АлександърТ.А.

Участници
 • Общо Съдържание

  1150
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  13

АлександърТ.А. last won the day on April 6

АлександърТ.А. had the most liked content!

5 Следващи

За АлександърТ.А.

 • Ранк
  Приятел на Портала
 • Рожден Ден

Профил Информация

 • Пол
  Мъж
 • Местоположение
  София

Последни Посещения

10359 посещения на профила
 1. ,,Как се зараждат религиозните течения " В течение с навлизането на човека в материята , постепенно се изгубва директното общуване на хората с духовния свят .Все по малко и по малко хора виждат и контактуват с природните сили , като с отделни реални същества .Това се случва следствие осъзнаването на ,,Аз" като отделност и относителната му независимост .Постепенно се оформят сегашните сетива и светът започва да изглежда все по познат от днешната ни гледна точка . Пред човека изниква все по осезаемо така познатия ни материален свят .А духовните същности и причини за случващото , все повече се изплъзват от полезрението . В този процес на затъване в материята , се появява нужда от ритуали и различни рецепти за стимулиране с цел свързване , с духовните источници . iti За Исус Христос виж писаното от Рудолф Щайнер . Преглеждал съм книжката му ,,Евангелието на Лука" .
 2. Ако четеш това и ти текат сълзи от възторг нямаш проблем https://www.pravoslavie.bg/Беседа/За-всекиго-от-нас-Бог-има-Свой-план/ но не ме питаш мен а специалистите .
 3. iti специално за тебе , виж първата част
 4. iti , Прегледай това http://kosmicheskovreme.com/blog/2013/03/29/космологията-на-слава-севрюкова/ ПО интересно е , от колкото да питаш защо съществува злото .
 5. Формулите имат определено времетраене , И предизвикват в ума определени представи . Те трябва да са подходящи за теб .Зависи от светогледа ти
 6. Преди да те дочета повтарям . Хубаво е да има провокаци защото те предизвикват процес на мислене . Чрез този процес всеки има възможност да открива нови неща , първите са тези , за който до сега не е имал време . А дали ще познае някаква истина е следствие . Възгордявам се , като си мисля че ми говориш . И за това се уточнявам . Ако успееш да смириш критикарски настроения си ум , сам ще си отговориш . Трябва да разбереш че виждането на недостатъците е добро , само ако останеш безпристрастен . Полезно е да се търси духовното присъствие у хората . Само в безпристрастност можеш да видиш как някой е хем добър( морален в някои случаи) , хем да върши престъпление(да задържи намерени пари,щото никой не го е видял) А по въпроса ти мисля , че все още има много хора работещи за физически проявяващите си личности .Те не обръщат внимание на съвеста си , въпреки че знаят кога лъжат или някакво друго безобразие правят .Просто подтискат духовното у себе си . В истинските духовни учения познанията са лично постижене .Никъде няма сляпа вяра . Тя може да е само като импулс за правене на нещо ,Нищо повече . Ще ти дам най съществения отговор . Виждам че съм се родил тук на земята ... в тези условия , като най важното е че съм част от една обща цялост .КАк ще действам , от това завися първо самия аз и второ всичко около мен , повече или по-малко . Всичко което не разбирам защо се случва приемам , е случайно значи безмислено е да се вълнувам за някой случаен на някакъв негов връх може да ме вижда като част от пасящите ? Главното е какво се върти в главата ми .Това всъщност е моят възприемаем свят . И задачта е аз да контролирам главата си .Не чужди мисли , внушения . Отговор на така зададения въпрос може да даде очевидец .Ако не е такъв влизаме в областа на поясненията .Връщаме се на предните редове , за основата на мирогледа .Дава ли ни добра видимост или какво ?
 7. Щом си посещавала терапевт , значи имаш някаква нагласа или представа за нужното .Ако послушаш случаен човек няма гаранция че това веднага ще ти помага . Дали няма да разруши вече постигнатото .Тук във форума има терапевти . Огледай профилите им . може да пишеш и в психотерапия онлайн . когато искам да не мисля за нещо а то е супер натрапливо и негативно . Правя както казваш дълбоко дишане но ритмично , като се фокусирам в изпълнението и стриктно следя ритъма .Тук във форума има молитви и формули от Дънов . Използвам формули при вдишване и издишване . За след това съм си подготвил визуално и логично , теми за коити мога да мисля , Такива които ме радват , успокояват , утвърждават ме като човек . Независимо че си спокойна е нужно всеки ден да правиш нещо(упражнения) за затвърждаване на вътрешното си равновесие . Има много общовалидни системи за това , вяра в собственото здравомислие , йога , религия . Но терапевт може да подбере подходящите за тебе . Те обикновенно се менят с течение на вътрешното израстване
 8. ,,След година и половина терапия мога да кажа " не ти ли е показано какво да правиш ?Да знаеш че си трябва воля и упоритост за да се придържаш към определено мисловно поведение .
 9. хубаво е че има провокация , иначе няма мислене .Там вътре споменават без коментар за ,,разговори с Бога" , четиво почти същото . Ако не бъркам , също ,,Родени от светлината " на Елисавета Логинова е пак подобно .Струва ми се има и други подобни ,,интервюта". А че Христос и истината която е проповядвал е голям , неразрешен въпрос , Очевадно .
 10. Психологически, философски и езотерични аспекти на вегетарианството
 11. Завършената , изградена личност се познава по обичта към себе си . Работата на възпитателя е в това да постави тази обич в центъра на самия човек , по правилния начин .Начин определящ всички останали взаймоотношения , естествено хармонични . Т. е. по начин спомагащ развитието на личноста в живота на обществото . Правилно изградената обич към себе си дава на личноста неуязвимост и сила да преодолява всичко . Да постави себе си спрямо другите по правилен начин . Начин изразяващ отношение на любов и деликатност , извиращи от любовта към самия себе си . Ако обичаш себе си ще разбереш гениалната идея , че е глупаво да преживяваш миналото .Вече си направил каквото си могъл .Съпостави го с бъдещето и живей сега , по желания начин .Любовта към себе си изключва страха .Какво ще те впечатлява различното отношение на другите Когато знаеш че правиш най доброто от и за , себе си . И твоята любов прелива в обноските към другите . Чрез любов към себе си можеш да намериш вътрешното спокойствие .Нали твоя личен преживяван свят започва от теб и свършва със теб .
 12. Наистина от работещите хора зависи духа на общноста ... Сила, дисциплина, осъзнаване и преобразуване се постигат само чрез работа върху себе си .Също търпение и постоянство в настройката , за да стане промяната .Когато изчакваш условията да те променят има един резултат . когато влагаш сам усилия за това има друг резултат .
 13. един бивш мой шев , когато някой се нервираше от неудачите в работата , Се радваше от съпричастноста на работещия .За него този човек обичаше това което работи ,и показател бе , че това го вълнува . Весели празници
 14. Радослав , след казаното от Орлин е лесно да събереш пъзела : 1- тревожност ; 2-сънищата ; 3-студената бира Тревожноста си я имал подтисната някъде в теб .Стресирал си гърлото с ледена бира .През ноща , знаеш съзнанието се стреми да обработи стресовите ситуации .Просто слизащата болка от гърлото на долу към дробовете несъзнателно си свързал с предишните тревоги .Събудил си се и си добавил уплахата . ,,,,Лекция за кашлицата е това пп . болка буквално може и да не помниш , но в съня усещанията са изострени многократно .
 15. Това просто изречение е връхчето на много месеци(години) работа .И е имало побутване от терапевти .