дори много вреден, когато излиза извън рамките на здравословния страх. Той е спънка и пречка в развитието на човека, който го изпитва. Пречи му да постига целите си, пречи му да бъде себе си, пречи му да общува свободно, пречи му да бъде свободен. Изпитването на страх е ограничение и невъзможност да постигаш мечтите си. Затова „По-добре страшен край, отколкото безкраен страх“ Шилер
  6. Добре заварила :-)

    И аз ти Благодаря Донче за сърдечното посрещане!!!

  7. Благодаря! и добре дошла!

  8. Здравейте, Мога да кажа защо аз лично чета книги по-малко: - Заради необходимостта да чета професионална литература, което е задължително за работата ми. - Заради това, че Интернет е огромен източник за информация, който до голяма степен може да замени книгите, защото в него може да се намери почти всичко. И въпреки това много обичам да чета и много искам да имам време да чета. Според мен с нищо не може да се замени удоволствието при четене на истинска книга – допира до нея, шумоленето при разгъщането на страниците, миризмата на хартия – все много обикновени, но истински неща. Обожавам също така да разглеждам и да търся книга в някоя книжарница – атмосферата, спокойствието, магията при разтварянето на всяка нова книга и очакването дали тя би те заинтригувала. А и макар, че някои се сърдят, че в темата става дума и за пари смятам, че това е логично следствие на това, че книгите се купуват с пари, а не се подаряват - примерно. И в този смисъл може би това е една от причините обеднелия българин да предпочете да спести някоя паричка за насъщния отколкото да даде за книжка. Бъдете здрави и все по-четящи!
  9. Страхотна песничка !!! Тя е една от най-любимите ми детски песнички. Събужда за секунди детето в мен .
  10. Здравейте, Имам приятелка, която се зарази (т.е. я заразиха в една болница) с рубеола в 3 месец от бременността и лекарите я накараха да махне бебето. Аз лично незнам до какви поражения може да доведе тя, но явно има защо. . . Успех и от мен!
×
×
  • Добави...