Jump to content
Порталът към съзнателен живот

tomodachi

Участници
  • Общо Съдържание

    18
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Профил Информация

  • Пол
    Мъж

tomodachi's Achievements

  1. "Животът случайност ли е? Или законите на Природата?" Всяко нещо което не зависи от волята на даден човек за него се случва на случаен принцип. "Та питам тези страдания и скръб, и породилите ги събития ние волево ли сме си ги причинили? Не, идват изневиделица, неочаквано.' Именно. И затова са случаиност за нас.
  2. ". Когато искам да узная нещо, търся начин да го науча - от книга, интернет или друг източник, а това става чрез волята. Няма как например да прочета нещо по даден въпрос, ако първо не пожелая това. Ако хората чакаха знанието само да дойде при тях, още щяхме да сме в каменната епоха." Е ти именно искаш да узнаеш нещо, защото това нещо те влече и то обикновено безпричинно. Иначе щеше да има книга озаглавена Книга за всичко и като я прочетем да станем духовно извисени. Не става така. Духовно те извисява любовта на по-духовни същества от теб към теб. Наприем, ако не беше българин никога нямаше да научиш за Бялото братство.
  3. Тя ти хрумва, но ти си се добрал до нея чрез множество мисли. Идеята е чужда мисъл. Тоест хората не са идеалисти, защото не използват собствени идеи, а чужди. А собствените идеи и тези които променят света пък се дават от някакви същества по-висши.
  4. Идеята се търси, а мисълта се следва. Тоест идеята е вече мисъл, която ти не можеш да възприемеш точно и и се доверяваш.
  5. Ама ясно е, че ме няма като не мога елементарни неща дето искам да постигна. Ама маговете те ли го правят или други го правят за тях, защото ги обичат? Аз съм на мнение, че тези сили само Добро дават и любов за разлика от хората и Ада на Земята. Как да си представя Зло без физическа форма и лоши неща тук в Ада?
  6. Има ли значение дали е трудно или лесно? Защо човек не прави само нещата, които са лесни за него, защо е Мазохист? И знаеш ли, че животните винаги избират най-лесният начин, а човек този, които му харесва. Откъде знаеш какво е пространството и колко варианти има? Говориш ли си с духове, призраци, божествени неща? И всъщност, ако това му носи удоволствие, а именно общуването на друго ниво, защо да е по-лошо нещо това от дрогата?
  7. По принцип нищо не съществува. Вселената не съществува. Хората също. Защо смятате, че вие и Психологията не сте извратеняци, като си мислите, че сте нещо? Ха, че основата на Психологията проповядвана от Фройд е именно извратенията.
  8. Наистина ли има дяволи? Не е ли човека лошият? Ако силите бяха лоши до сега да са унищожили човечеството. Не разбирам. Страданието не си ли го причиняват хората с глупостта и гнева?
  9. Възможно ли е духовете и съществата от други реалности дето ни посещават да са само добри? Защо приемаме, че са Зло? Не ги ли правим ние на зло със своята греховност? Не трябва ли единствено да се учим от тях, а не да ги обиждаме и гоним? И след като хората са толкова лоши в действителността, защо смятаме, че другите същества не ни помагат, а са лоши? Защо да не обичаме духове и други странни създания?
  10. В илюзия живян, отнейде пожелан. Изпъстрен със лъжи, със немощ и тъги. С любов бленуван, а с тъга живян. Той просто е греховен, или грешно е посян. Живота на Земята е само миг, кошмар, а после идва истинското, след този сън жесток.
  11. Вече за нищо не се тревожа. Все ми е едно. Не мога да творя добро, така, че как да го следвам?
  12. Де е тая група и как да се свържа с тях, че са ми интересни.
  13. Тази тема е интересна за мен. Но дайте подробности за външни сили, които могат да влезнат във сънищата ни и да ни помогнат да се осъзнаем духовно. Как да ги призоваваме, какво да очакваме от тях и как да ги категоризираме.
  14. Мисля си, че Божията любов този път ще закъснее, защото не се справихме добре с проблемите и прекалено затънахме в пошлости и лошотии.
×
×
  • Добави...