Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Viva Caselli

Модератори
 • Общо Съдържание

  567
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  1

Репутация Активност

 1. Thanks
  Viva Caselli got a reaction from Кон Круз in За българския манталитет   
  Добре де, vorfax! Може би има истина в думите ти . Не отричам. Искам да кажа само да не ме мислиш за заслепен фанатик, който превъзнася родината си. Но имам потребност и изпитвам някакви чувства по - голями към българи, отколкото към други нации. Явно ти виждаш нещата по така. Ако утре ден американка скочи по - високо от Стефка Костадинова не бих се зарадвал. Няма да мога. Ако го направя няма да съм искрен. Ако дискриминирам другите нации, то става несъзнателно, но има ли лошо в подобна дискриминация? Според твоите възледи има, но аз не мога да я усетя, както ти.
 2. Thanks
  Viva Caselli got a reaction from Кон Круз in Ромите   
  Не се ли интегрират навреме ще се наложи ние да се интегрираме според техните критерий... Форумите ще изобилстват от предложения...Как да научим българите да се къпят веднъж месечно? Как да научим българите да вкарват коне в къщите си? ... Това е самата истина и не става въпрос за никакъв расизъм! Циганите се множат много бързо, както хлебарките, но разликата е, че първите са човешки същества и третирането им с препарати е нехуманно. Поради тази причина по-добре би било да се ограничи раждаемостта им. Има разлика между избиване и ограничаване, така че съвестта ми остава чиста чуствайки разумност, не расизъм.
 3. Like
  Viva Caselli got a reaction from feya in Призрачни градове   
  Гледах снимки на град Припят. Съвсем спонтанно се замислих какво ни чака и нас. Този град е издигнат от човешка ръка, а сега всичко пустее и се руши. Ние, издигнати от Божа ръка. Замислих се колко са тленни телата ни и колко бързо ще се изчерпи живота ни. Вярно, Вселената е необятна, но къде ли се скита духът, след напускането на прогнилото и скърцащо тяло? 
 4. Like
  Viva Caselli got a reaction from feya in Защо нямам никакъв късмет   
  gorrad, между нас да си остане, но твоето откровението ми се стори наивно, да не кажа глупаво. Нещата, които представяш за болезнени всъщност заслужават присмех.Те са измислени и украсени от лъжливи чувства. Ако има поука в твоите страдания, то тя е, че потвърждаваш златното правило: всеки е толкова ощетен, за колкото се смята. Ще ти дам един съвет, чрез който да се добереш до душевен мир. Гаранция, че ще подейства и при теб не мога да дам, но да се закълна, че е успешен, съм готов. Понеже и аз като теб имам обичая да унивам по излишни неща (например, днес се разтроих, че Григор не успя да надвие Надал), когато посърна правя следното: затварям очи и чрез илюзорна слепота живея в миналото. Правя го толкова вглъбено, че ако искаш вярвай, забравям, че не съм сляп! Помня само, че някога съм виждал. Започвам да си мисля наум какъв е бил животът ми, преди да ослепея. Правя го цветно и с вкус към детайла. Тъмни облаци ни закрилят, искрящо слънце ни пече. В трибуните на Филип Шатрие сме заедно с една приятелка. Какъв страхотен тенис! Какво съм бил, а в какво съм превърнал. Защо да е жив този слепец, а да е мъртъв човекът, който виждаше, се питам. Това е трагедия, зарад която си струва да проклеш съдбата и да напуснеш живота. Ах, пусто е и тъмно, а беше светло и оживено в цветове. След като отворя очи, което става след около половин час, започвам да гледам с радост и мир на заобикалящата ме действителност. 
  Дали съм ощетен от нещо?  — напротив — имам си всичко.
   
   
   
 5. Like
  Viva Caselli got a reaction from АлександърТ.А. in Писмо до моя баща   
  Силна изповед! Невероятно е, момиче, с каква лекота гневът е подредил думите, направил словоизлиянието и стегнато, и обобщено. Сякаш не изпускаш гняв, а го предаваш. Честно, гневът ти ме обзе. Както съм ядосан, веднага съм готов да заема твоята страна. Ще срещнеш хора, които ще осмислят живота ти. Ще се омъжиш, после деца... О, какво светло бъдеще те чака! И така, помисли, дали е нужно да страдаш по чужди грешки. Знам, чувствата са неподвластни на волята, но, моля те, опитай да се изтръгнеш от хватката на гнева. Ще викна на помощ и Ницше, който казал, че животът е като картина: трябва да я гледаме от разтояние, за да разберем красотата й, а не да впиваме поглед в нея, инак ще видим нишките на платното, но не и рисунката. Когато се взираме прекалено дълго в едно чувство, започваме да не виждаме, че животът е многолик. 
   
   
 6. Like
  Viva Caselli got a reaction from Кон Круз in Групировки, мафия, престъпност - окултен смисъл, размисли ...   
  Плевелът наречен мафия от както е поникнал никога не е помагал на бедните. Единствено по времето на Мусолини мафията е гонена. Мафиотите убивани, клани, разтрелвани, което не е било никаква борба срещу нея, а брутално отмъщение. От както е излязъл на свобода духът на мафията сломен никога не е бил. Многобройните арести и мегапроцеси срещу нея доказват нейната мощ. През годините тя е претърпявала поражения от държавата, но никога не е губила своята мощ, своята позиция. Нейната дейност в обществения и политическия живот никога не е отслабвала. Каква е мафията днес? Вече не посяга на прокурори, съдии, политици. Тя през 90 - тте разбра, че това е пагубно за нея. Мафията днес е прикрита и предпазлива. Но тя е тук!
 7. Like
  Viva Caselli got a reaction from Кон Круз in За българския манталитет   
  Vorfax, какво искаш да кажеш? Че се гордееш и срамуваш единствено от себе си!? Не изпитваш ли нужда да се поклониш пред Левски? Не се ли срамуваш понякога като прочетеш какво са извършили група българи в чужбина? Нито величая българите, нито пък ги принизявам, но лично за мен е неизбежно да съм безпристрастен към България. Незнам как действат чувствата ти, но аз не мога да ти повярвам, че не си настръхвал през онова американско лято ( 94 г. ). Ние сме част от България и трябва да се стремим преди всичко да покажем България пред света в приятна светлина. Не като отричаме недостатъците на страната си, а като признаем къде грешим. И след това се поправим. Българи сме, vorfax!
 8. Like
  Viva Caselli got a reaction from Кон Круз in Космополитизъм   
  Специален и сърдечен поздрав за всички космополити!
  " Петдесет хиляди души са като попарани ". И прословутата реплика на покойния спортен журналист и коментатор Николай Колев - Мичмана: " Господ е българин ". Тогава съм бил на 7 години, но ясно си спомням радостта на баща ми, мама и едно приятелско семейство. Аз си играех с момичето на това приятелско семейство. Момичето беше по - голямо от мен и ясно си спомням, когато Костадинов наказа Бернар Лама как каката започна да надува една свирка. Еуфорията беше огромна. Радостта от съкрушителния изтрел на Емо донесе радост и сплотеност в онази далечна вечер. Домът ни бе озарен от пристъпи на национална гордост ... България ликуваше!
 9. Like
  Viva Caselli got a reaction from Кон Круз in Хомосексуалност и морал   
  Inatari, защо тогава искат от мен да призная нормалността им? Аз не съм ли в правото си да кажа, че не одобрявам исканията им? Мисля, че любовта, която излъчват един към другиго е с ниска енергийна честота, защото тя е плод на заболяването им. Казах в един предишен пост, че много водещи психолози и психиатри са на мнение, че хомосексуализмът е психично разтройство - вродено или придобито впоследствие. Не искам да ги избивам и не ме мисли за хомофоб. Уважавам свободата им до момента, в който не решат да злоупотребяват със свободата на нормалните хора.
 10. Like
  Viva Caselli got a reaction from Кон Круз in Хомосексуалност и морал   
  Разбира се, че споделям същото мнение и за лесбийките. Няма начин да се създаде семейство с подходяща структура и нормални взаимоотношения в семейства от еднакви полове. Просто подобно съжителство е в разрез с заложените в нас ценности. Дете отрастнало в семейството на хомосексуална двойка неминуемо ще загуби представите си за достоен живот и няма да е способно да се идентифицира и опознае сред обществото. Дори е възможен тотален крах на умствените му способности и изпитване на отвращение към хетеросексуалните двойки. Също толкова силно отвращение, каквото има по-голяма част от населението към хомосексуализмът. Нека не забравяме, че много водещи психиатри, психолози... определят хомосексуализът като вродено разтройство или придобито впоследствие.
 11. Like
  Viva Caselli got a reaction from Кон Круз in Хомосексуалност и морал   
  Църквата казва, че докато към тези мними общества се проявява любов и милосърдие няма да може да се отърсят от грехопадението. Гейовете трябва да се обърнат към Бог и да променят мирогледа си, да се разкаят искрено, за да получат спасение. Далеч съм от мисълта, че църквата трябва да бъде последна инстанция, създателка на морални догми и не твърдя, че моралната взискателност налагана от нея трябва да бъде следвана неосъзнато и сляпо, но в случая заставам зад нейните думи и усещам, че либералното отношение, царящо напоследък към гей обществата може да застраши сериозно сигурността на децата ни и да доведе до упадък на моралните устои и добрите нрави! Гражданите трябва да застанат твърдо против хората, чиито обединяващ интерес е само и единственно перверзията! Сигурен съм, че в плановете Господни не влиза този - създаване на трети пол! Защо да заблуждаваме себе си наричайки гей парадите израз на демократична свобода, когато носят със себе си единствено и само слободия? Едно дете се нуждае от майчнина обич и бащина закрила. Поради тази причина смятам за абсурдна идеята да позволим мъж и мъж да сключват брак, да осиновяват деца и да си играят с любовта разпределяйки я на майнича и бащина!
 12. Like
  Viva Caselli got a reaction from Благост in Крайната цел на живота   
  Много българи в пребиващи в чужбина споделят, че бленуват да се върнат в България. Носталгията ги мъчи. Правят планове, представят си прекрасен живот след време връщайки се там, откъдето са избягали. Когато се върнат не се минава много време и си задават въпроса: всъщност аз какво правя тук? Крайният резултат може да бъде разочароващ, пътят до него - не.
 13. Like
  Viva Caselli got a reaction from Кон Круз in Чета и не вярвам на ушите си   
 14. Like
  Viva Caselli got a reaction from Кон Круз in Защо помним незначителни събития?   
  Имате ли спомени, за които нямате адекватно обяснение защо помните? Аз имам много такива. За по-ясно ще приведа примери. Спомням си абсолютно незначителни разговори. Спираме във Варна на един пазар, аз, един мъж и една жена. Понеже спрях с колата пред един гараж, като по този начин запуших гаража, казах на тези двамата, че ще ги чакам в колата. Понечи ли собственикът на гаража да излиза, ще мръдна по надолу. Останах сам в колата, телефонът ми звънна. Беше сестра ми. Спомням си разговора, който проведохме. Не целия, но отделни изречения, толкова незначителни, общи приказки, които си нямам на идея защо въобще ги помня!? Също така ми се е случвало да си спомням какви са били мислите ми минавайки през познато място. Преди време живеех за известно време във Варна. Имам куп приятни спомени от този град. Когато го посетих отново, минавайки с кола над магазин "Джъмбо", се сетих какво съм си мислил, когато съм минавал по този същия път. Аз съм минавал много пъти от там, тоест не съм мислил всеки път, когато минавам от там едно и също, но си спомних едни абсолютно незначителни мисли. Странно е защо си спомням точно тези мисли!?!
   
  И един ранен спомен от детството ми. Бях на село при баба ми (Бог да я прости). Тя ме хранеше с лъжичка, с някаква манджа. Понеже прозорецът на къщата ни е с изглед към портата, аз се храня и наблюдавам портата. Тя се отваря от един роднина и аз отварям вратата на къщата, за да го посрещна, при което баба ми заповядва: "Прибирай се веднага, навън е мечава!" Мечава е буря. Виждам се много ясно отстрани и си спомням какви бяха мислите ми тогава — какво е това мечава. Бил съм много малък, за да ме храни баба ми, може би под 4-ри годинки. 
   
  Имам куп такива спомени. Невероятно интересно ми е защо си спомням такива дребни, глупави и незначителни спомени!?!
   
  Има ли успех темата и ако се развие ще задам допълнителни въпроси.  Надявам се да не съм единствен, не искам да съм луд. 
   
 15. Like
  Viva Caselli got a reaction from Донка in Уникалността на връзката Аз и Другият   
  Нека се замислим и допуснем мисълта, че Земята е населявана от една личност. По какъв начин личността ще се осъществи в ценностен смисъл? Михаил Бахтин пише, че никоя личност не е в състояние да бъде автор на своята собствена ценност, както не е във властта й да се подвигне сама за косата. Тоест, личността няма свое собствено битие, тя осъщестява своето битие благодарение на другите, като превръща своето битие в едно съ-битие. В този смисъл уникалността, понякога изразена във вродена дарба, намира своето място благодарение на другите. Може да се прибави и това, че опитите ни да се впишем в сферата на човешкото съществувание, всъщност са опити да изразим личната си свобода, която няма как да се самоосъществи, ако липсва другостта, онази другост, която ни прави свободни и уникални.       
 16. Like
  Viva Caselli got a reaction from Донка in Сексуалност - темата, за която не се говореше   
  Здравей, 
   
  Можеш ли да предоставиш точните думи на Дънов?
 17. Like
  Viva Caselli got a reaction from Донка in Калин Янакиев, проблемът за тялото   
  „Как да не сме сами, след като на нас не ни принадлежи в собствения смисъл на думата дори нашето собствено тяло?! Тялото е сякаш не просто онова, което ни прави да ни има, а което ни прави елемент от света. Онова, с което ние сме на-лице. Но дайте си сметка, че нашето тяло може във всеки един момент да заболее, да се парализира, да се пръсне на прах. Тогава се оказва, че дори онова, с което аз съм в този свят, не ми принадлежи. Кой съм аз тогава? Какво съм аз, щом като дори това мое тяло не ми принадлежи? Когато съм жив и здрав, аз докосвам тялото си и не казвам: „Това е моята кожа.“, а казвам, че това съм аз, защото това действително съм самият аз. Но, от друга страна, това е и нещо, което съвсем не ми принадлежи – то може да легне парализирано и да се окаже, че аз не съм бил това. След като и това не съм, кой съм аз, Боже мой, зад собственото ми тяло?“
   
   
  Калин_Янакиев
   
  „След като и това не съм, кой съм аз, Боже мой, зад собственото ми тяло?“
   
  Чудесен въпрос, върху който си струва да се замислим. Ако някой почувства, че трябва да мисли по този въпрос, нека сподели мислите си тук.
   
   
 18. Like
  Viva Caselli got a reaction from Донка in Френска музика   
 19. Like
  Viva Caselli got a reaction from B__ in Форумите и темите в Портала - вашето мнение и препоръки   
  Така си е, Диана, нито аз, нито ти искаме разправии и кавги. Пишем тук, защото искаме чисти и свободни форуми. Аз също съм нарушавал правилата, но това беше отдавна, просто не бях свикнал с тях. Не помня вече откога не съм обиждал потребител, не съм минавал на лични, вече се стремя да размишлявам върху написаното. Мога да кажа, че не съм доносник, ако изглеждам такъв в този момент. Мога да кажа, че един потребител ме обижда на няколко пъти. Не съм му отвръщал, нито съм го докладвал. Просто престанах да си пиша с него. Никога не бих поискал да не участва в този форум. Не желая това на никой от пишещите. Дори ако зависи от мен бих премахнал бановете на всички. Но това е друга тема. 
   
   
  Добри намерения ме водят в тази тема. Много ще съжалявам, ако проблемите не се решат. Сега, аз съм наясно, че има някакви по-тесни контакти между модераторите, но ако модераторите са умни хора, би трябвало да се вслушат в съветите на потребителите. Нищо че не се познават лично с тях. 
   
 20. Like
  Viva Caselli got a reaction from Донка in Френска музика   
  И двете песни са страхотни. „Натали“ от Беко я познавам много добре. Скътал съм я дълбоко в сърцето си. „Пада сняг“ от Адамо не бях я слушал, но е повече от страхотна. Веднага я качвам на флашката, ще пътувам на нея.
   
  Понякога вярвам в прераждането. Все си мисля, че в предишен живот съм бил французин. Сантиментите ми към този език и към Франция са големи и необясними. Има неща, които ме спират да напусна България, но нещо все тегли духа ми към Франция. Може би един ден ще живея там, там ще умра. 
   
  http://www.youtube.com/watch?v=Slp50B4GKq4
  За теб 
 21. Like
  Viva Caselli got a reaction from Донка in Френска музика   
  Много, много чувствена и любима моя песен!
   
  http://www.youtube.com/watch?v=pV5Oy2tFCC8
  Ето ти мъж. 
 22. Like
  Viva Caselli got a reaction from B__ in Форумите и темите в Портала - вашето мнение и препоръки   
  Така си е, Диана, нито аз, нито ти искаме разправии и кавги. Пишем тук, защото искаме чисти и свободни форуми. Аз също съм нарушавал правилата, но това беше отдавна, просто не бях свикнал с тях. Не помня вече откога не съм обиждал потребител, не съм минавал на лични, вече се стремя да размишлявам върху написаното. Мога да кажа, че не съм доносник, ако изглеждам такъв в този момент. Мога да кажа, че един потребител ме обижда на няколко пъти. Не съм му отвръщал, нито съм го докладвал. Просто престанах да си пиша с него. Никога не бих поискал да не участва в този форум. Не желая това на никой от пишещите. Дори ако зависи от мен бих премахнал бановете на всички. Но това е друга тема. 
   
   
  Добри намерения ме водят в тази тема. Много ще съжалявам, ако проблемите не се решат. Сега, аз съм наясно, че има някакви по-тесни контакти между модераторите, но ако модераторите са умни хора, би трябвало да се вслушат в съветите на потребителите. Нищо че не се познават лично с тях. 
   
 23. Like
  Viva Caselli got a reaction from Донка in Френска музика   
  Така си е, Донка, май не бях с целия си разсъдък, когато отворих темата, а забравих г-жа шансон, великата Пиаф. Радвам се, че с тази песен съм те върнал назад в спомените. 
   
  Аз пък заобичах френската музика при сблъсъка ми с тази песен. Беше далечната 2009 година. То не беше вчера, но аз го помня, сякаш да беше вчера. Бях отведен от един приятел в едно кафене на плажната ивица на Ларнака, Кипър. Там чух ето това: 
   
   
  http://www.youtube.com/watch?v=2jcPoYoU37w
   

 24. Like
  Viva Caselli got a reaction from Донка in Френска музика   
  О, страхотно, Донка! 
   
  Много любима моя песен. Очите ми се насълзяват при гласа на Мирей!
   
   
   

   
  Ето, това е за теб. 
 25. Like
  Viva Caselli got a reaction from Донка in Френска музика   
  О, каква беда! Колко много теми посветени на музиката има в този форум, само не и такава посветена на френската музика — най-великата! Когато някой е тъжен и скърби, го насърчавам да слуша френска музика. Кълна се, че френският език, освен че е благозвучен, е лек за всяко неразположение на духа. 
   

   
   
×