Jump to content
Порталът към съзнателен живот

jul

Участници
 • Общо Съдържание

  450
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  1

jul last won the day on Юли 21 2012

jul had the most liked content!

За jul

 • Ранк
  Участник

Метод за Връзка

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Профил Информация

 • Пол
  Жена

Последни Посещения

20161 посещения на профила
 1. Вижте тук пример с обединението на два народа в името на Мира и Любовта - толкова е истинско, трогателно......(всички вероятно знаете за военните заплахи между Иран и Израел след атентата в Бургас). и отговора.......
 2. Знаете ли историята за двата филма от Изгрева, споменати от автора на темата? Научих я и ви я споделям... Първият е заснет през последните дни на декември 1944 година при полагането на физическото тяло на Петър Дънов на Мястото на Учителя, а другият е сниман на 22 март 1945... ....Филмите от Изгрева са на две ролки от по 120 метра. Това са черно-бели позитивни филми, предназначени за прожекция. Те са иззети от служители на Държавна сигурност от жилището на човека, който ги е съхранявал, заедно с много други вещи. През годините филмите са пожалени от съдбата по абсолютен начин – голяма част от филмите в куфарчето са унищожени, докато тези от Изгрева са в идеално здраве днес. Куфарчето беше върнато от същия този служител, който преди години извършил обиска – нещо в него се обърнало – започнал да сънува Учителя и по думи на този, който е съхранявал филма в годините преди да му бъде иззет – се обърнал към Учението. И в този момент този човек решил да върне куфарчето с документалните филми – на една Паневритмия се разпознали след толкова години и си разменили едно куфарче....
 3. jul

  Мания за величие

  Да...и нима това не са едни от най-самотните и нещастни хора?....... Надутото его пречи за създаването на сърдечни взаимоотношения, където съществува естествено приемане, изслушване и балансирано приемане/отдаване. Опитвали ли сте да се пошегувате с тях? Не се заблуждавайте от усмивката и привидната "веселост". Хората с подобна мания са сред най-обидчивите и бързо ще смачкат ентусиазма ви, защото те обикновено приемат лично думи, които може и да не са отправени към тях. Изобщо, липсата на чувство за хумор какво още разкрива?
 4. Според етичните принципи на католическата църква някога изгоряха хиляди смели котараци Кое наричаш етично? Понякога наричаме неетично това, което ни настъпва по мазолите, т.е. комплексите, които ВСИЧКИ до един притежаваме...трудно можем да избягаме от сянката си.
 5. Флорестанчо, и ти си от хората, които безкрайно обичам и този прекрасен форум ни подари! Ти нали няма да хвърчиш през прозореца, а ще останеш, за да реализираме щурата идея да почистим Витоша....от снега през зимата?
 6. "Казването на истината е една операция без упойка" - Учителя Това също може да бъде повод за премахване на даден профил.Не знаем кой как се припознава и възприема болезнено в конкретна ситуация! Всички ние знаем, че е много трудно да се понесе нещо, изложено директно и без заобикалки. Има хора, които говорят по-прямо, макар и не злонамерено. Други са меки и захаросани, а отвътре врят и кипят, и очите им святкат (но не от святост). Аз например съм от хората, които не могат да говорят така...а и не искам да се конфронтирам директно (Имам явно прекалено силно застъпени Везни в картата), но се възхищавам на онези, които притежават смелостта да кажат нещата, дори и с цената на това да им одерат кожата. А това моето, нима не бие към лицемерие?! Нещо може да ти е неприятно, но ти благо мълчиш и захаросваш. Та се възхищавам на искрените и смели хора и знаете ли защо? Защото такъв човек никога няма да ти забие нож в гърба.
 7. В този форум се запознах с някои от най-най-любимите си хора....половината вече са изтрити. Слава Богу, свързахме се и разменихме координати преди това да се случи...Искам да благодаря, че ги срещнах тук и ми помогнаха за толкова много неща!!!
 8. Ей, диванета, вие кога излязохте навън, бързо тук! Докога ще се занимавам аз с вас?!
 9. jul

  Mъжът -2 част

  Хм, за мен горните критерии не са за любовни/съпружески отношения, а показват чист стремеж към сделка. Единствените критерии може да са любовта и сродството, привличането също, за да не останем на ниво приятелство. Останалите неща са напълно вторични, подменяеми, променливи (коремните мускули може старателно да се отпуснат, а портфейлът да се смали, е, тогава какво правим?) Когато търсех своя любим някъде най-дълбоко и съкровено в себе си се запитах какво наистина искам - човек, който да ми е сроден, взаимна любов и разбирателство. Никога не ми хрумвало да търся и определям външни характеристики, камо ли за парите. Ясно е, че както можеш да си на върха на вълната, така и да паднеш под земята. При все това, наистина има много жени, които горките...се подлъгват в търсене на външните критерии. Каквото повикало, такова се обадило.
 10. jul

  Разговорки

  Да, аз съм дресьорката му - справя се отлично със съчетанията.
 11. Абе хора, изписахте романи!!! Толкова, толкова енергия да се аргументирате и убеждавате другия и то абсолютно безсмислено! Отде тоз ентусиазъм ))???
 12. На днешната дата, (10 юли 1856г.) е роден Никола Тесла - геният, който озари нашия свят в началото на 20-ти век. Човекът, открил начин за доставяне на безплатна енергия до всяко кътче на планетата. ‎- Г-н Тесла, доколкото знам, Вие имате над хиляда патента за най-различни изобретения. - Ами аз нищо не изобретявам, просто го виждам, всичко това вече съществува. Знаете ли, ще Ви разкрия тайната си. Аз повече не работя за настоящето, сега аз работя за бъдещето. (Лонг Айлънд, 1900г.) Никола Тесла е баща на съвременната концепция за енергосистемата и автор на повече от 700 патента, слага началото на електрификацията. Тесла открива принципите на робототехниката и двигателите, работещи със слънчева енергия, родоначалник е на телемеханиката, формулира принципа за предаване на изображения, използван по-късно в телевизията, на "проникващите лъчи", известни днес като рентгенови. Пръв разработва електрическото запалване на автомобила, сваляйки бензиновия двигател, флуоресцентните лампи, негови са идеите за електронните микроскопи и лазерите. Преди да бъдат открити космическите лъчи, Тесла предсказал тяхното съществуване и използването на безплатен ток чрез безжично предаване на електрическа енергия на големи разстояния. След като хората на Томас Едисон запалват неговата люборатория и геният изпада в немилост....какво знаем днес за него? Тесла твърдял,че сънува своите изобретения и след това успявал да пресъздаде образа от съня си наяве.Той обяснявал сънищата си като”друг свят”, където всички тези изобретения му били показвани от населяващите този свят. Също така твърдял,че там самият той се чувства по-добре отколкото в реалния живот и, че за него онзи свят, който се появявал в сънищата му, бил също толкова истински, колкото и този.
 13. jul

  Интересни ТВ предавания

  Аз пък гледайки горното предаване се замислих как неизползваната сексуална енергия направо като пара може да изпуши под формата на ....словоохотливост. Или блокиране, срам, вина - т.е. обратното. За всеки случай става видима и чуваема, когато се подпуши Истерия идва от "hystera", т.е. матка...
×