Jump to content
Порталът към съзнателен живот

АлександърТ.А.

Участници
 • Общо Съдържание

  1733
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  30

АлександърТ.А. last won the day on Декември 28 2018

АлександърТ.А. had the most liked content!

7 Следващи

За АлександърТ.А.

 • Ранк
  Приятел на Портала

Профил Информация

 • Пол
  Мъж
 • Местоположение
  София

Последни Посещения

13980 посещения на профила
 1. АлександърТ.А.

  Молитвата. За какво да се молим?

  Смисъла може да го формулира търсещия . "дайте да се молим за еди какво си, пък ако е по божията воля - нека се изпълни." --------това е повърхноста на технологията . Няма я свободата в расъждението ти .
 2. Има разлика , дали го прави демонстративно или неусетно .Може да изтъква , че не е закъсал и има голям избор (реален или само на думи ). Може да те пробва как ще се напаснеш в неговия живот . Различна сексуалност или търси общителни момичета за различни компаний .До като не го опознаеш , има най различни варианти .
 3. Може да е така , но за мен не е сигурно .Не знаеш мотивите му . Тогава изниква друг въпрос . Защо , след като виждаш как те обижда , не го отпишеш . 1---не си сигурна в това което говориш 2--не си сигурна в себе си . Какво е точно желанието ти . за днес лека нощ
 4. АлександърТ.А.

  Името на човек - има ли значение

  Не е важно да се държиш формално за традицийте . А поне мъничко да ги разбереш . Те са отминалото , но говорят , със съдържанието си . То е част от ,,опознай себе си" . Нали знаеш за индианските имена . В миналото така са назовавали на всякъде . Името да говори за съдържанието . Постепенно , това е отминало , Сега го наричаме традиций .
 5. АлександърТ.А.

  Името на човек - има ли значение

  Попаднах някъде на тема за имената , коментари . Явно и ти си го чел . Помисли , какво е името . А за коментарите .Чувствата са резулт на опита . Колко по малко е живял човек , толкова по категорично и разграничаващо се , е мнението му . За българското име , Коца ....Познавам една вече не жива , жена на братовчет . А преди се срещаше и често . Имай в пред вид , че при социализма се държеше на българските имена . Това , но много на кратко се опитах да кажа на племенницата си , за името на сина и ---Макс . Не е лошо . Но е пълно отричане на миналото . На опит да се откъсне , но от какво ?
 6. Здравей . Има логическо обяснение .Бързаш с изводите без да си събрала максималната информация . Задаваш въпроси на които той може да ти отговори . Помисли точно какъв , да е , въпроса ..............Напр. ,, защо говори с тебе след като има толкова приятелки около него" или друго подобно . И не бързай да говориш преди да си уточнила , кои въпроси те вълнуват и как да ги зададеш . Имай в предвид че въпросите говорят за теб и желанията ти . А , аз имам въпрос .. Познаваш ли приятелите му , семейството му , или някакви други познати ?Такава информация също може да помогне .
 7. Ако приемем , че критика е вербалното разграничаване , посочване недостатъка . Може да се види , че самостоятелно не върши работа ... Вчера гледах Елена Йончева в шоуто на Слави .Есенцията е : ,, Не корупцията ни е проблема , а грабежа . Грабежа на всички нива със съответните им , размери ." И си мисля че е точно така , защото няма българин , който като седне на разговорка , да не дъвче точно това . Както за управляващите , така и за много началници . Дообре , имаме я критичната мисъл , защо не живеем добре . То също се вижда . Защото не прилагаме в живота , а само си критикуваме . Защото всички сме против корупцията , а като ни хване катаджията в крачка , се мъчим да мушнем нещо в джоба му . Има още много хора виждащи реалноста само по този начин . Да се осигурят и защитят без оглед на никакви морални--духовни ценности . Ще е свършена работата едва , когато ги претопим . Да критикуваме е дълбоко залегнал навик .Той върши добра работа на физическо ниво, със съответните недостатъци разбира се . Точно тези недостатъци са повод за размишление . И ако желаем да ги разберем . Ако желаем да навлезем в духовните области , като работим със своята душевност . Добре е да правим изследване , на тези напътствия от Учителя .
 8. АлександърТ.А.

  Силвия

  Подкрепата която можеш да окажеш е като имаш разбирането за неизбежноста на тези случки . Щом сме се родили един ден ще си отидем от тук . Сега , колкото и да ни боли и ни е мъка , ще отмине и даже ще забравим това силно чувство .Тези неща не можем да контролираме . Можем да проявим душевна сила , като гледаме по обективно--разумно и не се оставяме на прекалено силните чувства да ни завличат . Ако си достатъчно голяма ... Трябва много търпение и обич ... Можете заедно да помогнете на майка си да преодолее загубата . Да може да подреди нов живот .
 9. Вярно е , само че махни , това за живота . Критикуването е частица от проявите на живота . Критикуването е за да можем да развием ума си и после да се издигнем над критиката , към духовния живот . За там ни подготвя Дънов , с напътствията да не критикуваме . Да се наблюдаваме и видим как от първата способност на ума , да различава и оценява като хубаво и лошо . Постепенно се увличаме във стремежа да сме добри и разделяме всичко като лошото е насреща . Да не критикуваме , е насочване към същината , на нещата . Да видим , че и тъй нареченото лошо има и добри подбуди .
 10. Здравей . Къде ги тези компетентни , да подам CD и аз
 11. АлександърТ.А.

  Любопитни филми и предавания

  Един филм за ,,паник атака" ,, Неуловимия" с Анджелина Джоли и Морган Фрийдман
 12. Винаги има значение за какво отношение става въпрос . Нали ? За да засадиш дърво . Първо критикуваш земята , за да отвори дупка и после поставяш дървото . Работата в гъстата материя иска и рушене . Тази материя не е безкрайна и за нещо ново трябва място . Но е най добре да се използва вече създаденото , ако може . Значи си трябва баланс . А и хората , различно разбират , що е това критика . Например , малко предприятие . Един от служителите по някога ....слага малки суми в джоба си . Като го засичат се оправдава че бил пиян и не разбрал как станало ......Каква критика заслужава ? .Свикнали сме да възприемаме критиката като словесно отхвърляне . Но едно уволнение е също критика . Решавайки проблема на фирмата , критикуваш човека . Тези мисли тръгнаха от думите на деца в проблемни семейства . Детето възприема поведението на единия родител като критика към себе си . Значи проблема --критика--- се залага от възпитанието . Така че , можем ли да помогнем на пеленачето да доживее 20--тата си година , без да му предадем този недостатък . Да критикува ,,лошото" и мисли че това е достатъчно . Без да му помага да стане добро . Знам че горните думи не са добри . Те са игра с тъмнината . Лесно е да се увлечеш че можеш да бъдеш груб по правилния начин .Добре че има в наличност и такива :
 13. АлександърТ.А.

  Чувствам се изтощена

  Здравей . Натрапливите мисли са както всички други .Само че на някои се спираш , обръщаш внимание .Това ти предстои , да се научиш да работиш с мислите .Огледай какво са препоръчвали терапевтите в различни теми за натрапливости .Там ще откриеш закономерности и техники за работа . Но първо си изясни какво наричаме мисъл и мислене .
 14. АлександърТ.А.

  Карбовски---втори план

  Едно изключително попадние : Мартин Карбовски стартира първата история за 2019 година в рамките на инициативата си "Чиста азбука" с проекта "Последната крепост". Водещият представя учителя от Казанлък Теодосий Теодосиев - Тео, https://www.btv.bg/video/shows/karbovski-vtori-plan/video/proekt-poslednata-krepost-1-chast.html
 15. Хубава лекция . Говорено ни е , преди 100 години , за наше поучение .Защото е истина за мнозина ,че само повтаряме мъдростите , без да ги преработим , вътре в себе си . За това е и важно повтарянето на тези мъдрости и напътствията , да е точно . Да не се представя преразказа за оргинал , въпреки че носи истина . Да има , разграничение между думите на голямия Учител от думите на проповеника . Защото ако не държим поверените ни истини на точното им място , все едно ги няма . Те се разтварят в днешното говорене ............Но така е днес . Пророци много и всеки носи нещо . Всеки е Божи служител . Независимо какво си мисли и говори , всеки носи истина . Но частица истина . Малка стъпчица към Бога . И ако се прави на нещо познато и голямо , защо го прави .Нима другите не могат сами да се наслаждават на голямото . Нима им трябва преводач ? Или не вярва в себе си , та застава зад по големия ? Но това са расъждения на едно , материално доминирано ниво . Следователно са само бележки . Напомняне , как изглеждат нещата от вън . А какво става в същност . За логично мислещите , може да се спомене , че не само в библията . Но и много пророци дават картина на последните времена . Там има множество духовни водачи , увличащи маси хора след себе си . В това няма нищо лошо ако се работеше в посока на общото сътрудничесто , в името на единния живот . Ако имаше сътрудничество и работа в посока подобряване бита и усъвършенстването на човека . На практика , естествено/нормалните търкания , дават смъртоносни искри , във всякакъв мащаб . Всеки се провъзгласява за единствен и страни от другите . Това не може да се избегне . Може да се преодолее с търпение и разяснение . Посочване на външния вид и мотивите , така както всеки ги вижда . Неговата малка истина , да може да се напасне с някаква обща , по близка до Божествената . Ако си въобразява някой , че е само той , носител на такава . То остава , сам да си я носи , където иска . Важното е да се държи чист извора . Поне така , както сме го наследили . Да не го цапаме с личните си разбирания . Във това има смисъл , все още . . пп ---- За още и по голяма яснота 20 век в наличност стотици Християнски деноминаций . Съвсем човешка работа е да се вижда през собствените очи .Трябва ли да се повтаряме ? Всеки трябва да види как става това . Да извърви тази стъпка . Да не забравяме . Допълнение :
×