Jump to content
Порталът към съзнателен живот

ISTORIK

Участници
 • Общо Съдържание

  632
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  4

Репутация Активност

 1. Like
  ISTORIK got a reaction from kipenzov in Трите неща, които бихте променили ако бяхте администратор   
  Аз пък си мисля, че и 50 мнения са предостатъчни, ако са съдържателни. 
 2. Like
  ISTORIK reacted to black eyes in Изневерих му, сега съжалявам   
  Винаги отстрани изглежда по-лесно.
  Имам една приятелка. Женена от дълги години, има две деца от мъжа си. И наскоро се запозна с един младеж, който я накара да скъса с предразсъдъци и с идеята за съпружеската вярност. Нямам представа как е станало това, но е факт, че с този младеж тя се чувства щастлива, то е видимо, очевидно. 
  Нямам представа дали това е трагедия човешка, дали е грях, дали е падение. Но тя е щастлива. Има някой, за когото тя да означава нещо, не просто вещ, която да допълва интериора в кухнята. Не просто допълнение към леглото или украшение към телевизора.
  Нямам представа какво да ти пиша, нямам такъв опит, не зная какво е да продължиш след това, след като си разбрал, че някой друг е бил по-обичан от теб. 
  Съжалявам, че такива неща се случват. Израснал съм с идеята, че сме моногамни и срещаме сродната си душа на земята, и с нея създаваме семейно огнище. Идеята за любовниците не влиза в представите ми. 
  Да, има много хора, които се събират с неподходящи за тях партньори. И тогава, с течение на времето, ако срещнат един по-подходящ партньор от предишния, те да се съберат с него. И ако не се разделят с предишния, то тогава този се превръща в любовник. 
  Учим се от негативния опит. Напред, плачи, мисли и пак плачи. Плачът лекува. Времето лекува. И ни прави свободни.
 3. Like
  ISTORIK reacted to АлександърТ.А. in Изневерих му, сега съжалявам   
  Извинявай , изглежда лично , но не е така . Има много хора в твоето положение , не си единствена . .. И да се съберете отново , няма да е същото преживяване . Човек може да се радва на счупена играчка , но не по същия начин . пожелавам ти , успех и разум .
 4. Like
  ISTORIK reacted to Кон Круз in Как да се справя със съседка, която прави напук..   
  Жено, докато не спреш да го храниш този упир с енергия, шансът да спре да те тормози е много малък. Може да продължи да го прави, докато и е кеф, колкото и позитивизъм да излъчваш. При положение, че вече толкова месеци те тормози, а прилаганите от теб методи не помагат, може би е време да се замислиш за промяна в подхода. Разумно е онова, което е подходящо. Ако нещо не дава резултат толкова дълго време, може би не е подходящо и може би трябва да се смени с друго? Мисля, че е време да подадеш жалба в полицията или да отидеш и да и кажеш, че ако не престане ще подадаше жалба, но предпочиташ да не се стига дотам. Както и че желаеш добри отношения с нея, но това дали ще са добри, не зависи само от теб, а и от нейното поведение. Ако след добронамерения разговор не престане - пусни жалба.
  П.П.: Би могла да се замислих и върху това как да станеш по - неуязвима за нейните "стрели". Тоест, как да станеш максимално безчувствена към агресията и, вместо щедро да я заливаш с енергия. Нали Петър Дънов е казал, че някъде не трябва да се дава нищо, а другаде - всичко. Ти от доста време и даваш много, без тя да го заслужава.
  "Бог помага, но в кошара не вкарва", "помогни си сам, за да ти помогне и Господ", "моли се така сякаш всичко зависи от Бог, работи така сякаш всичко завиди от теб".
 5. Like
  ISTORIK got a reaction from АлександърТ.А. in Странно поведение при запознанство   
  Не е нужно да бързаш с изводите. Може да са се събрали по повод нечий празник. И никъде не е казано, че е само той мъжът в женската компания, нали?
 6. Like
  ISTORIK reacted to kipenzov in Брадата?   
  Брадата е признак не само на придаване на по-възрастен вид, мъжественост или пък следване на модни тенденции. При мен често е признак на мързел, който ,,поправям" веднага, след като някоя възрастна жена ме пита каква ще е неделната литургия.
  Давам пример и за друга причина да се оставят окосмени някои лицеви части - бенки или нещо друго, което ти е писнало да порязваш.
  Но извън ,,модата'', защото всеки знае поне една мъжка певица с брада, самото ,,брадясване" може да се разгледа като заявление на ефект в комуникацията, но и като ,,естествено продължение" на вътрешно състояние, когато искрено си се харесваш така.
 7. Like
  ISTORIK reacted to Rwanda in Странно поведение при запознанство   
  Точно така. Ти би действала според твоето възпитание и разбирания. Той е действал според своите си. Те са просто различни. Аз и след 10 години семейни отношения още изпадам в такива ситуации с моя партньор. Просто познавайки и неговото семейство вече, съм по-толерантна към тези различия. Затова и казах, че най-хармоничните отношения са между хора със сходни разбирания/усещания, бекграунд. 
  Струва ми се, че ти търсиш от нас отговор дали това е “нормално”, защото не искаш да инвестираш време и усилия в отношения, които може и да се окажат обречени. Единствено ти, ако си позволиш да опознаеш човека, ще разбереш дали твоята норма за “нормално” съвпада с неговата. На този етап обаче всичко трябва да е просто забавно и приятно 
 8. Like
  ISTORIK reacted to Rwanda in Странно поведение при запознанство   
  Цитат: Вие как преценявате ситуацията, има ли психологическо обяснение? 
    Има. Нарича се его.   Пиша с най-добри чувства, разбира се.  Аз разбирам откъде идват мислите ти.  Но е полезно да приемеш, че твоето его те кара да се чувстваш по този начин, не момчето. Вашето познанство е от твърде скоро и няма как връзката все още да е толкова специална и ексклузивна. Това че сте били на среща, не означава, че той е ограничен да общува с други жени, а още повече да прикрива това.  Подкрепям поста на Александър. Когато човек не е сигурен в себе си, иска постоянно доказателство, че е специален. Но увереността идва отвътре навън, не обратното. Въпросното момче най-вероятно дори и не знае, че невинното (предполагам) споделяне, може да натиска определени поведенчески бутони у теб. Но не е ли това най-хубавото във връзките-да запазиш идентичността си и да бъдеш обичан и приеман заради нея. Ако той с неговата откровеност и реакции ти носи дискомфорт, значи сте с различни разбирания в общуването и единствено напрежение, друго не мисля, че може да излезе от ситуацията. Най-хармоничните връзки са между хора, които имат сходни разбирания/усещане за различните ситуации, в които биха могли да попаднат по време на житейския си път. И ако вашите се разминават, може би това не е човекът за теб. Но според мен е твърде рано да знаеш това със сигурност. Аз бих работила върху самочувствието си, отколкото да анализирам него. Един човек се опознава дълги години време, моят опит показва. След време можеш и да разбереш мотивите му и обяснението да е просто, но за теб по-полезно е фокусът да е върху теб. 
 9. Haha
  ISTORIK got a reaction from Кон Круз in Какво е достатъчно да бъде наложен бан на потребител от форума   
  Надявам се, че цитирайки една мисъл на Конфуций под мненията си, не обиждам нито самия Конфуций, нито някой друг потребител на форума...
 10. Like
  ISTORIK got a reaction from Кон Круз in Инверсия на реалността   
  По време на сън всичко е някак много лесно.
  И летенето, и минаването през стени, и победите над враговете, и спечелването на любовта на някоя принцеса, и... всичко друго, което хората сънуват.
 11. Haha
  ISTORIK got a reaction from Кон Круз in Инверсия на реалността   
  От детинство част от моята реалност бяха филмите, посветеи на манастира Шао Лин, на инджите и така нататък.

  За разлика от Системен, аз не съм чел Зеланд, а намерението ми да стана нинджа, да преобърна реалността - от това, че не владея бойни изкуства до това да ги овладея - доведе до заниманията ми с японските бойни изкуства. Това е моето "парченце от пъзела", което Системен търси. Но това е последното парченце от МОЯ пъзел, пъзела на МОЯТА реалност. Не - на неговата.

  Така че този сегмент от НЕГОВИЯ пъзел той трябва да си го намери сам. Когато го види, ще си го познае.

  Неговата реалност съществува само в неговата глава, а никой от нас не може да влезе в главата му, затова никой не може да му помогне.

  Въпреки това, ние се опитваме да му помогнем, а той си мисли, че му се подиграваме. Е, щом така възприема нещата, щом е така в неговата реалност...

  Да питаш какво е искал да каже Зеланд, защо е казал това и защо го е казал така... Ама ние не сме литературни критици, че да анализираме всеки ред и всяка дума от блаблаизмите му. Да не говорим, че в моята (a и не само - в моята) реалност няма място за псевдонаучните бръщолевения на Зеланд. Това, че неговите щуротии се харесват на някого, не прави от тях наука, не ги прави последна инстанция на Истината (с главно И).

  Обаче аз не питам Системния колко години е продължила 100 годишната война между Англия и Франция и защо тя продължава и днес, защо за Русия и Япония втората световна война не е свършила, кой е бил Робин Худ, умряла ли е Жана д'Арк на кладата, умрял ли е Иисус Христос на кръста, открил лие наистина Х. Шлиман древната Троя и така нататък - загадките на историята и на археологията са много. С други думи, не досаждам на потребителите с въпроси относно проблематика, която те не владеят и от която не се интересуват. Не го питам за историята на стиловете на китайското кунг фу (у шу). Не го питам защо в еди кой си исторически извор летописецът е дал еди какви си данни, защо е писал това, а е пропуснал друго...
 12. Haha
  ISTORIK got a reaction from Кон Круз in Критици и противници на позитивното мислене - невротизира ли хората?   
  Струва ми се, че това интервю разбива на пух и прах теорията на зеландизма (на Вадим Зеланд), по която бе залитнал нашия бивш съфорумник "Системен". А именно - че можеш да си създадеш някаква своя собствена мислена реалност, в която да спечелиш на тото, да ходиш по вода, да летиш, да минаваш през стени... Системния искаше да бъде нещо средно между нинджа, Иисус Христос, Батман, Спайдърмен и други чудотворци.  
 13. Like
  ISTORIK got a reaction from АлександърТ.А. in Брадата?   
  Лицето е първото нещо, което мъжът вижда сутрин в огледалото. Лицето му  също така е и първото, което хората забелязват у него. Брадата подчертава мъжествеността и дори помага за самочувствието на тези, които са си я пуснали. 
  Този лицев аксесоар може да е признак за религиозен или за социален статус. Придава обем и царственост на лицето, може да символизира сила и мъдрост. Брадата се явява последният щрих, определящ визията на мъжа. 
  Както за всяко друго начинание, така - и при пускането на брада, мъжът трябва да бъде постоянен и последователен. Брада и мустаци няма да израстат за няколко дни и търпението ще бъде негов пръв другар. 
  За да стигнете до етапа, в който да започнете да полагате грижа за брадата си, тя трябва да е стигнала определена дължина. След като косъмчетата са пораснали достатъчно, вече можете да направите желаната от вас форма, като я подстрижете на някои места. 
  В Древен Египет само фараоните имали право да носят брада, но това била фалшива брада във формат на фунийка, привързвана с връвчица, която се закрепвала зад ушите. Там тя имала чисто символично значение, като символ на сила и власт и дори цариците я носели. В древна Елада (Гърция) е било достатъчно да си брадат, за да те сметнат за философ. Евреите смятат брадата за свещена.
   
 14. Like
  ISTORIK reacted to ivail in Образованието в България - част 2   
  Каквото образованието - такава и държавата... трънката ябълки не ражда.
 15. Thanks
  ISTORIK reacted to Ани in Историята на България   
  Сингам, няма нищо лошо в четенето и помненето на историята. Както на родната, така и на другите народи. Историци са нещо много необходимо - те съхраняват паметта за миналото, което помага да не се повтарят грешките.
  Има само един проблем при историята - много е субективна понякога. Събитията се пречупват през призмата на политическата конюнктура.
  За България е ясно - в момента се шуми около учебниците и дали сме били под турско робство или присъствие.
  Но това се наблюдава и при почти всички народи. Наскоро гледах два филма за кралицата на Англия - Елизабет I (английски и испански). Според англичаните е ангел, а според испанците - дявол.
  Всъщност истината винаги е някъде по средата. Обикновено идва от неутрален историк, който не е заангажиран емоционално с даденото събитие или личност.
 16. Like
  ISTORIK got a reaction from Слънчева in Българско кино   
  Новите филми или новите сериали имаш предвид?
 17. Like
  ISTORIK got a reaction from Донка in Проблем с ревност към миналото на партньора   
  Ако смятате човека до себе си за боклук, защо още сте заедно?
 18. Like
  ISTORIK reacted to Донка in Гергана   
  И не бива - вътрешният ти глас те предупреждава да стоиш по-настрани от него и от подобни преживявания и връзки. Това е урок, който много малко  млади момичета разбират. За съжаление и аз не го разбрах доста дълго време. 
 19. Like
  ISTORIK reacted to Донка in Постоянна ревност - споделено и съвети   
  Ами тя ви я е казала, но вие не сте склонен да вярвате... вие не искате истината - вие искате да ви каже това, което вие си мислите. 
   
  Една добра подборка за ревността
 20. Like
  ISTORIK reacted to Донка in Проблем с ревност към миналото на партньора   
  В подобни случаи е добре човек да обърне ролите в ситуацията и да си представи себе си на мястото на другия, а него на своето. Заедно с качествата.... Как бихте се почувствали, ако момичето ви подозираше в същото, в което вие подозирате нея? И как щяхте да я убедите в правотата си? Добре разбирате, че по никакъв начин на може да се докажат подобни неща - както казва народът - едва ли някой им е светил. В същото време твърденията на мъже, че са имали връзки с жена съвсем спокойно могат да бъдат безпочвена хвалба или много силно преувеличаване. 
  Нека да предположим, че е имала някакви връзки, за които намеквате, взела си е поуката от тях и е решила да поеме по друг път - сериозно и завинаги. Това е по-сигурно дори, ако никога не е правила подобни неща, защото е възможно в бъдеще да си позволи нещо само от любопитство и за адреналин. 
  Има и още една логика - като му писне на тормозения партньор и му пада пердето и си казва "така и така ме тормозят, поне да има за какво". 
  Според мен решението е постепенно да осъзнаете, че ревността е симптом за притежание, а не за любов към  човека до нас. Вие бихте лис е чувствали добре, ако най-близкият ви човек мисли за вас и вашия живот като за своя собственост? 
 21. Like
  ISTORIK got a reaction from АлександърТ.А. in Видове поведения и роли във форумите   
  Форумен стожер
  Форумен стожер е човек, на чийто рамене се крепи голяма част от форума. За него е върло прегрешение, ако в личния му профил са записани по-малко от 10.0 поста на ден. Стожерът държи на дълги, смислени и заинтиригуващи постове, но не подбира темите, в които да ги пусне. По този начин той съумява да разбуди интереса и да подкара интeлигентен спор дори в най-нафлудената тема. Стожерът има няколко свои любими форумни потребители, в чиито теми се проявава по няколко пъти на ден. Той не пречи на никого – обикновено хората следят с интерес неговите прояви. Някои предпочитат да подминат поредния дълъг пост, но така автоматически подминават темата, тъй като тя неумолимо се е завъртяла около изкаванията му. Стожерът следи киломеричните мнения на другите като него. Ето защо винаги е готов да поздрави някой, който го е изпреварил с дълогото постване.

  Форумен свежар
  Този див ентусиаст е готов да ни сюрпризира винаги с постовете си. Учудващо е колко умело се справя с всичко – от създаването на нова тема до закачливото флудване тук и там. Неговият мироглед се крепи на раменете на най-свежите и оригинални идеи и той е способен да пренесе това във всяка буква от своя пост – от заглавието й до веселяшкия му подпис. Форумният свежар може да не е човекът с най-умните изказвания във форума, но е любимец на всички, защото е способен да разнообрази тягостаната атмосфера, създадена от затормозените с лични и световни проблеми съзнания на потребителите. Той има неуморима енергия да намира интересни текстчета, шегички и бисери из интернет и да ги пейства хаотично из секциите на форума, без да се страхува, че някоя от темите му може да се окаже “преместена” от чевръстите ръце на админа. Ако случайно някой реши да оплюе свжарчето, че се занимава с глупости и поства само клишета или чужди смешки, най-много да се сблъска с пълен непукизъм от страна на разглеждания сега субект или да срещне неудобрението на поразсмялите се потребители, които съвсем изненадващо и неангажиращо са прекали няколко минутки, забавлявайки се с наистина добре измислени и събрани смешки.

  Форумни ветерани
  Когато форомът понатрупа годинки, се откорояват и потребителите, останали, въпреки непостяността на ветровете на промяната, духали през годините... Това са потребителите, около които има някава загадъчна аура, и които, ако преодолят мързела и леността си, натрупани от многогодишното киснене във форума, постват мнения, пълно с много мъдрост и истина. И въпреки, че говорят така, сякаш са видели вече всичко, много потребители държат на тяхното мнение и го уважават. Ветераните винаги могат да изненадат околните с нещо неочаквано свежарско или много умно, а много рядко ще видим някой от тях да се изкаже неуместно или да "сдуха" някоя тема с безсмислен пост. Ветараните са по склонни да отбягват и пренебрегват глупостта на другите потребители, отколкото да я критикуват и само в екстремни ситуации биха се решили да понатупат някой с тъпата страна на нащърбения си меч, видял какви ли не велики форумни битки. Интересът около тях се крепи до известа степен на любопитсвото колко ли още ще издържат преди да грохнат съвсем. Ето защо всеки път, когато някой от тях влезе във виртуалното пространство, всички други притаяват дъх, за да могат да засекат дори и най-леките признаци на болест, лудост или умора у ветерана. Но ветераните от своя страна са твърдо решени да докажат на какво са способни и не се отказват лесно от престижното място, което са си извоювали заслужено.

  Форумен шут
  Ако на форума му провърви, шутът е участник със симпатично чувство за хумор, който вечно излиза с нетрадиционен поглед към класически теми. Ако форумът е преследван от лош късмет, то шутът си пада по плоски шеги и закачки.

  Пришeлецът
  Този няма нищо общо нито с останалите членове, нито - с тематиката на форума. Той е футболист във форума на адвокатите, привърженик на "Левски" във форума на "ЦСКА" (или - на "Ливърпуул" или "Челсий" във форума на "Манчестър юнайтед"), строителен работник във форума на клуба по шев и кройка, цирков артист във форума на хирурзите, ловец на мечки гризли във форума на шахматистите, мотоциклетист във форума на каратистите и така - нататък. Технически погледнато, той не нарушава правилата на форума, мъчи се да дава адекватни мнения и понякога успява (случайно!), но никой не може да си обясни, какво всъщност търси той там и защо виси по цял ден във форума.

  Модераторският ник
  Общият ник (прякор), зад който се крият група модератори (примерно – Хидрата, Триглавата ламя и др. под.) - това е профил на фиктивен "потребител", зад който "надничат" няколко души, скрити в колона зад първия. Никога не можете да знаете кой от тях пише нов постинг в дадена тема или гласува в анкета. Може да е всеки един от групата. Стилът на писане на този "потребител" е смес от стиловете на всеки от модераторите, скрити зад него. За щастие, се среща сравнително рядко.

  Научният работник
  Брилянтен български език, брилянтни правопис и пунктуация и много висока обща култура, приложими, конструктивни и адекватни идеи. Високо ниво на толерантност. Може да е учител или университетски преподавател. Понякога е и двете. Изказва се само по теми, за които има изчерпателни знания. Коригира конструктивно грешките на другите потребители и избягва да влиза в спорове, макар понякога да му се налага да го прави.

  Домакинята
  Появява се в темите, свързани с живота, дома, пътуванията и винаги е склонна да сподели опит, често - примесен с примери от нейното семейство. Приема форума като онлайн разговор с приятелки.

  Тийнейджърът
  Пише рядко, предимно - неграмотно, или - на latinica, понякога - само с ГЛАВНИ БУКВИ или - с думи, които са толкова съкратени, че дори не се разбират. Слага много емотикони. Не спазва правописа и пунктуацията. Понякога създава теми, в които апелира за премахване на граматически правила, които е разбира или - на букви от кирилицата, които не ползва. Не знае броя на буквите в кирилицата.
 22. Like
  ISTORIK got a reaction from АлександърТ.А. in Общуването   
  Потребността от общуване се изразява най-силно, когато човек е изолиран от своите близки хора. Специални изследвания разкриват, че продължителната самота може да доведе до нарушаване на процесите, свързани с концентрацията и с вниманието, на емоционалната сфера на личността, на представата й за себе си, на възприятието й за преживяното време и за заобикалящата я действителност. Информационният дефицит може да се превърне в причина за душевни разстройства. Или, казано с други думи, в определени случаи общуването, или пък - липсата на такова, може да оказва пряко влияние върху психичното състояние на хората.
  През XXI век хората все по-малко общуват помежду си. Човекът е социално същество и, когато по една или друга причина загуби социалните си умения, той започва да се чувства самотен и нещастен. Това го изпълва с тревожност и впоследствие води до депресивни състояния, които пък от своя страна провокират други сериозни заболявания. Това е един порочен кръг, характерен за нашето съвремие.
  Постепенно губим социалните си умения докато прекарваме все повече време сами пред телевизора и компютъра, вместо - с приятели. Ставаме егоисти, интересуващи се само от своите собствени интереси и чуващи само своите собствени мисли. Мълчим дори в семейството си, защото търсим тишина и спокойствие, дразним се и не искаме да чуем какво мислят и какво вълнува другите хора около нас. Съвременният човек става все по-голям егоист и това го прави нещастен, без той да го осъзнава.
  Толерантността и общуването, независимо от това, дали общуващите помежду си хора си приличат или - не, трябва да вървят ръка за ръка. Общуването е поддържане на някаква връзка, разговор, допир до личността и същността на Другия. Толерантността идва в следствие от това общуване между хората. Тя е готовността и способността на човека да зачита и да уважава чуждите мнения, възгледи, начини на мислене и преценки, различни от неговите. Толерантността и общуването са по-разпространени сред по-високо образованите хора, защото „образованието е упражнение в намирането на различия”. Образованият човек умее да общува и да бъде толерантен спрямо другите, ценейки различното у тях.
  Лошото е, че днес, ние наистина сме забравили, че трябва да общуваме помежду си и да си помагаме взаимно. Ако разгледаме живота по света, ще видим, че човек, бидейки потопен в ежедневието си, се сблъсква с редица бюрократични и междуличностни проблеми и, в крайна сметка, се отчайва от баналността и еднообразието на съществуването си, и се настройва враждебно към околните. Така толерантността за него остава на заден план, започва да открива недостатъци и различия в другите хора. Забравя какво е да бъдеш толерантен към другите, да проявяваш добри чувства и емоции, да гледаш смело напред и да обръщаш повече внимание на стойностното в живота.
  Дори най-силната връзка, а именно - между родител и собственото му дете, в днешно време е много силно разхлабена, защото двете страни са твърде различни, като двете страни на една монета. Те са представители на различни поколения, живеещи в различни времена, всяко поколение - в своето собствено време. Къде отиде времето, когато родителят - майката или бащата - беше най-добрият приятел на детето си? Къде е отишло общуването, къде се е загубила връзката между тях? И защо трябва различията в характерите и в начина на мислене да спират нормалното общуване в семейството?
  Друг вид общуване, в което можем да открием както много различия, така - и толерантност, е приятелството. Участвайки в приятелски взаимоотношения между различни характери, различни начини на мислене и различни становища, не бива да забравяме, че както собственият "Аз", така също - и Другият - е прав по свой собствен начин. Начинът, по който можем да общуваме цивилизовано и да изгладим възникналите различия, е посредством толерантността, защото какво друго би скрепило по-силно приятелството, ако не биха могли да сторят това взаимното разбирателство, взаимното уважение и взаимната обич!
  Трябва да се научим да общуваме с нашите родители, с приятелите си, с нашите деца и внуци, с другите свои роднини, с приятелите и с колегите си... Изобщо - с хората около нас, били те от друга раса, друг етнос, друга националност, друга социална прослойка. И, общувайки с тях, да се опитаме да притъпим (не)преодолимите различия и (не)преодолимите предразсъдъци. 
  А, всъщност, кое е различното?! Ами нали всеки един човек спи, храни се, разхожда се, ходи на работа, използва автобуса..., независимо от това, дали е беден или богат, независимо от това, дали цветът на кожата му е бял, жълт  или черен! Общуване и толерантност - това са двете ключови думи, чрез които ще можем да преодолеем страха от различията по между ни.
  Накъде върви светът? Докъде ще стигне човечеството в резултат от негативните си действия и помисли? Необходимо ли е да се самоунищожаваме заради различността на Другия и предразсъдъците относно тези различия? А толкова малко ни трябва, за да живеем сговорно! Какво е необходимо? Просто да бъдем добри! Да бъдем толерантни! Да общуваме! Да се изслушваме взаимно! Да проявяваме разбиране, уважение и човечност към другите! Да не се боим от различията! Да имаме волята да правим компромиси! 
  Нека не се боим от различията! Нека, общувайки, да се опитаме да изгладим множеството различия помежду си!
   
 23. Like
  ISTORIK reacted to АлександърТ.А. in Общуването   
  Веднъж в трамвая едно около 10 годишно , през целия път (15 мин ) се уговаряха ( по телефона) със съученик, кой при кого да дойде .Той ли на последната врата или другото отпред до ватмана .   Няма лошо .
  Дори : мъжете не обичат играчки . те ги обожават.
  Само вижте проблемите в ,,психотерапия онлайн "   Повечето са вследствие намалени комуникативни  способности или заседнал живот .Все придобивки покрай  новите технологии ...Все още очите ни са в основата при общуването .
    Но имам един проблем . Не ми е ясно това често споменавано общуване със себе си .Не е ли по точно да се каже превъртане на спомените , разиграване на ситуацията . А общуването с висшия Аз  , тези преди нас са го наричали  разговор с Бога . Нещо ми се размива това ,, общуване със себе си" ...  Не , най точно е да се каже  възпитаване и облагородяване на звяра . Някакси е грубо , простовато май . Ще трябва да прочета повече мнения и да .......пообщувам със себе си .
   
 24. Like
  ISTORIK reacted to Донка in Общуването   
  Много верни неща има в клипа, за съжаление. Бедата е в самочувствието, което добива собственикът на един такъв телефон - да го ползват за тях е синоним на "една класа по-нагоре", а другите занимания влизат в категорията на "скучни, глупави, старомодни", вкл. четенето на книги. Докато един ден с гордост не заявят, че не са прочели нито една книга. 
 25. Like
  ISTORIK reacted to Пламъче in Общуването   
  Идеалното общуване е обмен на енергии-колкото отдаваме,толкова и получаваме.За съжаление това се случва рядко.
  Понякога се случва да отдадем повече енергия отколкото получаваме.Нормално е,но ако започне да става винаги,трябва да се замислим дали да не ограничим(или прекъснем) контактите си с човека който "краде" енергията ни.
  Случва се и друго-получаваме повече,отколкото отдаваме.Ако стане системно трябва честно да си отговорим на въпроса дали пък не сме се превърнали в енергиен вампир.

  Човек винаги трябва да намира време за да пообщува със самия себе си.Това е начинът да балансира енергиите си,за да може продължи пречистен напред.
×