Jump to content
Порталът към съзнателен живот

АлександърТ.А.

Участници
 • Общо Съдържание

  1810
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  33

АлександърТ.А. last won the day on Април 25

АлександърТ.А. had the most liked content!

8 Следващи

За АлександърТ.А.

 • Ранк
  Приятел на Портала

Профил Информация

 • Пол
  Мъж
 • Местоположение
  София

Последни Посещения

14800 посещения на профила
 1. До тука не разбрах до колко влюбването и инерцията в последствие е повлияло . Или нуждата за контрол е в повече . Амбицията , контрола когато виждаш , че не носи желаното , довежда до изтощение . Според разказа , си гушнала две деца . Едното от 11г. другото от 5г. .Явно е дошло време за осмисляне смисъла на живота . От там пренареждане приоритетите и поемане на съответните отговорности . За да съществува семейството е нужно да има единство . В смисъл , както всеки се грижи за различните части от тялото и всяка една от тях работи за цялото . Обърни се към семеен терапевт . В другия форум виж Дияна Колева да ти отговори .
 2. АлександърТ.А.

  Затруднение

  Това са едно нещо в различни времена . Първо , малкото се ,,страхува " от голямото .Страха и стремежа за живеене , подреждат , дават разум . Пътят е дълъг и криволичещ . Но видиш ли любовта към Бога , си стъпил в началото на Мъдроста . Като в друг свят си ... В това вярвам и до някъде виждам .
 3. АлександърТ.А.

  И.Стефанова

  Нали знаеш ? Чашата е полупразна или полупълна . Научи се да избираш , как да гледаш . Мотивиращо ще е , ако знаеш че това е най важната истина . Живота ни се крепи на нея .
 4. АлександърТ.А.

  Името на човек - има ли значение

  Всички сме чували идеята ,, човека е слязъл в материята " . Един аспект на това слизане е изграждането на днешното логично , предметно мислене .Този процес е плавен . Постепено сме придавали все по голямо значение на материалните предмети , давали сме им имена и сме се учели да говорим боравйки с тях .Та това даване на имена е било според качествата и взаймо връзките на предмета с останалите предмети . Това после
 5. АлександърТ.А.

  Страхувам се

  Точно ума представя усещанията . Той ги събира от рецепторите , обработва ги , сортира . И това без да му се месиш .Болката не се създава в рецепторите , а в ума . Когато му пуснеш някоя мисъл за опасност , той комбинира усещанията в светлината на опасност . За него няма значение дали опасноста е само 51% или 20 % . Той алармира създавайки болка . В това се състой психологическата работа . Да създадеш себеувереност чрез начина си на мислене .
 6. АлександърТ.А.

  Страхувам се

  Пуснах съобщение в (психотерапия , насоки , препоръки онлайн). Трябва там да търсиш специалистите . В предишната ти тема . За справяне с живота , човек е нужно постоянно да увеличава волята си .Това става със взимане на решения и тяхното изпълнение . Няма значение какви , щом решиш нещо го изпълни .Не се повлиявай от времето или нечие чуждо мнение , или пък от повила се емоция . Всяко нещо допринася за укрепване на волята и от там за себеутвърждаването . Макар храненето на рибките в аквариума да изглежда незначително . Изпълнението по предварителен , разумен план , ще даде резултати . пп Изглежда объркано . Тревожиш се , вглъбяваш се в негативните неща . Не трябва ли ти сама , по собствена воля да решаваш на кое колко внимание да обръщаш . Трябва да знаеш че колкото повече позволяваш на ума си да се занимава с един проблем , Толкова повече този проблем изпъква пред теб и от него не може да забелязваш други неща . Щом вече психичното напрежение се е пренесло като телесни усещания , е време да промениш отношението си към света . Но нека специалистите те насочат най добре .
 7. Искаш да кажеш ,че следващото не е каламбур ? -----,,Кой е най-големият проблем на България – незнанието или незаинтересоваността? - Не знам и не ме интересува.... ----,, На въпроса "Познавате ли представители на хомо сапиенс?" 80% от българите отговорили: - Да, един - двама, но не ми пречат особено! " -------,,В цял свят алкохолизмът е признат за болест. Само при нас питат: - Защо не пиеш? Да не си болен?! " -----,, Разговор, който може да се дочуе само в България. - Мини довечера да се видим за малко! - Не мога, утре ще шофирам.... "
 8. АлександърТ.А.

  Свободният избор и свободната воля

  Ако не си в линията на шегата където постоянно се пренасям , значи ....Си още много млад , ще рече неопитен . Значи не разбира самотата на старите . Ще ти я обясня по сериозно . В чист вид , самотата се появява със половото съзряване .То тласка с неутолима сила , човека да търси конкаткти .За това при най младите има толкова често психически сривове и депресий . Човек ,често и не разбира тъгата , липсата която усеща . Но с течение на времето това се променя . При старите хора , преобладаваща е друга причина .С течение на годините , човек става все по общителен . Разбира се не е еднакво за всички , но това е обща тенденция на по осъзната визия за общуването.Като прибавим намалелите социални контакти ,се получава това за което говориш . По съсредоточеното общуване с малко хора . Това го прави много по различно от истинската самота на самотния младеж .
 9. Дядо ми , баща ми , майка ми , бяха професионални фотографи . За това , като срещна подобна история силно се развълнувам . https://dariknews.bg/novini/komentar/petyr-arnaudov-fotografyt-na-ludiia-polk-video-2164210
 10. АлександърТ.А.

  Свободният избор и свободната воля

  kipenzov , Когато знанието набляга на формата , се отплесва в илюзийте .Това се случва само при възрастните . Само възрастен може да си вярва на илюзийте . Първоначално детето приема всичко , като се стреми да го интегрира в себе си . Някъде в края на детството , в зависимост от околните възрастни , постепенно влиза в собствената роля на възрастен . В зависимост от това с което е дошъл , в зависимост от пречупването в семейството и по късните наслагвания --- започва да играе на възрастен... Когато наистина завърши детското . Вече далеч не всички разбират какво е реално . Има едни които се борят и други които живеят .Тези , които живеят също са различни . Едни се пристрастяват а други виждат илюзията . Най малко са тези от последните , които играят по илююията защото така са решили или не виждат по добър избор . Но едно нещо отличава възрастния човек . С течение на годините , къде съзнателно , къде не . Той , зрелия човек , неусетно променя първоначалните емоционални реакций .Тези първите , които автоматично е попил в първите си години . Разбира се само тези пречещи за добрата интеграция . С това искам да ти кажа , че всеки се стреми да овладее емоцийте си . И това става само чрез работа на ума .Това означава че отпада обличането на емоцията с представи ---оправдаването . Водещо е желанието , какво иска човека . Това признание , да не търся смисъл в думите ти , няма значение . И на един друг тука казах че нечие мнение , е просто повод да подредя свои мисли .И ако са неподредени . То е защото на никой не го интересува , за да се старая . Значи запиши си ---себичен .
 11. АлександърТ.А.

  Изучаването на детската природа

  Хубава тема ! http://webstage.bg/roditelstvo/6104-vazpitanieto-ograbva-a-ne-popravya-horata-lev-tolstoy.html
 12. АлександърТ.А.

  Страхувам се

  ето инф. -----http://orlinbaev.blogspot.com/2013/06/blog-post.html тя идва от тука ----http://orlinbaev.blogspot.com/p/blog-page.html Няма да ти казвам диагнози , защото не съм доктор , Но знам че всички преживявания , дори тези уж съвсем физически усещания в тялото . Са породени от ума . А човека не е ума , ума е инструмент . От човека зависи на къде ще го насочва .Мъдреците , а и обикновенните йоги отдавна знаят , че ако не позволиш на ума да се занимава с нещо , той няма да дава информация за него . Това нещо няма да съществува . Разбира се това силно концентриране на ума , за обикновенния човек се получава само при сугестиране---хипноза . Но на практика това се използва от всички в различна степен , независимо дали го разбират . Например някой вижда че му е пълна пощенската кутия . Подозира че там са сметките от топлофикация . Но и за това не ги пипа . Има време , ще събера пари и тогава . Нека там да чакат , къде ще ходят , забравя ги .
 13. АлександърТ.А.

  Страхувам се

  https://www.btv.bg/video/shows/predi-obed/videos/zashto-genite-i-emociite-sa-prjako-svarzani.html?fbclid=IwAR1xW8CR8n_Rx74d-7cL9JpnUPqaw1egdppgpTC1AuUTkBvU9O4FoMmfObc Имаш нужда спокойно да разгледаш и чуеш , какво казва професора .Не расъждавай гледай и слушай .Расъжденията на другия ден .
 14. АлександърТ.А.

  Венцеслав Евтимов

  https://www.stefibozhilova.com/?p=1602 една хубава статия за Венцислав Ефтимов
×