Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Mel

Участници
 • Общо Съдържание

  134
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

Всичко добавено от Mel

 1. Mel

  Вяра и Логика

  Здравейте,скоро ми казаха,че Вярата и Логиката били несъвместими. Вие,как мислите,за да вярва човек в нещо ,трябва ли вярата му да е сляпа ? А ,за да вярва човек в Бог,не може ли тази вяра да е логически обоснована ? Съвместяват ли се Вярата с Логиката ? Как е по-правилно и по-логично да се каже:Аз вярвам в еди какво си,или аз зная за еди какво си ?
 2. Моля,ако не сте гледали този филм,да изгледате всички негови серии от 1 до 9. Тук е показано в какъв свят живеем.Свят на насилие и геноцид над по-слабия,в случая животните. Тази Планета е на всички нас.Животните са също толкова нейни собственици,колкото и хората. Откъде се е появило това жестоко отношение,това зло у хората,не само да властват над животните и природата,но и да ги унищожават по най-безобразния,безмилостен и безжалостен начин ? Целият свят е подвластен на една матрица.Месото се рекламира най-много наред с лекарствата. С увеличаване на населението по света,се увеличава и нуждата от консумация на храни.Бизнесът се основава на потреблението.За потреблението на месо,се изисква ежедневното убийство на милиони животни.И то по най-отвратителен и жесток начин.За да се облечем в кожени дрехи,да носим кожени чанти и обувки,се убиват и третират по възможно най-отвратителния начин невинни животни. Аз като изгледах филма,се отвратих от животното,наречено човек. Моля,изгледайте го ,и коментирайте.
 3. Лесни и вкусни рецепти. Картофени топки Продукти: 1 кг картофи 2 яйца 100 г сирене 100 г кашкавал подправки на вкус Сваряват се обелените картофи до омекване. Намачкват се и към тях се добавят яйцата, настърганото сирене и кашкавала и останалите продукти. Може да се добави и брашно за сгъстяване. Ръцете се топват в мазнина и от сместа се оформят топки , които се нареждат в тавичка и се пекат до зачервяване в гореща фурна. ........ Пай от тиквички Продукти: 1 кг тиквички 3 яйца 100 г сирене 100 г кашкавал 1 кафена чашка мазнина малко топено или пушено сирене 1 суп. лъж. брашно по избор подправки на вкус Тиквичките се настъргавт и се оставят да постоят. След като пуснат водата си, се отцеждат. Добавят се останалите продукти и се разбъркват добре с лъжица. Най-отгоре се настръгва кашкавала и се поставят парченца масло. Пече се в умерена фурна до зачервяване.
 4. Един Бог знае кой къде и на какво ниво се намира. Но, отказът от месо, е естествен при духовното развитие. Колкото по-осъзнат става човек, толкова разбира, че храненето с убити животни, е неестествено, нехуманно. Не може да вървиш по духовен път и да продължаваш да консумираш животни. Просто отказът от месо е естествено развитие на нещата. Когато му дойде времето, всеки духовно търсещ и развиващ се човек, се отказва от месото.
 5. Произвеждаме животни, за да ги убиваме и ядем...Човешко, твърде човешко...! ((
 6. Здравейте,съществуват ли днес хора,които могат да се нарекат истински духовни учители ? Какви качества трябва да притежава един човек,за да бъде наречен духовен учител ? На какво духовно ниво трябва да бъде духовният учител ? Какви са критериите по които можем да разпознаем един човек като духовен учител ? А какви качества трябва да притежава духовният ученик,или човекът,който е започнал духовно търсене ? Какви трябва да са отношенията между духовният учител и неговият ученик?
 7. Mel

  Извънземните в моя живот

  Това е сънна парализа. Първия път е страшен, после се свиква. При мен така се получи. Преди няколко дни отново ме навести. При мен преобладават слуховите халюцинации. Отваря се вратата, тропа се на нея. Имаше един период, в който всяка нощ беше придружена със сънна парализа. Оставих пари на нощното шкафче с ясното желание да ги преброя, за да установя дали наистина се гледам отгоре, но нищо не се получи. Виждам се как спя, но погледа ми не може да бъде насочен към други предмети, освен собственото ми тяло. Което ме кара да си мисля, че не се гледам отгоре, а просто знам как изглеждам и си се представям. Описаното повдигане ми се е случвало често. Усещам, че нещо сякаш насила ме дърпа нагоре. Усещам скованост в ченето. Гърдите ми се повдигат нагоре, а брадичката се изпъва назад. Нещо като гърч. При мен това са симптомите. Нужно е да се осъзнае и няма проблеми. Ако човек се уплаши е възможно да изпадне в паническа атака. Забелязъл съм, че ако през деня ми се е случило нещо стресово, натъжил съм се, ядосал съм се силно, то неминуемо нощта ще е съпътсвана от сънна парализа. Може да бъде полезна. Понеже човек е полубуден може да управлява съня си, като вместо кошмар, го превърне в нещо по - весело, въпреки че не може да става дума за кошмар, когато сънуваш осъзнато. Всички знаем, че истинския кошмар започва, след като се събудим. Не,аз това го получих само веднъж.И то преди повече от десет години.Никога преди това или след това.
 8. Mel

  Извънземните в моя живот

  Не.Няма как да съм го направила със собствена енергия,защото просто никога не съм си го помисляа,и по онова време не знаех нищо за никакви енергии,не съм чела дори такива неща. Казвам ви,че ме подхванаха ръце,чувствах как ме хващат ясно,как натежава тялото ми при повдигането.
 9. Mel

  Извънземните в моя живот

  Видях,въпреки че бях със затворени очи. И аз не спях,а бях в нещо като полусън.Бях легнала,със затворени очи. За падането ,мисля че не беше падане,а сваляне. Но съм сигурна как няколко ръце ме повдигаха ,защото чувствах как ме хващат с ръце,как тялото натежава,от допира на ръцете.Опитайте се да се повдигнете като се хванете с ръка и ще разберете какво се изпитва при хващането.
 10. Mel

  Извънземните в моя живот

  Не знам,но тогава ,в този момент исках помощ именно от тях. Не знам как да си го обясня.Имах проблеми.Защо исках помощ от тях,и аз не знам. Може би имам някаква връзка с тях,не знам. Нали казват ,че има два вида хора-земни и звездни. Може аз да съм от звездните.И да имаме някаква телепатия с извънземните хора. Но това го прочетох скоро.Тогава изобщо не четях такива неща. Вярвам,че има хора,които по телепатичен път общуват с такива същества.Но явно връзката се осъществява по желание на съществата от другата страна.А може и да стане и при силно желание на хора от тази страна.
 11. Mel

  Извънземните в моя живот

  Защото преди това си мислех за тях,исках помощ от тях.
 12. Mel

  Извънземните в моя живот

  Казах ,че ги усетих,а не че съм ги видяла. Бях със затворени очи.
 13. Mel

  Извънземните в моя живот

  Не съм ги виждала,но съм ги усещала.Преди години и мен ме повдигнаха до тавана.Три пъти.Като преди това наистина си бях мислела за тях.Но съм сигурна,че това не е плод на моя илюзия,а почувствах наистина как ме хващат и повдигат. И вярвам разбира се,че в този необятен Космос не е възможно да няма други същества свен хората,живеещи на Планетата Земя.
 14. Здравей,Лили.Ще те нареча така,с твое разрешение. Всеки от нас има трудни периоди от живота си.Периоди в които не знае дали живее,или просто съществува.Не знае защо трябва да живее... Всичко ,което ти се е случило е вече в миналото.Опитай се да затвориш тази врата на миналото и от днес например да приемеш,че живееш нов живот. Животът е пред теб.Той е само твой.Не го свързвай нито с прегрешенията на баба ти,нито търси някаква вина у себе си. Всичко,което ни се случва в живота са изпити и уроци,от които трябва да вземем поуки. Взимай поуките и изхвърляй всичко старо от живота си и от мислите си. Бъди уверена,че от днес нататък твоят живот ще се промени.Знай,че винаги след дъжда изгрява слънце.Че след злото ,винаги идва добро. Бъди уверена в това. От личен опит,а от наблюдения знам,че много често всяко зло е за добро. След време може да разбереш и установиш това. Може би това е поводът да навлезеш в света на духовното и да направиш първата крачка в твоя духовен Пътя....Само духовното развитие ще ти помоне да намериш щастието,което не е някъде вън,а се крие вътре в теб. Излез навън,радвай се на пролетта,на цъфналите дръвчета и цветя,на чуруликането на птичките. Нека както Природата се обновява за Нов Живот,така и ти почнеш своя Нов живот,изпълнен с щастие и любов. Пожелавам ти го от все сърце.Успех.
 15. Повечето духовни учители говорят същото,но защо тогава самите те са говорили толкова много пред хората,или са писали книги?Нали за да предадат своето знание на хората... Книгите са полезни,и всеки отсява необходимата информация за себе си,в резонанс с вътрешните му нагласи и потребности. Лао Дзъ го е казал най-добре: Всеки ден прибавяй нещо ново ,и всеки ден изхвърляй нещо старо. И прекаленото натрупване на информация е вредно,както и пълната липса на такава.
 16. Аз имам коте, което прибрах от улицата. Бяха го нападнали кучетата. Котките не могат да станат вегетарианци. Просто организмът им е такъв... Та какво да правя, Мел? Да го изхвърля ли пак на вън? Замисляли ли сте се колко много хора вегетарианци, може би и пишещи тук, се налага да готвят месо на семейството си? Виновни ли са? Преди около две години и аз се разтърсих от възмущение, поглеждайки само началото на пуснатия от Орлин филм "Земляни". Не мога да гледам подобни филми. Става ми зле. Тогава реагирах като Мел. С възмущение. Дори с агресия. Сега мисля, че този вид реакция е опасна. Не е никакъв реализъм да генерираш омраза. Не съм фен на розовите очила, но може би трябва да бъдем по-толерантни към другите. Омразата само ражда насреща нова омраза. Реализъм е реално да се включи човек в акции за защита на животните. Тогава ще види колко много добри хора има по света. Мисля, че са повече от тези с болните мозъци. Да се отвращаваш от омразата с която някои хора третират невинни същества,пък били те животни или хора,съвсем не е омраза. Просто се отвращавам от човешкото невежество и садизмът. За съжаление в такъв свят живеем. Животните са много по толерантни отколкото ние/в мнозинството си /, хората. Животните убиват за да се хранят,инстинктивно.Но не го правят така жестоко,както го правят хората. Гледала съм филми по Анимал планет,и виждам,че животните не карат тяхната жертва да страда.А на хората които колят животни в кланниците явно изобщо не им пука дали страда ,дали се мъчи животното или не.
 17. Вярвам в онова недуално дълбинно добро в човека, което е същината на Човечността му! Добрият път за промяна би бил отвътре навън и тя се случва в много, много хора. За съжаление обаче като цяло в недостатъчно хора, а планетата ни е ръководена от наистина болни мозъци - през икономически и сугестивни манипулации и т.н. Затова наистина ако не се случи някакъв глобален катаклизъм да ни разтърси из основи, ние сами ще си го причиним с екологичната катастрофа, която водим със съществуването си... Пиша това без грам фатализъм, но дори с оптимизъм - просто спокойно се оглеждам и съвсем рационално предполагам на база съществуващи социални и природни факти. Дано не съм прав! Мисля,също като Вас. Като реалист и идеалист. Дано дойде ден,когато това дълбоко скрито добро у хората,изплува на повърхността. Колкото и зловещо да звучи ,наистина природата един ден ще си "отмъсти" за всичко,което сме и причинили. Иначе няма как да дойде това осъзнаване в тези милиони неосъзнати и болни мозъци.Колкото и да не сме фаталисти, наистина не виждам друг начин да дойде осъзнаване в голяма част от хората. Да,има все повече хора,които осъзнават тези проблеми,но на фона на масата неосъзнати,те са недостатъчно малко. Повечето от хората разсъждават с ума на масата.А масата е мнозинство.И тези ,които имат полза и печалби от цялата тази индустрия,по всички възможни начини влияят на масата за нейното заспало състояние да продължава колкото се може по дълго.
 18. Много хубави разсъждения. Наистина,никой няма сметка да пуска такива филми да се гледат масово.Това ще съсипе бизнеса,ще съсипе производството,ще остави много хора на улицата без работа. Живеем в една матрица,от която като че ли няма измъкване. Представяте ли си,колко хора са наети в тази индустрия. Ако си представим,че тя спре,това са милиони хора работещи там.Те трябва да останат безработни. Скоро бях гледала протест на хора ,които работят в завод за оръжие.Протестираха ,че остават без работа. Никой не го интересува какво работи,важното е да има хляб.А какво се прави с това оръжие,къде отива то,за какви цели... По същия начин в месопреработвателната индустрия,работят милиони хора по света.А милиарди са консуматори. Не знам, как светът би се измъкнал от тази матрица.
 19. Да,така е,много хора се грижат за домашните си любимци,или за уличните кучета и котки,но същевременно с това се хранят с месо,от животни които са били жестоко убити,за да се нахранят те и техните домашни любимци. Не може хората да се изживяват като обичащи животните,отглеждайки и грижейки се за едни,а същевременно най-безотговорно да консумират други.
 20. Само мога да аплодирам Вашето мислене и изказване. Ще добавя,че тук не става въпрос,ни най-малко за черногледство.Защото това е реалонстта. Но,ако всички ние,хората които поне малко сме по-осъзнати от другите,успеем по някакъв начин да променим мисленето на хората около нас,ще е много полезно. Въпреки,че от собствен опит знам,че е доста трудно. Но ...все пак ,ще се опитваме.И дано успеем.
 21. Mel

  Въпроси

  За каква вяра говориш ? За вярата в Бог,или за вярата по принцип ?
 22. Аз съм реалист и виждам света такъв какъвто е. Защо да си слагаме розови очила, или да си заравяме главите в пясъка като щрауси,и да казваме че човекът е добър,като всъщност това което върши не е добро. Животните са невинни,и ако те се хранят с други животни,не го правят осъзнато. Но човекът го прави съвсем осъзнато.И жестокостта която прилага,е съвсем осъзната. Променяйки мислите си,можем да променим единствено себе си,и своя собствен живот. Но не можем да променим хората като цяло.
 23. Самовнушението помага много. Дори бих казал, че то е изключително важно. Не трябва обаче да подхождаме от ъгъла: аз няма да ям месо, защото то е свързано с убийство на животните или защото е вредно. Правилното отношение е: аз няма да ям месо, защото нямам необходимост от него. Последното не изключва загрижеността за животните и за здравето ни, но просто пряко се отнася до нашата психика, до реалния наш навик, а не до умствено-емоционалните построения свързани с ненавреждането и здравословния живот (които пак повтарям, в никакъв случай не отричам). Зависи ,защо човек решава да не яде месо-дали от някаква модна мания,или именно от това да не вреди по никакъв начин на друго същество с душа. Неяденето на месо трябва да бъде свързано предимно с идеята за ненавреждане на другите одушевени същества,и да бъде свързано именно с отричане на убийството на животни и тяхната консумация.
 24. " Отношение към животните" може да се разглежда от различни страни и ще звучи по- различен начин във всяка една среда. Дете на 1,2,3 години няма отношение към животните. Родителите му имат. А отношението на родителите, дали е неговото отношение? В семейната среда да се поддържа определен принцип е решение на родителите, но в обществената среда всеки сам оформя собственото си отношение. Едно дете на тази възраст няма да яде месо, ако това му е заложено. Ако яде положението е съвсем различно. Налаганото от родителите е до време. Родителят има пълен контрол над детето за доста кратък период от неговия живот. Абсолютно сте права. Всичко ,което се налага наилствено,не води до добро,а много често има обратен ефект.
 25. Интересно ми е как разбрахте,че вашето дете ,което е на годинка и половина е вече вегетарианче. Децата трябва да се оставят да бъдат свободни в своя избор-дали да бъдат вегетарианци или не.Дали да бъдат религиозни или не.Дали да следват някоя религия или не. Има деца,които по рождение не харесват вкуса на месото.Но това си проличава още в самото начало,когато бебето се захранва с пюрета. Така че вашият син не се знае дали е вегетарианец,или това е ваше желание да го направите такъв. Ако детето ви не обича месо,то няма да иска да го яде и ще го изплюва.Има много деца,които ходят на градина и не ядат месото което им се сервира.Но едва ли ще намерите такава градина или ясла,която да приготвя специална храна за вашето дете.Освен ако съществуват вегетариански ясли или градини.Иначе в общите това е невъзможно. Нямам нищо против вегетарианството.Напротив-отскоро и за съм вегетарианка.Но вегетарианството трябва да бъде осъзнат процес,а не насилсвено наложен. Имам достатъчно наблюдение върху малки деца. Ако едно дете иска да яде месо като малко,явно то има нужда от това.Ако едно дете не иска да яде месо,няма нужда от това. Но съм абсолютно против родителите да налагат своя светоглед върху децата си.Да оформят децата си по свой образ и подобие без да се интересуват от тяхната лична воля,без да им дават свобода на избора. Всяко едно дете трябва само да реши,когато стане достатъчно голямо и осъзнато като човек дали да яде месо или не.Дали да вярва в някоя религия или не. Дайте свобода на децата си ! Само така те ще станат истински хора,а не такива които насилствено са приели чужди стереотипи,пък били те родителски.Защото не винаги родителите са за пример.
×