Jump to content
Порталът към съзнателен живот

АлександърТ.А.

Участници
 • Общо Съдържание

  1902
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  41

АлександърТ.А. last won the day on Януари 18

АлександърТ.А. had the most liked content!

8 Следващи

За АлександърТ.А.

 • Ранк
  Приятел на Портала

Профил Информация

 • Пол
  Мъж
 • Местоположение
  София

Последни Посещения

15718 посещения на профила
 1. АлександърТ.А.

  Бъдещето на България - идеи!

  На този клип не му е нужно пояснение
 2. Човек 88 , Най простичкото казване е да бъдеш такъв какъвто искаш . Просто бъди . Но за умници това е неразбираемо . Не се вижда ролята на мисленето , логиката на случването . Имам един умник в къщи и си мисля , че ако посегна да му бръкна в окото , ще ме гледа , и мисли . ще мисли , мисли . Лошото в същност е че ОЦЕНЯВАШ и прехвърляш/фиксираш тази оценка към други , предполагам бъдещи пътувания .Значи затвърждаваш , а уж не го искаш . Правилото е да не оценяваш негативно , защото това е причината да си говорим . Искаш да се промениш , да изоставиш --човек88-- и станеш супер Човек 88 . Навика си е навик ,Промени го като търсиш хубави неща в случката . Все пак си свършил някаква работа , Задръж там вниманието , и всеки път това прави . Гледай със сетивата или мислено през въпроса ,,това хубаво ли е , полезно ли е" , Колекционирай добрите неща . Също си проявил воля действайки по своя разум . Как усещаш с тялото , удовлетворението за проявената смелост и воля .Запомни тези усещания и си ги припомняй ,Търси ги в други случаи за да се утвърди като навик изваждащ напред тези твои качества . Какво просто изречение , нали . Просто нищо .. това простичко упражнение съм го опитвал не знам колко години , за да стане част от мен . Със грешната и негативна оценка заличаваш придобитата полза . Грешна е защото очакваш чудеса , нещо като шестица от тотото . А няма кой да смени навиците ,Твоя работа си е и е бавен процеса .
 3. Извинявай по късно редактирах мнението си . Виж го моля да не съм объркал нещо .

  Благодаря и успешен ден !

 4. На страницата ми излизат поне 2 клипа с надпис --как се справих с П.А. Човек88 , въпроса ти е на границата на окултното познание . Най краткия на популярен език отговор е че в случая нямаш знание . Само можеш да декламираш нещо запаметено .Психичната работа е да превърнеш запаметеното наистина в знание . Т. е. в нещо което да върши работа . Реалното знание не се ограничава само в абстрактни понятия . То е свързано с практиката , с усещанията .
 5. АлександърТ.А.

  срамежливост

  Здравей . ,, Книгата ,,вашите слаби места" , както и статиите на Орлин са четиво за обмисляне . Не е за 1 ден .Прочиташ нещо и да кажем след седмица пак го прочиташ .Тогава ще забележиш промяната в теб . Прочитането няколко пъти през , месец , дава възможност да улегнат нови виждания . А това ти трябва , Защото само стремеж към вписване в средата е недостатъчен . Трябва ти самочувствие . Това всеки го прави . То е по успешно в зависимост от , колко човек се познава . Вписването тръгва от себепознаването , себеоценяването . Всеки се стреми към добър живот , но го разбираме по различен начин . И точно индивидуалния възглед е основа за общуването . И обичта към себе си е основата това да се случва по съзидателен начин . И не е вярно че не знаеш как да се държиш сред хора . Само дето се поставяш по долу от тези хора и желаеш на всяка цена да им се харесаш . Никой никога не може да направи това . Да се харесва на всички . Проверяваш , на кого си му симпатична и така се създават приятелства . Не е възможно да съм приятел със всички . И за това сравнявам моите възгледи , желания , навици с тези на другите . Това е ....Стремя се да обичам всички и черни и бели , но някои избягвам а с други съм приятел .
 6. Здравей ! Психотерапевтите четат главно темите : психология и психотерапия . Виж Дияна http://www.beinsadouno.com/board/profile/4119-диляна-колева/ За по малките деца най важно е това което чувстваш . А като се сравняваш с майка си ,Възползвай се и нейните грешки ги обръщай в своя полза . Да изразяваш обичта към другия за несвикнал е ужасно трудно . Но упоритото повтаряне го превръща в много приятен навик .Приятен и за двете страни . ...А ревноста към детето е нормална , но е проблем и ще те тормози винаги ,Също може да нарани отношенията ви . Помисли , нали за това гледаме деца . За да ги направим самостоятелни и успешни . С разтежа самостоятелноста им ще се увеличава .
 7. Винаги съм смятал подобни расъждения , за излишно интелектуализиране . То и често води до затъване в обяснения и зацикляне , когато не е съпроводено от практическо опитване . Колко по лесно е , да се смени подхода и от нова позиция се разгледа случая .Например да се смени въпроса , защо , със въпроса , какво да се прави сега .Това простичко заменяне действа като магия и сменя перспективата почти , както се сменя ноща с деня . Разрешаването на въпроса , защо , отива на заден план и се заемаме да видим , сега .Успеем ли да изоставим оценките за случката и предположенията за бъдещето , изоставяме ненужните емоций и се заемаме с реална оценка , на настоящето и как тя може да доведе до желаното . Това в никакъв случай не е самозалъгване . Това на практика е справяне с непознатото поднесено от живота . Едва когато излеза от ,,гадното" , Когато всичко се уравновеси , мога да си позволя пренасочване на ресурси за търсене на смисъла . Подобна препоръка има в беседите . На първо място да се справяме с ежедневните задачи , независимо колко дребни са те . И после може да се заемем с така наречените духовни . По друг начин когато си наранена се спираш и обгрижваш раната . Първо даваш шанс на тялото да се възстанови .
 8. Какво означава справяне с живота ? То е същото каквото прави един скиор , когато се спуска по пистата между вратичките .Воден от желанието си да покаже умения , се справя по най добрия за него начин .Той дълго се е готвил за това като го е правил както мислено така и на живо .Тези два начина са задължителни за доброто изпълнение . Мисленето е за по добро обхващане на проблема и предвиждане на повече варианти на решение . А практиката е за усъвършенстване и откриване недостатъци в предложените варианти .Без редуване на тези два начина е невъзможно напредване . По дългото пребиваване в едно състояние постепенно го прави нормално . Започваме да го приемаме за неутрално . Нещастието и щастието не са определени отделени от нас предмети . Те са наши временни състояния , повлияни от мисленето ни . Не можем да ги задържим поради свикването . Ако това е желанието да гониш щастие , за мен е много грешен ход . По , са ми ясни тези самонараняващите се .Щото после след лошото от самосебе си идва хубавото . И в спорта го има това . Колкото по трудна цел преследваш , толкова е по голямо щастието от постигането и .Щастие наричаме усещането , на разликата между нивата .Това са естествените преживявания при липсата на страх . Ако има страх , той превръща и хубавото и лошото в неприятни изживявания . Дори в малките периоди от по няколко години , може да се забележи как създаването на правилни навици при натрупване на опит , води до по качествен живот .
 9. АлександърТ.А.

  Синархията

  Вие може да сте гледали това , но аз сега попаднах на него . Синархията , съзнанието . Казано пристичко , как съвремения човек се издига до мъдроста на древните . Едно необходимо пътуване .
 10. Теза: На окултния ученик е забранено да се жени. Антитеза: Светията има право да се храни и облича добре, да има жена и деца. Не е забранено и на светията да се жени. По този повод на мен ми харесва следното : { Всичко що е от по--напред писано , за поучение нам е преднаписано . Та чрез търпението и утешението на писанията , да имаме надежда } Според мен малцина могат да ги изберат за окултни ученици . Те да му мислят . Но ако нещата вървят естествено , Би трябвало това да е човек почти приключил и уравновесил кармата си . За малкото което му остава , е съвета да не се жени , Ако е сигурен какво иска , да не пропилява шанса си . дори и да е сигурен във възможностите си . Все пак , наличието на силно желание означава едно---много карма за чистене . За работата по повдигане на съзнанието съм разбрал , че извървяваме пътя от работа за себе си , към работа за семейството , към работа за народа , към работа за всички хора , към работа за нашия свят . Та е много важно с кого живееш и работиш .
 11. От гледната точка зависи как се чувстваш и следователно дали си щастлив или нещастен , което е нещото търсено от всеки . Когато се расъждава върху някой проблем се тръгва от простото към сложното . Никога не се тръгва от края , а от началото . А началото е , кой съм аз ; какво има на около и в какво съотношение към всичко съм . Това което казват ,,да обичаш себе си" , е просто естественото и правилно поставяне на себе си спрямо останалото . Било е естествено , защото се е случвало от самосебе си преди да развием днешния ум . Само през ума , чрез неправилно мислене в нас навлизат влияния които могат да ни растроят и извадят от равновесие . А равновесието е да се грижим за тялото , за чувствата , да подбираме мислите . То е , когато потдържаме жизнените сили на едно добро ниво , когато сме любопитни и изследваме околноста . Следващото е едно объркване последователноста в мисленето . Ти сама го усещаш като не може да сглобиш задоволителна картина : Огледай се на около , в контекста на търсенето си , как живеят хората . Какво правят за да имат това което желаят , нали и ти си една от тях ?Някои го получават , други не , трети полу . Защо--намери обяснения , повечко . Едва тогава се заемаш , да искаш от вселената като определяш параметрите на исканото .Например: --Искам да подменя колата . Трябва ми по проходима , по възможност 4по4 . Но да не е много мощна , да не е дизел . Нали данъците са по високи . Бензин/газ е по икономично и няма толкова вредни газове . Нищо че за сега няма някой мислещ за най малките , та не се ,,сещат" да обвържат замърсяването с техническото състояние а не с възраста , което за машина си е смешно да не се направи . После идва минималния комфорт и от какво го определям . Което ме кара да изоставя сузуки--самурай . щото е за под 100 км. пробег ., или за младеж понасящ друсането . После идва потдръжката в течение на , да кажем 5 г. , и така на татък до като стигнем до парите като определим диапазона на допустимост съобразен с търговските качества .После теглим чертата и в зависимост от нуждите , започваме да работим за реализиране на желаното . Първо това се иска от човека , желаещ нещо и молещ се на космичекия разум . После следват някои душевни качества , като търпение , вяра , недопускане противящи мисли .Което означава , че с мислите също се работи в посока на реализацията . С две думи простичкото обяснение за измолването на нещо е това , формулирано като насъщна необходимост . Още по друг начин казано е , работиш физически и психически , като се държиш буден/очакващ , да не пропуснеш момента на случването . А дали се моли на Бог или на Абсолюта , или космическия интелект не е първостепенно . По важно е , човек да вижда ясно природните закони и се съобразява с тях . До тук исках да кажа , че на човек му е достатъчно да вижда подреденоста на вселената като едни общи правила . А за идеята и усещането на нещо свръх интелигентно може да се стигне с осмисляне на познатите отношения .Както и ти го казваш : ,, че не се е случило по начина , по който съм го искала всъщност ме е предпазило да не хабя повече време , енергия и емоция да се опитвам да го 'натъманя "
 12. https://duhovno-razvitie.com/hiuit.pdf не съм я прочел още
 13. Та . как да се гледа на света ? То е много простичко , в друга тема си го казала . Чувстваш ли се добре , значи нещата са правилни .Мъчи ли те нещо ,търси причината или се върни на познато/добро място/преживяване и друг път ще търсиш .Мъдреците препоръчват да търсим хубавото , полезното , нещо което ще ни трябва и върши работа във всяка случка .Този съвет трябва да се приложи , да се опита , не са ни нужни празни приказки .КОгато го опитваш известно време , може и да помислиш за по дълбок смисъл на често срещаното като позитивизъм/песимизъм . Хубав е примера със задника . Но подчертавам , че с мисълта се определя посоката , как да се поти той . Така че само практикуването носи резултати , когато задника не противоречи на главата .Тогава резултатите са категорични и човек няма колебания .
 14. Ще взема само част защото иначе трябва книга да се пише Основен проблем . Как да се гледа на света?...Когато се ожених с жената започнахме да посещаваме курса по йога на Гешанов . Тогава изникна този въпрос по отношение на някои практики . Жената казва , както ти сега , Ха това със самовнушението е самозблуда . Знаех че не вижда по правилен начин факта но не знаех какво да кажа ...По някога изпитвам мъка , че не се постарах да си изясня въпроса . Тогава смятах че всеки сам да си се справя е най добре и не положих никакво усилие . Дано доживеем да видим , но християнството сега излиза от първия си етап на сумрачност . Все още не се срещат истиснски християни на живо , а само четем за тях . Само казвам че до сега винаги думите от делата са се различавали . Има изключения , малко . Като бай Добри и отец Иван от Ихтиман и др. разбира се
 15. АлександърТ.А.

  Емоционална система за ориентиране

  Обикновенно поставяш интересни въпроси .Но това мнение е различно . Някак не съм сигурен какво точно казваш .За това ще опитам да го кажа вмвсто теб с няколко думи . Ясно е че не мога да съм изчерпателен но поне да започна и опитам . Значи си напипала мачин да се справяш със страха си , наблюдавайки усещанията .Радвам се , за мен това е начина , Само не разбирам защо си несигурна ?.Едно полезно умение трябва да се утвърждава с постоянство . Така създаваме полезни реакций .За разлика от животните ние сами създаваме реакцийте си на всички нива , На мисловно или на ниво физическо тяло . И е по добре да го правим осъзнато ,Защото ако не работим сами , тялото само създава реакций . Единствено с насочване на мислите може да заобикаляме неприятни усещания . Страха го виждах като усещания на тялото . Но с насочване на вниманието , формулиране на мисловни образи , може да се заобиколи .С течение на времето и правенето , това става рефлекс . Рефлекс с който можеш да работиш като с волеви крайник . Стремежа когато се опитвам да медитирам е да отида над емоцийте в областа на безстрастното мислене . Там няма телесни усещания . Денят ти може да бъде прекрасен само когато си готова така да го приемеш .Всичко което може да ни се случи можем да превърнем в добро .
×