Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Lacrymosa

Участници
  • Общо Съдържание

    19
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Профил Информация

  • Пол
    Жена

Последни Посещения

3558 посещения на профила

Lacrymosa's Achievements

  1. Аз няма да коментирам проблема, тъй като не съм специалист. Но следното нещо в първото мнение на Орлин ми направи впечатление: " Като цяло, повечето нормални мъже, дори да обичат дадена жена, дори да са задоволени сексуално и емоционално по най-чудесния начин във връзката с нея, продължават да изпитват сексуално влечение и към други жени. Това е полова разлика. При жената като цяло, ако "гледа настрани" и кръшка, причините са емоционални. " Всичко е вярно, но...не е характерно само за мъжете и това го казвам и от личен опит, и от споделения опит на познати жени. Жените също можем да да изпитваме влечение към други мъж (макар и мимолетно) и да се заглеждаме, дори да сме емоционално обвързани и да сме открили Човека. Всичко е индивидуално, разбира се, но го има. Жените също фантазираме понякога, дори да има човек до нас. И въобще твърденията от сорта на това, че физическата изневяра, във всяка нейна проява, е по-характерна за мъжете, а за жените - емоционалната, за мен са патриархални отживелици. Време е да се разбере (или по-скоро някои мъже да го приемат) , че за жените физическото привличане също е важно, не само емоциите.
  2. Благодаря за откъса, zoro2078! Много мъдри слова на Учителя, особено ми хареса това: "Когато двама души се обичат, те внасят импулс към нещо велико в целия космос". Но въпреки цялото ми уважение към Дънов, има неща в тази проповед,с които съм склонна да не се съглася. Например с това, че жената никога не трябва да плаче пред мъжа или обратното. Както и че не трябва да се приближаваме един към друг, за да не видим недостатъците на другия. Тогава не си ли изграждаме един фалшив образ за другия, не слагаме ли маски?
  3. Много красива песен и текст, благодаря отново Прав си, че човекът е объркан, особено когато става дума за любов, а като не разбира нещо, човек обикновено го иронизира, неглижира и т.н. Наскоро гледах "Новият Дон Жуан" с любимия ми актьор, Джони Деп и с Марлон Брандо. За който не го е гледал, става дума за младеж, който страда от раздвоение на личността - мисли се за Дон Жуан. Брандо играе ролята на неговия психиатър, който е зает с нелеката задача да го излекува от илюзиите му. Накрая "излекуван" е самият доктор - разговорите му с "болния" пациент на тема любов му отварят очите за много неща и накрая той преоткрива романтиката и страстта към съпругата си(Фей Данауей). Освен че е страшно забавен, филмът е и доста сериозен. Една от темите, които засяга, е за маските, които всички носим. Във връзка с темата поствам линк към една статия с цитати на Дон Жуан от филма за това, какво е любов, страст и секс през очите на "най-известния любовник": http://thepolyman.com/2010/04/7-quotes-on-loving-women-from-don-juan/
  4. Здравей Веселин! Разказът ти е много вдъхновяващ. Макар е не те познавам лично, много се радвам за теб! Сигурна съм, че ще мотивира и други хора, минаващи през това, което ти си минал, да направят крачка към щастието си. Успех!
  5. Благодаря, zoro2078,за цитатите от книгата на Михаил Иванов, както и за хубавата песен - O mare e Tu:) Човешката сексуалност в основата си e едно от най-свещените ne]a, дар от Природата. Човешкото съзнание е това, което я прави "мръсна". Замисляли ли сте се защо темата за секса предизвиква смях, шеги и т.н. дори у зрели хора? Защо има толкова "мръсни" вицове? Толкова трудно да разберем тази сила, с която сме дарени, а комплексите, свързани със сексуалността, са толкова дълбоко вкоренени в много хора, че тази тема много често предизвиква подобни реакции.
  6. Като цяло съм съгласна с последното мнение на Орлин, че и тук истината е в златната среда. Но и според мен си зависи най-вече от нивото на съзнание. Тоест някой може да води привидно "чист" живот, да е вегетарианец, девствен, да се интересува от духовни теми и т.н. и в същото време ежедневните му мисли и постъпки да не са много "чисти". Възможен е и обратният вариант. Примери от живота колкото щеш. А най-много се дразня на лицемерието на някои мъже, които уж се възмущават от пошлостта, прекалената разголеност на жените в днешно време, а тайничко им се радват Тук не визирам никой конкретно! Още по-лошо, ако имат двойни стандарти - жените им да не са били с много мъже преди тях, а те да може да да са имали n на брой партньорки. Иначе аз си признавам, че не съм стигнала до това ниво на съзнание, което е над категориите добро-зло. Май се отклонихме от темата...
  7. В днешно време се правят толкова много изследвания, възникват всякакви хипотези и теории, къде подплатени с научни факти, къде не толкова, че ако тръгне човек да вярва на всякакви теории, не знам къде ще му излезе краят... По темата - несъмнено първият сексуален акт има голямо значение за девойката, но според мен е пресилено да се смята, че тя едва ли не е "обречена" цял живот да носи енергийния отпечатък на първия си партньор. Аз съм съгласна по-скоро с мнението на Станимир, че "развитото съзнание може до голяма степен да го неутрализира." Въобще не само първият любовен акт, но и всяко събитие оставя такъв енергиен отпечатък в нас. Но както пише Станимир, той може да се неутрализира, стига човек да има необходимото съзнание за това. А що се отнася до разврата и до девствеността до брака и връзката им с духовното израстване - мисля, че и двете са крайности и сами по себе си не водят до духовно "падение" съответно "израстване". Така че не съм съвсем съгласна с мнението на Орлин: "Това, че бабите и прабабите ни са били девствени до брака си е в пряк резонанс с науката на посветените - вътрешните познания, идващи от хилядолетия, а всъщност от законите на вечността!" А и човек може да е физически девствен и същевременно психически развратен, ако може така да се нарече.
  8. "Има много хора, за които фактора унижение в сексуалния живот ги възбужда. " - Не е ли това все пак патологично? Както Орлин е посочил по-горе, някаква психологическа причина или конкретна случка трябва да стои зад тези (и въобще всички) сексуални фантазии.
  9. И аз като бях горе-долу на твоята възраст, имах подобни фантазии - как в определени ситуации постъпвам точно по противоположния начин, по който в действително реагирах. Виждах се във фантазиите си като много смела и силна, не ми пукаше от нищо и никого, а всъщност в действителност не беше така. Това, предполагам, е един вид бягство, но не мисля, че е лудост Предполагам, психолозите във форума ще дадат компетентно мнение.
  10. Това, което аз съм усещала няколко пъти по време на сън, не е точно като описаните преживявания по-горе, но понеже и аз бих ги определила като "странни" и дори бих казала плашещи, затова реших да пиша и аз. Та значи, последно се случи преди 2-3 седмици. Спя си аз и май сънувам нещо, но по едно време сякаш осъзнавам, че сънувам, тоест знам, че се намирам в леглото и че спя. И тогава усещам някакво странно присъствие точно зад мене, сякаш някой или нещо има зад мен. След това усещам някакъв странен натиск, сякаш някаква сила се опитва да ме смачка. Както бях легнала настрани, усещах как се свивам, смачквам постепенно под някаква сила. Усещам и емоцията на страха, опитвам се с всички сили да се събудя, да помръдна, дори се опитах да издам някакъв звук и накрая успях да се събудя. Усещането за натиск изчезна, но се бях поуплашила. И друг път, докато спя, съм усещала сякаш има някой в стаята, дори ми се струва, че чувам шумове около себе си..Което си е плашещо. Чувала съм за астрални светове и т.н., което ме плаши. Не бих искала да мисля, че докато си спя, около мен има недоброжелателно присъствие. Дали сте имали подобни преживявания по време на сън - да усещате нечие присъствие и същевременно да осъзнавате че сте в леглото и спите?
  11. Много красиво е написаното от Деанна..Дори ще си го запазя на компютъра Наистина в днешно време сексът е навсякъде...а всъщност е никъде, няма го "тайнството на любовта". А по въпроса, дали е възможно, мъж и жена да сключат брак, без да са се опознали интимно - със и без брак няма гаранция за любовта. А и какво значи да опознаеш някого напълно в който и да е аспект? Нали постоянно се променяме..
  12. Не знам дали има по-хуманни начини за провеждане на научните изследвания, би трябвало, но и аз съм на мнението, че животните не трябва да заплащат със страданието и живота си за човешкия прогрес(много често егоизъм). Кой е казал, че един човешки живот струва повече от един кучешки например?? По-интересен обаче е въпросът, какво всеки от нас прави, за да се ограничи използването на живтони за научни цели. Например аз винаги гледам дали на опаковката на даден продукт пише, че е използван върху животни (говоря главно за козметика).
  13. И аз съм имала подобна опитност. Прозорците и вратите са затворени, отникъде не става течение, а аз усещам някакъв полъх...Случвало ми се е и докато спя да се събудя от усещане, сякаш вятър брули лицето ми. Много странно усещане. Иначе вярвам, че починалите близки ни помагат от другата страна да се справим в трудни ситуации и ни дават знаци, които обаче не винаги разчитаме.
×
×
  • Добави...