Jump to content
Порталът към съзнателен живот

АлександърТ.А.

Участници
 • Общо Съдържание

  1687
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  27

АлександърТ.А. last won the day on Ноември 20

АлександърТ.А. had the most liked content!

6 Следващи

За АлександърТ.А.

Профил Информация

 • Пол
  Мъж
 • Местоположение
  София

Последни Посещения

13743 посещения на профила
 1. .. Това са хубави думи . Но са в миналото . Сегашната задача е чрез разбиране на разнообразието да се повдигнем колкото можем към божествената любов . Онази сила създала всичко . Наше човешко разбиране е че Духа не говори чрез камъка . Но Той е казал нещо когато го е създал . И ако искаме да се включим първо трябва да видим/разберем течението . И второ да направим усилието и работим в общата посока . Нали живота е река . И без стремежа за всеобхватно разбиране ще си седим по гйолчетата и ще квакаме срещу онези там . Не го приемай лично . Мотивират ме политиците от телевизора , със усилието си в оплюване .
 2. АлександърТ.А.

  Филми, които оставят спомен - предложения

  На няколко пъти попадам на юношеския сериал ,,Клуб Веселие " . Искаше ми се да изкажа възхищението си , Но нещо ме спира , въпреки умело представеното приемане на различните , в сексуално отношение . На практика , в себе си и около себе си , разпознавайки различната сексуалност , не усещам заплаха , а интерес и любопитство . Както към някакво непознато животинче опитващо се да се гали и мяука , но не приличащо на коте . Опасявам се за хората , за обществото , чиято част съм . Кое е правилното ? Знам че краят е неизменен и безкрайно далечен и е хубавво да си спестим страданията който разпознаем . И мисля че не заклеймяването на гей браковете е решението , а разбирането . Разбирането и разграничаването на съдържанието във човешките отношения . Разграничаване в разпознаване , като първи етап в мисленето . Мисля за тези отношения е валидно : ,, по плодовете ще познаете " . Важно е да се ражда нещо смислено , за разлика от празното удоволстване . Когато нещо прави живота по--поносим е добро . А да се чудим как да се забавляваме , е най лошия сценарий , най хлъзгавия път . С тази уговорка мога да кажа , че сериала ,,Клуб Веселие " , е един светъл филм . https://www.btv.bg/gallery/comedy/series/klub-veselie.html
 3. Тука малко , ще се обясня . Въпреки явното невникване от твоя страна на нито едно чуждо мнение . --- Елеазар все още не може да се поставя на един кантар с ..........Много е далеч от нивата на Учителя Дънов или на Учителя Христос . Това е публикувано и много са го видяли . Но то е само насока . А ти се държиш като че ли Великите учители не са казали ,,проверявайте всичко" . Държиш се , както се държат последователите на коя да е модна секта . Това е унизително и за Хараш . Не му е нужно да го пазиш от праха . Разбираш ли , че тук не можем да стигнем и до същината , на лекцийте му . По точно , казваш нещо и държиш , че е абсолютно . Основното е , че няма ясна разграничителна линия с беседите на Дънов . А са минали 100 г и беседите са на още жив език . пп И мен се случва да се похваля с минали постижения . Въпреки , че това е характерова черта , държаща ме на ниско ниво . Ниво предстоящо да се прескочи .
 4. ,,Т.е. Учителя го разпознава като дух"--------------------- По точно за кого се отнася ? ,,аз с името Елеазар Хараш съм кръстил темата, обаче трябва да го приемам като Петьо Йорданов, обикновен човечец?"--------------------Изразяваш обида ? Защото някой се осмелява да не мисли като теб ? ,,Това ли е , да приема, че понякога не говори Духа а свободните съчинения на човечеца с препратки към Словото на Учителя? "------------------Хубаво е че на всякъде виждаш чистия дух . Радвам се за теб . Не се сърди , не всички виждат същото . По добре опитай да обясниш . пп ,,Майя--илюзията" е продукт на егото . Да се опитаме да я разпръснем , изоставяйки личното . Елеазар често споменава ,, те така , но аз ги обичам " . Това е жив пример за слушателите , напомняне как да се държим с другомислещите .
 5. Чудесна тема ! Ето и една много полезна книга ,, Болеста като път" : http://www.darslovo.com/e-kniga.aspx?id=827
 6. АлександърТ.А.

  Спомените

  Станимир говори за раждането като човешки същества , не като личности .Опитвам да го допълня . А паметта--ДНК е нечий опит , преработен до есенция и вграден в материята . Не съм запознат точно , до колко тази памет се носи от ДНК и колко от душата . Но е важен факта , че не са достатъчни само родителите , за да е гениален наследника , Обикновено едно от децата става гений . Явно , нужната памет я носи душата и в подходящите условия става израстването му , до генйална личност . Найстина , погледнато от една стандартна човешка гледна точка ( ) , личностите , нямат равен старт . Те тръгват от позицията на компресираната памет в душата и генетиката на родителите , както и от условията на развитие . Както казват учителите , всеки е поставен в специални условия подходящи само за него . ...Но погледни думата ,,човещина" . Тя е показателна за стремежа на човека да погледне над/извън условията . От една космическа гледна точка , на себе си и живота тук . И от една такава по--мащабна позиция , ние хората сме еднакви . Направени по един калъп , наречен Адам . И от тази гледна точка , всяка душа , поучила живот е същата като другите . С протичане на живота във времето се натрупват промените в зависимост на различните преживяваания .
 7. АлександърТ.А.

  Свободният избор и свободната воля

  Тъкмо събрах две изречения за връзката на разума със свободната воля и попаднах на това интервю с Иво Христов . Той дава добра представа за ролята на свободния избор .
 8. АлександърТ.А.

  Свободният избор и свободната воля

  Кон , как мислиш за свободната воля ? Събираш още информация ?
 9. АлександърТ.А.

  Наркотична зависимост?

  http://www.beinsadouno.com/board/forums/forum/212-употреба-на-наркотици-и-алкохол/
 10. АлександърТ.А.

  Забавно - 2

  Сандо , ето ти облога , печелиш . Казаха по новините , че няма да въвеждат системата ,,малус--бонус" . Хората не я искали . --Пеше , само ти не виждаш , че тези хора са същите , които ни управляват
 11. АлександърТ.А.

  Разликата между Сянката и злото?

  Първо за сянката . Цитат от книжката ,,Колективната сянка " Сянката е част от човека . До като злото , като противоречие в Бога е много по--голямо .
 12. Всичко което съществува има някакъв смисъл ... Когато е малко е сладко . Когато увеличаваме сладкото до безкрай , има болка . Повод да опознаем , себе си , като част от света . Едва чрез разбирането , може да избираме между сладко и болезнено и да не допуснем себеизкривяване (установяване на болката за норма).... Нали сте чували една скиорска максима ,,Колкото по--дълго се спускаш . Толкова повече ще се катериш ".
 13. АлександърТ.А.

  Спомените

  Еми , равен е . Всеки е тръгнал от най малката единица-живот . И продължава да е същата единица-живот , без промяна . Не е едновременен . Разликата е в опита натрупван с времето .Опит който по принцип не става за състезание .При състезанието има основно значение , времето . Всеки ден има различен победител . Но хората така са възпитавани да се състезават и сравняват . Това е полезно само за физическото усъвършенстване . Той не влиза често ...Аз мисля че тези думи са : В сегашния момент по състоянието си , можем да съдим колко сме се отдалечили от Бога . На практика сравняваме тези разлики и мислим че сме различни . Спомените ни , са различни .
 14. Ще ми се да закрия темата с едно ,,,,,мнение на много мъже . ще го кажа мекичко и по общо . Че какво ме интересуват тези , които не ме харесват ?....Знам че във връзка човек , се увлича и започва да се държи , като че ли другия му е длъжен .
 15. АлександърТ.А.

  Контрол, съдба

  нашето съзнание за ,,аз" , което за сега е низшия ,,Аз" умира с материалното тяло . Но той говори за духовна смъррт . За заличаване на душата . Осезаемо , това с което сънуваш . С други думи връщат в казана за пълно рециклиране . Мисля , не остава никаква причина за някакво прераждане .
×