Jump to content
Порталът към съзнателен живот

query

Участници
  • Общо Съдържание

    154
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Всичко добавено от query

  1. За какво има да се оправдаваш?!?!?! Невежество в кое си проявила?!?!- че то има ли знаещ и ако може с диплома в ръка да е в сънотълкуването?! Но няма да споря с теб- мисля има достатъчно хора, които са ти благодарили за "невежеството", така че сама да прецениш дали случайна малоумна реплика/реплики биха били от толкова огромно значение за твое решение. Твоя воля! п.с. ако спреш да показваш на открито "невежеството" си, ще ми липсваш. чистосърдечно го казвам.
  2. Глупости! Не се връзвай на всяка малоумна приказка, много моля! Изключително ми е интересно всеки твой анализ или както искаш го наречи. Гледам- и на сънувалите им е интересно и ти благодарят.
  3. Ако е към мен жълтия картон- нямам претенции. Просто се чудя, практически, ако човек изпадне в заблуда относно нещо в продължение на някакъв период- това как точно му взема душата. Грешката не е ли просто поредна опитност? Нали всичко върви от низходящо към възходящо.
  4. Предварително се извинявам за тъпия въпрос, но как се "взема" душата на човек?
  5. А смирение на порции не става ли? Осъзнаваш даден факт и го приемаш и си дотук. Затваряш тази страница. После нещо друго, което ти идва на дневен ред. И така може би с времето ще се забързат стъпките. И аз търся да почерпя отговор от реално около мен смирени хора, ама не ги виждам, но пък виждам как има хора, приели нещо, докато аз още се боря с него. И търся най-малкото съпротивление с най-малко разход на енергия и концентрация. Все пак, покрай смиряването, трябва и да се работи усилено по задачите ежедневни. Това с енергията не го разбрах. Ако искаш да се заредиш- има си начини, а когато ти дойде в повече- тя си намира пътя. Като контролираш малко или много мислите си /възпитаваш ума/, лека-полека ще започнеш и да контролираш какво "храниш" с нея.
  6. И излиза, че смирението черпи енергия?! Че се смиряваш, един вид, насила? Като осъзнае човек, че не може да контролира дадено нещо- и смирението си идва естествено и трайно. Така си го представям.
  7. И аз съм съгласна с теб. Процентното отношение е в полза на тези търсещите отговора по пътя на проба-грешка, пред тези, които първо мислят- после действат. Което, с оглед на преходните времена, ми е парадосално някак, защото не мога да проумея замисъла.
  8. Като за начало трябва да се определи много трезво и без подценяване или обратното- патос, с какво разполагаме като човешки качества. И по-специално- какво имат тези, които сега са на 20-25 години. В интерес на истината, мисля, че промяната я носят новите поколения, а могат да я изявят най-скоро тези 20-25 годишните. Например съм забелязала, че един човек на 23 години ще ми каже това, което мисли, без да ме обиди, но как точно ще го приема си е мой проблем. Те не се замислят много-много за чуждото его, така да се каже. Но в същото време са като че ли естествено обиграни в не-директното обиждане, когато не са съгласни. По-старите поколения са точно обратното- премълчават, гневят се вътрешно, трупат, а ако прелее- използват груб език.
  9. Страхът запазва вида. Не виждам нищо лошо в това да се страхуваме от неизвестното. Даже напротив- трябва да се страхуваме, да проверяваме, да правим малки крачки. Сега очаквам безплатния анализ.
  10. С цялото ми уважение към теб, Божидар, но ти вярваш ли наистина, че всичко, което си написал за Вселената, Духа, е вярно, а не е просто една фантазия? Прочел си го някъде, а източника надежден ли е? И въобще тези "схеми" , ако мога така да го нарека, ми се виждат първо- напълно излишни като напъни на мисълта и второ, понеже са излишни според мен, са опасни. Няма как да надскочиш човека и да го поставиш на позиция да знае и коментира подобни неща. Можеш да четеш, но не и да вярваш. Не можеш да говориш за неща, които лично не си изпитал. Например- ти правил ли си разходка до Меркурий, Слънцето? Ако не си - значи препредаваш потенциални лъжи.
  11. Има достатъчно помощ от невидими ангели, ако се нуждаем от посредници.
  12. Не е по темата, но и не знам, къде точно да го поставя този линк http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=0&newsid=15682 Имате ли познати, които да са били на тази среща или някои от вас да са я посетили? И друго- има ли някоя друга страна в Европа, която да губи повече от България по отнощение на численост на населението и по отношение на материалното благополучие на гражданите си?
  13. Като хипнотизирани сме българите. Дойде ни малко нанагорно и напускаме кораба. Потъвал бил. Сигурност сме търсили. А нито сигурност има, нито трудностите ще се свършат- това са илюзии. Въпросът е защо да останем тук. За мен лично тоя въпрос има един единствен отговор- защото тук съм се родила този живот.
  14. много ви е паднал духа и то трайно. къде остана "да събудите окултните си сили" или пък това, че когато всички врати са затворени пред вас, Господ ще ви направи път... винаги има начин и той ви чака. и на мен ми пада духа често, особено последната година, но паралелно знам, че това е временно и то се оказва дефакто наистина временно. ами защо четете толкова и знаете толкова, като не може да си помогнете с това знание?!
  15. Псевдодуховността, както и шума около тази дата са повече от полезни в това време, което е прекалено материално. Много хора се заинтересуваха и много хора свикнаха да се говори около тях свободно за духовни практики и т.н. Всеки мислещ човек знае, че едно нещо, дори и положително, може да бъде омаскарено от хората. Единствената промяна, която наблюдавам е, че по-голямата част от хората около мен вече не смятат, че говоренето на езотерични теми е сектанство. В голяма степен го смятат като един вид хоби, но не вредно хоби. Така че преходът си върви ... А за самата дата... който се е фиксирал в нея си говори за сериозен проблем.
  16. Black dont crack. Ако знаеш само, колко предимства има тъмната кожа.. А и друго- да си жена- разбирам тази суета, ама за мъж...Радвай се на живота си! ))
  17. Деана, всичко е до време с виртуалните игри. Имам личен опит в срастването с такива игри и затова ти казвам- омръзват. Има един период, в който изглежда много отчайващо положението, но той не е вечен. И по-добре вкъщи да ги играе, отколкото в клубове. Там е бъкано с наркопласьори.
  18. Никога не съм присъствала или участвала на такива онлайн курсове, та затова въпросът ми може да ви стори странен. Та. Сигурно има хора като мен, които не могат да се запишат, поради непредсказуема дневна програма. Въпросът ми е, дали този курс може да бъде "посещаван" от наблюдатели, да се четат темите по всяко време? Дотук не видях да има заплащане някакво, но ако такова е предвидено- може ли да има заплащане и за наблюдаващи/четящи?
  19. Нерядко е обратното. На българина се гледа като отчаян скот, който с готовност ще приеме най-долната работа, за да я свърши с наполовина заплащане. Малкън Палин просто предизвика скандал по медиите, но и преди него за българите има изградено силно негативно мнение и мога да кажа съвсем основателно. Един пример: моя позната, умно и красиво момиче кандидатства за една обикновена работа в чужбина. Приеха я, но като разбраха, че е българка и веднага и отказаха работата. В Гърция конкретно на българите се гледа като на говеда без човешки права, изцеждат се до капка и се гледа на тях като някаква нисша каста от роби. Примери знам безброй от живели в Гърция. И изобщо, че има българи развили бизнес в чужбина не би трябвало да се превъзнася чак толкова. Мои роднини са спали по отулите, занимавали са се с избиване на плъхове и хлебарки, защото само такава работа никой не се е наемал да върши и след няколко години са натрупали капитал да развият собствен бизнес. Не са богати, но жизнения стандарт е много различен и по българските стандарти са богаташи. Естествено, че когато индивид бъде притиснат до стената да се бори за насъщния и осъзнае, че за да оцелее може да разчита само на себе си, ще се мобилизира да работи за да постигне нещо. Разликата е, че в богатите държави често усещането за ситост просто убива мотивацията. А аз за пари съм бил готов на какво ли не и на работа по цял ден. Много жалки ми изглеждат хора върнали се от чужбина хвалещи се колко работа са свършили там за пари. Това е слугуване, никой не бива да се хвали, че е бил ползван като магаре и е слугувал за пари. Но това е част от манталитета на българина - всичко да приравнява в пари. Хмм пък аз си мислех, че няма срамен труд. Пък то кво било... Във всяка област се вписват добре българите. Да, най-лицеприятно е в тези, за които говори Историк. Въпросът е в това, че за разлика от арабските лентяи и други подобни, българинът се труди. Издрапва с труд и пот на челото. А думата "жалки" за хора, дето са се трудили не знам как да я възприема, честно казано. Направо се чудя в кой сайт съм....
  20. За пореден път ще се съглася с гледната точка на Божидар. Не знам... толкова ли е трудно да има човек реална оценка на себе си, на държавата си, на народа си.... Ето например Станимир пише неверни неща. Първият му абзац мога да го приложа като характеристика към поведението на масата англичани например. Но не... българите сме безпардонни и искаме да се съобразяват с нас. Ооооо голяма грешка... откак е излязла тази книга на моя съгражданин Алеко, се е насадил такъв огромен комплекс от Бай Ганьо, че вече не сме безпардонни въобще, а сме смачкани и боготворим чужденеца, все едно е нещо повече от нас. Аз лично бих много се зарадвала тази книга да изчезне от българската литература. Видяла съм Бай Ганьовщина в различни чужденци, но на никой не му пука!!! Каквито са те, такива сме и ние като индивиди. Факт е, че когато българинът отиде в чужбина се вписва добре там. Престъпните елементи ги има навсякъде. И даже ако т.нар. европейци дойдат да живеят в нашите условия, ще станат по-корумпирани и от нас. Вече се вижда всичко. Нямате ли очи да го видите?! "Но у българина липсва и изграден идеал за това какъв трябва да бъде благородният, достоен човек"- Станимире, покажи ми в корпоративна Америка например, къде е тоя идеал за благородство и достоен човек. Пишете наизуст.
  21. Добре. Знам, че конкретиката убива вдъхновението, но няма как да не се спра на нея. Значи първо- държавата може да спре помощите за деца, но няма как да спре раждаемостта при циганите. Щото те ще са тези, заради които е това предложение, нали? Няма как да вземе и пари от тях, за всяко следващо дете след второто. Няма държава в света дето да се е справила с техните порядки- да се женят деца, деца да раждат деца. Какво остава да им се вземат средства, които те видимо не притежават... Но хипотетично, ако е възможно държавата да се справи с циганските своеволия, тогава: Ако плащането за трето и следващо дете е еднократно- аз съм ЗА! За спиране на детските добавки съм ЗА, но само в условия на некриза. И се изказвам като жена с три деца. Не виждам нищо сатанинско в това, да не се плащат пари на хора, които използват децата си.
  22. Може и да не е по темата, но все пак, като споменахте слезка и други органи и се сетих за "Окултна физиология" на Р.Щайнер. Не дава конкретни отговори откъде идва интуицията и решенията. http://www.otizvora.com/wp-content/Rudolf%20Steiner/BG%20PDF/GA-128.pdf
×
×
  • Добави...