Jump to content
Порталът към съзнателен живот

taro

Участници
  • Общо Съдържание

    23
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Like
    taro got a reaction from Sha Angreal in Таро за начинаещи 3   
    Благодаря ти за това, че изказа твоята гледна точка. Аз лично разтълкувах ситуацията по следния начит:

    9 мечове: Тъй като е първа карта, мисля че означава, че положението, в което е сега е следствие на случка или период в живота, това са последиците от страдание и изолация. В случая става въпрос за аборт, който носи след себе си всички тези страдания и отчасти затваряне в себе си. Става въпрос, че при теми свързани с това да има дете изведнъж сякаш скрива емоциите си и показва точно обратното на това което чувства. Сякаш се свива в черупката си, за да не бъде отново наранена. Съжалява много за това си решение и отчасти изпитва страх дали ще има дете скоро. Тази случка според мен е въпросния блокаж заради който можеби няма дете все още. Освен това има и постоянни съмнения дали тове е бил правилния избор, също чувства и голяма вина. Тя не е положила усилие, за да преодолее всичко това, дори сякаш нарочно се е вкопчвала на моменти в болката си - може би да се самонакаже или пък с надеждата просто да изплаче мъката си, та накрая да не останат емоции. Обвинява най- вече себе си, че е позволила да се стигне до това, не може да си прости. Въобще много различни, но болезнени чувства изпитва. И всичко това го е крила до скоро, изживявала го е скришом и то много дълго време. Очевидно изживява нещата прекалено тежко. На моменти е била много оптимистично настроена, но в други е изпадала в противоположната крайност. Може би вече е осъзнала, че е време да остави това в миналото и да продължи напред, да се пребори с всичко това и в крайна сметка един ден да осъществи мечтата си. Разбрала е, че е време за промяна, за съжаление доста късно е осъзнато, но по- добре късно отколкото никога.

    Рицаря пентакли го виждам по скоро не като човек, а като характеристика на самата ситуация и атмосферата, съвет от какво има нужда, за да се стигне до положителна развръзка. Разглеждам качествата, които носи картата. Необходим е баланс в работата и атмосферата, в която живее и ако я няма, то може би е необходима промяна. Не трябва да се отказва, да не губи вярата си, да е психически устойчива и ще осъществи желанието си. Необходима е стабилност, върху която да се изгради бъдещето. Може би постигането на тази стабилност ще бъде бавен, но сигурен и траен напредък. Не знам дали в случая става въпрос само за финансова стабилност /заради пентакъла/ или за психическа и емоционална, а може би стабилност и в двете сфери. Тъй като тя работи по въпроса за собствен бизнес, дали това не е начина да се откъсне от страданието и болката, да насочи мислите си в друга посока, за да може да постигне и душевна стабилност. Също така мисля, че ако се постигне всичко това, което съветва Рицаря на пентаклите, ще настъпи бърза промяна на ситуацията. Присъствието му увеличава силно значението на заобикалящите го карти. Преди всичко трябва да има голямо търпение и да се гради постоянно така необходимата стабилност /не всичко да е еднократно и после да се лежи на тази кълка/.

    Като резултат от всичко това, мисля, че асо жезли е страшно положителна карта и води към положителен резултат. Ако тръгне по правилния път, нещата съвсем скоро ще започнат да се реализират. Начало на нова реалност, която е от полза не само за нея, но и за близките й. Докато стария начин на живот се разпада лека полека, тя ще създава своята нова реалност. Ще е изпълнена със силен ентусиазъм, вълнение, емоции, които дори ще предава и на околните. Ще има сигурност в себе си, че нещата ще се случат и вяра във възможностите си, в пътя по, който е тръгнала. Ще се пребори със страховете си. Семето на ентусиазма вече е посято, но все още няма проявление. Това могат да бъдат много различни проявления, но каквито и да са, те ще бъдат път към целта. Като цяло мисля, че в основата на тази карта е ентусиазма и творчеството в различните му форми.

    Съжалявам за огромното писание, но ми се искаше освен да изкажа своето виждане за комбинацията, да допълня и с факти, за да е полезна и на другите. Иначе Sha Angreal, тя има доста стабилен мъж до себе си, има огромна подкрепа от него, но във въпросната ситуация, не е почувствала тази така необходима подкрепа, в следствие на което с времето много неща остават неизяснени и грешно разбрани. Скоро се е стигнало до момент, в който и двамата са споделили всички неизказани чувства и емоции. Може би това е разковничето в този случай, началото на така необходимата промяна. Иначе мисля, че правилно си видяла нещата. На моменти не се е чувствала толкова желана като жена, липсвало й е онова внимание. Наистина чувството, че не е разбрана й е пречело да се отпусне. Не е била сигурна в неговото желание по въпроса. Иначе винаги се е чувствала обичана и е била сигурна в мъжа си. Това е бил единствения проблем в отношенията им.
×
×
  • Добави...