Jump to content
Порталът към съзнателен живот

АлександърТ.А.

Участници
 • Общо Съдържание

  1733
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  30

Всичко добавено от АлександърТ.А.

 1. АлександърТ.А.

  Молитвата. За какво да се молим?

  Смисъла може да го формулира търсещия . "дайте да се молим за еди какво си, пък ако е по божията воля - нека се изпълни." --------това е повърхноста на технологията . Няма я свободата в расъждението ти .
 2. Има разлика , дали го прави демонстративно или неусетно .Може да изтъква , че не е закъсал и има голям избор (реален или само на думи ). Може да те пробва как ще се напаснеш в неговия живот . Различна сексуалност или търси общителни момичета за различни компаний .До като не го опознаеш , има най различни варианти .
 3. Може да е така , но за мен не е сигурно .Не знаеш мотивите му . Тогава изниква друг въпрос . Защо , след като виждаш как те обижда , не го отпишеш . 1---не си сигурна в това което говориш 2--не си сигурна в себе си . Какво е точно желанието ти . за днес лека нощ
 4. АлександърТ.А.

  Името на човек - има ли значение

  Не е важно да се държиш формално за традицийте . А поне мъничко да ги разбереш . Те са отминалото , но говорят , със съдържанието си . То е част от ,,опознай себе си" . Нали знаеш за индианските имена . В миналото така са назовавали на всякъде . Името да говори за съдържанието . Постепенно , това е отминало , Сега го наричаме традиций .
 5. АлександърТ.А.

  Името на човек - има ли значение

  Попаднах някъде на тема за имената , коментари . Явно и ти си го чел . Помисли , какво е името . А за коментарите .Чувствата са резулт на опита . Колко по малко е живял човек , толкова по категорично и разграничаващо се , е мнението му . За българското име , Коца ....Познавам една вече не жива , жена на братовчет . А преди се срещаше и често . Имай в пред вид , че при социализма се държеше на българските имена . Това , но много на кратко се опитах да кажа на племенницата си , за името на сина и ---Макс . Не е лошо . Но е пълно отричане на миналото . На опит да се откъсне , но от какво ?
 6. Здравей . Има логическо обяснение .Бързаш с изводите без да си събрала максималната информация . Задаваш въпроси на които той може да ти отговори . Помисли точно какъв , да е , въпроса ..............Напр. ,, защо говори с тебе след като има толкова приятелки около него" или друго подобно . И не бързай да говориш преди да си уточнила , кои въпроси те вълнуват и как да ги зададеш . Имай в предвид че въпросите говорят за теб и желанията ти . А , аз имам въпрос .. Познаваш ли приятелите му , семейството му , или някакви други познати ?Такава информация също може да помогне .
 7. Ако приемем , че критика е вербалното разграничаване , посочване недостатъка . Може да се види , че самостоятелно не върши работа ... Вчера гледах Елена Йончева в шоуто на Слави .Есенцията е : ,, Не корупцията ни е проблема , а грабежа . Грабежа на всички нива със съответните им , размери ." И си мисля че е точно така , защото няма българин , който като седне на разговорка , да не дъвче точно това . Както за управляващите , така и за много началници . Дообре , имаме я критичната мисъл , защо не живеем добре . То също се вижда . Защото не прилагаме в живота , а само си критикуваме . Защото всички сме против корупцията , а като ни хване катаджията в крачка , се мъчим да мушнем нещо в джоба му . Има още много хора виждащи реалноста само по този начин . Да се осигурят и защитят без оглед на никакви морални--духовни ценности . Ще е свършена работата едва , когато ги претопим . Да критикуваме е дълбоко залегнал навик .Той върши добра работа на физическо ниво, със съответните недостатъци разбира се . Точно тези недостатъци са повод за размишление . И ако желаем да ги разберем . Ако желаем да навлезем в духовните области , като работим със своята душевност . Добре е да правим изследване , на тези напътствия от Учителя .
 8. АлександърТ.А.

  Силвия

  Подкрепата която можеш да окажеш е като имаш разбирането за неизбежноста на тези случки . Щом сме се родили един ден ще си отидем от тук . Сега , колкото и да ни боли и ни е мъка , ще отмине и даже ще забравим това силно чувство .Тези неща не можем да контролираме . Можем да проявим душевна сила , като гледаме по обективно--разумно и не се оставяме на прекалено силните чувства да ни завличат . Ако си достатъчно голяма ... Трябва много търпение и обич ... Можете заедно да помогнете на майка си да преодолее загубата . Да може да подреди нов живот .
 9. Вярно е , само че махни , това за живота . Критикуването е частица от проявите на живота . Критикуването е за да можем да развием ума си и после да се издигнем над критиката , към духовния живот . За там ни подготвя Дънов , с напътствията да не критикуваме . Да се наблюдаваме и видим как от първата способност на ума , да различава и оценява като хубаво и лошо . Постепенно се увличаме във стремежа да сме добри и разделяме всичко като лошото е насреща . Да не критикуваме , е насочване към същината , на нещата . Да видим , че и тъй нареченото лошо има и добри подбуди .
 10. Здравей . Къде ги тези компетентни , да подам CD и аз
 11. АлександърТ.А.

  Любопитни филми и предавания

  Един филм за ,,паник атака" ,, Неуловимия" с Анджелина Джоли и Морган Фрийдман
 12. Винаги има значение за какво отношение става въпрос . Нали ? За да засадиш дърво . Първо критикуваш земята , за да отвори дупка и после поставяш дървото . Работата в гъстата материя иска и рушене . Тази материя не е безкрайна и за нещо ново трябва място . Но е най добре да се използва вече създаденото , ако може . Значи си трябва баланс . А и хората , различно разбират , що е това критика . Например , малко предприятие . Един от служителите по някога ....слага малки суми в джоба си . Като го засичат се оправдава че бил пиян и не разбрал как станало ......Каква критика заслужава ? .Свикнали сме да възприемаме критиката като словесно отхвърляне . Но едно уволнение е също критика . Решавайки проблема на фирмата , критикуваш човека . Тези мисли тръгнаха от думите на деца в проблемни семейства . Детето възприема поведението на единия родител като критика към себе си . Значи проблема --критика--- се залага от възпитанието . Така че , можем ли да помогнем на пеленачето да доживее 20--тата си година , без да му предадем този недостатък . Да критикува ,,лошото" и мисли че това е достатъчно . Без да му помага да стане добро . Знам че горните думи не са добри . Те са игра с тъмнината . Лесно е да се увлечеш че можеш да бъдеш груб по правилния начин .Добре че има в наличност и такива :
 13. АлександърТ.А.

  Чувствам се изтощена

  Здравей . Натрапливите мисли са както всички други .Само че на някои се спираш , обръщаш внимание .Това ти предстои , да се научиш да работиш с мислите .Огледай какво са препоръчвали терапевтите в различни теми за натрапливости .Там ще откриеш закономерности и техники за работа . Но първо си изясни какво наричаме мисъл и мислене .
 14. АлександърТ.А.

  Карбовски---втори план

  Едно изключително попадние : Мартин Карбовски стартира първата история за 2019 година в рамките на инициативата си "Чиста азбука" с проекта "Последната крепост". Водещият представя учителя от Казанлък Теодосий Теодосиев - Тео, https://www.btv.bg/video/shows/karbovski-vtori-plan/video/proekt-poslednata-krepost-1-chast.html
 15. Хубава лекция . Говорено ни е , преди 100 години , за наше поучение .Защото е истина за мнозина ,че само повтаряме мъдростите , без да ги преработим , вътре в себе си . За това е и важно повтарянето на тези мъдрости и напътствията , да е точно . Да не се представя преразказа за оргинал , въпреки че носи истина . Да има , разграничение между думите на голямия Учител от думите на проповеника . Защото ако не държим поверените ни истини на точното им място , все едно ги няма . Те се разтварят в днешното говорене ............Но така е днес . Пророци много и всеки носи нещо . Всеки е Божи служител . Независимо какво си мисли и говори , всеки носи истина . Но частица истина . Малка стъпчица към Бога . И ако се прави на нещо познато и голямо , защо го прави .Нима другите не могат сами да се наслаждават на голямото . Нима им трябва преводач ? Или не вярва в себе си , та застава зад по големия ? Но това са расъждения на едно , материално доминирано ниво . Следователно са само бележки . Напомняне , как изглеждат нещата от вън . А какво става в същност . За логично мислещите , може да се спомене , че не само в библията . Но и много пророци дават картина на последните времена . Там има множество духовни водачи , увличащи маси хора след себе си . В това няма нищо лошо ако се работеше в посока на общото сътрудничесто , в името на единния живот . Ако имаше сътрудничество и работа в посока подобряване бита и усъвършенстването на човека . На практика , естествено/нормалните търкания , дават смъртоносни искри , във всякакъв мащаб . Всеки се провъзгласява за единствен и страни от другите . Това не може да се избегне . Може да се преодолее с търпение и разяснение . Посочване на външния вид и мотивите , така както всеки ги вижда . Неговата малка истина , да може да се напасне с някаква обща , по близка до Божествената . Ако си въобразява някой , че е само той , носител на такава . То остава , сам да си я носи , където иска . Важното е да се държи чист извора . Поне така , както сме го наследили . Да не го цапаме с личните си разбирания . Във това има смисъл , все още . . пп ---- За още и по голяма яснота 20 век в наличност стотици Християнски деноминаций . Съвсем човешка работа е да се вижда през собствените очи .Трябва ли да се повтаряме ? Всеки трябва да види как става това . Да извърви тази стъпка . Да не забравяме . Допълнение :
 16. не трябва да се пропуска и това
 17. Мислех че е очевидно за търсещия истина . Истината се проверява с опитване в сърцето и с ума . Задължително и с двете ... Не се занимавам с личноста , Елеазар . Коментирам следния цитат . До колкото съм видял , творчеството на Елеазар е много различно по стил от беседите . Елеазар говори с маниера на источните мъдреци . И този цитат е така конструиран , насочен е към вярата и чувствата . В началото стъпва на една беседа . Но без обясненията на беседата , е неточен . Семката съдържа дървото но не е еднаква с него , има известна разлика . И от тази неточна стъпка се прескача в други области с крайно внушение --проповедника е Учителя и учението му е истина . А последното , за сливането ? Кореспондира с ,,Ако се откажеш от живота в името Божие , печелиш живот вечен " . Но без обяснения се свързва с предишното .Трябва ли да обяснявам разликата в саможертвата на самата личност и саможертвата засягаща други на около ? Пренебрегвайки мисленето , като духовност , се изпада в грешки ...направо в морални пропуски .
 18. АлександърТ.А.

  Моля за насока

  Буквално написаното . Това значи промяна в мирогледа . Ти не се променяш , само вниквайки в нечия идея , може да разбереш какво ти говорят . Като следствие , без значение дали приемаш или отхвърляш , разширяваш мирогледа си . Може би прекалено амбициозно за повода тук . Но по същество е вярно . Пиши в http://www.beinsadouno.com/board/forums/forum/157-психотерапeвтични-насоки-онлайн/ Там ще конкретизират , това им е работата . Но общо казано си на кръстопът . До сега си живял , според това което са те учили . Но всичките чувства , усещания , мисли , за живота на около са в конфликт със това което са те учили . Трябва ти промяна съобразена с живия живот . Ако това ти говори нещо . До като ти обърнат внимание ти дадох две насоки за работа .
 19. АлександърТ.А.

  Моля за насока

  Интересно е къде живееш . Но няма значение ...Посещавал си психотерпевт и са били добри резултатаите . Без значение защо сте се разделили , трябва да продължиш по този начин .Може би ти трябва друг наставник , като човешко излъчване , или друг метод . Но процеса по промяна на светогледа е важното . Терапевта съобразявайки се с пациента избира подходящия начин ,да изложи виждането си . Тук във форум може да се дадат само общи закономерности и правила по които желаещия може да работи--обмисля . Едно от верните обяснения е , че те тресе амбицията и не ти дава възможност да се нагодиш към живота . . Не можеш да разбереш , какво , живота , иска от тебе . Направени сме да живеем групово . Вместо да взимаш приспивателни потърси в живота на около и в себе си усещанията , желанията които ни дават тази нагласа .....Не съм сигурен до колко си наясно --какво е любовта . А то е видно , че любовта ни държи заедно . Но в това заедно , има и ключ , наричан (по свободна воля) . Без свободната воля няма любов ...Тук ще кажа малко невписващо се в днешната реалност твърдение -- Така наречената най древна професия е създадена за ,,улеснение" , да задоволим глада и не търсим правилното му решение . Да си мислим , че може и без любов ...Тук в портала има доста писано за любовта . И Дънов все за любовта ни обяснява в беседите си . За да обичаш друг , трябва да обичаш себе си за да имаш какво да му предложиш . Най ценното каквото имаш .Това , което можеш да дадеш и пак при теб да остане . пп . Усещане за семейство .... Все пак , меко си го казал . Понятието , (нормално) се приближава до (общоприето) . Гледайки чрез критика , не можеш да получиш исканото . Но първо е нужнен въпроса , какво е критика . Без да се задълбавам , кое и защо е правилно . Ще отбележа само факта , че гледаме на случващото се , като го разделяме на добро и лошо . И тъй като желаем да ни се случват само добри неща , определяме всичко останало , като лошо . Но повечето неща , не че са лоши , а просто не ги разбираме . Е , това е , психотерапията се базира на този факт . Трябва ни по широко разбиране за света . Ето един ,,явен" пример : ---Бързам , закъснявам за важна среща . Но пред мен светва червен светофар . Светът е безмилостен и ще закъснея . Едвам се удържам в кожата си . ... Усещанията са вътрешно предпоставени от мирогледа , който ще трябва да променя . Да развия търпение , старание и най вече желание за разбиране . Исках да ти кажа , че няма лоши семейства . Има само семейства . А дали там ще се чувстваме добре или не , е отделен въпрос . За да можем да създадем , успешно семейство . Трябва да сме видяли плюсовете и минусите на общноста където сме израстли .
 20. Стефи , Не са ли странни въпросоте ти точно тук . В темата където са дадени чудесни обяснения . Ето още няколко : А какво значение има как ще е обяснението ? Латиницата по убедителна ли е ? Истината и самата истина : Ако те е страх , е трудно поносим дисконфорт . И за всеки един от въпросите ти в тези теми има отговори .Защо ти отговарям аз ? Защото донякъде като теб , се интересувам от тези състояния . А за специалистите ? Колкото по добър е , толкова по малко свободно време има за такива общи въпроси . Приятни празници !
 21. АлександърТ.А.

  Какво ми е помощ

  В живота ни , най важни са нещата които правим . Те са които ни правят добри или не съвсем добри . Нашите действия се виждат от другите хора и са нашето лице , за пред обществото . А натрапливи мисли има всеки и от малък се учи как да се правя с тях . Учи се да различава значимото от незначимото , реалните действия от натрапливите мисли .
 22. АлександърТ.А.

  Lilito

  Честита коледа ! Честито рождество Христово . Това означава че у всеки има една възвишена същност , едни светли и обичливи мисли .Коледата е повод да ги потърсим у себе си . Да изоставим всичко неприятно и не обръщаме внимание на противните натрапливости . На кого му трябват? И ако нямаме още навика да избираме мислите си , да действаме . Да правим всички хубави и приятни неща за които се сетим . Да погалим детенце по главичката и го успокоим с добра дума . Да зарадваме някой с каквото и да е . Не ми трябва реален повод , за да благодаря на някого , хей така . Без значение дали познавам неговата доброта ... Живеем във общност и всеки се нуждае от нашата подкрепа дори и да не го знае . Оставете притесненията за собствената си персона и дайте на близките си това което им е нужно , колкото можеш . Без притеснение . Вниманието , обичта всекиму е нужна .
 23. АлександърТ.А.

  Какво ми е помощ

  Ето ти хубаво четиво . И още два адреса : http://orlinbaev.blogspot.com/p/blog-page_20.html http://orlinbaev.blogspot.com/2015/03/blog-post_19.html
 24. АлександърТ.А.

  Забавно - 2

  Бях приготвил едни кутийки и за това питам . Може и да не знаеш точно какво знаеш . Весели и хубави праздници .
×