Jump to content
Порталът към съзнателен живот

АлександърТ.А.

Участници
 • Общо Съдържание

  1975
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  48

АлександърТ.А. last won the day on Май 30

АлександърТ.А. had the most liked content!

8 Следващи

За АлександърТ.А.

 • Ранк
  Приятел на Портала

Профил Информация

 • Пол
  Мъж
 • Местоположение
  София

Последни Посещения

16341 посещения на профила
 1. АлександърТ.А.

  Духовната гордост

  Благодаря за откровенията . Какво ще кажеш за следната етапност в преодоляването . Виждаш ли още нещо ? 1---- винаги в началото е различаването и то е външно после вътрешно . 2---- следва желание , инпулс и започва работа . Има отхвърляне , отричане страдание , раздразнение и гневност . 3--- с навлизане в трети етап се появява спокойствие , после съчувствие , съпричастност .
 2. АлександърТ.А.

  Духовната гордост

  Запичането , то е учене , то е добро , то е упорство . Тогава защо да е суша ? Защото носи страдание , понижава живота , за гордия и околните . А хубавото е че само страданието/печене прави хляба годен . Според мен е точно така защото : 1-----------гордоста е сравнение с някои друг ясно защо . Отношение към другите 2-------------достойнството е себеуважение . Отношение към себе си 3---------а честта не знам ? Само родството ѝ с честност я прави привлекателна . Не е ли много близо до гордоста с потдържането на лична чистота ? Как се вписва тя в днешния прагматичен живот ?
 3. Може би трябва да смениш гледната си позиция . Да не поставяш родителите на първо място . Все пак , сам казваш , че ще живееш с търсения избор дълго след тях . Но мисля че ти е ясно това и всичко друго и не може да решиш кое колко важно е .На пръв поглед с покачането на интелигентноста се увеличава и възраста за женене .Смятам съзнаването на отговорноста към себе си , към партхйора , към родителите към децата , повишава трудноста . Имай в предвид , че самата женитба е акт на жертва . Човек жертва свободата си в името на ........ Изреждането на десетина неща ще ти донесе повече яснота . ,,Предлагат ми да се оженя за такова момиче."-----------------Без да имаш представа за характера на човека , ще е избор на сляпо . Има много вицове за избора на змия от затворена торба . Но ако се чувстваш психически непоклатим това няма значение .За това на мъжете ни белеят косите и умираме по рано . И в работата и в къщи все се борим за надмощие .
 4. АлександърТ.А.

  Сиси1

  Може да срещнеш различни трудности според твоя характер .Това тук , само с няколко думи трудно ще се преодолее . Така че , разгледай техниките дадени от Инес Райчева . Също в личната и страница има добри неща .
 5. АлександърТ.А.

  Сиси1

  Да отпускаш и след малко да поемаш контрола е начин за изграждане ..... Но аз споменах друго . Да прехвърляш за няколко минути , като ежедневно упражнение , вниманието . За да може да свикнеш , и контролираш ума си .Ума може да се спира и пуска по желание . Става въпрос за способноста на ума да формулира думи и изречения . Това което някои наричат вътрешния коментатор .
 6. АлександърТ.А.

  Сиси1

  стрес(страх) , казала си отговора : ,, Какво да правя , за да овладея положението ? "----------------Научи се за кратко да не мислиш . Само чувствай , като насочваш вниманието към усещанията .
 7. АлександърТ.А.

  Божията прошка

  ,,Значението на всяка Форма се придава от ума" --- добре , Но всяка различна форма е различна идея .Сигурно говориш за разликата между духа на дадена идея и различията при различните изпълнения . Но те са плод на разликите в различните виждания . Което значи , че всеки е с различни идеи по един основен въпрос . пп ... ти само един ли си . Но няма значение .
 8. АлександърТ.А.

  Справедлив ли е животът

  Точно , нашата приятелка страда от такъв грабеж . Сега слуша всякакви глупости и се лута гледайки всеки претендиращ многознайко . Вместо да се затвори и намери основата в себе си . Единствено значение има вътрешната борба за възстановяване на радоста и любопитството към всеобщия живот . И намирайки вътрешни опори да възстанови стабилноста си . Да , всичко от вън е сенки на вътрешни дадености .
 9. АлександърТ.А.

  Божията прошка

  . ,,Количеството е също Форма. Форма на присъствие."--------------------без да съм образован , значи ми е нормално да се излагам Но съм срещал две значения на думата форма . Едната в смисъл на отделна цялост и другата , начин на изява . Във всеки отделен случай значението е различно . И ми стана смешно за напъните да си прав като смесваш значенията .
 10. АлександърТ.А.

  Божията прошка

  ето това е : ''''''''''''''''''''''''''' Има разнообразие от форми . А че са липси личи от мотивиращия ефект . Да заставаш на глава е похват не доказателство .Просто запълване на липсата на правилност .
 11. АлександърТ.А.

  Справедлив ли е животът

  Ние сме обикновени хора . Значи само с мислене нищо не може да променим . В окултните школи обучението върви с практика . С практика се изгражда воля и вяра . А практиката е според ученика .А практика е всичко което правиш . От помръдването на пръста , отварянето на очите , подбора на мисли за определен момент , формули , молитви , промяна на чувствата , смена на настроенията .
 12. АлександърТ.А.

  Справедлив ли е животът

  Колко много сте написали .... Ами няма друг живот . Живота е само един и няма скок , както си въобразяват самоубииците . Потискане на паметта става с формирането на друга личност в ,,следващия живот". А до тогава преживяваш започнатото . Или както Станимир спомена , през чистилището , ада или рая , каквото е необходимо там . И това докато станеш готов за следващото . Но ето, да кажем, вий вземете, колко? — пшеничено зърно от моята вера, бих ревнал тогава, бих ревнал от болка като ранена в сърцето пантера. Какво ще остане от мене тогава? — Миг след грабежа ще бъда разнищен. И още по-ясно, и още по-право — миг след грабежа ще бъда аз нищо. https://chitanka.info/text/11434-vjara
 13. АлександърТ.А.

  Образованието в България - част 3

  За дистанционното образование https://eurocom.bg/show/delnici/8104
×