Jump to content
Порталът към съзнателен живот

ponticus

Участници
  • Общо Съдържание

    14
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Профил Информация

  • Пол
    Жена

ponticus's Achievements

  1. Благодаря,и на трите за включването! Inatari,правилно си усетила.Те се срещат на работното място на приятелката ми,заобиколени са от много хора,но и човекът не предприема нищо за да се видят извън тази среда.Просто флирта продължава безумно дълго. Лилиум, и мен ме впечатлиха комбинациите, затова си позволих да ги публикувам.Не знам , дали има кармична зависимост,всъщност кой да има тя или той,и от какво? Ивета, четох наскоро мнението,че ако за една любов се падат мечове ,то тя се случва дано да е така и в този случай,7 меча да показва това. разбирам,че тълкуването ми е погрешно,но комбинациите са интересни за мен дори и на погрешно задени въпроси. Успех на всички!
  2. Здравейте, зададох въпрос за отношенията на моя приятелка с мъж,по точно "Ще имат ли връзка скоро?'' 2 чаши, Висша жрица,7 меча понеже съм запозната с обстоятелствата изтълкувах така има го флирта,и емоцията дори и по-силни чувства(2 чаши),но нещата остават в застой (Висша жрица) и не е ясно защо. Има чувства и от негова страна ,но нещата не се довеждат до край .(7 меча) е точно изнизването в случая. На въпроса:"Защо той се страхува да доведе нещата докрай?" Дявол;Паж чаши;Жрецът е тука вече се хвърлих в тъч,нещо като душата да е разкъсвана между доброто и злото,но едва ли. И последния въпрос: "Какво се очаква от нея ,да направи?'' Смъртта; 9 пентакли ;Дяволът Много дяволи ,много нещо. Ако някой има желание да коментира,ще ми е от полза.
  3. Не мога да се стърпя!Аз също ще споделя една комбинация от моята съвсем кратка практика на въпрос :"Как ще се развият нещата ако X приеме проекта на Y за ..нещо си.?" 9меча ; Асо мечове ; Звездата Аз казах ,че ще има някакви трудности , но всичко ще бъде ок, но не стана така. Проекта беше провален от чуждестранни партньори,които не бяха съгласни с разпределението на средствата просто не подадоха документите,и крайният срок изтече,това предизвика бурна реакция от другите страни,които участват . Има слаби индикации,че проекта може да бъде подновен догодина, но кой знае? Една комбинация от завчера , на въпрос: "Добре ли ще е за България ,ако Росен Плевнелиев стане президент?" Асо жезли, Звездата, Провесеният скромното ми тълкуване е ,че човекът има идеи и потенциал,но те ще се реализират много бавно и ще" увиснат " във времето,няма да има голяма промяна според мен.
  4. Искам да уточня ,че болднатото мнение е на Ивета, нещо не ми се получи цитирането , за което се извинявам!
  5. Здравейте, само тук не съм писала имам много въпроси свързани със символите в Големите Аркани, но като прочетох последния пост на Лора Витанова се сетих за едно мнение на Ивета изказано по-назад в темата, което надявам се да си изясня: "Напоследеък стигам до едно убеждение за картата Светът - а именно, че това лицето на земното проявление на обърнатата 2 жезли. Ако приемем, че има една трета графа карти в таро, така наречените ключове, то 2 жезли обърната е ключ. А картата Светът е бравата. Това се нарича Пита или Понуда в календара ... Всички знаят какво е това. Но Светът, Светът, разбран правилно и правилно поставен, има могъщата сила на всеки ключ. Условието е да не се гледа често на едни и същи въпроси, това го знаят всички. Имам друга идея: светът не значи завършек само и не знам какво развитие на дадена ситуация: светът е ВЪЗМОЖНОСТ нещо да се прояви, да влезе в света, да се откъсне като цвете, плодът да падне ВЕЧЕ узрял, животът да зашуми и кръвта да заговори ... Светът като карта е пренебрегван, имайки предвид, че е 21 карта, т.е. финал на нещо, ала на какво? На какво досега картата Светът е била финал - на нищо. Светът не е финал на нищо, картата е символ на началото на края, който може да отнеме и десет години, повече от Отшелника и повече и от Обесеният. Липсва само един малък аркан да оформи картината и да подскаже кое какво ще значи и ще се развие. Жалко, че темата е занемарена. А Светът е магическа пръчка в ръцете на знаещ Нужно е веднъж да се появи в колодата, за да се преповтаря поне 10 пъти и ако ние, не съмуеем да разберем конотациите на картата, никаква полза няма да извлечем от предоставения ни мост и връзка със собствените ни мечти. Честно казано аз не знаех какво е "Понуда" и затова проверих в нета,това е обичаят ,при който до три дена от раждането на дете,майката на родилката отива да ги види и занася питка със сол,червена чушка за да е здраво бебето и т.н. Не мога да направя връзката . Ще се радвам на малко разяснения!
  6. Здравейте, аз съм начинаеща с картите Таро , но реших да споделя сънят , който сънувах преди няколко дни. Бях болна,пипна ме някакъв грип -възпалено гърло , хрема и т.н. Вечерта когато си легнах ми беше много зле , изпитвах страхотни болки в гърлото, сънувах комбинация от три карти ,но помня много ясно само първите две- 7 пентакли + Силата , все едно някой ми ги навираше в лицето тези карти , и друг път съм сънувала картите ,но никога толкова ясно . Някакъв глас ми говореше "потърпи малко ,ще се оправиш". Странно ,нали?
  7. Здравейте Ивета, чела съм темата "Таро и сънища"и това ваше мнение , не оспорвам разбира се. Поместих отговора на въпроса за съня ми тук ,защото не се затрудних да го изтълкувам, а той се получи в следствие на тази подредба ,която наредих само веднъж спонтанно. Подредбата "Сънища" е публикувана от "zlatna30" в темата "Таро тренировки". Аз исках да акцентирам върху отговора ,който получих , а не върху подредбата,той даже няма нищо общо със съня ми, просто трябваше да обясня как се сдобих с него. Лично аз използвам подредбата с 3 карти , понякога Келтски кръст, защото все още трудно тълкувам комбинациите! Дано да не объркам някого!
  8. Здравейте на всички! Отскоро съм запленена от Таро, чета интензивно и с малко нетърпение бързам да навляза по-навътре . Интересното е , че с мен картите общуват на ниво първокласник,тоест както се обяснява на едно дете с кратки и ясни изречения ( не винаги за съжаление), Таро умее да общува и с първокласници и с професори. Преди два дни ,четейки темите из форума ,се натъкнах на подредба "Сънища" и реших да я изпробвам ,тъй като сънувах сън ,в който моя бивша съученичка ми възлага поръчка за изработка. Попитах какво означава за мен този сън,тъй като в момента съм безработна ама и се ослушвам) позиция 1+2- Разновидност на съня-психологичен,пророчески,духовен: Смърт + 7 чаши позиция-3+4- Същноста на съня и посланието му: 2 мечове +Висша жрица позиция 5+6 -Как да използвам това послание: Император+ 9 чаши Тук подредбата не е толкова важна ,колкото посланието ,което получих така по двойки ми беше много по -лесно да изтълкувам картите: Смърт+7 чаши - сложи край на бленуването ,престани да се самозаблуждаваш 2 меча + Жрицата - не съм достатъчно отворена за новото , заглушавам интуицията си, а също и страх от неизвестното Император + 9 чаши - стоенето със скръстени ръце няма да помогне, а също и ограничи малко яденето , защото диетата ти отиде по дяволите! или просто "вземи се в ръце"! Знам ,че тълкуването ми е елементарно,но поемам въздух ,затварям очи и скачам в дълбокото! Успех на всички!
  9. Усетих този момент, в лицето на 4 пентакли ,която се падна и на други въпроси свързани с делфините. Ясно ми е че възможностите ми са ограничени,нямам опит така е ! Просто двете неща се свързаха при мен . Разбрах ,и няма да упорствам повече . Благодаря за бързите и адекватни отговори!
  10. Съгласна съм с мнението Ви! Но дискусията относно делфините тече сега, и аз почувствах ,че мога да помогна ,защото индиректно участвам в това. Публикувах въпроса тук, с надеждата ,че някой от по-напредналите ще хвърли светлина относно проблема. Имат ли право българските рибари да искат ОГРАНИЧАВАНЕ на популацията на делфините? (ето аз дори въпроса не съм задала правилно) Въпроса е много важен,не само за мен!
  11. Здравейте на всички, от скоро изучавам Таро,и не бих се престрашила да пиша без нужния опит , но темата много ме вълнува и мисля ,че ще заинтригува и вас! Навярно сте чули за зачестилите случаи на умрели делфини това лято - около 37 на брой. Оказа се ,че всяка година морето изхвърля умрели делфини ,като бройката варира от 20 бр. до 60 бр. през годините.Кое е различното тази година? -Широкото отразяване на проблема в медиите,и съмненията ,че има умишлени посегателства от хора върху делфини,но това така и не се доказа със сигурност. Друг аспект в ситуацията е ,че рибарите в Черно море твърдят за неимоверното увеличаване на популацията от делфини, и как това застрашава техните улови.Все още това са само твърдения ,защото няма никакви направени изследвания на популациите от делфини в Черно море,но проблема стигна до Евро парламента и той е представен като: "Как да помогнем на рибарите при проблема с делфините?",което е абсурдно според мен. Ето и въпросите ми към Таро: 'Унищожават ли делфините улова на рибарите?" 3-ка чаши ,Жрецът , 6-ца пентакли Има ли убийства на делфини от хора това лято? Асо жезли, Паж жезли, 4-ка пентакли Нарастнала ли е популацията на делфини? 3-ка пентакли , 6-ца чаши ,Слънцето Очаквам вашите коментари с нетърпение,поздрави на всички участници!
  12. Благодаря за отговора, и за препоръките, наистина трябва да измисля някакъв нов подход , защото досега отношенията ни само се влошават и все едно говоря на стена.Ситуацията е "Къде сбъркахме",но има и външни фактори ,които влияят. Разчитам на помощта на Таро ,и на вас. Всичко добро!
  13. Здравейте на всички участници , отскоро изучавам Таро и тълкуванията ми са доста повърхностни . Престраших се да пиша ,тъй като имам сериозен проблем в отношенията си с голямата ми дъщеря, която е на 15 г. и имам нужда от насоки. На въпрос "как да постъпя спрямо нея" : 6-ца мечове ; паж жезли ; паж пентакли
×
×
  • Добави...