Jump to content
Порталът към съзнателен живот

ev9

Участници
  • Общо Съдържание

    5
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

За ev9

  • Рожден Ден 9.11.1979

Профил Информация

  • Пол
    Мъж
  • Местоположение
    Мюнхен

ev9's Achievements

  1. От известно време наблюдавам други народи и черти и вече развивам доста силна различителна способност. Опитвам се и да си обясня без пристрастия - патриотизмът не ми е на сърце нещо, особеностите на българите и източните народи и тези на запад, като следвам основните ориентири на Учителя, и наистина устройството и психиката са много различни. Например виждам рус мъж, симпатичен в кола с немска регистрация в Германия но ме гледа доста намръщено, казвам си това не е немец, изчаквам малко край колата човекът слиза и започва разговор на полски с жената до него. Това примерно е една от чертите на Източните хора те са доста начумерени, и изглеждат недоволни. Немците са със спокойни погледи и добродушни в повечето случай изражения, без да се страхуват че ще ги вземат за лигльовци, бабайтлъка и леко разперената стойка са по-типични за източните народи. При жените обаче е обратно, немкините по-принцип са по-мъжки тип и в повечето случай нямат меко изражение, начина им на обличане в България се определя като "неглиже", издокараните жени почти никога не говорят на немски, те са и по-красиви, немските жени не се славят с особена красота. В духовно отношение виждам че за немците и въобще западняците (и Холандия) понятието духовност винаги опира до пари, самото усещане към човека и неговите нужди някак си липсва, няма я естествената топлина и съпричастност. Отзовават се веднага но едва когато нещо или някой им напомни за това, не че са напълно нечувствителни. В духовните им организации в които съм ги наблюдавал и участвал, религиозността и думата "Бог" са слабо застъпени, повече се отдава значение на знанието и информацията. Докато на изток и при нас е обратно ние започваме с религиозността и отношението към Бога. Обяснявам си тези неща с обяснението на Учителя за това че западните народи вървят по мъжка линия а източните по женска, и сега го виждам в действителност. В сърцето освен благородните чувства и желания, витаят и страстите и негативните емоции, затова и народите на изток са по-"неузрели" някак си с повече престъпност и по-слаб морал, но имат и повече религиозни хора. В умът може да се намести и волята и затова тук хората са толкова възпитани и култивирани, обладани и умерени но повече материалисти. Такива изводи си правя от това което съм прочел от Учтителя и наблюденията ми.
  2. ev9

    Пирин?

    Ee най-накрая, благодаря ви за отговорите! отдавна чакам някаква информация. Интересно ми е защото съм чел че Мусала бил върхът на себепожертването (или себеотричането не си спомням точната дума) и ме интересува какви са другите върхове. Сега живея в Германия и лятото правех чести разходки из тукашните Алпи, и ми направи много впечатление колко са ръбати и остри, на места се минава само по забити стоманени колове, стълбички в отвесни скали или въжета, после самите пътечки които са по на високо са от едри натрошени камъни по които едвам се върви, или много стръмни скали. И си мисля, всъщност колко лесна е "проектирана" Мусала сякаш нарочно за да ходят хора по-нея там може да отидеш и по чехли ако е топло, и разбрах всъщност колко ми е харесвала. За Пирин съм срещал някъде че Учителя я сравнява с едното полушарие на мозъка, а Рила с другото.
  3. Основно чета, около 9 години бях член в духовна организация, после видях че са се появили т. наречените електронни книги взех си една и сложих всички беседи (или почти всички) който така или иначе не можех да намеря или купя, преди това пак четях но нямах достатъчно "гориво". След като отново започнах да чета Учителя напуснах организацията, просто мнението ми се промени, и това е един пряк резултат. Сега виждам че словото на Учителя системно и внимателно ми развива мирогледа и го променя обясних си много въпроси и най-вече с постоянно хранене със словото поддържам този понякога крехък сред светското отношение към живота мироглед жив и действен. От него понякога се проявяват и съответни постъпки и стремежи. Повярвах в Бога, (след като прочетох книгата "Свещеният огън"), спрях месото, научих се да играя паневритмия (която сега съм позабравил), и в мен се събуди голям стремеж към планинарството. Имам ясна цел в живота и се опитвам да я следвам по методите и наставления на Учителя. Сега като погледна виждам че този е резултата и сам съм доволен от него. Мисля че след като го изучавам Словото (всъщност аз просто чета) то се самоприлага в мен и чрез мен, и понеже го изучавам винаги с желание и радост то ме и променя. Иначе чета редовно "Завета на цветните лъчи", за жалост не винаги много съзнателно. И отскоро се опитвам да пея и понеже нямам къде и се притеснявам пея на пълно гърло) в служебния микробус из улиците на Мюнхен. Когато се зададе някоя тема или упражнение в беседите се опитвам да правя което мога.
  4. ev9

    Пирин?

    Странна работа, никой нищо не знае. Гледам 222 прегледа на поста, но няма отговор, явно информацията наистина е оскъдна. Аз питах мои познати които имат познати стари ученици но и те нищо не ми казаха. Ако все пак някой нещо научи, да драсне един ред тука.
  5. ev9

    Пирин?

    Здравейте, отдавна търся нещо за Пирин планиана казано от Учителя, знам че е правил екскурзии до почти всички планини но не и до Пирин. Знае ли някой какво е казъл Учителя за Пирин? Благодаря ви предварително.
×
×
  • Добави...