Jump to content
Порталът към съзнателен живот

contact

Участници
  • Общо Съдържание

    7
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Профил Информация

  • Пол
    Мъж

contact's Achievements

  1. Здравейте, Аз съм тийнейджър на 15 години, и от няколко дни забелязвам как ям повече понякога огладнявам през час. Та аз съм религиозен и искам да попитам нарастването на апетита нормално ли е в тийнейдърска възраст или проявявам признаци на чревоугодие? Никога не съм бил дебел 60 кг съм преди това бях по-малко, но започнах да спортувам. та втория ми въпрос е дали няма да се превърна в някакъв дебел чревоугодник след време като порастна, защото съм чувал, че слабите деца стават дебели като порастнат. Говорих с майка ми по този въпрос и тя каза, че е напълно нормално това в тийнейджърска възраст, но на мен ми трябва още едно мнение. Постнал съм я тук защото от седмица или две съм овладял ОКР-то си и много рядко се показва, но аз го овладявам когато се показва. Та въпросът ми е дали това не е отново ОКР-то само, че под друга форма се опитва да ''вземе'' контрола, защото както казах по-горе религиозен съм и си мисля, че това е чревоугодие, а пък майка ми казва, че е нормално да ми расте така апетита в тийнейджърска възраст четох и в интернет същото да казват, но ми трябва още едно мнение.
  2. - На 15 години съм. - В България съм, доста често говоря на английски, дори си съчинявам по някой път изречения на английски на ум когато няма какво да правя. Обичам да чета най-различни статии и текстове на английски. - Не си спомням може би в детската градина започнах със английския. - Продължавам да уча новия думи, да чета текстове на английски, това ми доставя удоволствие, продължавам да се усъвършенствам. Но седя доста на компютъра и миналата година не съм отварял учебника по английски, и се бях разпуснал, та си мисля, че може да е от това.
  3. Здравейте, Имам проблем, той не е от психологическо естество, но е свързан с паметта ми. Знам, че това не е правилното място да питам, но не знам къде другаде. Та проблема е, че забравям думи на английски, елементарни думи и не мога да се сетя, също така имам трудности да конструирам изречения, с които преди щях да се справя на секундата сега се замислям. Аз съм добър по английски език, обичам да изучавам езици, но ето това в момента ме тревожи, честно казано имам чувството, че затъпявам. Доста седя на компютъра и се чудя дали не е от това. Боя се, че нивото на което владея английски може да падне, а не искам това. Ако може кажете ми какви са причините за това забряване и какво да направя за да го спра.
  4. Здравейте, Аз съм на 15 и имам фетиш към ученическите униформи. Това ме притеснява, опитах се да подтисна поривите да гледам порно със жени които носят такива ученически униформи, обаче това трае седмици или месец. Имам чувството, че това е грешно и е педофилско, прочетох в интернет, че това е един от най-разпространените фетиши, обаче все още не съм убеден. Затова пиша тук и се надявам някой психолог да ми отговори дали това е разпространен фетиш дали е безопасен и т.н. Също така аз не искам да гледам такова порно, обаче имам моменти когато като ми се догледа и не се овладявам, но се сдържам примерно 2 седмици или месец да не гледам.
  5. Здравейте, Аз съм момче на 15 години преди и страдам от ОКР мисля, че преди около 3 години започнаха симптомите може и 4. преди около година открих, че със сигурност съм заболял от ОКР (или поне така си мисля, не съм психолог, но имам симптомите дето ги пише). Сега търся помощ казах на майка ми тя каза да потърсим психиатър, но аз разбрах, че психиатъра лекува само с лекарства пък аз не искам лекарства, защото ме е страх да няма някакви странични ефекти. Спортувам боен спорт и откакто започнах да спортувам желанията примерно да ''погледна еди колко си пъти на една посока, иначе ще стана слаб'' намаляха, обаче сега пак се увеличиха аз спортувам от около 9 месеца. Сега съм го овладял, но не знам до кога. Първоначално се борех, после прочетох, че колкото повече се бориш толкова по-силни стават натрапчивите мисли, затова си представях, че ходя по една пътека с един меч и мислите бяха нещо като черни чудовища и само вървях без нищо да правя та от това ми ставаше по-леко. Сега се боря като не правя тези ритуали които правех, примерно да минавам по определен маршрут и т.н. Мисля, че нещата се усилиха откакто се зачетох в някакъв сайт за серийни убийци, и после си мислех: ''Ами ако стана като тях?'' и потисках тези мисли като си предсавях, че съм на нещо като зелено поле оградено с тъмна гора и ги изтласквам с една светлина, може би просто съм ''заврял'' мислите някъде в подсъзнанието си и това е отключило ОКР-то. Сега смятам да ида на психиатър, или там каквото трябва, но ми трябват вашите съвети и всичката помощ която можете да ми дадете. Аз съм от Враца и ми казаха, че в града няма психолог, ако вие знаете дали има моля да ми дадете координати. В момента ОКР-то не ме плаши ами ме дразни, защото аз искам да постъпя във ''Национална разузнавателна служба'' и си мисля, че може да ме отхвърлят заради ОКР-то, ако дотогава не съм излекуван, има ли такава вероятност? Имам и още няколко въпроса: 1. До колко може да се задълбочи ОКР-то може ли да прерасне във шизофрения или нещо от сорта? 2. Има ли странични ефекти от лекарствата и, ако да какви са? Благодаря ви за вниманието!
×
×
  • Добави...