Jump to content
Порталът към съзнателен живот

АлександърТ.А.

Участници
 • Общо Съдържание

  1532
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  25

АлександърТ.А. last won the day on Август 2

АлександърТ.А. had the most liked content!

6 Следващи

За АлександърТ.А.

Профил Информация

 • Пол
  Мъж
 • Местоположение
  София

Последни Посещения

13085 посещения на профила
 1. АлександърТ.А.

  Сложна история

  До колкото разбрах и двамата натоварвате нещата излишно . Имате предварително мненние и огромни очаквания . Така ли е ? Май не за някои детаили .Но нещата трябва да следват своя естествен път . Без усилие/насилие от ваша страна .Също без прикриване/залъгалки . Когато нещо не се харесва го споделяш , Може да не е в детайли а по общо , като насока . Например изнервяте се и това може да попречи на близоста .А близоста е резултат на взаимно усилие .Не е достатъчно само желанието .Усилието е насочено в разбиране на другия и направляване собственото поведение в посока да му е добре на другия . Някои хора са си такива . Трудно откриваш смисъл в думите им . Това е защото сте различни . Добре е да търсиш смисъла на говоренето , не в конкретните думи . Потърси го в комбинацията между говорене и поведение .Усети чувствата и желанията по възможност без да фантазираш .Значи нейните , не твоите желания . Това е добре да разнищиш .....
 2. АлександърТ.А.

  Любовни трепети

  Мога да ти обърна вниманието към следното : Това е лично твое постижение . Следствие на мислите и представите .Изградил си рефлекс към неговия ,,образ" .Няма значение до колко е било осъзнато/волево или си се потдал на фантазията . Това е работа и е дала резултат -- това което сега преживяваш .
 3. АлександърТ.А.

  Любовни трепети

  Възбудата е естествена и независима . Но обекта е винаги повлиян от външни влияния , накратко възпитание .То например ----,Никога няма да се сетиш че розата е красиво и приятно цвете , ако не си виждал , не знаеш какво е цвете .Ако никой не ти е показал роза и колко тя е чудесна . Поведението , отношението към каквото и да е , е въпрос на възпитание , на повтаряне нечий модел на поведение .Широко известни са случаи на малки деца спасени сред природата и отгледани от животни . Поведението през целия им живот , винаги е под влияние на това . Предполагам си чувал за историята на Тарзан , филмирана многократно . пп просто е хубаво да се замислиш
 4. АлександърТ.А.

  Любовни трепети

  Има един въпрос на който се опитай да отговориш . Защо симпатията , харесването го разглеждаш като полова проява .....
 5. АлександърТ.А.

  Добър сервиз за гуми

  ,,Че то сега това сервизи ли са ? Едно време какви сервизи имаше , ехее ." ......Ако ти звуча несериозно , то е защото Варна не ми е позната . Но същото положение е и в София . Не че няма сервизи ,има . И то по няколко на всеки 10 минути , срещаш .Проблема е друг . Отивам при един приятел , роднина даже , да ми оправят нещо по ходовата част .Той ме праща при съдружника отговарящ за тази дейност ,а той при изпълнителя .На другия ден , колата е готова и пито--платено , тръгвам си доволен .Не предполагах че може да забравят да поставят кората под двигателя . След седмица видях , но вече беше изгубена .За някой това не е проблем , но за мен е огромен . Постоянно се оплитат треви в ремъка и алтернатора се зацапва .
 6. АлександърТ.А.

  ОКР, Тревожност, Шизофрения, БАР?

  ,,, Права си че се отключва . По точно приближава се , онази с косата , неотменимо . И това да изчакваш да се пръсне сърцето е интересно преживяване . До някъде ти завиждам ,за възможноста да изпиташ това разтърсващо чувство . Моя опит подсказва да му се насладиш до като можеш . Щото сега аз и проста тръпка е трудно да докарам . Нали нямам възможност да скачам от мостове или с парашут . Насладата от страха е докато го наблюдаваш , приближиш ли го изчезва . За съжаление с годините свикваш с това му качество да се стопява .Става ти навик да виждаш нестабилноста на всеки намек за страх .
 7. АлександърТ.А.

  Личностови разстройства

  Образование, израстване , култура . Все неща които искат години работа . Има една вярна поговорка ,,страста е сляпа" . Не както сме я чували ,,любовта е сляпа" . И ако по време на страстните няколко години , са си говорили само за пари и секс . За какво да си говорят когато страста изстине . То никога не е така просто , че да се разбере за няколко месеца . Винаги има и малко душа във връзката . Но когато не се потдържа , няма интереси извън материалното оцеляване . Следва отчуждение . По такъв повод казват ,,Имала глава да пати" . Нали живота е училище . Сега е важно до къде са стигнали , кое е по важното за тях . Ако не могат да живеят по досегашния начин , трябва да им е ясно кое и как да променят . Лошото за децата е че попиват това поведение . Възпроизвеждат се бъдещи нещастия . Една общност е жизнена , когато се взимат общи решения касаещи общия живот .
 8. АлександърТ.А.

  Личностови разстройства

  Това ми изглежда странно . ..Човек се учи на всичко . Да общува също .То не му е дадено като инстинкт . Инстинктивно е само желанието , но самото осъществяване се учи , практикува . Зависи как приема обстоятелствата майката , до какви действия е узряла . Може би това , което е трябвала да направи още първата година от общия живот ?
 9. АлександърТ.А.

  Проблем във връзката

  За подобни , на мен Обичащи праволинейното говорене , без художествени заобикалки подчертаващи емоцията или щадящи егото ....Тази толкова обикновена случка те е довела до някакви вътрешни граници , които явно трябва да преразгледаш . Кое е гнусно , кое приятно , кое нормално или само е допустимо ? Вътрешните граници са следствие съзнателното или несъзнателно действие/мисли , изграждащо представите за света . Определящи ни , какъв човек сме или какъв човек можем да бъдем .Време е да разрешиш противоречието между личните представи и тези на други хора . Като новата представа ще е тази , позволяваща да живееш с вътрешно равновесие . представите ми , неотменимо изграждат сексапилен женски образ , само като зърна епилирани крака или буйни къдрици .
 10. казармата като самостоятелно формирование няма по различни негативи спрямо възпитанието , Както каквото и да е друго подобно . Негативите са сбор от незрялост на възпитатели/командири и самото състояние/неподготвеност на ,,детето" . ....Т. н. школа за мъжество , като реализирана идея се срина с разпространението на мобилните телефони ....А , все още манталитета на хората не позволява липсата на армия . "Будни за българия"? интересно ,още не съм ги гледал . ,,Видях" еуфорията на Орлин .......До сега , сме се оправяли по закона на синосуидата .Както сега Тръмп бута в другата посока . Така и България ,трябва от някъде да се започне .Все още сме в илюзията , твърде много сме там . Едва ли , ще е веднага по ,,правилния начин" . Както и Борисов бе една стъпка напред , ще има още стъпки .
 11. АлександърТ.А.

  Що е Щастие?

 12. АлександърТ.А.

  Гордостта - какво представлява?

  . Да обичаш родината си , означава също , че се гордееш с принадлежноста си към нея . Може би имаш в предвид че гордоста не е от издигащите ни , към Духа , чувства . Но при родолюбието има само родолюбие . За разлика от национализма ,където има сравняване с други , в техен ущърб .. В родолюбието няма нарцисизъм . Любовта е сравнима с любовта към майката . Обич за обич , безусловна . Да се гордееш с любовта която изпитваш и която получаваш , е по различно .Тука няма себичност , има радост от съществуването на любов .Гордоста към родината е жертвоготовност за нейното утвърждаване . В този момент е видно и нивото на родолюбеца . Дали ще работи за Бога или ще е само от нашия отбор . пп ----- гордост от принадлежноста към родината , е приемане на съдбата и отредената ти роля в този живот . Съгласие с Бога и съзнаване пътя на личния живот , като част от живота на общноста
 13. Интересно е да наблюдаваш емоционалното състояние . При събуждане може бавно да излизаш от това на съня и да преминеш през друго , до като напълно се събудиш . Допълвам към твоето тълкуване .(че си издържал проверка в този сън) Като се има в предвид , че сънищата се интересуват от бъдещето , Може би те предупреждават да не гледаш несериозно . Няма значение че ещо няма да те засегне .Отговорноста за собствения живот прераства в отговорност и за другите , както и за отговорност към живота изцяло .
 14. АлександърТ.А.

  Синархията

  До сега сме гласували доверие на така посочените . В бъдеще ще се гласува , найстина за служители с определени отговорности .До сега обществото са го управлявали .В бъдеще ще има служители на обществото .Ако има нужда от координатор , ще се избере подходящия .Ако си забелязал сега подобни думи , за служба на обществото , употребяват за да се оправдаят .Усещат от къде идва истината , но нямат нито душа нито дух да я последват.
 15. АлександърТ.А.

  Приятелка/партньорка

  Предполагам са ти споменали , но не обръщаш внимание . --Ти оставаш същия ? Само предметите остават същите . --Връзката която търсиш се основава на лична свобода . Няма ли свобода в поведението , няма добра връзка . Дразниш се , значи изискваш .Дори и да е мислено , то руши . Прецаква първо твойте лични преживявания и после отношенията ви.Изискванията трябва да са първо към себе си И тука е същото . Ще те окраде . Ако обичаш няма да има яд в сърцето ти . Най много да се отдръпнеш , заради чувствата си .Постави изискване към себе си .Ограничи се да не обичаш лъжливи хора . Дори и само себе си да лъжат .
×