Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Димитрина_

Участници
  • Общо Съдържание

    378
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  • Days Won

    1

Репутация Активност

  1. Like
    Димитрина_ reacted to Inatari in Нови български думи. Диалекти.   
    Добре, хубаво си обяснил, нека и аз се "обясня" тогава. Статусите ми са на английски, защото това са цитати от специализираната литература, която чета през последните 4 години, пиша дисертация в областта на модата и може да се каже, че умът ми е зает главно с това, освен това съм живяла и в Щатите почти година и половина, може да се каже, че се научих да мисля на английски. 
    Защо не съм превела тези цитати, защото на български губят красотата от значението и звученето си. Още повече последният ми статус е цитат от филма "Теорията на всичко", който е посветен на живота на Стивън Хокинг, на който аз се възхищавам, бях изумена и от актьорската игра и превъплъщение в образа на Стивън Хокинг на актьора Еди Редмейн. 
    Подписът ми, който може да прочетете под всяко мое мнение представлява израз на личните ми убеждения и вяра в изкуството, това са лично мои думи, които отново ми дойдоха директно в ума на английски, тъй като умея да мисля на английски. От друга страна винаги пиша на кирилица и говоря български и уча чуждестранните си приятели на български при всеки удобен случай и да обожавам старите български имена, вдъхновяват ме и ме вълнуват. 
  2. Like
    Димитрина_ got a reaction from gali-mali in Таро за начинаещи 4   
    Виж началото си - 7 чаши за какво може да говори? Твоите собствени емоционални пикове са прихванати просто. Трите карти успяват да уловят  и разкажат само за това.
  3. Like
    Димитрина_ got a reaction from Eлф in Музикални поздрави - 6   
    In japanese style too ~

     

  4. Like
    Димитрина_ got a reaction from Eлф in Музикални поздрави - 6   
    Забравената нежност на ... Nightwish
     

  5. Like
    Димитрина_ got a reaction from Eлф in Музикални поздрави - 6   
    Музика, сякаш дошла от друг свят...
     

  6. Like
    Димитрина_ got a reaction from Eлф in Музикални поздрави - 6   
  7. Like
    Димитрина_ reacted to Джи in Таро и работа, специфични комбинации   
    Здравейте и от мен. По каритите на Ина, особено за 3 пентакли, имам малко по-различно мнение, що се отнася до успех в конкретно начинание, особено свързано с работа. Като финална карта - тя е ниска, предвещава успех, само ако човек разчита единствено на себе си, поне на този етап. И да - успешна е, но не на събитийното ниво, на което се очаква да бъде. Както се казва - портите са отворени, но кои? Ако погледнем на картите ситуативно и търсим взаимоотношенията между питащия и комисията - кой е питащия, къде е изпитващия? Аз тук виждам само Ина, също така изкуството като самоцел, идея, фиксидея и може би най-хубавото от всичко - правилната посока. За сега.
  8. Like
    Димитрина_ reacted to Лиула in Страници и форуми посветени на Таро   
    Сайтът за Таро и Астрология вече е налице, остават довършителни работи, но сайтът е функционален за потребители. 
    Остават промени по интерфейса, но те не засягат преките потребители. 
     
    Тепърва сайтът ще се обогатява с нови теми, каквито е редно да има в подобни форуми.
     
    Форуми Мона и Вендор
  9. Like
    Димитрина_ reacted to Inatari in Жената   
    Пълна пародия в темата за жената, което дава отговора какви мъже са постоянната публика тук. 
  10. Like
    Димитрина_ reacted to Лиула in Mъжът -2 част   
    Браво, Димитрина, точно в целта
  11. Like
    Димитрина_ got a reaction from tanya84 in Mъжът -2 част   
    На шега или не, спомних си за този весел видео клип:

  12. Like
    Димитрина_ got a reaction from Лиула in Mъжът -2 част   
    На шега или не, спомних си за този весел видео клип:

  13. Like
    Димитрина_ got a reaction from Донка in Прошка   
    Моля за прошка и ви прощавам, и на егото прощавам И то има нужда от почивка.
  14. Like
    Димитрина_ got a reaction from Безнадеждна in Молитва за повдигане вибрациите на България   
    Забелязах, че друга тема, поместена в същата тематична рамка (от рода "да се помолим за България"), е създадена от мъж. Мъжете нямат ли си работа, ами искат да се молят, оставяйки жените (си) да работят? Молитвата те праща почти автоматично в позицията на човек, при който се наблюдават липси, и който с търсене на милостиня се опитва да постигне нещо. Това ми мнение се отнася за публично издекламираните молитви или призив за такива, основно. Значи мъжете чакат божията милостиня и може би се вживяват в ролята си на "мистичен" герой, очакващ героичните си подвизи, а жените действат по същество? Разбира се, имам предвид извадката от тукашните две или повече персони, не обобщавам. 
    Така се сещам за чудото на св. Михаил Воин със змея - появил се на езерото, примолил се на бог, изричайки молитва, и хоп - змеят е посечен. А героят сам нищо не направил. Така и с етиопците друговерци.  Сигурно този архетип е още жив, а чудесата чакат в другия свят.
  15. Like
    Димитрина_ got a reaction from Лиула in Молитва за повдигане вибрациите на България   
    Извинете, че стъпвам в светая светих с неумити обувки, но сериозно ли вярвате, че повдигате вибрации и помагате на България с нещо от рода на молитва? Молитвата за мен определено не е еднозначна дума, в повечето случаи вярвам, че е механично извършено действие, а в останалите може би просто има за цел да внедри някакъв потенциал от типа внушение за баланс в самия субект; измолване на благодат от външна по природа на човек сила. По тази логика може да се молим на политиците или най-после да създадем гражданско общество.
    Аз определено не бих се включила в безплодните въжделения на някого. Иначе има хубава мотивация, но само в писмен вид, изразена тук, в този форум, без реален мащаб.
  16. Like
    Димитрина_ got a reaction from B__ in Молитва за повдигане вибрациите на България   
    Извинете, че стъпвам в светая светих с неумити обувки, но сериозно ли вярвате, че повдигате вибрации и помагате на България с нещо от рода на молитва? Молитвата за мен определено не е еднозначна дума, в повечето случаи вярвам, че е механично извършено действие, а в останалите може би просто има за цел да внедри някакъв потенциал от типа внушение за баланс в самия субект; измолване на благодат от външна по природа на човек сила. По тази логика може да се молим на политиците или най-после да създадем гражданско общество.
    Аз определено не бих се включила в безплодните въжделения на някого. Иначе има хубава мотивация, но само в писмен вид, изразена тук, в този форум, без реален мащаб.
  17. Like
    Димитрина_ reacted to Донка in Временни правила за функциониране на форум Таро   
    Приятели на Таро и потребители на този форум, обръщам се към вас с молба да не коментирате здравословни състояния и проблеми на участници и на странични хора. Надявам се разбирате колко е отговорно това и до какви опасни последствия може да доведе. 
     
    Благодаря за разбирането. 
     
    За съвети в подобни случаи, моля обръщайте се с лично съобщение към бившия модератор на форума Лиула (Ивета), ако смятате, че помощта и ви е неотложно необходима.
  18. Like
    Димитрина_ got a reaction from Донка in Таро - това, което е било и ще бъде; или може би?   
    Заглавието е риторично, в него не се крият никакви велики размисли.
    Искам да чуя размислите на онези, които смятат, че трябва да решат даден проблем, разполагат с теза или становище за таро-философията. Картите моля, за най-накрая (под карти имам предвид комбинациите).
    За мен засега е важна материята като възприятие, не безобразно училищно заучаване и тълкувание.
     
    9 пентакли е първата ми тема за размисъл. Взорът ми попадна на нея почти случайно, като тя съставляваше някаква рандом комбинация. Първото нещо, което ми хрумна, далеч от клишетата на всеизвестните мантри (повторения), бе във връзка със състояние от сън. Мисля си че когато има наличие на обстоятелства и релация към нещо със сходни характеристики, може да се приеме за вярно твърдение.
    Моите 9 пентакли назовах с образа на двойник, на нещо дублетно, пре-повтарящо се; налично някъде, правещо паралел с настоящето и имащо релация с него (пасивна според мен). По този начин 9 пентакли обозначава състояние на покой или действие, което със или без интенциите на субекта оказва влияние, като е важно да се открие какво обозначава картата и смисълът в нея. Тогава субектът може да използва информацията, според намеренията си.
    Ако човек може да използва таро за собствена изгода, разбира се  
     
     
     
     
     
  19. Like
    Димитрина_ reacted to Деяна in Хората част от злото ли сме?   
    Няма такъв човек! И да, зли сме. Най-зли сме към живота във всичките му форми. Не го уважаваме. Мислим и се държим така сякаш всичко ни принадлежи, всичко е наше и ни се полага по право. 
  20. Like
    Димитрина_ reacted to Донка in In memoriam Демис Русос - Good bye my love, good bye!   
    http://vbox7.com/play:8266c27a3b
     
     
     
  21. Like
  22. Like
    Димитрина_ reacted to Лиула in Най-добрите филми   
    Зная, че за всеки темата значи нещо различно, което е ценно. Може би след време да бъде обединена с други подобни теми, знае ли човек.
    Ала всеки има своите любими филми, не просто сцени, защото има и такава тема. в Портала
    Не, тук става дума за филми, за истории, за историите на човека в неговото развитие.
     
     
    Изкушена съм от много режисьори, и стари, и съвременни, всякакви, но няма да говоря за тях.
    Ще говоря само за фила Облак Атлас. Това е моят филм. Радвам се, че най-после се припознах.
     

     
     
     
  23. Like
    Димитрина_ reacted to Лиула in Go boys, go Girls   
    The Chemical brothers - Hey girls, hey boys
     

  24. Like
    Димитрина_ got a reaction from Кон Круз in Agora или критичната мисъл срещу религиозния вакуум   
    AGORA
                                           –––––––––––––––––––––––––
     
      Това е един филм, комплексен по своето естество, с великолепен замисъл. Жалко, че не е постигнал популярността, която заслужава според мен. 
    Сюжетната линия описва фрагменти от живота и дейността на малко известната нам Хипатия (Hypatia) - философ, математик, астроном, при това жена, и то с постижения и замисъл от голяма величина. За своето време, тя е един от най-известните учени и философи в раннохристиянския свят. Творила и оглавявала школата в Александрия в годините преди разпада на този свят - който период лежи в края на IV и нач. на V век. И всъщност тук е разковничето в историята
    В нейн противовес е поставен нововъзникналият култ към Христа. Последование, което не се нуждае от обяснение, и което се развива и намира подръжници най-вече у низвергнатите слоеве на обществото. Т.е. корените му се намират там, където липсва всякаква научна, критична или обоснована мисъл. Естествено е да попадне под обсега на тези, жадували да бъдат властни за сметка на вярата и станали заложници на лицемерието. Достатъчно показателно в тази посока е множеството с лопати и вили, подгонило неверниците.
     
      Под напора на тълпите, класическият свят рухва, а с него се помита и последният постамент на чавешката наука - Александрийската библиотека. Всичко що е било там се обявява от "милостинята" на християните за езическо, и се унищожава! А по ирония, останките от библиотеката биват превърнати в храм. 
    Интересното е, че същите, прокламиращи за ново начало, промяна и тем подобни, не могат да се променят грам - тези тълпи поемат щафетата и унищожават наред, точно както предшествениците им... С тази разлика, че във филма може съвсем спокойно да се усетят настроенията от по-раншните векове, свързани с отблъскването на проповядващите християни и християнство. Идентичността на идеите се губи, и кой може да каже, че е прав?
    Равносметката на Средновековието, т. нар. "тъмни векове", говорят сами по себе си, без аналог в която и да било друга вероизповедна система - гонения, инквизиции. Гротеската на човешкия живот изправена срещу самия него. Обръщаш се сам срещу себе си, дори липсва вярата... Това според мен се е проявило като регресия в еволюционната мисъл, спъващо напредъка. Затова, всъщност, идеите на прогреса идват или от класическата античност, претворена и възкресена от пепелта, или от науката на арабите, вляла се по търговските пътища или пътя на превзетите или освободени територии. 
     
    Прекрасен филм, провокиращ критичната мисъл.
     
    Филмът в IMDb
     
    Филмът в Wikipedia
     
    А, и забравих да спомена – в главната роля се превъплъщава Рейчъл Вайс, позната от филма The Fountain.
  25. Like
    Димитрина_ got a reaction from Кон Круз in Предложения и Препоръки   
    Искам да изявя своето най-смирено желание, съобразяващо се с изискванията на този форум, за възможност да се трият лично и собственоръчно вече направени публикации. Базирано е на общата тенденция такава опция да съществува и да е налична в мнозинството бг форуми.
×
×
  • Добави...