Jump to content
Порталът към съзнателен живот

инта

Участници
 • Общо Съдържание

  33
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

Всичко добавено от инта

 1. Някой от вас знае ли нещо за билката "посекливо биле".Тя е страхотна и я бера само от Рила ,но незнам нищо за името и в ботаниката и въобще дали е известна на учените.За съжаление нямам снимка за да я покажа.Темата е наистина страхотна !
 2. инта

  Вегетарианство

  Здравейте!Във връзка с цитата ,поместен от Максим ,искам да споделя нещо.Мой познат беше познат и до известна степен приятел с един касапин. Този човек е бил такъв от близо 30 години.Той споделил ,че преди , някъде до 1960-1965 г. ,когато е колил живтните е било много по- лесно- имал чувството ,че те сами протягат шията си, сами се жертват .От тогава нещата се променили-вече го нямало това примирение, а този акт се извършвал насилствено.Човека бил обикновен човек , не просветлен , дори май и не вярващ .След като ми го каза това нещо , на мен ми направи впечатление , че почти всяка година около коледа има съобщение в пресата , че при клане на свине стават инциденти , при който дори загиват и хора.Преди няколко години прочетох за един случай ,когато ножа отхвръкнал от прасето и наранил смъртоносно колача.Та тука въпроса е и в саможертвата на животните-и в Учителя съм срещала , че има период от еволюцията в който месоядството е изиграло положителна роля , но той е приключил.Но е абсолютна истина ,че месоядството е само аспект от вегетарианството!Бъдете здрави, силни и светли!
 3. Здравейте !По повод на -"трябва"- веднъж гледах по националната телевизия изказване на някакъв диетолог,имаше даже и научни титли , който много авторитетно обясняваше ,че трябва ежедневно да се консумира месо , защото ,човек не може да живее ако не се храни с месо.Ако си вегетарианец до 5 години започваш да се разболяваш ,от анемия ,остеопороза и ..... , а до 10 г. ако не ядеш месо направо умираш.Съпругът ми ме погледна и ми каза- значи вече 2 г. си умряла. Аз съм вегетарианка от 12 г. , на не слагам себе си като критерии.Та ако вярваме на всяко трябва,дори и не от жълтата преса .... Решението да ядеш или не месо е от вътре, трябва да ти е естествено , както дишаш, да не упражняваш насилие над себе си.Мир ,любов и хармония на всички!
 4. инта

  За прераждането

  Здравейте всички !Мисля , че въобще не може да има съмнение в теорията за прераждането!Доказателствата са толкова много , а смятам че има и абсолютно безспорни , който са признати и от съвременната наука.Като допълнение към това , което цитира Иво - четох някъде , че въпросния император Константин , не е могъл да понесе мисълта , че може да се роди като роб на земята в следващото си идване , а не като император и това е било една от причините да нареди от библията да бъдат заличени всички свидетелства за прераждането.Мисля обаче , че все пак някъде е останало нещо. В "Учителя за Библията"- 2 ч. има интересни неща по тази тема.Познавам някой хора ,който имат невероятно подробни спомени от минал живот.Един приятел има спомени от целия си живот като инка в Андите,с подробности как са се прехранвали даже .А има и регресна хипноза която те води към такива знания.Мисля , обаче че към това не бива да се пристъпва от любопитство.Каъвто и да си бил ,какъвто и да решиш да бъдеш ,сега си това което си и градиш живота си , а така също и "заработваш" бъдещия си такъв.Мир ,любов и халрмония на всички ви !
 5. инта

  Защита на животните

  xameleona- колкото и чудно да е този стих е на Смирненски . Един позабравен поет-личното ми мнение е че е неоценен,но това е друга тема.В лекциите на Учителя има много информация за злото.Със злото не се бори ,но това не означава , че трябва да приемеш всичко - като тази гадост например със тюленчетата , и да си го обясниш със закона на кармата.Все пак Бог ни е дал свободна воля и всеки може да избира какво , как и кога.И съответно да си носи отговорностите после.Но темата взе да излиза от рамките си.Мир любов и хармония !
 6. инта

  Защита на животните

  Синева ,не обяснявай човешката жестокост и върховна глупост със закона на кармата- това е цинично.Не Бог или закона на кармата е накарал този любител да убива и да изпитва наслада от това- това е дело на други сили.Можем да се поучим от животните- нито едно животно не убива за удоволствие ,а само за да се нахрани.Уви човека е създал лова точно за това.Преди време една жена около 60 г. разказваше с голямо удоволствие как"отнесла със един истрел главата на една сърна , която я гледала.На мен ми стана лошо и в противоречие със възпитанието ми я попитах -можахте да стреляте по сърна , която има очи на дете , а след отговора и - като едното нищо , напуснах стаята .Аз вярвам , че ако всички хора се обединят и възстанат срещу такива "човешки прояви ",то и така наречените "ловци" ще намалеят.Ако приемаме нещата за даденост и си обясняваме всичко със "карма" и "божията воля"- тогава ще станем съучастници с тях.Мир любов и хармония на всички ви !
 7. Здравейте!Мога да споделя опитността която имам точно във връзка с болки в тазобедрените стави don Pozo.Съпругът ми е със много рядко заболяване- асептична некроза на коста , което води до страшни болки в тазобедрените стави.През 1997 г. положението му се влоши и почти през цялата година излизаше и влизаше в болница ,като му прилагаха незнам колко вида лечение.Накрая се почувства в безисходица-вървеше с две патерици с ежеминутни болки.По мой съвет отиде при д-р Емилова и след 11 ден на 20 дневно гладуване махна патериците ,болките му престанаха и контролните изследвания показаха , че няма никакви процеси , който да водят до болки или затруднено ходене.От тогава два пъти годишно правим 15-20 дневни гладувания и се чувства добре.Задължително е според мен след такъв изчистващ и лекуващ глад и захранване да се премине на разделно хранене,но това трябва да се осмисли в главата на човека и след това да се приложи.Препоръчвам ти лечението при д-р Емилова,има невероятен ефект.Желая здраве на всички!
 8. инта

  Цветята

  "Магарешки трън- този представител на физическата вселена не се цени,но е нещо необикновено мощно.Той насочва на всички страни снопове електрони с такава сила , че посветените се подлагат там на специални бани,след като са плували в гнусното море на градовете. Застанете прав пред такъв трън и използвайте формулата-нежна елфа,наречена от космичния човек Хин!Моля те отключи в мен минералното зрание ,за да видя докъде е стигнала кристализацията на моето следващо тяло".Оставете до тръна нещо минерално или кристално и затворете очи.Финната елфа Хин отпраща живите ученици на по- горното поле,където се разпределят кармичните сили.Това е многокристалното царство.Ако съзерцавате по- често с нежност лилавото му съцветие можете да ускорите растежа на минералното си тяло.Но само в съответствие със съзнателните ви усилия в обществото да градите екологични зони и жилища."Това е от Осиянията.А като билка - чай от нея помага страхотно при проблеми с простатата.Употребява се и профилактично.Изпитах тази рецепта , когато мой близък се разболя и имаше ефект.Употребява се обаче един вид със дребнички цветя , а не този с големите.Никола дано да съм ти била полезна.Мир ,любов , хармония и мистични преживявания със прекрасната елфа Хин !
 9. Никола,аз не те съдя.Прав си това не е човешка работа да съдиш другите.Извинявай ако така си приел писането ми ,ще ми е неприятно ако си се обидил.Това дали си напълно вегетарианец или само се пишеш на такъв пак си е лична работа.Пък и неяденето само на месо още не значи че си наистина вегетарианец.Ако си "хапваш" от другите със злоба ,завис и т.н.- значи си далеч от вегетарианството .Аз не ям месо от 1994 г.,но до преди 3-4 г. ядех риба,макар и рядко.Нещата така се подредиха , че от 3-4 години и това не ям.Изцяло на зеленчукова храна съм и се чувствам много добре. Наистина ми е интересно да прочета къде точно е описано че Христос е ял месо.Препоръчвам ти тази книга на Хуан Хосе Бенитес -"Операция троянски кон"там се говори и за храната на Христос!Желая на всички ви безусловна любов !
 10. Пре,пре любопитно твърдение Никола!А през всичките 5000 години , през който си буден сменяше ли физическите си тела, или си от рода на "безсмъртните" Къде си чел , че Христос е ял риба?Аз пък съм сигурна , че човек е създаден за да се храни със светлина,но ..... Дали да ядеш месо или не , това не е толкова здравословен проблем- всички съставки на месото могат да се набавят и от растителна храна.Има едно много интересно изследване на американски учени в тази насока.Това вече е безспорно за науката.Пък и си спомни , че най- силните животни на планетата са слона и бика - и двете се хранят само с растителна храна.Въпроса е ще приемеш ли заради твоята любов към "месцето" да бъде убито живо същество?Но това пак е много вътрешно за всеки решение !
 11. Никола,струва ми се че не си достатъчно чел по темата , или може би не си преживал достатъчно.Има много информация по темата и ако те интересува ще я прочетеш.А по въпроса дали Христос е ял месо- препоръчвам ти книгата на Хуан Хосе Бенитес-"Операция троянски кон".Пък прочети и стария завет, има какво да научиш по въпроса.А иначе съм съгласна с теб , че трябва да приемаме всеки човек - месоядец или не- това си е негов избор.Отговорността за живота му също .Последиците от избора - също. Незабравяй обаче , че много велики хора са видяли не само ползата от неяденето на месо , ами и причината за него."Човечеството няма да се оправи,докато човекът е направил от тялото си гробище за умрели животни" Б.Брехт.Когато ти хареса "месцето" , си помисли , че това животно не ти е дало доброволно месото си за твое удоволствие , а е убито,че то също е имало очи , гледащи света като тебе и емоции...За всяко нещо идва времето , но когато не си буден можеш и да го пропуснеш.Желая ти късмет и прозрение!
 12. Здравейте!Когато за първи път се качих на седемте рилски езера несъзнателно казах-"преди да си дойда ...."После се замислих и наистина установих , че усещам планината като "дом".Ходила съм в повечето планини , но бях пристрасна- обичам Рила.След посещението ми в Родопите -Буйновското ждрело,Триградското ждрело,дефилето на Въча ,Ягодинската пещера и дяволското гърло, разбрах , че не съм виждала достатъчно добре красотата им точно поради пристрастието си.Но на Рила съм имала невероятни преживявания и срещи.Планината говори на всеки-трябва да я усетиш.Но не бива и да забравяме , че преди да се качим в планината трябва да оставим в ниското"раниците си".Трудно е но е възможно .Желая ви магически досег с планините !Мир любов и хармония!
 13. Здравейте!Страшно ми харесаха разсъжденията на Орлин и споделеният му личен опит.Играя паневритмия от 1994 г.Наред със многобройните си други опитности , установих , че играта на жива музика и на касетофон е просто несравнима.А играта на жива музика на Рила е нещо изключително и не може да се сравнява с нищо друго.Тогава наистина усещаш че паневритмията е "висш космичен ритъм".Ако към това се добави и игра на приятели ,който знаят паневритмията и се отнасят към нея като към свещен танц-тогава се чувстваш във висините.Желая на всички ви такива преживявания и безкрайно хармонични паневритмии.Лилия в къщи можеш да учиш паневритмия,но тя се играе само на открито и по възможност веднага след изгрев слънце.Можеш да играеш и сам или с един приятел,но на открито.На Рила съм виждала и татковци с 10 месечни дечица да играят , но не съм си отговорила на въпроса дали това е правилно?Мир ,любов и хармония на всички!
 14. Здравейте!Наистина това което дава планината е неописуемо с думи.А красотата и е несравнима и величествена.Наскоро ходих из Родопите-бях удивена от величието и.Пропоръчвам на всички който обичат и ходят по планините български/ и не само/ да прочетат"Училище на планината" на Учителя.Там има невероятни уроци и ти помагат да осмислиш и осъзнаеш планината, да усетиш пулса и и да се възползваш от уроците и най- пълноценно!Мир любов и хармония на всички!
 15. инта

  Изгрева на слънцето

  Здравейте приятели!Благост , не знам за теб , но аз не бих искала да актуализирам "буквара",който Учителя ни е дал.Всяко нещо е на мястото си. Словото , което той е свалил чрез многобройните си лекции ,не бива да се променя дори и в една дума.Затова и преводите от стенографските бележки се извършват страшно внимателно.А много от приятелите предпочитат да четат словото ,което е издавано преди промяната в азбуката и по време на Учителя.Хубавото е че всеки сам решава за себе си.А иначе - изгрева всеки път е магически- няма значение дали го пресмяташ като първи , втооори и т.н... Телемах,случвало ли ти се е да виждаш сутрин при изгрева две слънца , или един лъч който е по- дълъг от другите и достига до теб?Мир, любов и хармония за всички.
 16. Здравейте всички!Вече изиграхме първата паневритмия!Мисля , че всеки има впечатления от този вълшебен миг.Аз го усещам като ново раждане.А тази година и изгрева и паневритмията бяха като че ли още по- вълшебни,още по- магически!Пожелавам на всички прекрасни мигове ,успешна духовна практика и прекрасни ,хармонични паневритмии!!!
 17. инта

  Изгрева на слънцето

  ЗДРАВЕЙТЕ ФОРУМЦИ!!Поздравявам всички със магическия изгрев на 22.03.Честитя ви пролет и първа паневритмия.На всички желая много опитности,духовни постижения и пълноценни дни . и и много невероятни изгреви!А изгрева найстина беше ВЪЛШЕБЕН........
 18. инта

  Изгрева на слънцето

  Благост благодаря ти за реакцията!Винаги съм се притеснявала да не обидя някого , дори и по този начин.В тази връзка - след като прочетох Хуна медитация и послението на кахуните- пазителите на тази медитация-"живей така , че да не накърняваш никого- включително и себе си",осъзнах защо не трябва да обиждаш и себе си .Наистина посланието е невидимо.И то работи невидимо.Тази формула Учителя е дал като една от могото бисери и в нашите среди често се казва при наряди.Желая ти мир,любов , хармония и успешно приключване на житния режим!
 19. инта

  Всемирното Братство

  Der_Meister-Ключът на всемирното братство е в любовта, в нейният най чист вид. Бих казала- безусловната любов!Господи- все пак сме хора.
 20. инта

  Изгрева на слънцето

  Ученикът трябва да има сърце чисто като кристал, ум светъл като Слънцето, душа обширана като Вселената, дух мощен като Бога и Едно с Него! Благост, моля да ме извиниш,но сметнах , че когато се цитира формула на Учителя ,то трябва да бъде пълна.Затова си позволих да я напиша в пълен текст.Надявам се да не съм предизвикала у теб неприятна емоция.Желая ти светли мигове и слънчеви почивни дни !
 21. инта

  Вегетарианство

  ЗДРАВЕЙТЕ ВЕГЕТАРИАНЦИ!Орлине,радвам се че причината за вегетарианството се търси не само в подобряване на здравето.Така и трябва .Много ми харесват цитатите от библията.Аз също мислех да насоча вниманието към тях.Искам само да добавя , че и на други места в Библията има за вегетарианството.Дори в началото на стария завет- създаването на света,пише ,че човекът и животните са саздадени на един и същи дени следователно от един вид енергия.Пако Рабан, пък и не само той,смята , че тъй като рибите и птиците са създадени на друг ден, те са от друг вид енергия и могат да се консумират.Въпрос на избор.И на разбиране естествено.Радвам се за всеки, който е намерил пътя си и желая на всички ви да не се отклонявате от него.Мир ,любов и хармония на всички ви!
 22. инта

  Вегетарианство

  Ася,това което си преживяла е само едната страна на нещата.Аз бих ти препоръчала да промениш представата си за месото- по- лесно е и няма такива преживявания.Когато видиш пред себе си апетитно сготвено месо,поспри малко и си представиш животинчето ,което е било живо , гледало е на света ,със същите очи като твойте и как после е убито , за да се употреби месото му.Вярвай ми , ефекта е поразителен.Дори ще започнеш да усещаш и колко гадно вони , независимо от подправките и т.н.На мен миризмата на сурово месо и на скара ми действат еднакво.Макар ,че по някога ми се налага да ги изтърпявам стоически.Не живеем сами .Алекс,аз също смятам , че подобряването на терморегулацията е комплексен резултат от духовните практики и от целия начин на живот.Просто го забелязах няколко години след като станах вегетарианка.Бъдете здрави и силни ,мир,любов и хармония !
 23. инта

  Житен Режим 2006

  Здравейте всички!житния режим се започва в срядата след февруарското пълнолуние.Тази година е 15.02. и се завършва на десетия ден- в петък-24.02.Захранвя се с ангелска чорба.Ако е и с приятели е чудесно.Няколко пъти ми се е случвало да споделя захранването със цялата група и усетих колко е различно . Аз лично правя житния режим вече 12 г.Житото го приготвям , като го заливам с по- топла вода и го оставам така 24 часа.От време на време го промивам пак с по- топла вода.Ако житото е качествено покълва.Учителя препоръчва заедно със 100-те грама жито на ден да се изяждат 3 ябълки, 9 ореха и 3 с.л. мед.През време на житния режим трябва да се стремиш към чисти мисли и чисти постъпки.Не че през другото време не трябва , но тогава си в особено състояние ,под особено ръковосдство.За да усилиш въздействието на режима , храната ,която си щял да изядеш през това време се дава на нуждаещите се.Въобще , житния режим е цяла философия , а не режим за разтоварване.При започването му Учителя е дал специална формула.Житото засища и въобще няма чувство на глад.Желая на всички , който ще го правят успех.Ако го започнете на 15.02. със вас ще са страшно много хора.
 24. инта

  Вегетарианство

  Здравейте вегетарианци!Орлине, желая ти от цялото си сърце да си истински вегетарианец.Веднъж споделих , че това не е само неядене на месо , а цяла философия.Наблюдавай себе си и ще откриеш много неща.Никой ли не е подобрил терморегулацията си и усещането за студено и топло след като е станал вегетарианец.Много искам някой да сподели опита си .Мир ,любов и хармония на всички ви!
 25. инта

  Науката за Кришна

  Здравейте!Търся специалист по индииска митология.Може ли някой да ми помогне?Интересуват ме преди всички индииските божества и тяхнитео превъплащения!
×