Jump to content
Порталът към съзнателен живот

АлександърТ.А.

Участници
 • Общо Съдържание

  1752
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  30

АлександърТ.А. last won the day on Декември 28 2018

АлександърТ.А. had the most liked content!

8 Следващи

За АлександърТ.А.

 • Ранк
  Приятел на Портала

Профил Информация

 • Пол
  Мъж
 • Местоположение
  София

Последни Посещения

14294 посещения на профила
 1. АлександърТ.А.

  Свещеният огън?

  Да , на личностно ниво , абсолютно . Но по отношение на Бог , тези расъждения са забавление . Щото може да кажем ,, Бог е користен или , Той е безкористен " . И е точно така , а това какво ни помага ? А за свещенния огън , горе дадох една отправна точка . То в беседата много точно и обстойно е обяснявано . Също , има една легенда в която Бог оживява човека с една божествена искра . И от тогава у всеки има искрица божествен огън . А за ,,първите същества" ...Ти уточняваш думите си за днес съществуващите същества . А , аз споменавам първите същества след Бог-отец ; Бог--син ; и Светия дух . Със уточнението , че не лично съм се ,,докоснал" до тази информация . А , не съм срещал по достоверна . И там има много йерархий от същества , живяли и се развивали преди днешния човек . . По реално достижимите въпроси за мен се появяват от такива мисли ,, Във въображението ми още от малък, или поне отдавна, ми се върти идеята, "....Не че имам някакви постижения . Просто е по лесно човек да се върне назад и ако може да открие как е дошла конкретната идея . Разбирам , че и ако не се види нейния път , това не потвърждава теорията за прераждането . Но все пак е нещо .
 2. АлександърТ.А.

  Свещеният огън?

  Първата материя от която са образувани първите същества ---огън/топлина
 3. А какво означава , наполовина ампутиран ? Коста отрязана , но виси на част от кожата?
 4. АлександърТ.А.

  Безкористен ли е Бог?

  На пръв поглед е точно така , спор няма . Но , ако се размислиш , може да установиш че начина на формулиране , на мисълта . Показва емоционалните граници на ,,Аза" , разграничаващ се от средата .Толкова сме свикнали да живеем с печалба/загуба , че така виждаме всичко на около . А има и друго обяснение . Наричаме го наследственост . С тази наследственост , човека има определени възможности и понятия , като користно и безкористно , стават безмислени . Нашите възможности , са в рамките , на заобикалящата ни природа . И като говорим за развитие , дори в мислите си , не можем да излезем извън природата . Развитието , израстването , е в нейните граници . Предполагам , сте срещали следните мисли : ,,Човек може да види/познае неща , които са заложени в него " ; ,, Ученето е припомняне на забравени истини " ; ,,Човек се движи и живее в Бога" ; включих се заради последното твое изречение ----(Даже, по тази абсурдистка "логика", твърдението - "Мисля, следователно съществувам!" ще се трансформира в - "Чувствам, следователно съм!" ).... Опитах да кажа нещо като съгласие с малко уточнение , че макар много различни и мисълта и чувствата са продукт на Аза . Приблизително казано , за днешния човек съществува една основна реалност . Реалноста на Аза . Цялото познание се гради на усещането за Аза и всичко останало . На Аз и другите . Като това , кои са другите , зависи от , кой съм Аз . И без да го разнищваме , знаем , че за всеки Аз , другите са различни .
 5. АлександърТ.А.

  Безкористен ли е Бог?

  Кой съм ? Аз съм ! Все пак , кой съм Аз ? Аз съм спомените .Мисъл ,чувсто , действия , в едно .
 6. Alexeo , малка забележка НЕ СПАЗВАШ ПРАВИЛАТА на форума . Едно от тях е да не се обсъжда личното поведение . Например , за да сме точни , като чета темата :,, Сънуваме ли всяка вечер" се вижда как коментираш чуждо мнение без да го разбереш . И в друга тема ти обърнах внимание че се държиш грубо със събеседник . Просто пренасяш маниера на общуване от фейсбук , което не е добро общуване .Явно толкова можеш и не усещаш разликата .Но я има . В случая ти самия започваш с грубостите . Чети , мисли ...На друго място ме питаш къде си бил груб . Не е приятно да се водят такива разговори . След като не усещаш своето поведение , друг не може да ти го обясни разбираемо . Грубост , арогантност , невникване в идеята на текущия разговор , движение по повърхноста на фактите . . Може и да съм пресилил , но и ти добре го правиш . пп Явно трябва да се повтаря Форума ще е добро място , до като се обсъждат фактите . Не , кой , как ги интерпретира . Личния подход и разбиране за разумния е богатство . Не сме в предучилищната , за да се надсмиваме над неразбраното .
 7. Ne го знам този формат . Но виж тука : http://www.uchitelia.com/audiobesedi/
 8. Ако беше само забава , щях да споделя : ---Инес , нима можеш на пубертет да се сърдиш че не отлепва поглед от гърдите ти Но тя е права . Добре е всеки да се придържа към смисъла и съдържанието на мненията . И да не показва голи емоций . Да ги оставим на децата и проявяваме разбиране . пп Всички сънуват но не всички помнят сънищата си . Срещал съм хора които сънуват постоянно . Но за пръв път някой да се оплаква от това . И ми е чудно ? До колкото те разбрах с черния облак си се справила .А и Инес ти даде метод .
 9. Ще трябва да изчакате някой от хомеопатите да се появи . Консултирахте ли се с психотерапевт .
 10. АлександърТ.А.

  Да се откажеш от любовта, за да дойде тя?

  Обвързваш своята душевна красота с момичето . А то е само повод , да усетиш душата си , което е великото случване на влюбването . Ако можеш да разделиш желанията на тялото от душевните си пориви . Ще го видиш .
 11. АлександърТ.А.

  Детската сексуалност

  Свикнах да публикуваш вицове и ми е трудно да различа сериозноста ти
 12. АлександърТ.А.

  Детската сексуалност

  Никога не е късно , модераторски/учителския съвет , да се занимае с поведението ти . За това може да си признаеш , защо не се стараеш да бъдеш достоверен ? Творчески подход , не знаеш какво говоря , или си с гена на супермен . подпис : (глас от сянката)
 13. АлександърТ.А.

  Забавно - 2

  на изпит по география в 8 клас
 14. АлександърТ.А.

  За прераждането

  ето цитат , по повод твоя цитат Не пуснах усмивка на поста ти , за да не си мислиш , че става въпрос за мен или теб . Това го подчертавам и с настоящия цитат . Там има ---седейки заедно---. То е , в смисъла на жеста ---цитиране .И то не е , че има правилен и неправилен начин . Защото начина се определя от търсения резултат . То си е твоя работа защо си цитирал . Но аз се обадих , защото се държа грубо с Анна Никитина . Не много , но осезателно .
×