Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Winterfire

Участници
 • Общо Съдържание

  26
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

1 Следващ

Профил Информация

 • Пол
  Мъж

Последни Посещения

1525 посещения на профила
 1. В тая възраст когато хората не са много сигурни какво точно искат(от пубертета та до 25, поне аз до там съм стигнал и не съм се променил много), нещата са малко странни и "играта" е доста сложна. Много важно да не се поднасяш на тепсия, иначе се губи интереса, май това важи и за 2-те страни(за жените не мога да знам де). Ако веднага започнеш да обясняваш чувства....край, нещата стават досадни. първо трябва да установиш контакт, най-добре базиран на доброто чувство за хумор, като обаче не трябва да преминеш в зоната на "приятелите" демек винаги си на няколко шамара разстояние, после се започва с много тънки намеци и нещата трябва да станат малко по-лични, най-добре да се направят няколко комплимента за нещо, обаче да са искрени(ако е за човек дето ти допада е невъзможно да не се измисли нещо), общо взето трябва да се покаже в каква светлина се вижда обекта, като обаче не трябва да излиза че ти си мн зле и затова си впечатлен от нещо, не се слагаш по-долу никога! След това ако атмосферните условия са благоприятни се подхваща темата за гадженцата, дори и да ти е известно как седят нещата с човека отсреща се подхваща тая тема като се пита какво харесва и тн. Вече скоро след това се прави предложение за кино или нещо подобно и тн. По-младите може и със смс-и да се заиграят и така от един момент на татък нещата си стават от самосебе си. Иначе забивките с непознати хора са доста по-сложно нещо, като увереността и естествеността са много важни иначе провала е гарантиран на 100%, като е хубаво на човек да му сече пипето и да покаже някакво наличие на остроумие(на една бира най-добре ) като целта е да се вземе телефона.
 2. Животните винаги са ми били слабост, някои са просто прекрасни, като това:
 3. Winterfire

  Перпетуум мобиле

  Ако водата започне да изтича ще трябва да се образуват капчици, а повърхностния слой на капката е енергетично неизгоден, затова на водата и е по - добре в тръбичката, където свободната повърхност е минимална сравнено със същия обем вода в капково състояние. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f9/Wassermolek%C3%BCleInTr%C3%B6pfchen.svg при растенията потока от вода е постоянен във възходяща посока, но това става за сметка на изпаряването на водата от листата, после може примерно да се кондензира водата и да потече на долу и да се улови енергията от падането, но се влага енергия за да се изпари водата, така че няма как да е пепретуум мобиле.
 4. Winterfire

  Пчелите – идеал за човека

  Ок другия път като олицетворявам ще го пиша в скоби http://en.wikipedia.org/wiki/Nitpicking_(pastime)
 5. Winterfire

  Перпетуум мобиле

  Дори да има дупка водата няма да изтече, тя се е качила пак за да се намали повърхностното напрежение на водата. Иначе първия линк е теория предвиждаща че ако имама две свързани системи и някаква връзка по между им която може да разпознае молекулите с висока енергия от тия с малка енергия и пропуска първите, то накрая ще може да се получи разлика в енергиините нива и да се използва тая енергия, всичко обаче е много теоритично. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8b/Maxwell%27s_demon.svg А видеото е за връзката на ентропията и хода на времето, не е много свързано с темата но е много интересно.
 6. Winterfire

  Пчелите – идеал за човека

  Алтруизмът не е присъщ само за хората, термина се употребява и за животни: http://en.wikipedia.org/wiki/Altruism_in_animals
 7. Winterfire

  Перпетуум мобиле

  По тоя въпрос много е мислено, обаче просто няма как да стане да се вземе енергия от нищото, това което се вижда е капилярното налягане на водата. Растенията го използват за да снабдяват листата си със вода от почвата, като тоба става без никаква енергия, ако имаш едно дърво което е 50 метра високо това означава, че водата се качва до там без разход на каквато и да било енергия, след това обаче просто няма как да накараш водата от тия ликови цеви да изтече без да има разход на енергия. Все пак ако разбираш английски може да прочетеш това: http://en.wikipedia....ell's_demon не е отречено съвсем че няма начин да се получи енергия от нищо, тука обаче трябва да се излъже ентропията или силата която винаги движи системите към най-вероятното им състояние(понеже енергията на това състояние е най-ниска, а всичко във вселената се стреми към мин енергия.) [media=]http://www.youtube.com/watch?v=EraV5uWD8lg&feature=related
 8. Winterfire

  Пчелите – идеал за човека

  Пчеличките наистина се намират в някаква идилия. хранят се единствено с това което растенията доброволно им предоставят, като отплатата им е че ги опрашват. Не нанасят никаква щета на никого(може би само на ония дето се опитват да им вземат меда), все пак дори и тревопасните ощетяват растенията, така че пчелите наистина са уникални. А що се отнася до социалната им организация, наистина са много алтруистично настроени, но това си има своето обяснение, работничките не могат да се възпроизвеждат дори и да искат, следователно единствения начин да разпространят гените си е да работят за общото на колонията, общо взето и мравките и термитите са така, ако всяка пчеличка можеше да се възпроизвежда обаче, нещата щяха да са доста по-сложни и тия малки животинки щяха да си играят всевъзможни номерца.
 9. Виждам че хората тук са ти дали прекрасни съвети! Аз единствено мога да те посъветвам да си вземеш някаква животинка вкъщи. Може и малко тъпо да звучи, обаче една котка или куче може да ти донесе много позитивни емоции, пък и нали знаеш жовотното никога няма да те предаде или излъже, не е като човека но е голям отдушник за всякакви емоции. Също така когато нещо гадно ми се случи, гледам да не се фиксирам върху него, просто приемам че хората си имат недостатъци и често ги проявяват защото и те имат слабите си места както и аз имам своите. Друго нещо което винаги ми е помагало да забравя нещо или просто да погледна нещата от друга перспектива, е да поразмишлявам малко за вселената, тогава човек вижда колко малки и незначителни сме всъщност и че страданията ни не могат да бъдат наистина толкова огромни. Живота е само един миг, не трябва и да си помисляш въобще да го прекратяваш. Всички ще умрем доста скоро, така че няма смисъл от бързане. Също така във вселената няма страдание, добро или лошо, това са си чисто човешки субективни понятия. Не приемай лошите неща много на сериозно.
 10. Здравето със сигурност е задължително за да изглежда един човек добре, но по-красивите хора не са по-здрави, а красотата е доста важно нещо що се отнася до физическото привличане с цел репродукция. Просто трябва да си призная че и аз не доумявам нещо все пак, нищо не оправдава защо сме толкова придирчиви и защо се отдава такова голямо значение на красотата. Иначе ето едно доста готино личице, или поне на мен много ми допада, пък математиката какво ще каже не се знае.
 11. Красотата е много интересно нещо, по принцип инстинктите винаги имат своето значение и цел, просто трябва да се открие какво стои за всичко това. Няма гени които да те правят красив, грозни хора могат да имат хубави деца и обратното, по-скоро ми се струва че някак си цялата комбинация от черти е важна, а не какви очи или какъв нос има човек. А също така хората доста често харесват по-екзотичните хора, като теорията е че ако човек се размножава с генетично по-различни хора ще има по-здрави деца. Колкото до снимката, красива е наистина, обаче не мисля че математически перфектното лице трябва да е толкова широко, а и съм сигурен че красотата е доста по-сложно нещо и доста не толкова привлекателни жени могат да имат математически правилни черти.
 12. Winterfire

  Теорията на Дарвин

  Много пъти съм спорил с хора които не вярват в еволюцията, много от тях даже са гледали филмчета които опровергават факта еволюция, чрез развиване на някакви странни възгледи или задаване на странни въпроси на които Richard Dawkins е отговорил още преди 20-30 години. Хората които отричат еволюцията в по-голямата си част са предубедени и не искат да погледнат фактите безпристрастно. Иначе ето едни много добри доводи подкрепящи креационизма
 13. Според мене морала започва да се развива когато индивидите са започнали да живеят на групи и да имат социален живот. всеки който е имал куче и котка знае, че тия животни са доста различни. Кучето знае че има определени правила и когату му се "караш" то разбира и даже се чувства и изглежда виновно, докато котката не може да се почувства виновна за нищо, а също и една котка не може да има господар. Та морала е система от правила без която група от индивиди не може да съществува. По начало някои животни са започнали да живеят в общества, просто за да си увеличат шансовете за оцеляване, да действат в екип ако са хищници или да са по-защитени ако са плячката. Ако даден индивид в една група е прекалено егоистичен, то той ще има предимство над другите членове на групата и ще се възпроизвежда повече за тяхна сметка, но на края цялата група ще се състои от индивиди които не си помагат достатъчно и живота в група ще стане неизгоден, а и такава група лесно може да бъде изместена от друга група която се състои от индивиди готови да си помагат повече. Накрая всичко опира до баланса, ако индивидите са прекалено алчни и без скрупули то ще бъде заличено от други конкорентни групи и така алчните индивиди няма да оцелеят в дългосрочен план. Морала се е развил точно с тая цел, да ни казва кое е правилно и кое не що се отнася до благополучието на цялото общество, защото без обществото то и нас няма да ни има, тия морални ценности са често пъти в ущърб на егоизма ни и на желанието ни да се намножим повече и да имаме повече. От друга страна обществото за да се запази, не би толерирало прекалено алчното поведение и на такива индивиди няма да им "мине номера", затова често пъти морала е вързан със страха от отхвърляне. Ако човек не спазва правилата то няма да получи много от обществото и няма да има предимство. проблема с морала идва когато тоя морал е прекалено много и влиза в конфликт с другите ни инстинкти и потребности, ако човек до толкова се себеотрича че не взима това от което се нуждае започват психични проблеми, не съм психолог, но така ги виждам нещата, затова според мене много попове и духовници(хора с прекален морал, особено в католицизма където не трябва да се женят) се превръщат в педофили и извратеняци, блокирането на сексуалния нагон не може да доведе до нищо хубаво. Та морала е кодекс от неписани правила, които заучаваме(като само механизма за разбиране кое е добро и лошо е вроден, а вече какво ни се поднася като добро и лошо може да варира доста), който има единствено за цел нашето собствено оцеляване, първо чрез оцеляването на обществото и после чрез нашето собствено оцеляване. А понякога прекалено алчни индивиди се раждат, точно както ракова клетка може да се зароди в даден орган(алчни клетки които само се намножават и не изпълняват никаква функция) и ако не бъде отстранена накрая целия организъм умира. Различните общества по света са различно алтруистично настроени, като в Азия са най- екстремните случаи, такава работа като камикадзе тука не може да се появи. Еволюцията на човека е много свързана с алтруизма, в сравнение с шимпанзетата ние сме доста по-малко алчни и си помагаме повече, помагаме си дори когато за тоя дето помага няма да има нищо, правени са много опити и шимпанзе това никога няма да го направи..... Така че що се отнася до поведение белите хора са по-близо до маймуните в сравнение с азиатците(въпреки че на външен вид те повече приличат на такива : ) )
 14. Winterfire

  Млякото

  Проблема с пускането на опитомени животни както казах до голяма степен е конкоренцията от дивите братовчеди, в една гора на пример броя на прасетата се регулира в голяма степен от наличната храна, за вълците си прав, в Америка е имало вълци и преди европейците и въпреки това прасетата са подивяли(макар че там вълците са били избити до голяма степен така че не съм много сигурен дали тия прасета са го имали тоя проблем). проблема обаче е че това подивяване изисква време, ако ги пуснеш в гора където има глигани и диви прасета тия животни няма да имат шанс, няма да искарат и едно поколение в дивата природа, много по-тромави са, нямат козина, глигите са им по малки, моцуната им е различна, загубили са много инстинкти и тн. Ако ми намериш статия за диви кучета които са изместили вълците от някоя гора и си живеят свободно(а за тая цел не е нужно нарочно да се пускат кучетата, винаги и на всякъде е имало бездомни кучета които могат да отидат в гората), ще си променя мнението, като имаш на в предвид че кучето не е толкова "развалено" в сравнение с вълка! А ако си прав защо не хванем бездомните кучета и да ги пуснем в някоя гора и да си живеят там : ) (това ще е по-жестоко отколкото направо да ги убиеш)
 15. Winterfire

  Млякото

  Прасетата подивяват да, обаче на места където няма диви местни прасета които да са им конкоренция(може би говориш за Америка където това е факт, обаче там няма местни диви видове прасета и Европейците пренасят само домашни), природата е много жестоко място и единствено най-приспособените оцеляват. Както кучето динго е успяло да подивее единствено в Австралия поради липсата на кучеподобни плацентни хищници там(в Австралиа дори домашните котки са подивяли, но това не моше да се види на други континенти, а само на острови- Австралиа е голямо изключение поради липсата на сухоземна връзка с другите континенти, като такава връзка е липсвала дори по времето на ледниковите епохи когато морското ниво е било бая по-ниско, затова там са оцелели уникални неплацентни бозайници които обаче не са конкорентно способни и страдат много от привнесените видове). Никъде по света не може да видиш порода куче което да измести месните видове като чакали, вълци лисици и тн. Имаме кучета които са по-бързи или по-силни от вълка, но оцеляването е комплексно нещо, одомашняването е свързано със загубата на много инстинкти за оцеляване. Одомашнените видове като кравата, козите и овцете нямат абсолютно никакъв шанс без човека да се грижи за тях. Може би ако се пренесат на острови на които няма хищници и конкоренция от диви себеподобни ще имат шанс, но екосистемите на островите е много крехка и всеки привнесен вид може да наруши баланса там. Одомашнените видове са вързани за човека и това е...... А не съм специалист по кравите, обаче мисля че човека ги е селектирал да дават много повече мляко отколкото телето може да изпие(а кравата ако не се издои започват проблеми май), просто няма диво животно с такова голямо виме(пропорционално) като кравата.
×