Jump to content
Порталът към съзнателен живот

frost

Участници
  • Общо Съдържание

    36
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Профил Информация

  • Пол
    Жена

frost's Achievements

  1. Прецених ,че и в този подраздел е подходящо да поместя тази комбинация и то най-вече защото и Вятър и Адина са коментирали 2 пентакли. Император обърнат+2 Пенаткли+Маг Въпросът беше- какво трябва да стане( да се случи) така ,че някой да направи нещо ,което ме касае? Това което съм написала е подобно на усещането на Вятър."Когато порастне и от дребен шмекер се превърне в Маг ". Но сега благодарение на Адина прибавям още нещо в картинката. И тя се почти завърши....Не става въпрос за маски пред обществото-просто 2 (най-малко ) превъплащния
  2. Здравей, Адина, Не ми звучиш като ментор или поне не съм го усетила така. Въпрос на възприятие и себе -такова.... За 6 пентакли съм съгласна ,че това е едно от значенията й,но има и друго .Както казваш- показва цялата история и ситуация. При мен "историята" и "ситуацията " й( визирам 6 пентакли на послдна позиция ) е точно такава- получаваш нещо което го заслужаваш и си го изстрадал, но след време и след честна равносметка ролята на "даващият'' изкристализира доста ярко ( не е задължително да е болезнено)...Оказва се ,че жеста "му'' е бил много навременен , добре премерен и целенасочен.На правилното място, пред правилните хора. А "получващият" де факто се е задоволил само с трохите от трапезата на даващия...Поне в скромния ми опит тази карта това показва (за сега).Сиигурна съм ,че може още доста послания да се извлечат от нея ( и не само). Но всичко с времето си. Аз и за това не съм дала отговор с "да" или "не' на Меги...Съгласна съм с тебе ,че доста често картите рисуват целия сюжет ,както ми се стори в този случай. На първа и средна позиция обаче същата карта , винаги ми показва мойто огормно желание и копнеж за нещо,което обикновенно не се случва (все пак зависи и от последващите карти,но в повечето случаи е така). Донал Тайсън например твърди, че 6 Пентакли указва и наличието на трети в питанката, което също го има като вариант. Доста комплицирана ми е тази карта. Зависи от тематиката на въпроса, зависи и от самия въпрос.
  3. Меги, 6 пентакали е доста противоречива карта за мен.... Не винаги при така поставен въпрос ( в смисъл той сигурно си е поставен наред ,но за мен не е достатъчен като информация) мога да определя ,питащият в позицията на чакащият ли е или в позиията на даващият. Поради начието на 2 жезли мисля ,че питащият е в изчаквателната позиция.Нахъсал се е доста и от одавана очаква да стане ,но мисля ,че след време ще установи ,че резултатите са били незначителни. Ако зависи нещото да се случи от друг човек, то занятието ще бъде свършено ,колкото за да се отбие номера и най-вече за да подобри собствения си имидж пред някого. За питащият въпросът е много важен ,но за другият , който е замесен в това е просто незначителен жест. П.С -да форумът се оживи наистина, слава Богу. Иначе се беше превърнал в монолог и то скучен.
  4. Някак като допълнение към "завоят" ,който Жур споменава, Глупакът ми изглежда както герой на завръщането ,не на пътуването. Според мен акцента на картите е съсредоточен върху противоположната полусфера, върху обратния път ,така че да се събере началото с края и края с началото . Сякаш Рицарят не вдишва пресния и нов въздух на непознати светове, а жадува за далечните, трудноуловими аромати , на лоното,на познатото до болка -(9 пентакли ) Той търси любимото и любовта. Цялата му страст е насочена към абсолютното сливане на края с началото. Пътуване към преоткриването на простите и ясни дарове на небето, които по начало е имал, но с демонична гордост е пренебрегнал. Завръщане превърнало се в изпитания на неговия ум , завръщане към простотата на чувствата, към топлотата на огнищата, към дом и уют, бряг и пристанище. Красива и трудна история на едно завръщане....
  5. Дълго го е мислил и премислял този някой, обаче има оплитане, омотаване също, надежда за осъществяване на нещо и то от дълго време. Има конкретен човек, който прави това. План има. Мисля, че е мъж. Нещото може и да го е направил, но то е по-дълго във времето, трябва да се обмисли вероятно от друг човек. Мисля, че въпросът е свързан с пари или с любов. Благодаря ти,Жур. Копирам какво съм писала по комбинацията; " не ,няма с този крал п на края. Омотал се е в негови си неща и хич не му е до обещания." Права си - за мъж става въпрос ,за любов е.Така и не го направи,не само онзи ден ,но и до днес. .Така беше -планувано беше от отдаван,но... Мерси
  6. Една комбинация от преди 2 дни.Подобна на тази на hana_ от началото на страницата,където Жур токова добре е обяснила ситацията. Някой ще направи ли нещо днес ( т.е. -онзи ден)? Звезда+Дявол+Крал Пентакли. Понеже ситуацията е вече факт, няма да пиша ( за сега) каво ми е хрумнало ,нито реалният резултат. Побликувам я най-вече защото картите са почти еднакви с тези на hana_.
  7. Напълно съгласна. Дава отговори ,но аз поне ги тълкувам "post faktum''. До този момент на живо единствено руските цигани са ме изумявали с тяхната детайлност при тълкуването на Таро. Просто са невероятни...Могат и казват време до дни,характеристики на хора и събития с невероятна точност. ...Да си призня срещала съм се само с Индийци още, но такава точност според мен притежават само Руксите цигани ,,
  8. Жур, радвам се ,че съм допринесла за доброто ти насторение. Картите сигурно са ясни и точни ,за напредналите...За тези като мен - бих се чувствала по-самоуверена с малко по-конкретни въпроси.Освен това пояснението ти ,че двете питанки са свързани ,определено ме отведе в малко по-ралзична посока..Останах с впечатлението ,че двата въпраоса са допълващи се по смисъл ,не като съвпад на въпросозадаване. Адмирации за Sha Angreal.. Много добре се е спарвила с тълкуването.
  9. Искам да споделя , че 2 меча на последна позиция са ми давали отговро "да'' на въпроси от подобен характер.Например "ще успея ли да свърша еди -какво си за днес / в срок", "ще има ли успех при ...." Ако 2 меча са послдна карта -знам ,че ще стане ,след доста критични ситуации през деня /или поставения сок/. Какво друго се сещам, при въпроси за някой пътуващ ( подобни :кога ще се прибере, защо се бави и т.н.) Глупакът ми излиза на първа позиция. Приемам го буквално както подлог ,както Ивета обяснява. 7 чаши в случая както че ли е момента на промяната-от едното състояние (пътуване, впечатления и то мнго =7чаши) до 2 меча- ежедневното русло..Сега ми светва ,че всъщност 2 меча май винаги ми е излизала при въпрси за ежедневни ,битийни питанки...
  10. Да, тука мога да си правя грешки . крал жезли,смъртта,кулата С най-добри чувства,но много гадно ще прозвучи . Според мен ти предстои "втори сезон" и то разрушителен. Ако имаше някакъв меч след кулата да разчисти терена, да има място бих казала да и то сравнително скоро,но сега все ми се струва на продължение на грешката ..Пизнавам си ,че и самият въпрос ме предубеди априори. .Надявам се да кажат и напредналите.
  11. 9 пентакли, Асо жезли, Колесницата. И аз почвам от зад напред. Защо тази Колесница ми извади очите???? Нещо като всичко да е наред и сигурно и куфарите подредени , резервоаара пълен и...нещо не знам.Като да се тръгва... само, че не в желаната посока. .Сигурно не съм права ,защото колесницата си е тръггване , пътуване отвсякъде, ама, като че ли 9 Пентакли да ми казват "целта е постигната ,но не можеш да я вкусиш"....Сигурно е много тъпо това което пиша.... Още нещо тъпо: Дяволът, 10 чаши, 3 пентакли. -Тук 10 чаши ...на мен тази карта ,как да кажа ,не че не вещае нищо добро ,но ми е супер безлична.В обърнато положение ми е излизала буквално като кавга с обкръжението.Тук ти не споменаваш дали гледаш с обърнати или не...Дяволът, като че да я обръща по някаъв начин и вместо удоволстване да се е стигнало до някаво раминаване на идеи ,мения,напралвения, цели...
  12. Напълно съм съгласна с тебе. Аз също се позамислих върху това. Аз в такава ситуация бих задала въпроса малко по-различно.Например: А може ли да вярва на Б .Или Б искрен ли е с А.Честно ,на мен самата също са ме глождили подобни съмнения( кой ли не) и предпочитам така да го формулирам..Или какво иницира поведението на Б? Какво се случва с него? Каква е причината Б да отсъства? Защо няма време за мен ? и т.н. и т.тн.
  13. Мисля, че да .... Няма случайно зададен въпрос ,Никой според мене ,не се събужда хей така просто и му хурмва да пита дали мъжът й и изневерява.Жената има повод от нещо си да го мисли.А Магът си е карта и на много добро словесно лавиране ,увъртане ,успиване , сртахотна дипломация и ДУПЛИмация . Да, и в обяснените но Вятър има много логика .Бих добавила ,че не само че го прави ,но и ще се опита да прехвърли вината на нея (съпугата си ) за това ,че го прави, което май не се мнгог различава от мнеието на Вятър.
  14. I Здравей и от мен.Аз също съм начинаеща ,но както ти казваш -не се сърпях да ти отговоря това което с незначителния си опит усещам от картите. Смърт+8 жезли+7чаши...Никави специални намерения няма към теб, има си други цели, други намерения.... не се вписваш за сега в многобройните му идеи за живота. Светът за мен е хбава какрта ,но в друг контекст и не на четвърто място. П.С .И май и на двете мястото ни не е в този раздел,а в онзи- на начинаещите.
  15. Мисля ,че си права да отложиш срещата ,LuAn. И аз свързвам Кралицата Меч с Т.П. Бих добавила и липса на такт от нейна страна, което ще иницира това й поведение. Като и да усещам и кофти бекграунд... което я осакатява по някаъв начин. Ти ще кажеш.
×
×
  • Добави...