Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Орлин Баев

Психотерапевти
 • Общо Съдържание

  5253
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  125

Орлин Баев last won the day on Януари 17

Орлин Баев had the most liked content!

За Орлин Баев

 • Ранк
  Приятел на Портала
 • Рожден Ден 12/24/71

Метод за Връзка

 • Website URL
  http://orlin.bravehost.com
 • ICQ
  0

Профил Информация

 • Пол
  Мъж
 • Интереси
  Психотерапия, психология, когнитивна наука на религията и психология на религията, интегрална парадигма в психологията и науката, визуализация, хипноза, медитация и съзерцание, сублимация и себетрансформация, човечността в човека, ресвързване и сливане с нишките на любовта, мъдростта и истината на Вселената, свободната воля...

Последни Посещения

88467 посещения на профила
 1. Ейвъри

  Да, депресираш се, тъй като имаш нерешавана социална тревожност. Разрешаването ѝ е главен приоритет- тогава и потиснатостта изчезва. Тревожните атаки не са друго, а разреждащ напрежението вентил и добър подтик към работа по социофобията. Не става с малко съвети и готово - нужна е систематична работа с помощта на наистина ефективен и нежалещ те психотерапевт - колкото е нужно. Срокът зависи и от твоята мотивация и отдаденост, освен от неговото майсторство. Ако си упорита и се учиш да си безжалостна с маладаптивните си механизми, защото обичаш Себе си, няколко месеца лична и задължително и групова терапия, те променят стратегически в смела и сърцата жена - за цял живот! По-важна работа от това нямаш и каквито и извинения за невършенето ѝ са невалидни. Действай - намери силно ефикасен терапевт и get the job done!
 2. Психотерапевт в София

  Георги Балджиев, Андрей Филипов - приематв София.
 3. Помощ за майка ми

  26 статии по темата - клика на заглавието и чете. Текстът под заглавията е само податка - основните статии се отварят като цъкнете на заглавията.
 4. Помощ

  Ти искаш да мрънкаш или да преодолееш социофобията зад заекването? Спортуваш ли, ходиш ли на психотерапвт, записа ли се вече в ...найсе всякакви групи, свързани с общуване?
 5. Помощ за майка ми

  Помогнете ѝ, като и дадете да прочете литература за паническите атаки. Спрете да я съжалявате, няма за какво. Това са едни нищо и никакви паник атаки - колкото повече искате да и помогнете, като вие самата ги вземате насериозно, толкова повече тя получава послание, че са такива, както и печалба от внимание и грижа, които захранват поначало безобидното състояние. Дайте ѝ да прочете - оттам от нея зависи дали иска да ползва вложените в п.а. уроци по смелост, или да се върти в глупави защитни механизми на отричане на уроците, потискане и бягане от страха, рационализациите и печалбите "колко ми е видите ли зле, дайте ми внимание", Отдръпнете се емоционално от нея, живейте живота си - така можете да и помогнете. Иначе засилвате неврозата ѝ, както обясних. От собствената и мотивация зависи справянето, а то никак не е трудно, когато е наистина искано. Ако от вас не приема насоките за прочитане, поговоете с доверени нейни приятелки/ и, които да я насочат към такива добри текстове. Ако избере слабия вариант да бяга от страха и се крие у дома агорафобично, приемайки се за болна, неин избор е. Прояви ли обаче реално разбиране и желание за преодоляване, ако сама и е трудно, в началото някой може да я придружава до психотерапевта, но след няколко сесии - сама! Нужно е да разбира, че не е болна, а има да учи уроци по смелост, сърцатост, да преодолява невротични защитни механизми с любов и доверие в Бога, себе си, съдбата си! Това е!
 6. Тикове

  Калин Цанов, хипнотерапевт.
 7. Помощ

  http://www.videlinabook.com/product/3759/psihologia-na-smelostta.html Доколкото осмислиш, почувстваш и приложиш. Прочети всичко от блога ми, от бутона за социална тревожност. Това стои зад симптома на заекването. Доколкото успееш сам да вникнеш и приложиш, чудесно. При случай на нужда, потърси психотерапевт, чиято работа е да фасилитира процеса ти по осъзнаване, мислене, промяна в чувстването и поведението, така че страховете ти да се стопят.
 8. лекар за ОКР

  Тодор Първанов, Георги Балджиев, вероятно и други неколцина, занимаващи се с поведенческа и хипнотерапия, за които обаче не съм твърдо сигурен по отношение на окр.
 9. Помощ

  Ползвай техниката на говора с издърпване на ударената гласна. Говори релаксирано и малко по-мелодично. Останалото е психика - социален страх. Виж, че на никого не му пука за твоето заекване, освен на теб самия. Затова позаеквай дори нарочно, като се учиш да ти е все тая - приеми страха си, смири се в него, махни битката. Тогава техниката започва да работи, когато самочувствието ти е на мястото си. Прочети статиите ми за това от блога ми, гледай клиповете ми за заекването! Всичко ще отмине, когато му позволиш!
 10. Как да се справя?

  Радвам се, че съм полезен! Успехи!
 11. Дилема

  Пишем в сайт, посветен на Петър Дънов. Той говори за три основни принципа: любов, мъдрост, истина. Основна е любовта. Първо тази към Бога - Бога в себе си, Бога в ближния, Бога е живота въобще. Доколкото тази любов е присъстваща в нас, дотолкова имаме какво да даваме - оттам и сме искани и търсени обекти. Защото любовта се проявява като мощна радиираща енергия, привличащ чар - ментален, емоционален, телесен и сексуален чар. Когато имаш такъв любящ чар, си заобиколена от тълпи обожатели и изборът е широк. Георги по-горе ти каза, че любовта е преди всичко даване от позицията на имане. Ако имаш малко на сергията си, няма да имаш и желаещи да бъдат с теб. Имаш ли мощен, еманиращ, пронизващ, покоряващ, омайващ и обайващ чар - излъчваш ли го? Как се развива практически този богонравен, вълшебен чар? Любов, мъдрост, истина - в приземен, психотерапевтичен вариант. Мъдростта практически психотерапевтично се проявява като една добра връзка с реалносттта - реалността социална, вътрешно психична и божествена. Сега не си особено свързана с реалността - живееш в защитни компенсации от идеализъм, зад който се крият невиждани от самата теб страхове, рационализирани в уж вяра в Бога. Дълга тема - накратко, чистотата на лотоса расте от калта - не си слязла тук, за да се рееш отвъд земната "почва" в псевдо чистничество. Мъдростта включва и едно качествено рационално и интуитивно планиране. Когато се видиш ясно, съзнаваш че имаш да преработваш психични "буци", спиращи светлината ти - намираш терапевт, с когото да разтрошиш тези буци и действаш. Любовта е ключовият елемент - без нея мъдростта деградира до битове информация, нежели до светло познание. Психотерапевтично погледната, любовта има два аспекта - майчина и бащина. Майчината се изразява в умение за смирено, с доверие, разтворено и безусловно приемане. Бащината, в способността за поставяне на здрави граници, себезаявяване, уважение към себе си, а оттам и към другия. Когато мъдро познаваш страховете си, променяш мисленето си в посока преодоляването им и свързване с реалността социална и цялостна, умението да се доверяваш, смиряваш, приемаш потиснатите тревожни съдържания, е ключово за преодоляването им. Засега дори не ги виждаш... Когато овладееш способността истински да обичаш, при една добра връзка с реалността вътрешна и социална, през теб се проявява истинна харизма, слънчев чар. Ставаш магнетично средоточие, обект на възхита, привличаш обаятелно - защото си слънце, извор си и хората идват да пият уморени от пустинята на този свят. Това имаш да правиш - себепознание, връзка с реалността вътрешна и социална, преработка на защитните си механизми и когнитивни изкривявания, психотелесно и психодуховно развиване на смирено доверие и себезаявяване, за да заблести привличащият ти чар. Проява на любовта е! Любовта дава. Сега дори не мъждука през теб, тъмничко е. Имаш да се учиш да я пускаш не на теория, а практически през душата, тялото и живота си!
 12. Проблем с майка ми

  Виж поредица от ситуации, в които си се държала така и се върни към най най ранните, Без бързане, опитай се да приемеш тази част от себе си. Дай ѝ шанс също да приеме теб, сприятелете се. Да, кажи ѝ, че я обичаш безусловно, дай ѝ тази любов, гушкай я. После, нарочно промени ситуацията. Виж как си едно мега буйно дете, което нон стоп прави бели и пет пари не дава за реакцията на мама. Виж как мама отначало мрънка, а на теб не ти пука и си се обичаш, а постепенно те приема такава буйна и те обича безусловно. Осъзнай, че можеш да променяш всичко - това са твои спомени. Не променяш тези от реалното минало, нито познанието за какво е станало, а отношението. Защото сега ти си и настоящата и тогавашната и майка си и сестра си и баща си в спомените, с които работиш. Малко по малко преработи от най-ранните до по-скорошни спомени. Помогни си с методология от "Пренареждане на матрицата" на Карл Досън 1 и 2. Когато сама и с терапевтката поработите, в живота малко по малко ще е добре да поставиш здрави граници пред мама, да и казваш не, да заявяваш свое мнение, дори понякога да не и харесва. Визуалната и през тялото работа (в кабинета на терапвтката) тук се допълва от когнитивна по мисленето. Колежката ще те насочи. Успехи!
 13. Честита 2018-та година! Да творим, да обичаме и сме обичани, да намерим волята да живеем по Волята Му! Нека сме богати на сила и здраве, да се смеем повече и се радваме на миговете!
 14. Може би прочитайки за пътуването с колелото, си мислиш; ами това са само три хиляди километра. С колело сто на ден е едното нищо, а за месец се минава всичко... Да, принципно едно 6 годишно хлапе ще мине с велосипед това разстояние без да се задъха, така е... Само че става дума за човек с тежко белодробно заболяване, който се задъхва от няколко стъпки! Аз самият съм с орязан дроб и знам как е. Научих за това рядко заболяване преди около 4 години. Ходех в една школа по психотерапия - една от колежките, около 26 годишна, уникална красавица, нещо кашляше и се задъхваше. Препоръчваха и дихателни практики, търсеха пси причините... Оказа се, че е с това заболяване. Жива е, справя се и смята да гледа внуци! Защо говоря за това? Защото депресията е подобно задъхване, само че душевно. Имаш нужда от въздуха на смисъла, съпричастността, любовта, смелостта, упоритостта, търпението в постоянните усилия идващи не толкова от воля, колкото от приемане на потиснатото задъхване и действие заедно с него, вземайки сили от привидното му безсилие. Всички ти казваме психотерапия - така е. Правят се серия от помощни жалони - на удоволствието, на планиране на деня, разбиване на задачите на по-малки, работа с мисленето, задачи по активност, постоянна активност, при която няма битка със сътоянието, а приемането му и извличане на мъдрост от смазването... Медитативно се учиш на промяна на мисленето по отношение на ставащото от "аз съм жертва", в "уча се и раста благодарение на преживяването ми". Ходиш и на групата на психолога си, получаваш подкрепа, виждаш, че нито си сам в това, нито пък си най-тежкият случай, нито пък че е вечно, а че е решимо! Почва се на чисто, без химия. След около три месеца лични и групови сесии, се "сверява часовникът" - ако има нужда от хапчета, включват се. Ако няма, което е далеч по-честият и вероятен вариант, тогава вече сам знаеш, че вървиш към все повече светлина, оптимизъм, лекота и все по-силно прокрадваща се мотивация и радост. Малко те е страх да я изпитваш, да не би пък да не се върне потиснатостта, но постепенно и се доверяваш отново, вече с дивидентите от непривързаност, изстрадана мъдрост. Ударил си дъното, приел си да си долу, което ти дава способността в много по-голяма степен от преди да бъдеш по все по-високи житейски, социални върхове. Не заради някакво си постигане, а защото ти харесва гледката от тях - защото виждаш, че след преживяното в теб се е събудил много творчески потенциал, висока визия и обич, искаща да се проявява. Не е нужно да ми вярваш, когато ти казвам, че твърде добре познавам това състояние, когато дълноко в себе си знаеш, че то те води към преобразуване в житейската лаборатория, от което излизаш по-цялостен и щастлив от преди. Забележи, не като преди, а по-смислен! Накратко, път има, пред теб е - последвай го, намери добър, наистина добър психотерапевт и тогава пътят започва да те превежда през себе си.
 15. Психотерапевт в София

  Андрей Филипов, Георги Балджиев, Алексей Бъчев...
×