Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Sorsi

Участници
  • Общо Съдържание

    52
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Like
    Sorsi got a reaction from feya in Магиите...   
    Като някой ти се издразни на касата и те погледне на криво прихващаш повече, така че не се притеснявай :-)
  2. Like
    Sorsi got a reaction from АлександърТ.А. in Сериозните връзки и възрастта - каква е разликата между поколенията?   
    Съгласен съм с горните две мнения. Преди не, че хората са били толкова по-различни просто условията са ги принуждавали да си стоят заедно. Според мене основния ключ за една дълготрайна и хубава връзка е това дали човек обича повече себе си или партньора си. Ако и двамата са водени от щастието на другия имат всички предпоставки за дълга (цял живот) и истинска връзка, ако само единия е воден пак имат шанс, но доста по малък, ако и двамата са водени от личното си щастие каквито са над 95% от хората то работата им е спукана въпрос на време. Няма нищо сложно просто човек трябва да си отговори на въпроса защо търси връзка за да взима или за да дава. Да направиш другия щастлив или да бъдеш ти. Тук много хора биха отговорили, че искат и двамата да бъдат щастливи и да взимат и да дават, но водещия стремеж може да бъде само едното
  3. Like
    Sorsi got a reaction from Розалина in Как отговаряте на предизвикателството ,че учението на Учителя е секта?   
    На слепия е безсмислено да се говори за светлината или да се доказва нейното съществуване един ден като прогледне просто ще я види и той. Учителя не случайно казва "Истината не се доказва"
  4. Like
    Sorsi got a reaction from Nasi in Как отговаряте на предизвикателството ,че учението на Учителя е секта?   
    На слепия е безсмислено да се говори за светлината или да се доказва нейното съществуване един ден като прогледне просто ще я види и той. Учителя не случайно казва "Истината не се доказва"
  5. Like
    Sorsi got a reaction from Слънчева in Как отговаряте на предизвикателството ,че учението на Учителя е секта?   
    На слепия е безсмислено да се говори за светлината или да се доказва нейното съществуване един ден като прогледне просто ще я види и той. Учителя не случайно казва "Истината не се доказва"
  6. Like
    Sorsi got a reaction from Лъчезарна in Как отговаряте на предизвикателството ,че учението на Учителя е секта?   
    На слепия е безсмислено да се говори за светлината или да се доказва нейното съществуване един ден като прогледне просто ще я види и той. Учителя не случайно казва "Истината не се доказва"
  7. Like
    Sorsi got a reaction from Диана Илиева in Шахматът - педагогически и символно-духовни аспект   
    Отново съм съгласен с томи и ще дам още пояснения. Първо няма нищо лошо да се разучава слабо и любителски както е направил Станимир. Проблемите идват ако се занимаваш по-сериозно и особено ако се опиташ да станеш професионалист. Това, че шаха развива ума е лъжа. Кара те да смяташ като идиот сваля мисълта ти и я натоварва жестоко, нещо от което всички духовни практики се опитват да изчистят човек. Като цяло е проводник на едно изключително неприятно електрично течение, което огрубява, изсушава човека и осакатява чувствата му. Не на последно място това е състезателна игра, в която трябва да победиш друг човек, което допълнително генерира лоши чувства. Както казва Учителя 'в състезанието няма любов'.
  8. Like
    Sorsi reacted to томи in Шахматът - педагогически и символно-духовни аспект   
    Шахматът е едно от най-добрите творения на черната ложа!
    Развива всички отрицателни човешки качества!
  9. Like
    Sorsi got a reaction from Донка in Законът за хляба: няма по-голямо безчестие от това, да купуваш и да продаваш хляб   
    Съгласен съм с мнението на Донка, но ще добавя, че според мене този закон забранява да правиш търговия с хляба. Не мисля, че си в нарушение ако си купиш хляб да се наядеш.
  10. Like
    Sorsi got a reaction from Eлф in Повтарящи се сънища   
    Полагаш усилия и се опитваш да постигнеш нещо (нямам идея какво без да те познавам), но засега не успяваш. Липсва ти нещо малко за да разрешиш задачата си и предполагам е задача, която можеш само сама да разрешиш затова не можеш да получиш външна помощ. Този тип сънища са почти буквални и едва ли ше ти е от полза това. Потърси помощ от някой близък духовен човек, който те познава ако имаш такъв.
  11. Like
    Sorsi got a reaction from Диана Илиева in Магиите...   
    Като някой ти се издразни на касата и те погледне на криво прихващаш повече, така че не се притеснявай :-)
  12. Like
    Sorsi got a reaction from Inseparabile in Кабала - Тайното Познание   
    Mel, според мен никога не може да са в баланс, защото това са противоположни течения. Ако човек върви към Бога ще се води от едното течение, ако се отдалечава от него ще го води другото.
    "Не може да служите едновременно на Бога и на мамона"
  13. Like
    Sorsi got a reaction from pavli82 in Как да тълкуваме сънищата си? Част 5   
    TreliKardia, съня ти като цяло отразява проблеми в чувствата. Това, че учиш в чужбина показва, че си навлезнала в път или място, което не е за теб и не принадлежиш там (освен ако нямаш желание да учиш в чужбина или планове да емигрираш, ако е така съня показва, че не трябва да го правиш) хотела с българи е заблудата за ума ти, че има нещо хубаво там място като за теб. Старата къща, старата жена и изсъхнала трева ти показват, че за момента си заработила с не добри чувства, който не дават плодове и в двора няма нищо друго освен изсъхнала трева. Внучките джуджета също показват низши чувства, който не могат да порастат на тази основа и няма смисъл да ги подхранваш само си хабиш енергията (чисто интуитивно бих предположил, че става дума за чувства към мъж, но това си е предположение). Огъня показва известно пречистване в теб, но не достатъчно, защото новите чувства (водата), която идва носи змии със себе си, който обективния ти ум счита за добри и се лъжеш, че си се пречистила затова ти се дават бели, но в съня виждаш истинската им форма (змия). В края на съня ти се показва, че трябва да изоставиш тези чувства, защото те няма да ти помогнат да стигнеш там дето искаш.

    Тълкуванието ми може да ти се стори малко абстрактно, но без да те познавам разбира се няма как да ти кажа към какво точно се отнася съня ти, но се надявам да успееш да го видиш и сама.
  14. Like
    Sorsi got a reaction from Chaos in Как да тълкуваме сънищата си? Част 5   
    Хубав, кратък и ясен - хармония между ума и сърцето ти, какво по хубаво
  15. Like
    Sorsi got a reaction from Розалина in Как да тълкуваме сънищата си? Част 5   
    Здравей, майка ти символизира сърцето, а мъжа ти ума. Съня ти показва две неща. Трябва да подредиш чувствения си свят за да можеш да изядеш храната в него, която е хубава ябълки и картофи, но още не си успяла да се ползваш от нея.
    Втората идея е ти покваза, че правиш твърде много сметки с обективния си ум и докато ги правиш благата си заминават покрай тебе. Не запушвай добрите течения в тебе като се опитваш да им налагаш сметки и изчисления те си знаят работата.
  16. Like
    Sorsi got a reaction from Chaos in Как да тълкуваме сънищата си? Част 5   
    Здравей, Chaos

    Според мен двамата мъже, който са те водили са две твои божествени мисли, който са те прекарали през някаква тъмна зона и са те завели в твоя астрална(чувствена) сфера, която е била доста добре обработена. Пролетта показва, че са ти дадени добри условия за работа. Котките символизират твой чувства. Имаш някакво чувство в теб, което е много наранено и едно, което е хищническо (това което яде рибата). Това, че си спряла здравото коте да суче от болно е хубаво, остава ти да излекуваш болното ти чувство и да облагородиш кръвожадното за да завършиш работата си в тази сфера. Може би няма да успееш да ги идентифицираш съзнателно веднага, но с времето смятам, че няма да имаш проблем.

    Според мен лошата храна, която даваш на чувството ти може да бъде четене на вестници, телевизия или нещо друго, което правиш системно в ежедневието си и подхранваш едно кръвожадно чувство в теб, помисли си и ако се сетиш опитай се да му спреш храната и за нула време ще стане вегетарианче.

    Що се отнася до болното чувство, според мен то е, заради което си се страхувала да последваш божественото. Когато ти дойде една добра мисъл опитвай се да я реализираш без да правиш сметки и без да се страхуваш от нищо, така смятам че ще го излекуваш.
  17. Like
    Sorsi got a reaction from Ани in Духовен учител и духовен ученик   
    Учител е само Бог. Ако е за словото му има го достъпно за всички, ако е за уроци такива ни преподава всеки ден чрез хора, чрез всякaкви същества и условия.
×
×
  • Добави...