Jump to content
Порталът към съзнателен живот

АлександърТ.А.

Участници
 • Общо Съдържание

  1284
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  19

АлександърТ.А. last won the day on September 19

АлександърТ.А. had the most liked content!

6 Следващи

За АлександърТ.А.

 • Ранк
  Приятел на Портала

Профил Информация

 • Пол
  Мъж
 • Местоположение
  София

Последни Посещения

11735 посещения на профила
 1. тръбите се чуват

 2. Писмо до моя баща

  Хората са индивидуалности . Това е хубавото . А по хубавото е когато това се разбере в абсолютния му смисъл . Когато ти замирише на свобода . КОгато се усетиш че сам избираш в какво да се ровиш . Или по точно , кое ти харесва и кое не . Нали за да харесаш розовия аромат ,ти трябва сравнение .----това за другите А за тебе ,,ИТИ". Не си разбрал какво е казано . Моето изречение което си цитирал се отнася за харесалите ти стихове . Тяхната стойност е трудно поносима от мен . Достатъчно гледам прясна гной , за да разглеждам и засъхнала . Ще ти повторя . Човек е способен сам да избира живота си . Не е нужно да се оплаква от другите . Въпрос на личен избор е . А за Донка е смешно даже . Тя го е казала разбираемо и за началното училище . пп . В интерес на истината , Обадих се с горния си пост заради тебе . Учудваш ме с упоритото си черногледство . Кефиш ме с неочакваните си думи . Не че казваш нещо ново , но е неочаквано . Например за периода на първата половина на 20 век . Има толкова много признания за проявата на чудесни качества от народа ни . А ти се ровиш в лайната на известните . Не в техните най светли постижения а в паденията . За какво ти е .Сила ли черпиш . Очевидно за мене е , че начинът ти , на подбор и тълкуване , при разглеждане на събитията . Този навик пречи да си обясниш казаното от Донка . За мойте съм съгласен че са спорни ...То е ясно че момичето е накипяло и просто експлоадира . И по добре тука от колкото да вземе да набие баща си . ...А ти си отдавна в портала . Трябва да са ти ясни взаимоотношенията в семейството . Поне си ги прочел както Дънов обяснява . Те прозират и в думите на Донка .
 3. Живота е отношение ,

  Човек се затваря в себе си , за да се види , на спокойствие . Ако изолацията продължи по-дълго , той прекъсва нишките с живота . Орязва и намалява живота в себе си .
 4. Безкраен страх

  Мисленето е каквото го направиш . То може да се сравни с компютъра на когото гледаш само екрана и въздишаш на показваните образи . Пасивна си . Но виж , моля желанията , идеите насочващи този компютър .Това ти трябва , за да си сигурна , че найстина идват от теб . Много образи на този монитор са случайни , внесени не от теб . ,,Поеми живота в ръцете си" Означава да седнеш на клавиатурата и сама насочваш компютъра върху какво да работи . Знаеш ли каква е разликата м/у писаното напътствие и живото--очи в очи . При второто може да видиш светлината в очите .Старите му казват--вяра , децата го наричат радост от живота .То се преживява не с ума . Но се определя с ума . А когато си пасивен си роб на ума . То е , като да включиш телевизора , а там само реклами , нонстоп . На края ще почнеш да подражаваш на тези реклами .Ще си забравил че кучето ти , освен ,,педигрии" хапва и типов хляб . Да поемеш живота в ръцете си . Означава да внесеш разбиране в това което наблюдаваш . пп има една притча за първите живи същества . Когато бог ги е създал те само се хранели и спели .Нямали никакви други нужди . И решил тогава създателя и направил мухите .Така се появила нуждата от разбиране . Съществата подтикнати от досадните мухи се размърдали и започнала еволюцията .
 5. Писмо до моя баща

  Донка е много точна . Може ли човек да се надскочи ? Всеки прави само това на което е способен , Ще ви припомня че пътя на критикуването е унизителен и за двете страни . Поставянето на изисквания , най често невъзможни за опонента , би ме уеднаквило с него .И ако той не може да изразява чувство на обич , Защо трябва да му подражавам а да не му покажа какво е това . Критикуването е наклонена плоскост , изсушаваща тази нормална човешка способност .Ако желаеш да се съхраниш като способен да обича човек задръж в себе си само хубавото , Напр. ,,имаше красиви очи когато не бе пиян" и забрави другото .Постави го зад гъба си . Ти имаш да градиш свой живот . И ще бъде както го направиш самата ти . Няма защо да се оправдаваш с други . давност няма
 6. Огромен проблем с жените?!

  Здр. (P) ,,, Мъжът иска нещо и незнайно от къде е дошла представата че това не е много добро . Появява се вина и стремеж да прикрие привличането , неразпознавайки интереса в нейните очи . Но той е забравил основното , че тя е първо човек , какъвто е всеки от семейството . После приятел , какъвто може да бъде всеки с когото се привличате . Първо човек спечелва приятел , а секса идва после , съвсем непринудено . Когато гледаш някое момиче , помни че тя е и сестра и бъдеща майка .Потдържайки такава представа значи гледаш с по- горния ум . И създавайки за това навик , се освобождаваш от притесненията . пп ,,,аз нямах сестра но някои приятели бяха за пример .
 7. Какво представлява новото учение ?
 8. Силата що зло желае, но все добро твори?

  Ще се отплесна малко от темата и ще посоча една книга на Крум Крумов ,,Всичко е едно и за добро" . Първа глава с подзаглавие ,,Абсолютно всичко което се случва , когато и да е , е за добро . Зло няма " ( по Беинса Дуно ) . Не ни е виновен лукавия , че сме лоши ученици .а ето още един цитат .
 9. За вярата

  ----
 10. Безкраен страх

  Малко ти е скучно гледам . Има много лесен начин да се убедиш , животно ли си . Направи следното . Първо събери информация , що е туй пост и молитва . Разучи и житната диета , Има я във форума . Също и лунната диета в какво се състои . След като се убедиш че това напълно човешко действие , Ако се прави внимателно с интелигентност има само благотворно влияние . Направи един пост от няколко дена .После започни всяка седмица един ден или всеки месец по 2/3 дена пост, съобразно графика на лунната диета . В зависимост от теб , след месец или няколко , ще си съвсем друга . Обръщам ти вниманието не към модните диети . А към постите , съпътствани с определени молитви или словесни формули за душевно усъвършенстване .Формули и молитви има във форума . пп . при проблем тука
 11. Eмиграцията

  Както казват , човек и добре да живее пак умира . ...А ето нещо от библията по въпроса за работата и заплащането . По точно за тези чиято роля е недоволстването . 20 глава от Евангелието на Матея, от 11-ви до 15-ти стих. 11 И като го взеха, роптаеха на стопанина, 12 и казваха: че тези последните един час работиха, и тех си направил равни с нас, които претеглихме теготата на деня и пека. 13 А той отговори и рече едному от тех: Приятелю, не те обиждам; не се ли погоди с мене по един пеняз? 14 Земи си твоето и иди си; искам да дам и на тогози последният, както и на тебе. 15 Немам ли власт да сторя каквото ща със своето си? Или окото ти е лукаво, защото аз съм благ?
 12. Благодаря , пп . или как се обичаме неправилно
 13. За вярата

  Щях да коментирам ,Ала по добре виж какво е казал Дънов
×