Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Borislava2d

Участници
  • Общо Съдържание

    9
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Всичко добавено от Borislava2d

  1. Знам че темата за страха от шизофрения е коментиран многократно, но и аз като един човек който има мечти много се уплаших че това може да ми се случи и да провали плановете в живота ми! Благодаря ви от все сърце, че вдъхвате кураж и на мен и на други уплашени като мене хора.
  2. Благодаря ви за съветите! Ще положа усили колкото и да е трудно и до последно схте се боря без някакви по - серьозни хапчета, колкото и да се отчайвам на моменти!
  3. Извинявам се за бързия и неусмислен отговор, съвсем обърках медикаментите
  4. Сега още поевече ме уплашихте,мислите ли че съм за психотропни вещества ? Аз не приемам нищо пих известно време деанксит,но той не ми оказва особенно влияние и го спрях.
  5. Здравейте отново ,г-н Баев, тъй като отново съм се разтревожила тея дни и се чувствам като луда реших отново да подосаждам с моите проблеми. Посъветвахте ме да започна психотерапия. Ходих при един ваш колега, който ме подложи на хипноза, в деня в който бях там и след това всичко си беше наред, докато тези дни когато се понатоварих малко повече, поизнервих се от работата която не ми доставя удоволствие да работя отново изпаднах в тази гадна тревожност. Отново с натрапчиви мисли че съм психично болна и отново с притеснения да не полудея и да си направя нещо и с мисълта че цял живот ще си остана така и няма да мога да реализирам мечтите си. Факт е че успявам да се справям и в това състояние, но ... не се побирам в кожата си понякога от притеснение. Като че ли настроението ми се мени на час. Както се обнадеждя и всичко е ок в следващия момент отново започвам да се самонаблюдавам. Искам да ви питам на първо място ,вас и всеки компетентен който може да ме успокои в този форум. Наистина мога ли да развия нещо страшно в следствие на тези хипохондрични мисли и тревожност, мога ли само чрез хипноза и самопомош да се избавя от това. Може ли от прочитане на една "глупост" в интернет да се докарам до такова обсебващо състояние?
  6. Благодаря отново за бързия отговор. Как бих могла да разбера подробности за психотерапия с вас, къде се провежда в София , цени на сеансите,ако е възможно да ме запознаете с това и в най-скоро време да се заема с това. Сигурна съм че за кратко време мога да се справя с проблема. Веднъж преди години успях дори сама да си помогна,но се случиха много промени в живота ми! Сега се боря със зъби и нокти и в името на това че имам един невероятен приятел и мечтаем за едно невероятно семейство съм склонна да се боря без отровни хапчета а със силна воля. Ще чакам за информация относно сеансите. През какво време протичат и дали могат да се съчетават с работата. Благодаря отново за отделеното време!
  7. и се получава това. Миалите ли че само чрез психотерапия бих могла да се измъкна от този омагьосан кръг. Достатъчен ли е деанксита и трябва ли да взимам нещо по- серьозно. Попринцип съм против лекарствата но ако така ще изчезне разсеяността дори съм склонна са приемам каквото трябва. За сега мисля да продължа още известно време с деанксита защото предния месец в който го пих ми помогна. Немога да повярвам как и защо се стигна до ттук. Наистина съм много упоеита и не съм изобщо притеснителна. Просто от малка съм мъдра и предпазлива и търся сигурност във всяко нещо! Иавинявайте за любопирството ми но наистина искам да знам какво става с мен. Благодаря предварително! Поздрави!
  8. Здравейте г-н Баев!Благодаря ви за отговора. Първо искам да попитам със сигурност можем ли да изключим депресията като вариянт,тъй като тази разсеяност много ме плаши. Като ме подтисне понякога доста се разсейвам. И то по скоро не че съм разсяня, а все едно в главата ми е каша. Знам много неща а всичко съм забравила. Това ми се случва предимно на работа ,като епизоди. Обхвабе ли ме ужаса и меланхолията все едно съм друг човек. Мине ли ми съм си аз. Но ме държи с часове в най-лошия случай ден. Сутрин като стана съм с огромно желание да се боря срещу това. Вероятно като се изморя
  9. здравейте!Реших и аз да се включа в тази тема тъй като и моя проблем започна така. Искам да се обърна за съвет от г-н Баев както и към останалите специалисти които имат желание да ми помогнат. След един стрес започна всичко, започнах да се задушавам, получавах нещо като ПА само че нямах сърцебиене а си мислих че ще си глътна езика. Реших да прочета в интернет и попаднах на някакво изказване че така някой се разболявал от шизофрения.Като ме обзе една паника, от страх започнах да повръщам. Болеше ме главата от притеснение,станах разсеяна, почнах да чета за шизофрения а и не само ,може би изчетох цялата психиатрия. Четох много коментари из форумите и отвсякъде си прехвърлях по нещо. Най - страшното което успях да си причиня е да се страхувам че ще полудея и ще скоча от терасата примерно,естествено това не го искам но само мисълта ми подкосява краката.Четох за ОКР но мисля че не е това. Не изпълвам никакви ритуали. Скоро ходих да се консултирам с психиатър, тя каза че нищо ми няма и било детска работа- на 22 години съм и живея с приятеля си. Изписа ми деанксит пих го един месец и се почувствах по добре, не го мисля постоянно но като си го помисля и ми става мъчно че имам такива психопадски мисли. Попринцип съм много упорита сигурна съм че ще се справя но се страхувам да не се появи при нов стрес,а съм и много чувствителна. Защо се получава това и как да се избавя от тази мисъл. Искам отново да съм щастлива.
×
×
  • Добави...