Jump to content
Порталът към съзнателен живот

АлександърТ.А.

Участници
  • Общо Съдържание

    3111
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  • Days Won

    183

Статия Коментари добавени от АлександърТ.А.

  1.  Да ,изнесеното от Донка е духовната  причина ,на човешката природа . Искам да направя връзка между нея и проявената , физическа страна , която виждаме така подробно да се коментира по медии и социални мрежи . Коментират отделни прояви и слагат етикет - човешка природа - , без да се търсят причините им , като това може да доведе до изкривено разбиране, причините на душевния импулс , който винаги е стремеж към съвършенство .
      Морган Скот Пек , казва : ,, Величието на човшката природа е в нейния потенциал за трансформация . Това ни прави толкова различни , поради различните условия в които живеем ."
     Заглавието ме провокира да си спомня един негов пример :  Всеки започва от там , да прави това , което му идва естествено  и да се облекчава в момента когато му се прииска . Но някъде към две годишната му възраст , мама заявява  ,,Ти си добро дете и аз много те обичам , но искам да започнеш , да се пазиш чист ". Отначало , за детето това искане е съвсем неразбираемо . За него е разумно да се облекчава веднага и е съвсем неестествено да се стиска , само за да види  ,как пуснатата вода отнася нещо толкова интересно в канала . Но следствие търпеливата упоритост на майката , идва момент и детето си казва ,, Мама е толкова добра и мила . иска ми се да и се отплатя . Ще и направя подарък , като задоволя това странно искане ." И така детето поднася на майка си дар от любов и започва да прави нещо крайно неестествено . Да се сдържа и стиска , като стига навреме до тоалетната . .. След няколко години , за него това става навик . Като дори липсата на тоалетна в гората , може да стане проблем .
        Потенциалът  за промяна , е наи важното ни качество . То ни дава свободата ,  относителната независимост от условията .

×
×
  • Добави...