Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Нилюфер

Участници
  • Общо Съдържание

    10
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Всичко добавено от Нилюфер

  1. Винаги се панирам при тежки ситуации, не знам какво ще се случи. И никой не знае. Всички са с мъртвешки погледи, но обичат да се хранят, дори и да става дума за смърт, се яде. По погребения е така, всички ядат до пръсване. И пият до пръсване.
  2. Кой каквото е сложил на трапезата си, това и ще очаква като меню. Нека не се оплакваме от изборите си, нека се променят. А ако не можем да ги променим, да замълчим.
  3. Светът е ок, народите искат да страдат и да участват в драми. И участват. А после пишат книги за страданията си. Когато са били самотни.
  4. Никой не може да ни принуди да направим нещо, което не искаме. Ако говориш за емоционален шантаж, това е друго. Да казваш не е по-трудно, отколкото да казваш да. Когато имаме проблем с някой, най-добре е да почнем със себе си. Ако някой постъпва с теб по определен начин, значи и ти даваш такива сигнали. Ако се промени поведението ти, ще се промени и реакцията на другия човек.
  5. Игнорирай го. Не питаш мен, за което се извинявам. Дебелите глави рано или късно сами се пукват в инат, по-голям от техния. Инатливите хора имат проблем с изразяването на емоции и са много обидчиви. Ако се мъчиш логично да си обясниш поведението им, не го прави, ще останеш неразбрана и ще се обидиш още повече, а няма от какво. Дистанцирай се и не повтаряй, че те са инатливи. Заеми се със себе си, така че да се чувстваш и ти добре, дори в такава ситуация.
  6. Мъдрост е да не се оплакваш и да не натоварваш другите с ежедневните си проблеми. Мъдрост е да умееш да се усмихваш, дори когато плачеш. Мъдрост е да не пречиш на никой, но и да се дистанцираш от натрапници. Мъдрост е да пожелаеш да се промениш и да бъдеш различен.
  7. Темата е много интересна Имам приятелка, която пие водорасли като хранителни добавки и е доволна. Доколкото знам лечението с водорасли се казва алготерапия или нещо подобно беше. Попаднах на линк, който обяснява нещата. Водораслите били много полезни и имат много приложения. http://www.puls.bg/health/beauty/news_2026.html
  8. Любовта към себе си - грижим ли се за себе си? Ходим ли на профилактични прегледи или занемаряваме здравето си и се сещаме, когато ни заболи. Ако се обичаме, ще поддържаме здравето си и няма да чакаме последния момент. По-рано трябва да се мисли просто.
  9. Нямам особена яснота какво означава осъзнато сънуване, но напоследък, когато сънувам и си сънувам нещо и в един миг си казвам - абе, ти сънуваш и това е сън, какво толкова се вълнуваш, след няколко часа ще се събудиш и ще знаеш, че е сън -). Сюжетите на сънищата са различни, но това осъзнаване на съня излиза досадно. Предпочитам да си сънувам, без да знам и осъзнавам, че сънувам и че това е сън. А и реална почивка няма, събуждам се още по-уморена.
×
×
  • Добави...