Jump to content
Порталът към съзнателен живот

sharenka

Участници
  • Общо Съдържание

    5
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Профил Информация

  • Пол
    Жена

sharenka's Achievements

  1. Благодаря от сърце! Много ми помагате! Понеже от таблет не мога да отворя архивиран файл, бихте ли казали заглавието и автора, за да си я потърся на хартиен носител и прочета. Поздрави!
  2. Здравейте, Вече 1 година лекувам полип на матката с разделно хранене и ограничени протеини - 100 гр. на ден извара. Почти изчезва и като увелича протеините - пораства. От 10 дена спазвам пълни пости - без животински продукти. Целта ми е 20 дена, след това ми е прегледа. Ям основно плодове - сега диня, банан и пъпеш. Не мога да ям други плодове, понеже от лимонов сок имам нарушен емайлмна зъбите ( от незнание). След оправянето ми смятам да продължа с разделното хранене. Динята сеганна ден е 1 кг., бананите около 4. Може ли разделното хранене да бъде здравословен режим на хранене в дългосрочен план? Колко грама плодове на ден няма да навредят на здравето? Смятам да ги ям на гладно. Благодаря Ви!
  3. Благодаря много за отговора! Да, почиствам листата редовно с влажна кърпа. В стаята и зимата е много слънчево-стаята е малка, а прозорците са югоизточни. Предполагам перде е достатъчно за засенчване. А относно почвата смятам да си купя някаква готова. Има ли някакви специални изисквания за нея?От това, което прочетох по форумите разбрах, че има и много киселинна почва, която бързо мухлясва. Необходимо ли е да я обеззаразявам с печене във фурна?
  4. Здравейте! От 1 седмица прибрах в къщи филадендрон пълзящ - голям е има 12 листа. Преди това живееше във входа, но тъй като във входа е студено и беше преполят, с мухлясала почва и клюмнал - аз реших да си го взема в къщи. Много харесвам цветето, но нямям никакъв опит с гледане на цветя. Намерих си инфо в интернет и форуми. За мухлясалата почва помогна изгребването на горния слой пръст и разрохването-вече е почти изсъхнала и май е време да полея. В момента цветето се намира в спалнята на 50-60 см. от югоизточен прозорец, но ми се струва много светло. На прозорците има плътни завеси, които помагат. Температурата в стаята е 20 градуса, често проветрявам. Можете ли да ми кажете на какво ниво трябва да е пръстта в саксията( след като съм изгребала трябва ли да досипвам)? На какво разтояние от прозореца ще му е най-добре? Прочетох на места, че може да живее на 3-4 метра от прозорец. На други, че повече от 1,5 метра от прозорец не е добре, понеже и той има нужда от светлина. Осветяването в стаята- пряка слънчева светлина, сянка, полусянка- не мога да позная с просто око и без опит в гледането на цветя. Бихте ли могли да ми кажете в метри от прозорец на какво разтояние е пряка светлина, сянка, полусянка и кое е подходящото разтояние за цветето. Общо взето нямям къде другаде да го поставя. В кухнята прозорците са с югозападно изложение, място има, но не се отоплява зимата. В хола имам един свободен ъгъл на 4м. от прозореца, където светлина не достига изобщо, така че спалнята остава като вариант. Лятото бих могла да отдалеча цветето още малко от прозореца до 90 см( с това пространство разполагам). Като цяло цветето е по-добре и при мен му харесва. Моля, дайте ми съвети как да го отглеждам. Благодаря предварително!
×
×
  • Добави...