Jump to content
Порталът към съзнателен живот

АлександърТ.А.

Участници
 • Общо Съдържание

  2193
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  66

АлександърТ.А. last won the day on Април 13

АлександърТ.А. had the most liked content!

8 Следващи

За АлександърТ.А.

 • Ранк
  Приятел на Портала

Профил Информация

 • Пол
  Мъж
 • Местоположение
  София

Последни Посещения

17965 посещения на профила
 1. Беседи Съборно слово 1921 Беседи, обяснения и упътвания от Учителя - Съборни беседи (1921) Размишления 3 24 август 1921 г., сряда, 5 ч. Утринна молитва Размишления 1. „Отче наш“. 2. Размишление (коленичили на лявото коляно): „Да ни благослови Господ да ходим неуморно в Пътя на Истината и Живота.“ „И всичките ни мисли, желания, действия и постъпки да бъдат заквасени с Живата Истина, която изтича от Духа на Любовта.“ 3. Благославяй, душе моя, Господа! 4. Да се помолим на Господа: „Всички наши приятели, които са тук, и които не присъстват, да ги закваси с Живата Истина на Живия Господ, Който сега е между нас.“ 5. Добрата молитва. 6. „Бог е Дух, и които Му се кланят, с Дух и Истина трябва да се кланят.“ (Евангелие от Йоана 4:24) „Освети ги чрез Твоята Истина: Твоето Слово е Истина.“ (Евангелие от Йоана 17:17) „Затова отхвърлете лъжата и всеки с ближнаго си говорете истина, защото сме удове един на друг.“ (Послание към ефесяните 4:25) „Защото законът чрез Мойсея бе даден, а Благодатта и Истината – чрез Исуса Христа биде.“ (Евангелие от Йоана 1:17) „Затова да празнуваме не с вехт квас, нито с квас на злоба и лукавство, но с безквасни хлябове на искреност и на Истина.“ (Първо послание към коринтяните 5:8)
 2. МИЛА РОДИНО!от НЕДЯЛКО ЙОРДАНОВНаписах го след петъчното заседания наПарламента... Потресен съм... Такова чак не е било.Дали някой от тях ще го прочете...МИЛА РОДИНО!Колко ненавист... Дива омраза... Бълва отвред... Не се крие...Гледа народецът... Беден... Объркан... Спрете се! Чуйте ме вие!Вие, които уж в името свято на нашата тъжна Родина...Ето ви вече... Доволни... Цинични... Изборът вече отмина...Вече съдбата на всичките българи само от вас ще зависи.Ето ви... Тези, които избрахме...Ти си!.. И ти си!!.. И ти си!!!..Смъквай предишния... Вземай му мястото... Лично, за своя изгода.Вечният лозунг, изтъркан от ползване “В името на народа!“И до кога, моя малка Българио!.. Ето те... Вчерашна... Днешна...Пак ли излъгана.. Пак ли такава... Утрешна... Жалка... И смешна...Няма ли някога... А пък е просто... Без ругатни и насмешки...Тези там горе... От тебе избрани... Да проговорят човешки.Все пак си нашата... Тук си завинаги... Няма как да те преместят.Мила Родино... Хайде извикай! Може би ще се освестят!17 април 2021 г.7 ч. 10 м. сутринта
 3. АлександърТ.А.

  няколко думи за човешката душа

  Това бяха няколко изречения , които подбрах от : Събитията в Украйна и възможният сценарий за бъдещето – част 1 Г. А. Бондарев Превод от руски:Евгени Мангуров (Декември 2014)
 4. Принципа е следния . Заблуда , отклонение може да има .Но никой не може да спре естествения ход на осъзнаване духовния характер на всичко съществуващо . В посока съзнателно единство на Дух и материя . В училищата , бях ученик преди 1970г. , имаше задължителна сутрешна ,,физарядка" . Когато се запознах с Учението , разбрах от къде много упражнения са дошли .Никой директно не се съпротивлява на хубавото .Това бяха отделни елементи на паневритмията и други упражнения .До колкото си спомням , всеки учител по физкултура прилагаше според разбиранията си .Това са детски спомени . Не съм се интересувал от влиянието на партията , защото за религия не се говореше .Но се гледаше на здравето като отделна задача .
 5. Стоиш в тревожност . В тази позиция всичко изглежда страшно .Това е позиция на очакване .Смени позицията , започни да правиш . Първо си представи и ако ти хареса го прави . Едно , все още неопитомено коте . Нахраних го и преди да си тръгне посягам да го галя . Минава ми мисълта че ако ме издраска , мога да го стисна с три пръста и го ударя в земята . И да не би случайно да направя това , си представям следното . Изправям се и с кървяща ръка пускам внимателно котето , по далеч от мене . Повтарям тази картина достатъчно пъти , за да съм сигурен , че ако случайно ме изненада , да не го нараня . Човек може да подбира мислите си . Но още по лесно е да избира какво прави .Лесно може да се ориентира като прилага всичко което знае за любовта .Мисълта че мога да смачкам пухкавото коте е страшна .Но искам ли го , не .Отивам в следващата стъпка , правенето , като избирам какво да бъде .Какво искам да стане . ето реших да пусна няколко реда тук . Минава ми мисълта , не съм потготвен за психолог и може да изтърся някакви глупости . Модератора няма да ми се смее , тактичен е . Но го направих .
 6. „Отче наш“ „Бог е Любов“ Ще прочета 18-а глава от Иезекиил и ще се спра главно върху думите: „Направете си ново сърце.“ „Духът Божи" Беседа: Ново сърце Ново сърце
 7. АлександърТ.А.

  Свободната воля

  От създаването си , човека изгражда своята воля . За сега тя е на етап освобождаване . Учим правилния начин .
 8. АлександърТ.А.

  За Истината и Лъжата

 9. АлександърТ.А.

  Синдрома POTC

  На коя болест ? Но добър въпрос . Като обикновен човек си мисля , че някои , са докторите и специалистите до които се допитвам . А когато подминават усърдно нещо , бих помислил че е незначително . Ти да не искаш професор да ставаш ? Имаш усещания , имаш някакви телесни реакции .Това не е ли достатъчно за ориентиране .Какъв е смисъла , да изчетеш 1000 страници и разбереш само как някой нарича нещо което на теб е до болка познато .Това отнема времето през което може да търсиш начин за справяне и опитваш нещата които са ти препоръчали . Грешка е да се съпротивляваш на това което усещаш .Също не ти трябва да се примиряваш с нищо или нещо . Алтернативата е да намериш начин да се чувстваш добре , да подобряваш живота си .С това занимавай ума си и когато се сетиш нещо го опитваи . Прави го за да видиш практически как е . Чак после ще разбереш кое работи при теб .Обикновено всеко начинание дава резултат , но различен , Малък или по голям . Основен съвет е да превключиш , само от мислене ,на повече практикуване .Например върни се по темите си и направи списък на препоръчани неща . После отдели нещата които може да правиш сама . И започвай . Едно състояние а го казваш по най различни начини Като че ли му се наслаждаваш в отрицателен смисъл .Усещаш неприятноста и се задълбаваш още и още . Ето ,,,хванала си проблема .Също някакви хапове ти помагат . Използвай това време което ти дават да правиш нещо полезно --да създаваш навик за търсене на хубавото във всичко . Сама виждаш че никой няма гаранции за нищо . Сега се връщам от погребение . Да плача ли че приятелите си отиват .На скоро колегата , след като се разбрахме за след 2 дена какво ще правим .Прибира се и жена му го намира паднал в банята . Жизнен като 30 годишен . Младоста няма да те чака , Тя е сега . Ако те е страх да ѝ се радваш си е в твой ущърб , За такива случай народа казва ,,Бог всичко дава , но на сила , нищо ."
 10. АлександърТ.А.

  Бъдещето на България - идеи!

  Много хубаво е казано . Миналото е знание , бъдещето е оценката ни .
 11. АлександърТ.А.

  Синдрома POTC

  При социализма в западния парк на София имаше ,,,нямам идея как се казваше , но бе нещо подобно на ,,Дисниленд'' в по малки размери . Та един от павилионите се нарича ,,Кривите огледала " . Влизаш и вървиш по коридорите , а от страни наредени по особен начин вдлъбнати и изпъкнали огледала . Човека гледа и вижда най различни изкривени образи на себе си и околните в степен че на моменти не знае кого гледа или даже какво е това дето там мърда . Всяка силна емоция а най много страха , можем да наречем личните криви огледала .Тези огледала не ни позволяват да разберем какво реално се случва . За това овладяването на страха е първа стъпка . За това е важно до теб да има някой на когото можеш да се довериш . Не изцяло а по отношение на най тревожните неща с които той се справя добре .Иначе терапевт . Сама виждаш как става . Тук се обясняват основни положения и те променят ли вътрешния живот ? Чувстваш ли се по сигурна . В павилиона поглеждам хората на около и сравнявам това с изкривеното огледално изображение . Имам опора . А тук въпреки че си говорим с желание даваш ли вяра на съветите . Ще ти кажа че след няколко часа пак те обзема съмнението . А за детството , хората са различни . Някои са по чувствителни но всеки по свой начин .
 12. АлександърТ.А.

  Синдрома POTC

  Няма логика в това твърдение ! Като ученик четох еднана публикация на подобни теми . Там даваха изследване причината на смърта , на хора падналиот голяма височина . Независимо защо са падали , болшинството са починали не от контузиите при самото падане . Починали са от , тогава така го казаха , разрив на сърцето . Медицинския термин може и да е по точен , но заключението е важното . Сърцето не издържа на стреса . От тогава имам тази обица , че наи важно от всичко което ни се случва е оценката която му даваме . Когато си кажем --леле загинах , Става лошо . Но когато мислим и търсим доброто , или изхода от случката --имаме шанс и в повечето случаи се оправяме добре . Да грешка е да четеш в общото публично пространство . Там обикновенно пишат пациенти най често недоизлекувани или нещо недоволни .Там има повече мисли от колкото факти и главно , грешно тълкувани .
 13. АлександърТ.А.

  ,,Китайска кашлица"

  поредния виц https://www.facebook.com/100002260258582/videos/3901641156587854/
×