Jump to content
Порталът към съзнателен живот

АлександърТ.А.

Участници
 • Общо Съдържание

  2090
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  55

АлександърТ.А. last won the day on Ноември 13

АлександърТ.А. had the most liked content!

8 Следващи

За АлександърТ.А.

 • Ранк
  Приятел на Портала

Профил Информация

 • Пол
  Мъж
 • Местоположение
  София

Последни Посещения

17204 посещения на профила
 1. АлександърТ.А.

  Сърцебиене

  СТраха е колкото да насочиш и започнеш някаква работа . Например сега за здравето . Започваш да живееш здравословно . Ще рече в ритъм да спортуваш , работиш , почиваш . Да промениш храненето , като бъде маалко по природо съобразно .и други такива .И останалото е търпението , Да чакаш спокоино да се вкараш в кондиция . Да очакваш подобрението . Да не гледаш назад в страха , а поставяики си определени задачи да внимаваш в тях .
 2. АлександърТ.А.

  Сърцебиене

  Да страха . Свиква се с него , по принуда .Защото това е алтернатива . Избираш да живееш нормално или си стоиш страхувайки се без да правиш нищо .
 3. АлександърТ.А.

  Сърцебиене

  Като наблюдавам онлайн случващото се по болниците ...Ти си направо герой с късмет да ти обърнат внимание ....Да се стои в страха не е добре . Пусни го на далече , не ти трябва .Не може страха да ти донесе нещо хубаво . Сега ти казват че си добре . Още си в двадесет и няколко дена от началото .Знаеш че оздравяването е много по дълго . Също си чувала за плацебо ефекта . Дават ти хапче витамин и ти казват че е лекарство . Твоята вяра , че те лекуват започва да лекува . И в зависимост от вярата е и резултата . Ти обаче го правиш но в обратна посока и резултата ако продължаваш така, ще е да се разболееш наистина . Занимавай се с всичко друго , но не с предизвикващи страха ти обяснения . Във фейсбук има много групи за вицое , хумор , потърси ги и се забавлявай .Не предизвиквай лошото . https://www.facebook.com/photo?fbid=745611186373814&set=gm.3655043517894112
 4. АлександърТ.А.

  Изневярата предателство ли е?

  Няма как да не се съглася с това . Но чувствата ми се бунтуват . Не ме приемат за животно въпреки очевидното .
 5. АлександърТ.А.

  ,,Китайска кашлица"

  Тъжно е когато усетиш какво си отхвърлял , едва когато се изсипе върху главата ти . Идва ти ума --а дано . Но е трудно когато мислиш предимно за себе си . Новото време не може да се живее по стария начин , за себе си . Нее , цитатите са си точни . Защото няма никакъв напредък в унищожаването на вирусите . Това неразбрана работа ли е ? ,Да по досегашния начин на на научно воюване . А защо не се погледне към духовната наука . Нали тя е винаги съпътствала човека през вековете ?
 6. АлександърТ.А.

  Еротичен пренос

  . Тя ти е помогнала да преосмислиш различни неща което е вдъхновяващо преживяване . Просто тя е част от това преживяване . Както ти казва Кипензов ---най добре е снея да наместиш нещата .То е за да не си зависима от нея . пп това не е ,,тази" любов . Както не е любов любуването на красива гледка , вдъхновяваща постъпка или др. нещо извън сексуалното деиствие Друг вид любов е .Подобна на майчината , братската , към родителите и т.н. Темата е деликатна защото така се разбира в обществото ---любов е равносилно на секс . А на практика любовта има десетки лица .За това има и понятие обхващащо всичко което е любов и се нарича Божия Любов .
 7. АлександърТ.А.

  Сърцебиене

  Нищо друго не е толкова важно както психиката ...Всеки човек има вяра и вярва в най различни неща ...Четейки и размишлявайки по беседите , може да се научиш как да си по стабилна в живота .
 8. АлександърТ.А.

  Сърцебиене

  Когато лежиш си отпусната , Когато се надигнеш след нервната система реагира кръвоносната и мускулите .И това става ,тялото да извърши нещо . Както има разлика в мускулния тонус при двете състояния , отпуснато--напрегнато . Когато си болен тялото реагира малко или повече , по бурно .Човек не определя как да реагира кръвоносната система . Това се извършва на база от минал опит .Може да се каже , че тялото регистрирайки желанието да станеш реагира според натрупания опит за това действие плюс преценка на обстановката плюс състояние и моментни възможности на тялото .Като най важна е психиката . Ако се паникьосваш ,тялото ще реагира панически И въпреки че си здрав няма да можеш да го познаеш . Така че най верен отговор може да получиш от медицински преглед , което вече имаш . Предполагам можеш да го повториш .
 9. АлександърТ.А.

  Егото, що е то?

  А може да се допълни и по сл. начин . Развитието . Във висшите светове няма добро и зло , като отделни елементи .Те са два противоположни страни на някой факт . Значи болестите , смърта са просто възможности за промяна в мисленето .То , нали живота е постоянно движение , промяна .Следователно промените на виждането са израз на живот .Всички знаем как страха стопитра/парализира , практически носи смърт .Ако човек не се изкубне от тази парализа , тръгва в обратната на живота посока .Може да е много накратко и за това неясно но е така , когато , се задържаме дълго в страданието ... Най често ни се разминава лошото въпреки глупоста да се окайваме и гледаме почти с ,,наслада" колко ни е зле . Но това не е заслуга на личноста , а е въпреки нея . Всичко това е въпрос на мислене , как човек ще гледа на събитията . Ще каже някои , но това е игра , какво ни устройва . А опитал ли е да я играе? Да използва възможностите на низшия ,,аз"за дистанциране при наблюдението и опита всички възможни гледни позиции ? Тези възможности са естествения път за разбиране на егото и развиване на зачатъчните душевни сетива .Тъй като човек в процеса на мислене се идентифицира с обекта без да кантролира това .То и не може да контролира преживяванията си . Ама това се учи . И когато , както сега са събитията , се изправиш пред непреодолимия факт , че си твърде нетраен и уязвим , каква е алтернативата ?Може да се каже , че вселената , по този начин ни принуждава да избием масло от млякото ( както мишката ) и се научим да живеем различно. Но мишката само се задържа на повърхноста , до като ние ако изоставим егото си ... Нали така пише ,, Ако се откажеш от живота , получаваш живот вечен ". За нас това означава достигане до висшия ,,Аз" . Не казвам че това става хей така , хоп и готово .Казвам само че така се развиват душевните сетива , нужни за ,,Аза" .
 10. АлександърТ.А.

  Сърцебиене

  Промяна в кръвоносната система винаги има , подчертано рязка когато има и рязка промяна в натоварването .То е пак различно в зависимост от моментното и общото състояние .
 11. Абсолютно . Може да се каже , че детето винаги разбира , Но разбирането му е различно от това на възрастния . Малкото дете жижда емоционалната подложка в говоренето , за което често възрастния идея си няма .За това мисля че Дънов дава опорни точки за възпитателя .Опираики се на тях , ще има успех и добри резултати . А че трябва да сме откровени и честни с децата е друго също основно правило .Малкото дете не само вижда , но и помни с пъти повече от възрастния .А мисленето му не трябва да се подценява , независимо че борави с по различни понятия .
 12. kipenzov Прав си но на теория , значи частично . Прав си че опита с едно или две деца не е меродавен . Прав си че при децата още не видели белия свят е много по различно от вече ималите опитности и за другите подробности си прав . Но в практиката е по различно . Да не говориш/забелязваш негативите и с възрастен дава резултат . Мъничък но е положителен за неговото поведение . И както го разбирам не буквално да не забелязваш . А да му говориш(отношение) за положителните страни , хубавите , които се ценят от хората и са в обща полза . Дори и в лошата постъпка във всеки един случай може да се види и подчертае нещо хубаво .Това винаги действа стимулиращо и на възрастен , не само на деца .Но при децата е важно защото това са първи и за това значими , насочващи впечатления . А със следното мисля , казваш ,че метода върши работа . ? Ние с теб проведохме опита от другата му страна , тъмната . Моята свръх настойчивост да покажа кое не харесвам , усети какво направи .
 13. АлександърТ.А.

  Сърцебиене

  Мери ли си кръвно налягане? Нали в момента си с грип .Тялото боледува и е под стрес .
 14. Колко добре го е казал . И как звучи , когато нацията се е разделила на две . това е повод да се смири човека .Да насочи внимание към духовното . Защото трябва да се живее този живот , сега , в момента и то по най добрия начин . Ето за това са трудностите . Насила ни обръщат вниманието към най същественото от текущия живот . И които може , излизайки от стомаха да заеме по горно място .
 15. АлександърТ.А.

  ,,Китайска кашлица"

  this is the situation please https://www.facebook.com/peter.stamatov/videos/10218394106830322
×