Jump to content
Порталът към съзнателен живот

3va

Участници
  • Общо Съдържание

    3
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Профил Информация

  • Пол
    Жена

Последни Посещения

1084 посещения на профила

3va's Achievements

  1. Здрасти! Аз имам също ОКР, но за съжаление се усложни. Плюс него, се сдобих и с ПР. Искам само да ти кажа, че и на мен ми минават подобни мисли. Ти си си напълно нормален, а тези мисли, че си хомосексуалист, идват от болестта. Нямаше да ти пука какво мисли някое хубаво момиче, ако беше истина. Колкото повече се тревожиш за това, толкова по свирепо става Окр то. Ще видиш, че тези мисли ще си отидат скоро. За съжаление, те винаги се заменят с нови. Добре дошъл в клуба.
  2. Здравейте! Имам ОКР и паническо разстройство, съчетани с леки депресивни симптоми. Още със събуждането ми сутрин потокът от негативни мисли ме върхлита. Опитвам да се боря, но незная точно как. Много е трудно да си бъдеш сам на себе си психотерапевт. От обсесивните мисли ми става ужасно лошо. Получавам световъртеж и немога да дишам. И това е почти през цялото време. Живея в северна страна и немога да си намеря подходящ терапевт. Ходих на терапия една година, но не помогна. Не съм взимала антидепресанти, въпреки че ми бяха изписани. Взимам 5-хидрокси триптофан, които повлия депресивните симптоми, но не и обсесиите. Черните мисли са от различен характер. Като цяло параноични. Започващи от страх от болест и завършващи до болезнена ревност. Понякога вярвам, че зъбите ми се клатят и ги проверявам с часове. Имам нужда непрекъснато някой да ми доказва , че това не е така.. Понякога вярвам че съм гнусна , грозна и гадна, а на следващия ден това ми изглежда ужасно смешно и нелепо. Изпитвам толкова силна ревност към партниора си , че вече ме е страх да излезна на улицата с него, защото ми се струва че гледа по жени, та дори и деца. Ревнувам го от приятелите му дори. Непрекъснато ме е страх че някой би ми навредил, та дори отровил. Понякога дори не смея да взема вода от втори човек. Когато нямам натрапчивости, появява се страхът от това каква ще бъде следващата ...Преди около година си мих ръцете до кръв и проверявах всичко по стотици пъти. След като прочетох книгата "Обсебен мозък" тези състояния почти изчезнаха. За съжеление не е така лесно справянето с обсесиите. Всяка следваща изглежда като най-важното нещо на света, докато автоматично не се замени от следващата. Всеки поглед и жест могат да ме изкарат извън контрол. Това е просто кошмар! Опитвам всевъзможни методи срещу това, но нищо не помага. Моля ви дайте ми съвет как бих могла да намаля поне малко тревожността. Има ли изобщо изход от този кръговрат?
  3. Здравейте!Цял живот страдам от неврози , но през последния месец нещата излязоха извън контрол.Получих паник атака и все още немога да се възстановя.Намирам се в чужда държава и немога да отида на лекар.Всичките ми близки мислят че се преструвам.Само човек , който е изпитал страховата нероза върху себе си , може да разбере как страдам.Наистина съм отчаяна!
×
×
  • Добави...