Jump to content
Порталът към съзнателен живот

АлександърТ.А.

Участници
 • Общо Съдържание

  1464
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  22

АлександърТ.А. last won the day on Февруари 21

АлександърТ.А. had the most liked content!

6 Следващи

За АлександърТ.А.

 • Ранк
  Приятел на Портала

Профил Информация

 • Пол
  Мъж
 • Местоположение
  София

Последни Посещения

12839 посещения на профила
 1. АлександърТ.А.

  Чувство за зависимост и самота

  Може и да не ме вземеш на сериозно , Но ще ти кажа така . Малка си , изчакай 2 г . Човек само може да работи за бъдещето , имайки някаква идея . А то , бъдещето се случва . Играеш ли шах ? Това е начина за посрещане на бъдещето .
 2. АлександърТ.А.

  Колко от Вас са вегетарианци?

  Вегетарианството , така като се разглежда в съвременноста , е изкуствено . То е външно .Ще дам сравнение . Колкото и да си гладен ще се сетиш ли да отрежеш парче от бута си .Тогава ще си истински вегатарианец , когато няма да можеш да се сетиш че кебапчето става за храна . Напълно прав си . Болшинството хора не разбират какво правят . Те консумитат различни месни продукти без да ги свързват със същноста на продукта . В ума обществото е сложило прегради и сомнамбулите живеят по навик притискайки се един в друг Усещането на общата емоция е могъщ мотиватор . Паметта за месната храна не се заличава лесно . Еуфорията преминава , остава постоянството .
 3. АлександърТ.А.

  Колко от Вас са вегетарианци?

  А кой определя качеството ?.. Покрай проблемите със стомаха , научих да опитвам храната мислено . Храня се мислено и предварително разбирам как тялото я приема . Това е перфектната ,, диета" .Трудноста е в това че трябва да имам някакво знание/опит . За да знам , на къде да насоча вниманието си . дори и психотерпевтита имат нужда от обикновено разстоварване .
 4. АлександърТ.А.

  Колко от Вас са вегетарианци?

  пп . Предполагам има нещо вярно в твърдението за генетичното предразположение към храните . Онова с кръвните групи . И аз като от група ,,А" не ми е правило впечатление какво хапвам ....Отказах месото за опит . В продължение на годините безразличието постепенно се превърна в увереност . Не мисля че е моя заслугата за каквато и да е промяна . Само се защитавах , отстоявах решението си да направя нещо . Като самоопределяне и стратегия винаги съм смятал че е все едно какво се хапва , независимо от всичките сентенций . Важното е количеството . Но това са неща извън всекидневното съзнание . Та вече ми е трудно и да си представя в устата си мръвка . Но то е утвърждаваното с години представа на милото животинче . С години . ...: пак пп . ,,Онова" усещане на задоволена ситост е наистина странно . Сподялал съм тук за това , как ми мина, болката на гастрита с пържени чушки . Подобно на излекуване болното гърло с кокакола от хладилника Редактирай
 5. АлександърТ.А.

  Колко от Вас са вегетарианци?

  Орлине , може усещането да е от някаква памет . Припомняне .
 6. АлександърТ.А.

  Мисъл за деня-11.6.-17.6.2018г

  Благодаря . До сега нямах яснота за естеството на плътта .
 7. АлександърТ.А.

  Търся Съвет

  Моето впечатление ме кара да ти посоча този адрес . Също , можеш ли да се определиш . Какви качества имаш и какво желаеш да правиш с живота си . Само на това ако си отговориш , ще имаш яснота . https://www.bing.com/search?q=да+се+научиш+да+казваш+не+&qs=n&form=QBRE&sp=-1&pq=да+се+научиш+да+казваш+не+&sc=0-26&sk=&cvid=166EDD0966
 8. Всичко за ПР , при специалистите в раздел психотерапия , Най добре онлаин .
 9. АлександърТ.А.

  Решение

  Момент за проверка на човека ! На пръв поглед колко може да издържи . Но в същност е за разтоварване на напрежението .
 10. АлександърТ.А.

  Венцеслав Евтимов

  нещо за пътя ....Кое на пътя ? Ясно е че те привлича темата ,,йога" . Но виж това : Следователно ,,Пътя" е живота който ти се предлага .
 11. АлександърТ.А.

  Страх от шизофрения

  Хората се притесняват от ПСИХОлекаря . Имат визия , че се занимава с хора , едва ли не извън обществото . А истината е много семпла. Става въпрос за гледната точка на конкретния човек . Начина му на мислене . Терапевта може да извади всяка една случка или отношения в живота , да ги постави на видно място и заедно с пациента да я разглеждат от различни ъгли . На болшинството хора , това съдействие им е напълно достатъчно . Какво ще решат после , е друг разговор . пп имам колега с такава диагноза . Прекрасен човек . Малко по особен , както много други без диагнози .
 12. АлександърТ.А.

  Венцеслав Евтимов

  И аз , ще повторя . Евтимов познавам от далече , от творчеството му . А за йога , не съм съгласен че са несъвместими . Йога е начин за духовно израстване . А физическото здраве е страничен резултат , Във йога има себепознание което включва болест и здраве .Например само ако съм преживявал достатъчно пъти хремата . Съм имал възможноста да усетя и запомня процесите , като усещания . Само тогава , лесно лесно мога да запомня поглажданията и натисканията по лицето , предотвратяващи хремата . Йога е стимулиране вътрешните сили за преодоляване . Разбира се йога не е път на болести . То е защото болестите са отделен духовен път . Път на крайната нужда . . Йога е съзнателен път . Развиване са съзнателноста . Болестите идват от несъзнаваното . пп Да , имат грешки или по точно имат голяма нужда да разберат/преживеят нещо .Но тези грешки може да са относно всичко , не само за йога . Те са направени от начина на живот от отделния характер
 13. АлександърТ.А.

  Венцеслав Евтимов

  На живо или тука ? Тука съм готов , колкото мога
 14. Цитирам книги от 20 век . Човека е тялото което разпознава , за себе си . Аз съм това тяло . То е реалното ,Чувствата умът са продукт на тялото и са ограничени от него .Умът познава единствено информацията на сетивата( очи , уши , нюх , допир ) и расъждава въз основа на нея . Изпитвам дълбоко неверие за писаното във интернета . . Особено като ми каза какво си чела за ,,метода Силва" , неща за които нямам спомен . пп преди срещах в нета инфо. за провеждане на практики по ,,метода Силва ".. Може те да са по верни , като източник .
×