Jump to content
Порталът към съзнателен живот

АлександърТ.А.

Участници
 • Общо Съдържание

  1611
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  25

АлександърТ.А. last won the day on Август 2

АлександърТ.А. had the most liked content!

6 Следващи

За АлександърТ.А.

 • Ранк
  Приятел на Портала

Профил Информация

 • Пол
  Мъж
 • Местоположение
  София

Последни Посещения

13414 посещения на профила
 1. АлександърТ.А.

  Образованието в България - част 2

  ТОВА Е е политиката на ,, демокрация ". Ако беше анархия , щеше да епо добре
 2. АлександърТ.А.

  Има ли изход?

  терапевтите главно там гледат
 3. АлександърТ.А.

  Има ли изход?

  Исках да обърна вниманието ти към процеса , не към крайния резултат . А той се основава на способноста на човек , да контролира мислите си .Отначало му се дават някои подходящи за него упражнения да усети как става . Но нещата са индивидуални и е най добре връзката да е на живо . За сега попрочети писаното , за да си на ясно . Най добре бе да пишем в съседните теми---онлайн . Но и тук , макар и по рядко терапевтите поглеждат .
 4. АлександърТ.А.

  Забавно - 2

  Това е интерсена тема и сериозна . Според мен негативизма в ,,нагаждачи" е съвсем частен случай от прилагането на адаптивноста . До някъде е продуцирана от зависта . Сериозно . В момент на говорене за нагаждачите се извършва разграничаване със съответното пренебрежение . Това става автоматично , без съзнателното намерение . Друг фактор е обобщаването на съвсем различни събития .Дори и да не са коренно противоположни , събитията винаги са различни и за правилното им оценяване не е достатъчно да имаш мнение . Трябва и виждане . ,,преклонена главица , сабя я , не отсича" .Виждането се реализира в избора на цената . Какво променяш и какви трудности преодоляваш . На практика , човек цял живот това прави , нагажда себе си и опитва да променя средата . Дори самото му съществуване , като факт от реалноста , Взаймодейства с тази реалност . пп има по точни думи , като : подмазвачи ; използвачи ; лицемери :
 5. АлександърТ.А.

  Има ли изход?

  Здравей Дани . Какво според теб е психотерапия ? Според мен , това е учене и пренареждане на вътрешните ценности . Нещата които не забелязваме в ежедневието .Но които диктуват поведението и мислите ни . Заставайки в положение на търсещ , Разгледай темите , особенно в психотерапия онлайн . В последния месец четох няколко подобни на твоето писмо .
 6. АлександърТ.А.

  Теософия

  Разглеждайки темите в ,,психотерапия онлайн" , стигнах до убеждението , че ,,Пътят на познанието" от Щайнер , ще помогне на болшинството от търсещите .
 7. Както казва Орлин проблема е в отношението ти ,,избутваш ,не желаеш , не приемаш" някои усещания .Трябва да се научиш на неутралност . За сега не можеш да се разграничиш от предпоставеното си отношение . Приемаш го за единствено и неоспоримо ... Но това е разговор за терапевта ти .
 8. АлександърТ.А.

  Отчаянието и силата?

  Пада контрола . Той е осъзнат и неосъзнат . Как се връзва това със : Когато падне контрола над повечето пластове в мисленето . Спираме да пречим на божественото да действа чрез нас . А зад тези думи , стои дълго обяснение , как с развитие на личноста се учим да контролираме и егото . Проблема се явява когато това се случва без любов , без разбиране на природата в човека .Така той пораства с правила за поведение . Даже ще е щастлив ако го накарат да декламира и десетте божи заповеди . Ще е убеден , че знае кое е добро и кое зло и тази убеденост ще я заявява със зъби и нокти , с всичка сила . До като не усети , че силата му не стига и правилата в които е вярвал го връхлитат обратно и заплашително . Благословена е липсата на сила и той вдига ръце от правилата . Нека светът сам се оправя , стига ... У човека проблясва спомена за ,,Аз'' преди появата на личноста . Душата надзърта иззад егото . (Контрола които утвърждава егото )
 9. Правил ли си някакви упражнения за духовно усъвършенстване . Може би това трябва да направиш .
 10. АлександърТ.А.

  Късно ли е да поискам прошка

  Да и аз така мисля . И двамата да са равно поставени и няма значение кой дава , кой получава . Късно е за пропуснатите мигове . Но никога не е късно за истинските неща , като любовта . Както казва Константина и да се помирите , ще е друго преживяване , не същото . Зависи как ще реализираш прозренията , които си направила .
 11. АлександърТ.А.

  ОКР, Тревожност, Шизофрения, БАР?

  Само си го погъделичкала и цяла нощ си бягала .За да се изправиш непоклатимо и наблюдаваш страховете си , ти трябва инат , воля . Волята се прави , като не можеш сама питай терапевта си . И задължително споделяй с терапевта си , тези тук допълнителни теми . Иначе ще му пречиш
 12. АлександърТ.А.

  Отчаянието и силата?

  И аз така мисля . Смирението е осъзнато отчаяние . Трансформирано .
 13. АлександърТ.А.

  Отчаянието и силата?

  Това е пътят на действието--волята . Той се изкачва с разумност . Значи , с много обмисляне и поемане на отговорност . може и така да се каже : На пръв поглед отчаянието изглежда като отказ , отричане . Но зависи от какво се отказваш .Човек много ясно може да усети два пласта у себе си . Един външен за пред хората Това което върши в социума , със съответните подбуди . Другия вътрешен , сбор от скритите наклонности , харесвания , желания , които държи или подтиска , далече от чужди очи . Най често отчаяние се появява при неуредици с външния пласт . Непреодолими трудности в ежедневието .Тогава , ако човека не е загубил връзката с вътрешните си движения . Отчаянието се явява отказ от външна изява ,,да става каквото ще " . И се оставя на ,,течението" , на вътрешните си подбуди и инстинкти . В този си аспект то става сродно със спирането на света , при Кастанеда . Или като при медитация , спираш всяко свое действие и си само наблюдател . Наблюдаваш без коментари .Този отказ от мисловен коментар и логично действие не е като при сковаването от страх . Той е само отказ от логически контрол . Отчаянието е реакция на низшия ,,Аз" срещу голяма опасност .То , както всичко си има положителните страни , Защото тялото в моменти на опасност се справя добре , чрез своя наследствен опит . Но от друга , по дългосрочна , страна не е добро нещо . То е отказ от Аз-а . Отказ от еволюциония връх на който стоим и изваждане на животинското и пребиваване в него . Само разбирането на тази реакция и овладяването ѝ , е полезния ход ... Но пък поовладяното отчаяние не е вече отчаяние . Изчезват онези безумни подскачания на мисълта , усещанията се смекчават .
 14. АлександърТ.А.

  Мъжете, смелостта, жените

  Мисля че темата ти е за една част от мъжете . Виж в предаването на Карбовски ,,втори план" . Но такива мъже си има винаги . Само че сега е дошло времето да излязат на светло , на екран . А мъжът винаги си е мъж и това не се определя от приказките му за себе си . https://www.btv.bg/video/shows/karbovski-vtori-plan/video/istinata-za-dneshnite-mazhe-v-karbovski-vtori-plan.html
×