Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Chaos

Участници
 • Общо Съдържание

  61
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

2 Следващи

За Chaos

 • Рожден Ден 08/12/1976

Профил Информация

 • Пол
  Жена

Последни Посещения

4930 посещения на профила
 1. Някой би ли се осмелил да сподели личните си мотиви за практикуване на осъзнато сънуване и как го използва? Аз, като се замисля, май нямам такива причини, но пък при мен нещата стават сами. Имам предвид, че не си поставям за цел да съм съзнателна по време на съня, нито съм пробвала медитации и техники, които да предизвикат такъв сън. Имала съм случаи, в които осъзнатостта насън ми е пречила да изживея някоя емоция интензивно, да се "потопя" в екшъна, така да се каже. От четенето по други форуми съм останала с впечатлението, че много хора имат нереалистични очаквания. Общо взето, голяма част от тях искат да срещнат някое фантастично или митично същество, което да им предаде някакво готово и универсално знание, което пък ще им осигури безпроблемно съществуване, освобождавайки ги от нуждата да се справят с трудностите си и да мислят до живот. Зад външно демонстрираните духовни интереси прозират желания за контрол и предимство пред другите, "не толкова напреднали." Съдейки по моя опит с осъзнатото сънуване, мога да кажа, че подобни идеи са най-малкото смешни и срещата с духовни водачи по никакъв начин не ни освобождава от отговорността да живеем живота си. Изобщо не искам да омаловажавам осъзнатите сънища, при положение че аз лично съм имала полза от тях. Например, преди изпити съм сънувала осъзнато и съм виждала точните въпроси, реакции на преподавателите и на други хора около мен, неща, на които не съм отделила много внимание и т.н. Същото се е получавало преди интервюта за работа и други важни събития. НО! Всичко това ми се "показва" в съня при положение, че аз съм си свършила работите в будно състояние и съм упражнила способността си да мисля. Поне в моя случай е така. О, имам още един въпрос. Как се променят модели на поведение, нагласи, отношения по време на осъзнат сън, и редно ли е това да се прави без психотерапевт, да кажем, или някой който да може обективно да оцени ставащото? Защото, на всички ни се иска да вярваме, че можем да се справим сами, без да допускаме други в съкровеното си пространство, но си мисля, че са възможни жестоки грешки, особено ако липсва знание. Между другото, вчера се събудих от осъзнат сън, в който един пияница пееше руска романтична песничка. Вчерашният ден ми беше много нервозен, даже на два пъти бях на ръба да се развикам на когото трябва, но пък тази песничка зазвучаваше в главата ми и настроението ми моментално се оправяше, даже ситуациите сякаш започваха да изглеждат смешни. Такива ми работи с осъзнатите сънища...
 2. Силви, не мога да съм категорична в отговора си към теб, но се сетих за една позната, която имаше подобни сънища в продължение на месеци преди бала на дъщеря си, а и малко след това. Все очакваше нещо лошо да се случи, а съня просто е показвал дълбоката промяна, която настъпва в отношенията им: момичето на мама вече става самостоятелен човек, отива да учи в друг град, няма постоянно да е пред очите на родителите си... Естествено, че старите модели са неприложими в новата ситуация. Детето се развива и се променя. Споменаваш, че твоето дете е на три години, точно възрастта за тръгване на детска градина, което ти може би изживяваш като "болезнена раздяла", а тя пък символично се представя като смърт в съня ти. Понеже детето ти расте, отношенията ви също се променят, а когато е в такава ранна възраст, имам предвид тази на детето, нещата стават по-бързо и по-неочаквано. Тя вече не е твоето бебе и сънят показва, че трябва да го приемеш. Това си мисля аз.
 3. Аз сънувах, че съм на някакво гробище, мисля че имаше някакъв помен там, но бях с непознати хора. Стана ми много мъчно за тях, но не исках да плача пред хора, които виждам за първи път, така че запалих една свещ и си тръгнах. Избягах, по точно... На излизане от гробището видях една млада жена да копае гроб за себе си. Не знам как го разбрах това, но се спрях при нея. Тя ми обясни, че е болна от рак и се разплака, което ме накара да се почувствам още по-ужасно. Исках да направя нещо за нея, а нямах идея какво да е то, така че само се оглеждах и се чудех как да я разубедя. Изведнъж, пред погледа ми се показа една дума, която блестеше с една особена, тъмно червена светлина. Беше написана с латински букви. Успях да я прочета и да я изговоря, въпреки че ми беше абсолютно непозната, а и много дълга, с малко гласни. Не запомних думата, но голямо кълчене на езика беше докато я произнеса. После жената ми каза, че е здрава вече и си тръгна, а аз й казах да не се обръща.
 4. Mecholari, не знам как се случва така, но отново си изказал нещо, което аз съм премълчала, когато съм описвала този сън. В по-предишен пост спомена Искра. Казах си, че това е случайно, на много хора майките могат да се казват така. Сега пък, сякаш да го потвърдиш, си споменал "Искра от Слънцето". Това, което аз не написах беше, че дървото беше в двора на дядото на една приятелка от детството, която се казва Искра, а къщата наричахме "Слънцето" заради една много красива дърворезба на входа, която изобразяваше слънце. Сториха ми се маловажни тези подробности, затова и не писах за тях, а те явно са имали значение...
 5. Аз много често си ги сънувам моите хора. Не мога да кажа, че всички носят кой знае какви послания, но появата на баба ми насън е като безпощадна диагноза, че нещо в будния ми живот не е наред и трябва да се реже до здраво. Няма мърдане. Тя и приживе си беше такава, не пестеше истината, но много ме обичаше. Може би затова я сънувам точно преди критични събтия или когато трябва да разчиствам мътилки в личните си отношения. Благодарна съм, че ме посещава в съня ми.
 6. Chaos

  Световни хитове от вчера и днес

  Righteous Brothers: You've Lost That Loving Feeling Песента е направена през 1964, но е една от най-слушаните песни в САЩ и Обединеното Кралство през двайсти век.
 7. Сънувах, че се катеря по едно дърво и се озовавам в космоса. После наблюдавах движенията в слънчевата система. Имаше нещо особено във Венера и Слънцето: движението на Венера приличаше на бягане и подскачане към слънцето, докато не застана точно пред него. Стори ми се много красиво всичко това, и някак спокойно-радостно. Изобщо нямам идея как да го тълкувам този сън.
 8. Хем скука, хем забавно. Може би от небето ти се казва да следваш набелязаните цели, но да не забравяш и за забавленията.Може и пътуване да те очаква, понеже пише за разширяване на познанията в по - долните тълкувания, а пътуването е свързано с широта. Според съновника, значи, всичко ми е ОК, даже малко трябва да му отпусна края (според теб, Христо). Ох, че ги обичам тези съновници!
 9. Хаха, това за Холандия- България как съм го изтълкувала като сън! Отдавна не гледам мачове на нашите, че се ядосвам. Извини ме, Христо, на мен си ми прозвуча точно като сън. Е, да се утеша, че щом си го споменал при съня, може и да има някакво значение за тълкуването. Между другото, много съм съгласна с това тълкувание на униформата в съновника. Нищо не мога да кажа по въпроса за намека. При мен, ако започна да храня мъж си е направо натъртване, не знам за другите. И за да не спамя, да си кажа моето съновидение. Сънувах, че участвам в семинар, организиран от Архангел Михаил и Гавраил, на тема "Как да си направим скука". Беше много забавно.
 10. Христо, мисля, че този сън има много общо предишния, който си пуснал за тълкуване. Униформата някак си отнема различията и е ясен знак за принадлежност към определена група със специални функции и задължения. Сякаш първия сън говори за някакво твое желание да се приобщиш и да посрещнеш адекватно нечии очаквания (преструвката в края на съня). Във втория сън, това другото, различното, което искаш да покриеш с униформата, е представено от затвореното и отчаяно циганче. Не е случаен факта, че то е на 11 години. Не съм много наясно с нумерологията, но знам, че 11 може да се разглежда като число на трансформацията. Като се замисля, то не е случайно и това, че употребяваш точно думата "циганин". Думата означава "недосегаем". Въпрос на лични асоциации е вече какво точно олицетворява циганчето за теб, но в моето съзнание сега изплува точно нежеланието на общността като цяло да се приобщи и да приеме определени норми. Този техен отказ ги поставя в позицията на отхвърлени, слаби и раними, в общество, в което един от критериите за успех е поне да си като другите, ако не можеш да си повече от тях. Та в този ред на мисли, като че ли ти се иска да пок(с)криеш тази различна, нецивилизована и първична част от себе си, за да "си свършиш работата" в обществото, както на всички ни се налага да го правим. И все пак, на тебе ти е нужно този малък хулиган в теб да живее, макар и озаптен в килия за известно време. . Този елемент 2:1 се повтаря два пъти в съня ти. Ти и якия пич се мъчите да убедите един циганин да живее; България (нашите) бие Холандия (другите, чуждите) 2:1 Ще оцелее твоето циганче, според мен.
 11. Напоследък много често ми се случва да чета и пиша в насън. Появяват се и много абстрактни символи, които не са ми познати и не мога и да ги намеря в речниците. Ще опиша накратко сънищата, които ме озадачават в последните дни. 1. Говорех с някакъв роднина на баща ми, който не съществува в действителност. Това беше един сладък шантав чичко по пижама, който ми обясняваше как вселената била създадена за него, за да достигне просветление. Докато говореше, мислите му се изобразяваха на един екран като фрактали и символи. Та един от тези символи приличаше на две спирали, които само се допират, малко като символа ин-ян, но тук спиралите бяха вертикални, също поместени в кръг. Уф, ще се разтърся още, този символ не ми излиза от главата. Странното в този сън беше, че аз чувах и разбирах думите му, но това, което се изобразяваше на екрана беше много по-вълнуващо и дълбоко от бесните му приказки. 2. Тази сутрин сънувах, че с баща ми сме в някакъв пощенски клон и той трябва да получи един пакет. Аз попълвах бланката вместо него. Не знам защо трябваше да попълня и своето име. Написах го правилно, но колкото и пъти да се опитвах да напиша името на баща ми, все пишех "СЛЪНЦЕ" с червено мастило. Татко най-накрая взе формуляра от мен и се подписа под това име-Слънце.
 12. На мен ми звучи сякаш в теб се помещава и учителя, и ученика. Способен си обективно да погледнеш на нещата от позицията на учител и наставник, за да успокоиш и окуражиш собствения си бунтуващ се ум в реалността. Прилича ми на хармонична връзка между Дух и разум. Този опит за тълкуване може и да е плод на собствените ми проекции, но даде отговор на въпрос, по който умувам вече втора седмица. Напоследък е много модно да се търсят сънищни водачи, астрални водачи, духовни водачи и не знам какви още. Битува представата, че тези същности са някакви външни същества, които незнайно защо са се нагърбили с мисията да ни направляват в живота и да ни дават наготово правилни решения. Много са ценни, казват, търсят се с помощтта на кактуси, гъби, трева,и по-синтетични субстанции, но аз продължавам да си мисля, че у човека са и напътствието, и следването, и отговорността за решенията. Това ми го показва и този сън. ************************************************************************************************** Здравей, Ягода. Като прочетох за тези стълби, първата ми идея беше за енергията Кундалини, която се движи нагоре-надолу по гръбначния стълб. Стълбището прилича на виеща се змия, а кундалини най-често я описват като дремеща змия в основата на гръбначния стълб.На два пъти в поста си споменаваш, че слизате по стълбите, после има преход от по-голяма към по-малка стойност (6>5), отново слизане. Дали пък напоследък не си използвала твърде много интелекта и въображението си и сега плавно да се приземяваш, за да приложиш някоя идея на практика? Ще използвам метода на Shelter да пре-въобразя думата изпит. Ако сменим мястото на ударението, ще се получи изпит. Има идея за нещо усвоено от сферата на въображението и интелекта (и взет изпит), което пренасяш към реалността. Представа си нямам какво може да символизира колежката ти обаче. Може би е помощник или ключ към определянето на тази идея, не ми се гадае. И дано все така да си вземаш с петици и шестици изпитите, както в съня.
 13. Това е изумително! Наистина е светлина! Човек сякаш попада отвъд времето гледайки тези светлинки.
 14. Хаха, Христовия Дух! Благодарско за препратката. И на първа страница на Завета ги има всичките символи, които видях: Арката, която наистина приличаше на кръст, Слънцето, и Птицата! Как не съм обърнала внимание на тези символи най-отпред!? :
×