Jump to content
Порталът към съзнателен живот

АлександърТ.А.

Участници
 • Общо Съдържание

  1975
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  48

Всичко добавено от АлександърТ.А.

 1. АлександърТ.А.

  Духовната гордост

  Благодаря за откровенията . Какво ще кажеш за следната етапност в преодоляването . Виждаш ли още нещо ? 1---- винаги в началото е различаването и то е външно после вътрешно . 2---- следва желание , инпулс и започва работа . Има отхвърляне , отричане страдание , раздразнение и гневност . 3--- с навлизане в трети етап се появява спокойствие , после съчувствие , съпричастност .
 2. АлександърТ.А.

  Духовната гордост

  Запичането , то е учене , то е добро , то е упорство . Тогава защо да е суша ? Защото носи страдание , понижава живота , за гордия и околните . А хубавото е че само страданието/печене прави хляба годен . Според мен е точно така защото : 1-----------гордоста е сравнение с някои друг ясно защо . Отношение към другите 2-------------достойнството е себеуважение . Отношение към себе си 3---------а честта не знам ? Само родството ѝ с честност я прави привлекателна . Не е ли много близо до гордоста с потдържането на лична чистота ? Как се вписва тя в днешния прагматичен живот ?
 3. Може би трябва да смениш гледната си позиция . Да не поставяш родителите на първо място . Все пак , сам казваш , че ще живееш с търсения избор дълго след тях . Но мисля че ти е ясно това и всичко друго и не може да решиш кое колко важно е .На пръв поглед с покачането на интелигентноста се увеличава и възраста за женене .Смятам съзнаването на отговорноста към себе си , към партхйора , към родителите към децата , повишава трудноста . Имай в предвид , че самата женитба е акт на жертва . Човек жертва свободата си в името на ........ Изреждането на десетина неща ще ти донесе повече яснота . ,,Предлагат ми да се оженя за такова момиче."-----------------Без да имаш представа за характера на човека , ще е избор на сляпо . Има много вицове за избора на змия от затворена торба . Но ако се чувстваш психически непоклатим това няма значение .За това на мъжете ни белеят косите и умираме по рано . И в работата и в къщи все се борим за надмощие .
 4. АлександърТ.А.

  Сиси1

  Може да срещнеш различни трудности според твоя характер .Това тук , само с няколко думи трудно ще се преодолее . Така че , разгледай техниките дадени от Инес Райчева . Също в личната и страница има добри неща .
 5. АлександърТ.А.

  Сиси1

  Да отпускаш и след малко да поемаш контрола е начин за изграждане ..... Но аз споменах друго . Да прехвърляш за няколко минути , като ежедневно упражнение , вниманието . За да може да свикнеш , и контролираш ума си .Ума може да се спира и пуска по желание . Става въпрос за способноста на ума да формулира думи и изречения . Това което някои наричат вътрешния коментатор .
 6. АлександърТ.А.

  Сиси1

  стрес(страх) , казала си отговора : ,, Какво да правя , за да овладея положението ? "----------------Научи се за кратко да не мислиш . Само чувствай , като насочваш вниманието към усещанията .
 7. АлександърТ.А.

  Божията прошка

  ,,Значението на всяка Форма се придава от ума" --- добре , Но всяка различна форма е различна идея .Сигурно говориш за разликата между духа на дадена идея и различията при различните изпълнения . Но те са плод на разликите в различните виждания . Което значи , че всеки е с различни идеи по един основен въпрос . пп ... ти само един ли си . Но няма значение .
 8. АлександърТ.А.

  Справедлив ли е животът

  Точно , нашата приятелка страда от такъв грабеж . Сега слуша всякакви глупости и се лута гледайки всеки претендиращ многознайко . Вместо да се затвори и намери основата в себе си . Единствено значение има вътрешната борба за възстановяване на радоста и любопитството към всеобщия живот . И намирайки вътрешни опори да възстанови стабилноста си . Да , всичко от вън е сенки на вътрешни дадености .
 9. АлександърТ.А.

  Божията прошка

  . ,,Количеството е също Форма. Форма на присъствие."--------------------без да съм образован , значи ми е нормално да се излагам Но съм срещал две значения на думата форма . Едната в смисъл на отделна цялост и другата , начин на изява . Във всеки отделен случай значението е различно . И ми стана смешно за напъните да си прав като смесваш значенията .
 10. АлександърТ.А.

  Божията прошка

  ето това е : ''''''''''''''''''''''''''' Има разнообразие от форми . А че са липси личи от мотивиращия ефект . Да заставаш на глава е похват не доказателство .Просто запълване на липсата на правилност .
 11. АлександърТ.А.

  Образованието в България - част 3

  За дистанционното образование https://eurocom.bg/show/delnici/8104
 12. АлександърТ.А.

  Справедлив ли е животът

  Ние сме обикновени хора . Значи само с мислене нищо не може да променим . В окултните школи обучението върви с практика . С практика се изгражда воля и вяра . А практиката е според ученика .А практика е всичко което правиш . От помръдването на пръста , отварянето на очите , подбора на мисли за определен момент , формули , молитви , промяна на чувствата , смена на настроенията .
 13. АлександърТ.А.

  Справедлив ли е животът

  Колко много сте написали .... Ами няма друг живот . Живота е само един и няма скок , както си въобразяват самоубииците . Потискане на паметта става с формирането на друга личност в ,,следващия живот". А до тогава преживяваш започнатото . Или както Станимир спомена , през чистилището , ада или рая , каквото е необходимо там . И това докато станеш готов за следващото . Но ето, да кажем, вий вземете, колко? — пшеничено зърно от моята вера, бих ревнал тогава, бих ревнал от болка като ранена в сърцето пантера. Какво ще остане от мене тогава? — Миг след грабежа ще бъда разнищен. И още по-ясно, и още по-право — миг след грабежа ще бъда аз нищо. https://chitanka.info/text/11434-vjara
 14. file:///C:/Users/Duck/Downloads/rd-01-264.pdf Значи , конкуренцията праща някой да ми кихне в лицето и ме затварят в изолатора , до не се знае кога .А бизнеса има добри хора ще се погрижат . Това е положението . пп живем във фантастичен филм които сега правим . Условието е да игнорираме някои факти за сметка на други и се получава . А ето това е важно и вярно : И проблема не се нарича (ковид-19).
 15. АлександърТ.А.

  Божията прошка

  Като се има в предвид за Бог , че е първопричината , Създателя ... Той се разделя на светата тройца ; бог Отец ; бог Син ; бог Свети Дух ...... Бог във всички случаи е изходното общо Начало . А Духът е негова действаща част . Мисля , прошката е наше човешко обяснение . Виждаш , направил си белята и според наученото очакваш да отнесеш калая . Но нещо става и ти се разминава п.п. след коментара на Донка . Исках да кажа , Знаеш си и очакваш заслуженото . Но те изненадва почти нежния полъх по настръхналата в очакване на ужаса козина ...Разбираш , че си от семейството .
 16. За да не се приема лично , споделям просто мисли по статията . То е защото и аз като човек имам харесване и нехаресване . Въпреки и моето възприятие за неприятно, което за себе си виждам от къде е , всеки текст носи нещо и мисля , в случая е това : А това ми харесва и допълва виждането ми за съвременото , изкривено понятие за спорта . По точно за приемането като нормално , случващото се по трибуните . И явното му генериране в обществото . Както и сегашното масово поведение , демонстриращо повече страх , за сметка на разумната свободна воля . До колко е така , знам ли ? Защото много бързо се отърсихме от страха и неминуемо ще има залитане в обратното и дано не е пак в старото самодоволство . Все пак имаме напътствията за чиста околна среда + чиста вътрешна такава . И усилията на науката е хубаво да са в тази посока . Не мислите ли че усилията за създаване на ,,хапче за здраве" , са усилия в страни от главното .Усилия затвърждаващи статуквото . А уж всички сме недоволни и ,,търсим" начин и пътека извън дупката ? Но да се излезе от дупката като влачиш тежестите вкарали те вътре ?
 17. Случващото се през последните години , забързваща природна промяна . Можем да изразим с думите : Природата се пробужда и сякаш подканва човечеството да я последва . https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/ucheni-covid-19-e-samo-nachaloto-6108848
 18. АлександърТ.А.

  ,,Китайска кашлица"

  Пускам тук някои неща които смятам че ще са полезни . Визирам главно онези които не са регистрирани и само са любопитни . За това са толкова различни клипчетата . А тези които са регистрирани с удоволствие бих чул . Така че благодаря за вниманието .. Май не си гледал клипа . Това не е новина .Това е един рефрен повтарян от мнозина И е интересен начина на изговарянето му . Тука един физик , избягвайки да говори за Бог , за религии , изразява същите виждания , като мнозина религиозни .
 19. АлександърТ.А.

  ,,Китайска кашлица"

  един клип от ноември 2019г.
 20. АлександърТ.А.

  "Защото сте недоволни, затова страдате."

  Да така му казват , абсудност . Смешно ми бе не точно нелепата кражба с претенции за собственост . А търпението на околните . Нещо което никъде не присъства .И по точно ролята на героя , като дете идиотче живее с помоща на околните без да си дава сметка за реалноста . Поне такива са спомените ми от миналия век. . От начало не виждах смешно а грозно и нелепо . Въпрос гледане , е . А това : Показва еднопосочноста , въпреки думите .
×