Jump to content
Порталът към съзнателен живот

АлександърТ.А.

Участници
 • Общо Съдържание

  2025
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  52

АлександърТ.А. last won the day on Юли 24

АлександърТ.А. had the most liked content!

8 Следващи

За АлександърТ.А.

 • Ранк
  Приятел на Портала

Профил Информация

 • Пол
  Мъж
 • Местоположение
  София

Последни Посещения

16649 посещения на профила
 1. АлександърТ.А.

  ,,Китайска кашлица"

  Цитат от интервю на Сергей Лазарев .
 2. АлександърТ.А.

  За първопричината и Създателя

  . Ne знам какво си казал ! Ако е интересно , да го чета ли ? Интересно е силно нараненото ти его , търсещо отмъщение . Ама смисъл не виждам пп............
 3. АлександърТ.А.

  За първопричината и Създателя

  holyvalentine , В общуването има правило с помоща на което можеш да разбираш хората . ---,,Чуй какво ти говори и допусни че казва истина". Иначе и двете страни ще си говорят своето си . Нещо като квакане на жаби до реката .Разбираш ли ? Ако няма начало на размишление , няма да го има и самото размишление .Много хора допускат и следната грешка . В процеса на размишление стигат до някакъв на вид завършен извод , или до няколко такива и решават че са открили Истината .Нямат търпение да проверят има ли още нещо което не са разглеждали . Такъв е въпроса има ли Бог . На този въпрос отговора идва последен , По естествен начин и резултат на дълго проучане и разбиране на отделните елементи от текущия живот . Първо човек трябва да си докаже в какъв свят живее . Стария въпрос : духовен или материален . И липсата на усещания за нещо не е доказателство че няма такова нещо .Просто умът не обръща внимание, а причини различни . Но направо , да . Има едно общо съзнание .Разбира се ако вярвам на опита си , както и на многото описания от древноста . . Значи сме приели духовния характер на вселената .Тук трябва да се разбере троичноста на човека , дух , душа и тяло . Както взаимодействията между тези части и техите зависимости от останалите същества .Тук отговор е следствие прякото наблюдение , също и писанията на мъдреците накратко , че сме обвързани и донякъде свободни . Като най голяма свобода имаме в мисленето . в същност тук приемаш една гледна точка .,,че нещо се е случило и нищо не можеш да промениш , като истината е само една"..На практика това е илюзия , защото не разглеждаш събитието във възможния пълен обем . Забравяш че живеем във времето и можем не миналито а , бъдещето да предугаждаме , като се подготвяме чрез опита си . А че сме абсолютно зависими от работата на ума не е спорно .Знае се че умът на база няколко детайла ,,автоматично"(несъзнателно) сглобява някаква картина , която човек приема за реалност . Напр. гледаш близък човек --дете , да тича , а след него някакво куче . Какво става , детето бяга спасявайки се от кучето , или си играят ? Напълно излишен въпрос отговорът на който не ни помага , а може да ни вкара в заблуждение . Човек , е достатъчно да реагира на това което усеща и разбира .Това което му се случва сега . Не е случайно твърдението че животът на земята е наше училище .Преодолявайки трудностите изграждаме качества , характер . За чиято полза няма спор . Единствено важния въпрос при всеки случай е ,,кое , е най правилното действие ,.Как да постъпя " Използването на оценките , страдания , ограничения и мизерия показва подхода . За да бъдеш балансирана е нужно да намериш съответните хубави страни . Работейки само с негативи , живееш главно негативи .Това са искали да ти кажат с идеята за сбъдващи се мисли .
 4. Не си ли сънувал че бягаш от страх . И колкото по бързо бягаш , толкова по близо усещаш страшното . Това е механизма . Бягането потдържа страха .Намери начин и по , малко , малко свикни да не бягаш .После търси и изучавай страшното . Всички минаваме по този път .
 5. За трети път ти благодря , ако не си го разбрал . Не знам защо повтаряш освен , че не те разбирам .(Няма как да видиш това което аз виждам , ако не използваш думите ми) Но не се заблуждаваи че всички хора се интересуват от вида си . Външния вид , То и за форум е валидно . Суетата . Начина на представяне на нещо е от значение . За това съм се примирил с присъствието на модератори следящи за реда и добрия тон . А тук форума е за причинноста на битието . Не онова конфликтното от площадите . А по дълбоките причини , до колко пишещия може да ги улови . Четох в една беседа , думите на Дънов--,, сега господ с камшик , на сила вкарва българите в рая "....Така и сега може да се видят събития , без да се бъдат явни причините . Така че не всичко което се пише за правителството може да е политика . Но границата е тънка и се радвам че не съм модератор да нося отговорноста .
 6. АлександърТ.А.

  Историята на България

  Тъй като харесах мнението на Кипензов отбелязвам една главоблъсканица ,,собствените си желания като вероятно присъщи и у мен, а не е така." (По неразбираем за вас начин) перифразирам ---гаргата е рошава , но не е гарга " Слушахте ли интервюто на Ренета Инджова . Нея я имам за умен и достоен човек . Но след интервюто заедно с някои други , получавам дереализация .Не аз , съм живял до сега в България . Това става като изключа емоционалните си усещания и само гледам и слушам какво се говори . Топли ме надеждата , че няма да се повтори 10 ноември., до сега неоснователна .
 7. благодаря за беседата
 8. АлександърТ.А.

  травма

  Радвам се че се усмихваш , С усмивка с хумор се лекуват психичните травми . Ако обясниш за какво точно говориш , ще са по точни отговорите . Може на лично на Колева , дето те пита ,,каква е травмата" пп . Както аз не те разбрах така и ти не разбра , че не черепа ми е пострадал , а представите които имах .
 9. АлександърТ.А.

  Защо сме толкова тъпи?

  Това означава , че тези хора се намират в най подходящите условия . Нищо повече .
 10. Винаги съм искрен , Казах ти благодаря , Направи го красиво и тактично ,
 11. АлександърТ.А.

  травма

  Травмите винаги са и психически . Няма да забравя как ядосах жената и тя посегна с портатиния телевизор ( към 5 кг.) , да уцели главата ми . На мозъка ми нищо му няма но психическата травма си я нося . Сега много внимавам да не прекаля .
 12. Ти когато писа за ,, Използувам тази бесѣда и даденото .........." . За какво мислеше . Как ще изглеждаш ли ?Интересувал си се от себе си ? Или описваш нещо --,, стародавна рат между " .? ПП Ще се направя на луд Както постъпват умните и тактични . : Ahmet-----,,До кой не така ще стигнеш?" моя милост---Нали ни поставяш с Кипензов един срещу друг в писанието си ?
 13. Благодаря за красивото описание . Знам , че мога да съм упорит до умопобъркване , но не усещах досада у другите . За това си го кълвях любовно , знаейки че не така ще стигна до него . Нещо като днешното БСП . Много изказвания малко работа . мерси .
 14. АлександърТ.А.

  Защо сме толкова тъпи?

  ??? Какво те мъчи Знаеш ли че глупоста реално не съществува . Трябва да има някаква критика към реално съществуващи качества , например--разсъдливост-- .Тогава се появява и глупоста . То ние хората добре си расъждаваме и говорим ,,овцата е по глупава от лъва" . Но това са си наши човешки умувания извъм мъдроста на природата .Понятието глупост е от областа на расъжденията за добро и зло , следствие яденето на забранения плод .Изход от това мъчение е да спрем да дъвчем и го преглътнем , този плод . Да стигнем до края и видим че там няма лошо/хубаво .Има само съществуващо , И то е , което е реалност . ,,Аз" не съм нечия оценка , а това което още не виждам в пълнота .Мога да кажа че някоя постъпка е ,,тъпа" , но това казване е по малко от мъничък вятър .То се губи в постъпките за месец или година . Искам да кажа , че само ни се струва че сме глупави или умни . Ние сме си такива каквито можем и обикновено сме най доброто въпреки трудностите или неудачите . Просто толкова сили сме успяли да мобилизираме за момента . И единствено полезното е какви можем да бъдем . Това е във възможностите , само да решим и работим за това . Да бъдем подготвени за идващото .
×